Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mats Wieffer neemt afscheid van de mensen binnen Feyenoord en legt uit waarom hij specifiek voor Brighton kiest

Laatste update:

Mats Wieffer heeft dinsdagochtend op het trainingscomplex van Feyenoord afscheid genomen van de mensen binnen de club. De 24-jarige middenvelder vertrekt voor een recordbedrag van dertig miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, waar hij een vijfjarig contract heeft getekend. Wieffer gaat in gesprek met de clubkanalen van Feyenoord in op zijn vertrek.

“Ik zit hier een beetje met een dubbel gevoel”, begint de rechtspoot. “Ik heb het hier de afgelopen twee jaar héél erg naar mijn zin gehad. Het is voor mij wel moeilijk aan de ene kant, maar ik heb heel veel zin in de stap die ik ga maken. Het is de Premier League, je moet elke week presteren. Ik heb er heel veel zin in, maar het is wel moeilijk omdat ik hier heel veel vrienden heb en ik iedereen binnen de club heel graag mag.”

Wieffer geeft toe dat het ‘een jongensdroom’ is om te gaan spelen in de Premier League. “Ook een beetje de manier waarop, natuurlijk. Ik zat eerst bij FC Twente, toen ging ik naar Excelsior. Dat je dan eigenlijk zó snel naar de Premier League kan gaan, dan is het de bedoeling om het daar ook te gaan laten zien.”

“Dat is een jongensdroom, natuurlijk. Met name ook dat je dan in die grote stadions voor zoveel mensen gaat spelen. Ik heb er heel veel zin in.” De negenvoudig international van het Nederlands elftal stond in de winter in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid, maar kiest dus voor een overstap naar de zuidkust van Engeland.

De keuze voor the Seagulls, die afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Premier League eindigden, kwam voor veel mensen enigszins als een verrassing. Wieffer legt uit waarom hij specifiek voor Brighton kiest. “Nou, sowieso de kans op speeltijd. Ze hebben de afgelopen jaren heel veel spelers veel beter gemaakt en de plek om te wonen is in Engeland vrij goed. Het is ook wel fijn dat je een paar jongens al kent.”

Zo vertrok Yankuba Minteh eerder deze zomer voor 35 miljoen euro naar Brighton, terwijl ook Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke onder contract staan in het American Express Community Stadium. “Niet dat dat per se mijn keuze beïnvloedt, maar is natuurlijk wel makkelijker”, zegt Wieffer.

“En Brighton volgt me al heel erg lang. Ik denk dat ze me al anderhalf jaar volgen, dus ze weten heel goed wie ik ben en dat dat echt bij hun past. Als je al deze dingen bij elkaar optelt, denk ik dat dit de beste keuze voor mij is.” De spelverdeler vertrekt bij Feyenoord als de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis. Wieffer werd in de zomer van 2022 voor slechts 575.000 euro overgenomen van stadgenoot Excelsior.

Na een moeizaam begin – hij raakte in de voorbereiding al snel geblesseerd aan zijn enkel – wist Wieffer zich na de winterstop van 2022/23 in de basis te spelen, om er nooit meer uit te verdwijnen. De middenvelder kwam uiteindelijk tot 79 optredens namens Feyenoord, bij wie hij de landstitel en beker won.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik vind in tegenstelling tot vele anderen brifhton ook helemaal geen gekke keuze. Ten eerste hebben ze een duidelijk beleid en ze maken duidelijk veel spelers stukken beter.

9 juli 2024 om 12:40

ik vind het ook een goede transfer naar zijn kunnen. Nu kan hij zich in een fysiek sterke competitie doorontwikkelen op kracht en hij zal leren sneller te handelen dat zijn toch wel twee dingen waar hij echt nog in kan verbeteren.bij clubs als atletico gaat hij zich nooit in de basis spelen en zal zijn progressie alleen maar stagneren

9 juli 2024 om 12:41

Waarom zou het een gekke keuze zijn dan? Jouw argumenten snijden hout, plus het is sportief en financieel een mooie stap voorwaarts. Veel meer redenen kun je niet hebben toch?

9 juli 2024 om 12:59

Sommige mensen menen dat hij hoger zou moeten mikken, maar de weg der geleidelijkheid lijkt mij beter.

9 juli 2024 om 13:07

Veel van die mensen hebben de illusie dat spelers uit de Eredivisie wel even aansluiten aan de top van de prem/laliga. De stap is gewoon gigantisch + de druk is hoger. Niet dat Brighton garantie biedt op slagen, maar hij is ook pas 24 jaar. De stap naar de absolute top kan altijd nog gemaakt worden.

9 juli 2024 om 14:10

Waarom altijd kiezen voor meer geld? Zelf ik heb geld ingeleverd voor een leukere functie (naar mijn mening) en dat gaat al over hele andere bedragen. Dan is het toch ook wel voor te stellen dat een speler dat doet. Geld is voor hen echt geen issue. Hier komt Mats ook zeer verstandig over. Mooie plek om te wonen (al gaat er niets boven Bretagne 😉), speeltijd in een topcompetitie én waarschijnlijk maakt hij financieel ook nog een stap. Prachtig toch?

De scout van Feyenoord mag wel een bonus krrijgen.

Brighton vind ik een prima keuze. Waarschijnlijk kom je meer aan spelen toe dan bij 'betere' ploegen, kan je rustiger wennen aan het niveau en is er minder stress als je twee wedtrijden niet wint.

9 juli 2024 om 15:47

En het voordeel aan Brighton is dat die nummer 6 rol daar enorm belangrijk is. Dat is ook waarom spelers als Caicedo en Bissouma daar zo enorm opvielen.

Pfff, wat gaan we als Nederlands elftal toch weer een mooie periode tegemoet. We hebben wat spelers die ouder worden en ook veel jonge spelers die mooie stappen gaan maken! Ook de keeperdiscussie lijkt eindelijk voorbij. Veel opties op het middenveld. Goede opties voor linksback en rechtsback of wingers. Op het middenveld met Frenkie, Koopmeiners, Wieffer, Schouten, Veerman, Gravenberch heb je ook genoeg opties. Straks in de aanval met Xavi, Brobbey, Zirkzee, Gakpo ook genoeg om de komende jaren wellicht wat te oogsten met een titel!

9 juli 2024 om 12:44

Inderdaad mooi en toch mis je nog genoeg echte toppers wat mij betreft alleen heeft dit elftal ook zn charme.

9 juli 2024 om 12:45

De keepersdiscussie is alles behalve voorbij. Uiteindelijk is Bijlow namelijk in alles een klasse beter dan Verbruggen. Die laatste keept een wisselvallig toernooi met knappe reddingen maar ook grote inschattingsfouten. Met name het feit dat hij alles stompt ipv gewoon klemvast te pakken maakt hem niet geschikt voor de absolute top.

9 juli 2024 om 12:52

Welke grote inschattingsfouten maakte hij dan..?

9 juli 2024 om 12:59

Haha heb je toevallig niets van het EK gezien? Verbruggen keept een geweldig toernooi, en heeft ons al in meerdere wedstrijden overeind gehouden. Daarnaast ook helemaal geen fouten gemaakt, ben benieuwd waar je precies op doelt.

En naast dit alles, is Bijlow helemaal niet beter. Ook niet als hij 100% fit zou zijn. Bijlow heeft op het voetballende gedeelte wellicht een voorsprong, maar in alle andere opzichten heeft Verbruggen juist die edge. Ook nog eens een stuk jonger, en nu al actief in de PL.

9 juli 2024 om 13:01

Hou toch op man. Verbruggen is onze keeper de komende 10 jaar. Bijlow heeft de boot gemist door al zijn blessures. Als de geruchten dan kloppen dat hij ergens 2e keeper gaat worden dan is het helemaal klaar natuurlijk .

9 juli 2024 om 13:16

@silverfront, Verburggen keept een geweldig toernooi? Laten we niet overdrijven met z'n alle zeg. Verbruggen keept een aardig toernooi en niet meer.

Als je met blote ogen durft te beweren dat hij geen fouten heeft gemaakt kijk je aardig zwart/wit. De goal van Polen is onderaan de streep een fout van hem als die niet wat stapjes zet. Tegen Turkije was het ook allesbehalve zeker zeg. Bij hoge ballen blijft meneer netjes op zijn lijn staan en komt niet uit, pakt daarnast zowat geen bal klemvast en stomt alles weg.

Zie de goal van Turkije waar die blijft staan op zijn lijn. Daarnaast waren alle momenten van Turkije ook levensgevaarlijk daar meneer bleef staan of geen bal vast klemde.

Bijlow komt tenminste uit bij hoge ballen en pakt daarnaast ontzettend veel klem en is met zijn voeten ook beduidend beter.

9 juli 2024 om 13:21

@dabor,

Zoals De lIgt de centrale verdediger was voor de komende 10 jaar, Willems de linksback voor de komende 10 jaar en zo zijn er nog veel op te noemen.
Je kunt dat helemaal niet zeggen. Verbruggen doet het nu goed en mag voorlopig blijven staan, maar hij blijft gewoon concurrentie houden, zodra het bij hem minder gaat of hij krijgt een blessure dan komen er anderen die het op dat moment goed doen in beeld....ook Bijlow als hij het goed doet. Of je dat nu wilt of niet.

9 juli 2024 om 13:23

De dingen die jij opnoemt doet Bijlow echt niet veel beter. Zoals Dabor al aangeeft Bijlow heeft de boot gemist. Speelt ook altijd nog maar bij Feyenoord. Voor een speler die met zoveel bombarie aan Nederland werd geintroduceerd is dat gewoon teleurstellend.

9 juli 2024 om 13:41

Alleen Feyenoord supporters zijn zo kritisch op Verbruggen.

9 juli 2024 om 13:48

Hahaha Psv-er weer als de kippen bij om er een clubdiscussie van te maken. Ik vind Verbruggen uitstekend keepen en zie hem graag in de basis blijven als hij zo blijft spelen. Neemt niet weg dat wat Fr010rdam zegt klopt, deze dingen werden ook gezegd over de Ligt en nog een hele hoop anderen. Hij zal moeten blijven presteren om zijn plek te blijven verdienen net als elke andere speler. Verlaag je nou eens niet tot het zeggen dat 'alleen Feyenoorders dit, alleen Ajacieden dat'. Alle fans hebben een clubvoorkeur en dat is niet zo gek.

9 juli 2024 om 14:08

In ieder geval bij die goal van de Turken.

9 juli 2024 om 14:16

@weszol, ah niet verrassend dat jij weer door die dikke Feyenoord bril van je heen kijkt. Feyenoord supporters zijn, zoals hierboven ook al gezegd, de enige die zo kritisch zijn op Verbruggen. Want Bijlow is zogenaamd beter.

Die goal van Polen is op die afstand onhoudbaar, hij ging zelfs nog door zijn handen heen dus hij stond helemaal niet zo fout. Op 3m afstand gaat die bal binnen met een behoorlijke snelheid, dan ben je altijd te laat. Die goal was duidelijk de fout van de verdedigers (meen dat Van Dijk daar te laat was).

Goal van Turkije moet je misschien ook nog maar eens terugkijken. Hij moest juist van ene kant naar de andere lopen. Dumfries heft daar ongelofelijk dom buitenspel op. Als je die goal op de keeper blaamt heb je er echt geen kaas van gegeten.

Daarnaast doe je nu net alsof Bijlow op hoge ballen en voorzetten een soort heersende Buffon is, kom nou zeg. Verbruggen heeft vast nog wel wat verbeterpuntjes op hoge ballen, maar dat geldt ook voor Bijlow. Daarnaast zijn er momenten geweest, zoals tegen Turkije en Oostenrijk, waar Verbruggen door zijn snelle reflexen gewoon een zekere goal voorkomt. Met Bijlow hadden we meer tegengoals gehad, daar ben ik zeker van.

9 juli 2024 om 14:16

@Cipollini: Ik vind Verbruggen aanzienlijk meer potentie hebben dan Bijlow. Hij keept nu een prima EK. Is aan de bal veel beter dan Bijlow, wat ook zeer prettig is en op de lijn zie ik al geen verschil. Waar Bijlow weer beter in is, zijn voorzetten. Dat is echt een kwaliteit van hem. Dan geef ik sowieso al de voorkeur voor de beter voetballende doelman, zeker als het verschil zo minimaal is. Neem daarin mee dat Verbruggen nog een pak jonger is ook en je moet concluderen dat er geen discussie is: Verbruggen is onze eerste doelman.

De Ligt is een slecht voorbeeld trouwens. Is al goed, maar heeft iets betere opties voor zich. Over 2 jaar zijn het hele dikke dertigers. Dan heb je achterin Mickey, De Ligt, Frimpong, Aké, Timber, Hato, Maatsen, Dumfries, Geertruida en Hartman waaruit gekozen kan worden. Dan kan het De Ligt zijn tijd worden om te shinen. Hij heeft (en houdt) pech van de moordende concurrentie. Dat heeft Verbruggen (vooralsnog) niet.

9 juli 2024 om 14:18

@Silverfront: Begrijp me niet verkeerd, Dumfries is hoofdschuldige aan de Turkse goal, maar hier ging Verbruggen met zijn bijzondere positionering ook niet vrijuit. Dat is wel een foutje te noemen.

9 juli 2024 om 14:22

Mensen moeten dan ook stoppen om kritiek op Feyenoorders te hebben dat ze hun eigen spelers verdedigen wanneer ze zelf gewoon nooit die spelers zien. Als je daadwerkelijk met droge ogen durft te beweren dat die met de bal aan de voet veel beter is dan Bijlow heb je gewoon echt geeeeeen idee waar je het over hebt. Kijk voor de gein is die wedstrijd tegen Lazio thuis terug. Hij legt de ballen ook rustig hoog over de tegenstanders naar de back heen.

Verbruggen is prima, maar ook gewoon niet foutloos. Heeft ook geluk dat tegen Turkije dat de ballen die teruggaan de 16 in met man en macht wordt verdedigd. Daar had zomaar nog een tegengoal uit kunnen ontstaan. Plus de voorzetten van de zijkant is die niet sterk. Maar mij hoor je nu verder niet. Die pakt voorlopig zijn kans en doet het prima. Wat mij betreft kan die langer de voorkeur krijgen, maar het ligt dicht bij elkaar.

9 juli 2024 om 14:31

Ik ben het hier totaal niet mee eens. Ik vind Bijlow voetballend echt een stuk beter maar ik vind Verbruggen beter op de lijn. Daarnaast vind ik Bijlow helemaal niet denderend met hoge ballen maar juist sterk in het snel uitkomen. Ik vind overigens Verbruggen niet echt fantastisch keepen dit toernooi veel ballen duwt hij niet goed weg en hij ziet er niet overal even goed uit. het is overigens lood om oud ijzer Bijlow en Verbruggen ontlopen elkaar niet veel.

9 juli 2024 om 15:03

@silverfront, Verrassend dat ik door m'n dikke Feyenoord bril kijk, hoezo dat? Mag je dan niet meer kritisch tegenwoordig? Ik stoor me er alleen enorm aan dat er wordt gedaan alsof Verburggem hier een wereld EK loopt te keepen en alsof het zijn verdienste is dat de halve finale is gehaald. Want dat is natuurlijk absoluut niet waar.

Nergens ben ik aan het beweren dat Bijlow A) veel beter is of B) de nummer 1 moet zijn. Mijn persoonlijke voorkeur is en was Flekken om als nummer 1 Oranje in te gaan.

Verburggen is juist degene die enorm goed is weggekomen tegen Turkije met A) de tegengoal waar die meer had moeten doen of B) alle voorzetten van de zijkant waar die naast greep of wegstompte. Of vond je dat schot wat die door het midden liet vallen ook een goede redding daar die hem zo voor de voeten van een Turk klaarlegde?

Dat je zo zeker bent dat er meer tegengoals waren wanneer Bijlow keepte geeft alleen maar je eigen aversie aan tegen hem. als je niet zit dat Bijlow sterk is in de 1 op 1, goed in de lucht is en beter met zijn voeten kijk je toch met een plaat voor je kop.

9 juli 2024 om 18:12

Ok foutje Verbruggen tegenover een aanzienlijk aantal wereldreddingen. Maar we benadrukken het foutje. Nederlanders ten top

9 juli 2024 om 14:07

Ja qua spelers wel. Nu nog een capabele bondscoach anders krijg je een Engeland scenario.

Goeie nuchtere kop zit er op Wieffer. Vind het een slimme zet om naar Brighton te gaan en ik verwacht ook dat hij er gaat slagen.

Alleen in NL willen we heel graag iedereen uit het Nederlands elftal bij de (traditionele) grote clubs. Ook bij Brazilië, Argentinië, Frankrijk etc spelen er spelers bij de middenmoters uit de grote competities.

9 juli 2024 om 13:24

Alleen in Nederland zegt ie lol

Sympathieke speler die ik enorm graag had gezien dit EK.

9 juli 2024 om 13:19

Tsja, had hij Schouten in deze vorm uit de basis gespeeld? Dat is uiteindelijk zijn concurrent op de 6. We gaan ook niet met 2 verdedigend ingestelde spelers spelen. Juist voor de 8 of de 10 kom je spelers tekort.

9 juli 2024 om 14:25

Misschien wel, misschien niet. Ze vullen het allebei net wat anders in. Ik vind Schouten goed dit EK maar de absolute uitblinker is die niet. Belangrijk zeker wel maar hij laat verdedigend nog wel eens steken vallen vind ik. Tegen Frankrijk liep er wel eens iemand uit zijn rug en Oostenrijk was dramatisch (maargoed, dat was het hele elftal die wedstrijd). De rust aan de bal is weer waanzinnig.

Overigens denk ik ook dat ze allebei samen hadden kunnen spelen. Gezien ons middenveld had ik dat niet eens een gekke optie gevonden. Ook Schouten komt wel eens diep in de wedstrijden op het EK en Wiefer kan dat ook. Je hebt dan wel balans met twee goede middenvelders die snel kunnen spelen en veel voetbalinzicht hebben. Is het wat behoudend? Ja, dat wel. Meer een soort Van Bommel en De Jong uit 2010 denk ik.

9 juli 2024 om 18:32

Ik denk dat hij mits fit en op basis van eerdere opstellingen van Koeman boven hem en Joey in de pikorde stond. Verdedigend sterker en kan het spel ook enorm vooruit versnellen.

ik vind 30mil voor hem veelste weinig. er had nog wel 15 mil bij gemogen..

9 juli 2024 om 13:08

Vind het ook best weinig. Begreep van een collega die voor Feyenoord is dat hancko voor 27 miljoen vertrekt. Als dat waar is verkopen ze bij Feyenoord echt voor veel te weinig. Zeker deze wieffer had meer op moeten brengen gezien het geld in Engeland. Erg zonde.

9 juli 2024 om 13:54

27 mil voor Hancko zou ik als Psv'er fantastisch vinden, maar dat kan ik me echt niet voorstellen. Dan is Feyenoord een dief van eigen portomonnee.

10 juli 2024 om 07:38

Waarom zou je dat als 'psv'er" fantastisch vinden? vind ik persoonlijk nogal een 'rare' opmerking.

9 juli 2024 om 15:55

Misschien hadden ze meer kunnen krijgen, maar het is wel lekker om vroeg in de zomer te verkopen. Nu heb je zelf ook de kans om de markt op te gaan.

Ajax heeft bijvoorbeeld de hoofdprijs ontvangen voor Antony, maar sinds zijn vertrek is er ook geen goede vervanger aangetrokken.

10 juli 2024 om 07:40

@unknow007

Mats hoefde niet weg he? Dus ik had gewoon lekker gewacht om het laatste druppeltje uit de kan te kunnen halen. Maarja ik ben geen TD en ik heb wel veel vertrouwen in Dennis te Kloese. komt allemaal goed

Goed verhaal. Verstandige jongen. Hopelijk laat hij in de PL dezelfde progressie zien als hij bij Feyenoord liet zien, dan komt het helemaal goed en kan hij weleens doorstoten naar de PL top.

Ja als je dit interview leest/hoort zegt Mats eigenlijk alleen maar louter positieve dingen en logische punten om voor Brighton te kiezen. Hij hoeft het maar een jaar of 2 goed te doen en de echte topclubs zullen op de stoep staan.

Ben ervan overtuigd dat Wieffer een succes daar gaat worden en zich binnen de kortste keren daar in de kijken van de top 5 zal gaan spelen.

Hele leuke move van Wieffer en duidelijk hoe hij het zelf ziet. Heel slim om te gaan voor de speeltijd in plaats van direct een grotere club. Nu lekker ervaring opdoen en hopelijk over 2 jaar alsnog naar de echte top. HIj lijkt genoeg kwaliteit te bezitten om dit scenario werkelijkheid te laten worden! Succes!

Snap ik wel inderdaad als de Premier League je droom is en er komt een mooie club voorbij als Brighton.. Van Excelsior naar Brighton in twee jaar tijd is toch wel een fantastische ontwikkeling. Hopelijk dat hij daar de volgende stap kan zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling en wie weet naar een topclub kan gaan als die daar presteert. Zou ook mooi zijn voor Oranje.

Volgens mij vindt niemand het een gekke keuze. Alleen Valentijn Driessen, maar die vindt dat gewoon omdat het moet. Kans op speeltijd is groot, prachtige competitie, ze volgen hem al lang en als je het goed doet bij Brighton kan je echt een grote stap maken.

Aardig wat goede spelers die van Brighton de stap nog gemaakt hebben naar de absolute top binnen de BPL met een Caicedo, Macallister en White bijvoorbeeld.

Daarnaast lekker wonen aan de kust. Goed contract, lekker salaris en spelen in een gigantische competitie en een club met een bepaalde visie en spel.

Ook hebben ze nog Nederlanders die hem op weg kunnen helpen met een Veltman, JP Vhecke en Verbruggen natuurlijk.

Ook nog eens enorm goede spelers als Ferguson, Mitoma, Enciso, Joao Pedro en Adingra bijvoorbeeld en ook een oude bekende met Minteh!

Mooie vooruitzichten!

Ik vind het een logische stap voor een mooi bedrag. Op die manier goed wennen aan het tempo van de PL. Als je daar bij Brighton de absolute sterkhouder bent en bijvoorbeeld weer Europees voetbal gaat halen is het al gewoon een erg mooie stap. Maar ik zie het ook gebeuren dat die echt nog een stap hogerop maakt. Als hij met de PL intensiteit kan spelen, dan gewoon blijft voetballen en verdedigend ook nog meekan dan komen de kwaliteiten die hij nu laat zien ook gewoon naar boven. Dan gaat die nog een stap verder maken lijkt mij. Ook goed voor het Nederlandse Elftal. Stiekem hoop ik dat die zich zowel als 6 als ook een beetje als 8 kan verbeteren. Dan kan hij bij oranje in veel opstellingen uitkomst gaan bieden.

Verstandige jongen stapje voor stapje. Komt veel aan spelen toe zo. Zoals de meeste spelers gelijk naar een topploeg kan altijd nog jong zat. Gravenberch heeft zo al wat jaartjes weggegooid en is nog steeds geen basis speler. Donny van der Beek ook zo’n geval en zo zijn er vele spelers helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren