voetbalzone

Mathijsen keert als technisch manager terug bij Willem II

Gijs Freriks14 jun 2016, 12:40
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2016, 12:40
Advertentie

Joris Mathijsen is terug bij Willem II. De 36-jarige oud-verdediger gaat per 1 juli aan de slag als technisch manager van De Tricolores en tekent voor drie seizoenen, zo meldt Omroep Brabant.

/

De nummer zestien van het voorbije seizoen in de Eredivisie zal de terugkeer van Mathijsen dinsdag om 14.00 uur aankondigen. Willem II was op zoek naar een technisch manager, omdat die functie tot dusverre werd ingevuld door trainer Erwin van de Looi, algemeen directeur Berry van Gool en hoofd opleidingen Roland Vroomans.

"Hij heeft jarenlang bij Willem II gespeeld en is een persoon die de regio en club goed kent. De gesprekken waren zeer prettig. We kijken uit naar de samenwerking, waarin Joris maximale ondersteuning gaat krijgen", zo wordt Van Gool geciteerd. Mathijsen zegt zich 'vereerd' te voelen: "Ik ben blij met mijn terugkeer op het oude nest. Ik heb zin in mijn nieuwe baan en in het nieuwe seizoen."

Mathijsen begon zijn carrière in Tilburg en speelde er 127 wedstrijden, waarin hij tot zes doelpunten en vier assists kwam. De linkspoot kwam daarna uit voor Málaga, AZ, Feyenoord en Hamburger SV en speelde ook nog 84 interlands voor het Nederlands elftal.

Bezig met laden …