Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko komt niet verder dan krap gelijkspel tegen uitstekend DR Congo

Laatste update:

Marokko is er niet in geslaagd zijn tweede groepswedstrijd op de Afrika Cup te winnen. De ploeg van bondscoach Walid Regragui speelde in San-Pédro met 1-1 gelijk tegen DR Congo. Achraf Hakimi schoot al vroeg in de wedstrijd raak via een volley, na rust maakte Silas gelijk. Marokko heeft nu vier punten verzameld in Groep F, Congo volgt met twee. Later op de dag nemen Zambia en Tanzania, de andere landen in de groep, het nog tegen elkaar op.

Regragui voerde één wijziging door in zijn opstelling ten opzichte van de 3-0 zege op Tanzania. Sofiane Boufal mocht het vanaf de aftrap laten zien, waardoor Abde Ezzalzouli op de bank belandde. Hakim Ziyech stond rechtsbuiten, terwijl PSV'er Ismail Saibari op de bank zat. Bij Congo vielen er geen wijzigingen waar te nemen. Cédric Bakambu was de spits en werd in zijn rug gesteund door voormalig Vitesse-aanvaller Gaël Kakuta.

Marokko pakte het initiatief in de openingsfase en kwam via Youssef En-Nesyri al bijna na twee minuten op voorsprong. De spits van Sevilla zag zijn kopbal knap worden gekeerd door Lionel M'Pasi. Toch kreeg Marokko al snel waar het al hoopte. Een scherpe hoekschop van Ziyech kwam terecht bij de vogelvrije Hakimi, die technisch knap raakschoot met een volley: 1-0.

Congo liet echter zien over de nodige kwaliteit te beschikken en probeerde het via Theo Bongonda, wiens schot nog maar net gekraakt kon worden. De daaropvolgende hoekschop kwam via het hoofd van Kakuta terecht bij Chancel Mbemba, die zijn schot niet op doel kreeg. Marokko stichtte vooral gevaar over de rechterkant via Ziyech en Hakimi, al leverde dat niet direct grote kansen op.

Marokko dicteerde het tempo, dat laag lag. Congo kreeg daardoor regelmatig de kans om voor het doel van Yassine Bounou te komen en verdiende tien minuten voor tijd een strafschop na hands van Selim Amallah. Bakambu pakte zijn verantwoordelijkheid, maar deed zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden. Nog voor rust kwam Congo opnieuw dichtbij, dit keer ontsnapte Romain Saïss aan een eigen doelpunt nadat hij de bal totaal verkeerd raakte.

Ook na rust liet Congo zien absoluut niet te hoeven verliezen. The Leopards bleven kansen creëren. Vlak nadat een omhaal van Bakambu mislukte kwam invaller Dylan Batubinsika dichterbij. De verdediger van AS Saint-Étienne schoot rakelings naast het doel van Bounou. De kwaliteit aan de rechterkant van Marokko leidde aan de andere kant een schietkans in voor Boufal, die zijn poging niet tussen de palen kreeg.

Marokko liet na om op jacht te gaan naar de 2-0 en dat kwam de Leeuwen van de Atlas duur te staan. Invaller Silas schoot ongedekt binnen op aangeven van een andere invaller, Meschack Elia: 1-1. Congo kwam vlak daarna zelfs bijna op 1-2, ware het niet dat Fiston Mayele de bal er van dichtbij op de een of andere manier niet in kreeg. De ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Harit en El Khannous alsjeblieft niet meer inbrengen, gewoon echt niet goed genoeg en veelste zwak voor dit toernooi.. Matig Marokko gezien vandaag helaas

21 januari 2024 om 17:51

Je merkt dat Noord Afrikaanse teams (Arabische) vaak moeite hebben met het fysieke spel van andere Afrikaanse landen. Had meer verwacht van Marokko.

21 januari 2024 om 18:06

Mee eens, alleen kan dat prima met Saibari en Adli opgelost worden maar Regragui blijft maar vast houden aan Boufal/Abde op links en Amallah die echt vrij weinig toevoegde. Ik gooi het nog even op het sparen van spelers voor nu maar als hij hieraan blijft vasthouden wordt het een lastig verhaal. En wat betreft de invallers mag het van mij ook een heel stuk scherper, Harit het eeuwige talent hoeft wat mij betreft niet eens opgeroepen te worden en die Khannous kunnen we over een paar jaar weer proberen. Speel nog liever met Sais op t middenveld en Chadi Riad op CV dan dat Amallah of Khannous mogen opdraven.

Wat een enorme slechte wedstrijd zeg. Voor congo had er meer ingezeten, dramatische speler die nummer 15 van marokko (Amallah) en boufal bakt er ook weinig van in afrika. Dramatische wissels van de trainer van Marokko, had Saibari erin moeten doen, snap niet dat hij de kans niet krijgt, terwijl saibari in de vorm van ze leven zit. En dan kies je voor een nummer 15 die op de bank zit bij valencia.

Mijn vermoeden wordt bevestigd. Regragui is tactisch zwak. Valt duidelijk door de mand zodra hij het spel moet gaan maken. Volgende wedstrijd het liefst ook een paar frisse gezichten in de basis. El Kaabi in de spits. Ziyech op 10 en Tissoudali op rechts en Adli op Links.

21 januari 2024 om 17:38

Haha, de waan van de dag. Als er iets is wat je Regragui niet kan verwijten is dat hij tactisch zwak is. Vierde op een wk met minimale voorbereiding en grote prijzen met Wydad als clubcoach. Ja, hij maakte vandaag twijfelachtige keuzes, maar denk dat je even vergeet dat Marokko tot nu twee keer later in het toernooi helemaal op was (tegen Egypte verlenging konden spelers niet meer lopen en WK vielen spelers ook iedere wedstrijd om). Het toernooi is lang, omstandigheden zijn zwaar. Dus niet gek dat je wedstrijd op 70% probeert te spelen zolang het kan.

21 januari 2024 om 17:49

70% is nog hoog ingeschat. Dit was gewoon op de 2e versnelling

Amallah eruit, Saibari er in.
Chibi eruit, Attiyat Allah (maakte goeie indruk) erin.
Marokko ondermaats, laten we zeggen dat het door het weer kwam vandaag, het middenveld kwam niet aan voetballen toe. Daarnaast vond ik Congo verrassend goed!

Nog steeds vertrouwen in dit elftal maar er moet toch iets meer zekerheid en creativiteit bij. Heb het gevoel dat het nog steeds teveel van Ziyech moet komen. Ounahi kan het ook, maar die moet meegenomen worden door 2 - 3 spelers die er lekker in zitten.

Marokko zeer matig in vergelijking tot met wat ze in staat zijn. Boufal en Amellah beiden zeer slordig aan de bal. Einde van de wedstrijd ook teveel pingelaars in het veld. Harit, Ezzalzouli en Khannous tegelijk in het veld is vragen om problemen.

Van de arbitrage valt ook wat te zeggen man man man. In de eerste helft zowat 20 min stil gestaan, om vervolgens de rest van de wedstrijd constant te onderbreken. Het zij door een technisch mankement, het zij door een simpele overtreding die max 1 min hoort te onderbreken. Denk dat we de invloed daarvan niet moeten onderschatten.

Leren van de fouten en op naar de volgende. Het blijft tenslotte een Africa cup dus we moeten hier niet van verbaast raken 😂.

Lastige wedstrijd tegen een (verwacht) sterk Congo. Ben blij dat dit vandaag is gebeurd, want dit kan de spelers weer op scherp zitten. Bovendien zijn het gewoon lastige omstandigheden. Als het goed is, was dit de laatste wedstrijd om 15 uur voor Marokko. Analyseren, leren en verder gaan!

Ik kijk afrika cup sinds 2004. Ik heb al tegen mensen gezegd dat marokko gelijk zou spelen tegen congo. Mensen waren in de wolken tegen tanzanie. Als je marokko een beetje volgt in de afrika cup wist je al dat dit zou gebeuren. Wanneer er diepte gezocht moest worden vanaf de middenveld stonden ze allemaal naast elkaar. Wanneer ze op het middenveld in de gaten tussen de linies moest geven gingen ze de lange bal vanuit de verdediging spelen.

Amellah ben ik al klaar mee vanaf de 1ste wk wedstrijd tegen croatië. De reden dat hij speelt is omdat hij het vuile werk doet wat el khannous, harit en andere spelers niet doen. Maar regragoui heeft de inzicht niet dat saibari perfect is voor het vuile werk en perfect is in de aanval. Maar regragoui koos voor harit en el khannous die pingelen en alle ballen hebben verloren waardoor Congo ging counteren.

De 1-1 van Congo liet zien dat het de schuld was van regragoui. De verdedigers stonden de aanvallers te dekken, terwijl de middenvelders helemaal vrij stonden om te schieten.

De middenveld is het belangrijkste onderdeel van je team. Als je de baas bent op het middenveld dan ben je baas over het hele veld.

En-nesiry moet eruit. Kan geen bal vasthouden, voorzetten die aankomen worden totaal verkeerd ingeschoten/gekopt. Tissoudali houdt de bal vast, kan de middenveld laten aansluiten, kan wegdraaien, heeft overzicht en heeft een neus voor de goal.

Als harit meeging naar het wk dan waren we nooit zover gekomen. Dan zou kroatie genadeloos balverlies afstraffen.

Out: amellah en en-nesiry
In: Saibari en Tissoudali

21 januari 2024 om 23:01

Ik denk dat je ennesyri te kort doet. Blijft de beste spits die we hebben. Verder wel met je eens. Waarom Saibari nog geen minuut heeft gemaakt is mij een raadsel. Ghair in sha Allah, toernooi is hopelijk nog lang. Beter nu een tegenslag dan later

22 januari 2024 om 14:49

Zeker niet! El Kaabi is een betere optie. Kan de bal goed bij zich houden. Zodat de middenveld kan aansluiten en blijft rustig aan de bal. Ik zie hem liever in de spits. Laat En Nesyri maar even een wedstrijdje banken en dan eventueel in de 70ste min invallen. Ik hoop dat Walid dat ook s n keer inziet.

Altijd lastig om te kunnen winnen van Congo. Wat een aanfluiting zeg. Sowieso is het niveau tijdens de Afrikacup vrij bedroevend. Als je geld wilt verdienen, dan kan je beter kiezen voor ‘gelijkspel’ en je zit goed.

21 januari 2024 om 23:00

Ik denk dat je echt geen idee hebt hoe lastig het is om te voetballen tegen Afrikaanse landen. Geef Marokko maar de Spanjes en de Portugals van deze wereld. Om maar te zwijgen over de omstandigheden.

Ik snap totaal niet waarom el Kaabi wordt ingebracht ipv Tissoudali! Kan iemand mij dat vertellen? Ongelooflijk! En Saibari brengt creativiteit. Iets dat Amellah absoluut niet heeft.

22 januari 2024 om 14:51

Heel logisch juist. El Kaabi brengt rust en doel gerichtheid met zich mee in de spits. Tissoudali had in moeten vallen voor Boufal en Saibari voor Amallah. Hoop sowieso op n paar frisse gezichten tegen Zambia. Te beginnen met El Kaabi en Saibari.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren