Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United gaat mede door treffer Calvin Bassey onderuit tegen Fulham

Laatste update:

Manchester United is zaterdagmiddag achterop geraakt in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg van manager Erik ten Hag verloor mede door een treffer van ex-Ajacied Calvin Bassey met 1-2 van Fulham, dat in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was. Alex Iwobi werd in minuut 97 de matchwinner met een rake knal in de korte hoek. Manchester United staat nu acht punten achter nummer vier Aston Villa, dat zelf wél won van Nottingham Forest (4-2). Fulham staat twaalfde.

Ten Hag gunde de pas negentienjarige aanvaller Omari Forson zijn basisdebuut voor Manchester United. De Engelsman kreeg de voorkeur boven onder meer Antony. Bij afwezigheid van Rasmus Højlund werd de spitspositie bekleed door Marcus Rashford, die naast Forson werd ondersteund door Bruno Fernandes en Alejandro Garnacho. Bij Fulham stond Bassey centraal achterin, terwijl Rodrigo Muniz de enige spits was.

De openingsfase was overduidelijk voor Fulham, dat in de eerste twintig minuten drie prima kansen bij elkaar voetbalde. Allereerst bezorgde Timothy Castagne de bal bij Muniz, die Iwobi bediende met een kopbal. De Nigeriaan zag zijn volley net naast gaan en kreeg daarna nog een keer de mogelijkheid om de score te openen, maar schoot in vogelvrije positie naast. Tussendoor voorkwam André Onana dat Muniz op het scorebord verscheen.

United werd in de fase daarna zelf ook gevaarlijk. Na een misser van Bassey leek Garnacho de bal in de verre hoek te krullen, ware het niet dat Antonee Robinson vlak voor de doellijn wegkopte. Daarmee was het gevaar nog niet volledig geweken. De rebound kwam terecht bij Harry Maguire, wiens schot over het doel van Bernd Leno vloog. De Fulham-goalie zag teamgenoot Muniz opnieuw gelegenheid krijgen om te koppen. Dit keer vloog zijn inzet naast.

Diogo Dalot kreeg wat ruimte aan de rechterkant en besloot uit te halen. Dat deed hij zeer fraai, maar de Portugees had de pech dat zijn uitdraaiende schot op de paal belandde. In de zeer kansrijke wedstrijd kwam ook Muniz weer zeer dicht bij de openingstreffer. De Braziliaan draaide knap weg bij Victor Lindelöf en schoot keihard tegen de buitenkant van de paal. Ook aan de andere kant werd de paal geraakt. Muniz draaide knap weg bij Lindelöf, maar had pech in de afwerking. Leno had aan de overkant een soortgelijke redding in huis op een gekruld schot van Garnacho.

Na rust werden de kansen schaarser. Fulham bleef de bovenliggende partij en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van Onana, die echter niet serieus hoefde in te grijpen. Ten Hag, die Christian Eriksen bracht voor Forson, zag zijn ploeg buiten een gevaarlijk moment met Rashford ook niets creëren. Fulham maakte meer aanspraak op de voorsprong en halverwege de tweede helft was het zover. Pereira slingerde de bal tot bij Bassey, die twee keer mocht aanleggen voor een schot en bij zijn laatste poging succesvol was: 0-1.

Ook na die treffer bleef Fulham de dreigendere ploeg. Balverlies van Eriksen leidde een prima counterkans in voor Harry Wilson. De Welshman draaide naar zijn linkerbeen en schoot centimeters naast het doel van Onana. De Kameroener zag Maguire vlak daarna de grootste kans van United in de tweede helft krijgen. De centrumverdediger torende boven alles en iedereen uit en zag zijn kopbal maar net over vliegen.

Vlak voor tijd was het alsnog raak voor Maguire, die van dichtbij binnentikte. Bassey hief het buitenspel bij de gelijkmaker op: 1-1. Manchester United kwam in blessuretijd meermaals dichtbij, maar het was Fulham dat in minuut 97 genadeloos toesloeg. Iwobi kreeg tijd en ruimte en schoot in de korte hoek fraai raak: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fulham meer dan terecht gewonnen. Wat is dat United een matige ploeg zeg mijn hemel

24 februari 2024 om 18:06

Ongelooflijk ja, die Amad en Dalot kunnen er niet veel van. Ook wat die Rashford aan het doen was, leek nergens op

24 februari 2024 om 18:10

Die Rashford is ook één van, zo niet de meest overhypte spelers ter wereld. Was die gozer Duits geweest en speelde hij in de Bundesliga, was-ie nog niet 1/10e waard van wat hij nu is. Er zijn wel 20 a 30 betere linksbuitens in Europa.

24 februari 2024 om 18:27

Vorig jaar vergeten? Hij heeft zijn manco’s maar vorig jaar united 100x gered..

24 februari 2024 om 19:21

Zonder de spits in vorm en zonder Martinez die de defensie letterlijk aan elkaar lijkt te lijmen is het idd droevig dat ManU. Nu ook zonder Shaw weer. Zoveel blessures en een te smalle selectie.

Blijft toch een lastig verhaal voor Erik ten Hag om met United aan te haken bij de top in de PL. Dan gaat het een paar wedstrijden goed en dan verlies je weer van Fulham. Misschien kunnen ze hem de zak geven. Dan zou ik hem volgend jaar graag bij Bayern zien. Weet zeker dat hij daar zou slagen.

24 februari 2024 om 18:10

Alsof hij bij Bayern zou passen. 4 van de 6 laatste trainers in vaste dienst lag uiteindelijk niet goed in de groep. Die moeten lekker voor Xabi of ZZ gaan.

24 februari 2024 om 19:23

ZZ? Wat heeft hij nou gepresteerd? Sorry maar dat is hetzelfde als Guardiola. Laat hen het maar eens zien bij een club waar niet al een solide basis staat en er geld zat is en bovendien goed besteed wordt omdat er mensen met verstand van voetbal ipv centen beleid voeren.

24 februari 2024 om 20:08



Houd toch op man, Benitez liep te klungelen met de selectie van Real en Zidane verving hem en won meteen de CL, om nog maar te zwijgen over de 2 andere CLs en La Liga winsten die hij boekte. Kwam in 2020 ook terug bij een wankelend Real en won weer La Liga.

De beste man is een enorm goede trainer die voor zo'n beetje elk elftal op deze wereld een zegen zou zijn.

Geldt trouwens ook voor Pep.

Vind het altijd grappig, waarom verwacht men van elite trainers dat ze het bij FC Bal laten zien? Die gasten hebben niet voor niets een verleden bij elite teams...

24 februari 2024 om 18:11

Sorry maar dat moet Bayern toch niet willen? Ik vind het geen goede coach. Bayern moet zich richten op de top, Ten Hag moet lekker terug naar een kleinere club

24 februari 2024 om 18:17

Dat mag hoor. Dat is jouw mening. Maar die deel ik niet. Halve finale CL met Ajax gehaald en prijs op prijs gepakt. Nu met een hele matige selectie bij united, daar kun je toch ook niet veel meer van maken? Vraag me af welke trainer er meer uit zou halen met deze matige selectie.

24 februari 2024 om 18:20

Groot deel van de selectie die hij zelf heeft uit mogen zoeken.

24 februari 2024 om 18:21

Hij heeft een groot deel van deze selectie zelf samengesteld

24 februari 2024 om 18:23

Dat geef ik hieronder ook aan; maar daar hoef je toch niet persee goed in te zijn om een goede coach te kunnen zijn? Daar zou je een technische staf voor moeten hebben.

24 februari 2024 om 18:24

En wie heeft voor 500 (!!!) miljoen euro die matige selectie samengesteld? Ten Hag.Een van de eigenschappen van een topcoach is dat hij ook de juiste spelers kan halen. Iets waar Guardiola, Klopp, Ferguson, Ancelotti, Mourinho,… wel in slaagden. En die zou naar Bayern moeten gaan? Op basis van een (uitzonderlijke) halve finale in de CL, ondertussen bijna 5 jaar geleden? Ik snap dat je biased bent maar een beetje meer realiteitszin zou wel mogen.

24 februari 2024 om 18:47

Haha, hij is een goede coach volgens jou maar door de selectie bakt hij er niks van.

24 februari 2024 om 18:50

En dan nog wel door de selectie die hij zelf heeft samengesteld door veel te veel geld uit te geven aan pure middelmaat. De wereld op zijn kop inderdaad.

24 februari 2024 om 18:51

@Zeballos Ja ingewikkeld hè. Een coach is ook afhankelijk van de kwaliteit van z’n selectie. Of denk je dat Guardiola met Volendam ook de eredivisie zou winnen?

24 februari 2024 om 18:55

Ajax fans hebben het altijd over de halve finale.
Natuurlijk een groot aandeel in gehad, maar ook een roma, Schalke etc hebben de afgelopen jaren een x verrast en daar gestaan.

24 februari 2024 om 19:26

Dus is hij geen goede technisch directeur

24 februari 2024 om 20:02

Je hebt gelijk, geef die man een contract voor het leven! Geen Europees voetbal dit jaar? Komt door de selectie!

24 februari 2024 om 18:14

Wat heeft Bayern nou aan Ten Hag? Die kerel speelt met United echt baggervoetbal en dat zie je ook nog is aan het doelsaldo. Zowat elke wedstrijd worden ze gedomineerd maar winnen het dan wel op een of andere manier met een goal verschil. Comfortabel wedstrijden winnen doet United amper. En dat terwijl die kerel 400 miljoen aan spelers heeft gehaald. En kan nog niet eens overtuigend voetballen tegen ploegen zoals Fulham en Luton Town.

24 februari 2024 om 18:19

Ik ben het wel met je eens dat hij echt matige spelers heeft gehaald. Dat zou ook geen verantwoordelijkheid voor hem moeten zijn. Haalde bij Ajax bijvoorbeeld ook een Labyad en Klaiber. Maar hij is wel in staat om het maximale uit een selectie te halen. Bij united is dat helaas met totaal niet vermakelijk voetbal. Maar hij heeft bij Ajax toch wel aangetoond ook zeer attractief te kunnen voetballen? De selectie van Bayern is natuurlijk ook kwalitatief vele malen beter dan die van United?

24 februari 2024 om 18:24

Ten Hag is vooral dramatisch als hij de TD rol op zich moet nemen, want dat kan hij echt totaal niet. Als hij kan samenwerken met een goede TD boven hem dan kan hij echt wel slagen in de top. Verder is het materiaal natuurlijk bagger en daarbovenop is ook nog de helft geblesseerd, dus op zich is het niet gek dat ze dit seizoen niet fantastisch zou. Ik zou het nog wel willen zien met een fitte selectie en iemand die wel normale aankopen kan doen.

Als je wedstrijden niet overtuigend kunt winnen gaan de resultaten vanzelf weer een keer tegen zitten, en dat blijkt vandaag maar weer. Ben benieuwd hoe lang Ten Hag nog mag blijven zitten want het voetbal van United is in mijn herinnering echt nog nooit zo bedroevend slecht geweest. Staan ook vandaag gewoon weer in eigen huis bijna 90 minuten lang achteruit te voetballen tegen laagvlieger Fulhan. En dat middenveld... ook zo onthutsend zwak , mijn god! Casemiro en Eriksen die beide op hun laatste adem lopen, en tjah die Mainoo heeft het ook gewoon niet. Hoe verwacht je daar nu ooit een wedstrijd mee te kunnen domineren?! En o ja, het schijnt dat Rashford heeft gesolliciteerd voor een hoofdrol in de film The Invisible Man chapter 2...

24 februari 2024 om 18:08

Mainoo is nog maar 18. Daarvan kun je niet verwachten dat hij het middenveld draagt. Maar verder helemaal met je eens. Het aanvallende gevaar van United kwam vooral van Maguire, die ik nog een van de beteren vond. Dat zegt toch ook wel wat.

24 februari 2024 om 18:18

Precies daarom heeft die het dus niet om een wedstrijd te domineren, dat zeg ik toch?

24 februari 2024 om 18:39

Je zegt:"Die heeft het ook gewoon niet". Dat is voor mij toch iets anders. Maar we zijn het er wel over eens dat die nog niet in staat is te brengen wat je van een United-middenvelder mag verwachten. Die zou af en toe z'n minuten moeten krijgen om te leren. In dit United is hij echter gelijk basiskracht.

24 februari 2024 om 18:52

@Smatske zeg dan "nog niet" Die Mainoo laat het vaak toch wel zien, zoals je het nu brengt is wel erg negatief. Ten onrechte (!)

24 februari 2024 om 18:08

Het is Mainoo zijn eerste seizoen op prof niveau. Heeft aardig wat wedstrijden goed gespeeld en zelfs vandaag vond ik hem niet minste bij United.
Het is gewoon dom om te verwachten dat hij ieder wedstrijd beslissend kan zijn. In een beter draaiend team zal hij daar minder last van hebben.

Hoe kan je het zo weer weggeven in de 97ste minuut

24 februari 2024 om 18:41

Nou ja, eerder in de wedstrijd gaven ze ook al gigantisch veel weg. Na de gelijkmaker gingen ze erin geloven en namen daarbij grote risico's. Fulham sorteerde hier al op voor met de inbreng van Traore. United speelde alles of niks en kreeg, in tegenstelling tot een aantal recente overwinningen, vandaag het deksel op de neus.

Na zelf steeds in blessuretijd de wedstrijd hebben gered tegen Aston Villa,Wolves en Brentford weten ze nu zelf ook eens hoe het is om aan de andere kant te staan, vlak voor tijd met niets in handen 1-2, notabene thuis

United kan niet echt klagen, als Maguire een rode kaart had gehad had niemand daar iets tegen in kunnen brengen.

24 februari 2024 om 18:14

Het was gewoon een gele kaart. Met je daar kan niemand iets tegen inbrengen. Hij probeert een bal te blocken en staat per ongeluk op z'n voet. Het was gewoon geel en daar kan niemand iets tegen inbrengen

24 februari 2024 om 18:26

En toch kreeg Billie Gilmour vandaag voor een vergelijkbare actie gewoon rood (in de wedstrijd tussen Brighton en Everton).

Nogmaals: Als hier rood gegeven word kan je er niets op afdingen. Te laat, noppen vol op de enkel.

25 februari 2024 om 01:43

Dit zag er toch echt als rood uit hoor. Ik probeerde die gele kaart erin te ontdekken en heb er nog 6 keer naar gekeken. Wat te zien is, is een gestrekt been, de noppen naar voor en Maguire kon echt niet meer bij die bal. Plus geeft hij Lukic een knal tegen de borstkas met zijn elleboog.

Wat is Bassey vooruit gegaan,

United wordt zo'n beetje elke wedstrijd weggespeeld, maar ze pakken vaak toch de punten. Vandaag had Fulham het in de 1e helft al moeten afmaken, zeer treurig spel in eigen huis. Ik denk niet dat Ten Hag het eindje van het jaar haalt onder het nieuwe leiderschap.

Fulham had dit allang in het slot moeten gooien met de hoeveelheid mogelijkheden ze hebben gehad vandaag. United zoals gewoon erbarmelijk slecht. Maar ja dat zijn ze het hele seizoen al qua spel. Vandaag ook pas de eerste echte kans in minuut 71. Dat zegt heel veel over hoe zwak het veldspel is en dat zie je ook aan het doelsaldo met 36 doelpunten en 36 tegendoelpunten. Leuk voor Bassey dat hij er één maakt maar heft dan net het buitenspel op bij de 1-1. Maar ja die 1-2 was heel mooi gedaan door vooral Adama Traore. Wat een snelheid heeft die kerel en dan maakte Iwobi hem heel goed af.

Volledig verdiende overwinning van Fulham. De opbouw van United is van kelderklasse niveau. Passes over 10 meter zijn al te moeilijk voor sommigen. Bruno probeert constant Hollywood-passes die nooit aankomen en schiet op goal wanneer ie moet passen. De meest indrukwekkende prestatie was van Rashford, 99 minuten lang op het veld staan en helemaal niets laten zien. Best knap. En Eriksen is fysiek gewoon klaar. Bij elke duw ligt ie op de grond en is traag als stront. Beschamende prestatie.

24 februari 2024 om 18:14

Ik vraag me ook af wanneer er iemand bij United eens knopen durft door te hakken. Tuurlijk, Rashford was vorig jaar (of was het zelfs nog een jaar terug?) de grote man, maar sinds dat ene seizoen heeft hij werkelijk niks meer laten zien. Eriksen heeft ook echt 0,0 gebracht. Antony, Dalot, Maguire en Lindelof zijn echt geen spelers die bij United zouden moeten spelen. Garnacho en Hojlund zou ik nog wel de tijd geven. Mainoo komt er absoluut, maar die kan het niet in z'n eentje. Wanneer gaat de bezem eens door die club? En als die bezem geweest is, kunnen jullie hem dan door sturen richting Amsterdam?

24 februari 2024 om 18:22

De bezem gaat hopelijk binnenkort door de selectie. Ratcliffe en INEOS hebben de boel overgenomen. Ratcliffe is in de 70 en zegt dat ie weinig geduld heeft. Ze hebben Berrada van City als nieuwe CEO gehaald en proberen nu Ashworth van Newcastle als td te halen. Er komt ook een nieuwe hoofd recruitement. Of ze deze zomer allemaal al geïnstalleerd zijn is nog onzeker maar ze willen wel snel veranderingen gaan doorvoeren.

Ten Hag zou normaal gesproken ontslagen zijn, maar heeft het fortuin dat ze dat iets te vaak hebben gedaan bij United, waardoor ze nu geforceerd niks doen. Wat mooi is voor de rest. Stel je voor dat ze een Zidane of zoiets aanstellen.

Ik word echt moe van alle kritiek op Ten Hag. Ja het ziet er niet uit, maar de gigantische blessurelijst en brandhout dat er al was, maakt het allemaal niet makkelijk. Dan nog je 2 vleugelspelers die in opspraak zijn geraakt door redenen die niks met voetballen te maken hebben. Nee het is allemaal niet geweldig, maar er zijn zoveel factoren die spelen.

24 februari 2024 om 20:25

Vind je dat niet een beetje makkelijk? Meer clubs hebben last van veel blessures. Zelfs met die blessures en brandhout heb je een betere selectie dan CP, Bournemouth en Fulham. Dan mag je toch wel iets meer verwachten? Het spel lijkt na 1.5 jaar nog steeds nergens op ondanks dat je bijna 500 miljoen hebt uitgegeven.

25 februari 2024 om 01:34

Er is geen enkele club die zoveel belangrijke spelers mist als United. Het is extreem lastig om je ideeën in te bouwen in een selectie waar er altijd rond de 8-11 geblesseerden bij zitten. Het is pure armoede dat spelers als Lindelöf en SMT constant mogen opdraven. Ook Omari Forson is veel te licht voor de basis.

Over het aankoopbeleid zelf ben ik het wel met je eens, maar dat is iets wat keihard aangepakt gaat worden onder Ratcliffe.

25 februari 2024 om 03:11

@jj. Die is er wel. Heb je de lijst van real Madrid gezien. De gehele verdediging , keeper , ster speler bellingham en sinds deze week ook Joselu
Een militao , rudiger , alaba , courtois , mendy , bellingham en Joselu is niet voor te stellen maar het is helaas wel zo. Daarnaast heeft Vinicius en ceballos ook nogeens weken eruit gelegen. Ben het met je eens dat het bij united mede door de vele blessures komt .. als trainer en als fans is dat flink balen. Maar real Madrid spant de kroon dit seizoen

CL is voor nu niet realistisch. Afgelopen CL campagne liet al zien dat Ten Hag nog een team moet bouwen dat in balans is en met de top kan concurreren. Maar wel doodzonde dat het zo slecht loopt daar.

Geweldig dat Bassey het daar weer zo goed doet trouwens.
Zat hij nog maar bij Ajax.

25 februari 2024 om 03:12

Speelt een heel goed seizoen. Ook op de africa cup heel belangrijk. Speelde echt goed dat tournooi. . Zie hem echt nog wel naar een grotere club gaan daar in Engeland.

Schattig te zien dat men Bassey toch kwaliteiten toedicht, ik zie een lijn..... Šutalo kan er ook niks van... net als...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren