Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Manchester United bereikt nu ook Mason Greenwood akkoord over transfer naar Olympique Marseille

Laatste update:

Manchester United is bijna verlost van Mason Greenwood. De omstreden aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Getafe spendeerde, staat op het punt een transfer naar Olympique Marseille af te ronden, melden David Ornstein en Fabrizio Romano dinsdag. Greenwood heeft een principeakkoord bereikt met Marseille over een zomerse deal.

De 22-jarige aanvaller reist op korte termijn af naar Marseille voor de medische keuring en alle plichtplegingen rondom zijn vijfjarige contract in Zuid-Frankrijk. Greenwood genoot de afgelopen weken van een vakantie en keerde maandag terug op het complex van Manchester United om zijn vertrek bij de club af te ronden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Transfer hing in de lucht


De deal tussen Manchester United en de Fransen is al enige tijd in de maak. In juni werd er voor het eerst melding gedaan over de interesse van Marseille in Greenwood en nu is een deal dus zo goed als rond.

De werkgever van Erik ten Hag ontvangt op voorhand een ruim bedrag van dertig miljoen euro voor Greenwood. Middels een doorverkooppercentage van tussen de veertig en vijftig procent kan die som nog flink oplopen.

Manchester United houdt dus een riant bedrag over aan de verkoop van Greenwood, die geen toekomst meer had op Old Trafford wegens de vermeende mishandeling en verkrachting van zijn vriendin Harriet Robson. Inmiddels heeft Robson overigens alle aanklachten jegens Greenwood ingetrokken en is ze zelfs weer met hem samen.

Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt de 22-jarige buitenspeler annex centrumspits een marktwaarde van 25 miljoen euro. Zeker gezien zijn tot de zomer van 2025 lopende contract is de vergoeding die voor hem betaald wordt dus niet aan de lage kant.

Greenwood kwam afgelopen seizoen op huurbasis tot 10 doelpunten in 36 duels in het shirt van Getafe. Benfica, Borussia Dortmund, Juventus en Napoli overwogen om Greenwood over te nemen van Manchester United, dat nu dus zaken doet met Marseille.

Bij Marseille krijgt Greenwood te maken met Roberto De Zerbi als hoofdtrainer. De Italiaan die wordt geroemd om zijn speelstijl vertrok deze ondanks een doorlopend contract bij Brighton & Hove Albion. De verwachting was dat hij kon tekenen bij een topclub, maar niks bleek minder waar toen De Zerbi in zee ging met Marseille.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Kan aan mij liggen, maar het is toch raar dat er eerst aanklachten liggen van mishandeling EN verkrachting. Maar later worden deze ingetrokken en zijn ze gewoon weer bij elkaar!
Dan ga ik er toch vanuit dat deze aanklachten niet waar waren! Aangezien ze nu weer samen zijn.
Wanneer worden vrouwen een keer verantwoordelijk gehouden voor wat ze doen?
Want blijkbaar gaat het om een valse aangifte!
Terwijl de carriere van Greenwood bijna voorbij was!!!!
Kunnen vrouwen dat ongestraft blijven doen?

10 juli 2024 om 10:47
0

Zijn beelden van het hele verhaal dus het ging zeker niet om een valse aangifte. Maar kan natuurlijk zijn dat ze hem vergeven heeft en ze opnieuw de liefde hebben gevonden, hoe ongeloofwaardig dat ook mag zijn.

10 juli 2024 om 11:47
0

Even voor de duidelijkheid:

Die audiotape en beelden van de zogenaamde "verkrachting" van Greenwood is geen bewijs dat er daadwerkelijk verkrachting heeft plaats gevonden. Bij verkrachting moet er duidelijk sprake zijn van penetratie (binnendringen) in het lichaam van een ander. Dit kan via het oor, neus, oogkas, mond, anus of vagina. Dit kan met je eigen lichaamsdelen zijn, zoals vinger, tenen, tong of penis, maar dit kan ook met een voorwerp zijn. Nergens uit de audiotapes van Greenwood kun je uit opmaken dat er sprake was van verkrachting, omdat uit die audiotapes simpelweg niet aangetoond kan worden of er sprake was van penetratie (binnendringen). Je hoort alleen wat geluiden met de stem van de vrouw dat ze geen sex wil en Greenwood wel. Echter is dit geen feitelijk bewijs dat er ook sprake was van penetratie.

Je kunt hooguit uit opmaken dat er sprake was van "poging tot verkrachting". Ook hieruit kun je je twijfels trekken, omdat je nooit weet hoe serieus zo'n opname is en wat de werkelijke intenties waren en de context. Misschien zaten Greenwood en die vrouw in een leuk rollenspel en waren ze lekker aan het stoeien en deden samen een leukspel door 'te doen alsof' Greenwood de verkrachter is en zij het slachtoffer als een soort stoei spel.

Zelfs de "poging tot verkrachting" valt dus te betwisten, omdat niemand de precieze context van deze situatie van de audiotapes en beelden kent.

Bovendien is het opvallend te noemen dat Greenwood en de vrouw nu samen gewoon een kind hebben. Wie zijn wij dan om hier verder over te oordelen?

10 juli 2024 om 11:58
0

Misschien zaten ze in een rollenspel, misschien kwam er een toverfee op een regenboogeenhoorn die de hele audiotape vervalst heeft!

Misschien maakt liefde blind en wilde ze het toch weer proberen met hem. Zoals backcorner aangeeft is dit echt geen op zichzelf staand geval. Net als dat het niet op zichzelf staat dat de boel volkomen gebagatelliseerd wordt, of dat de vrouw beschuldigd wordt van valse aangiftes of uitlokking (overigens niet zeggende dat jij dat hier doet).

10 juli 2024 om 18:53
0

Of de liefde maakte blind of het geld wat er binnen komt. Maar lijkt me toch dat je als vrouw zijnde en je partner dit evt met je zou doen/gedaan hebben je ook niet heel helder bent om dan met zon persoon te blijven. Aan de andere kant zijn er oom mensen die houden van zon relatie. Maar alles boven alles, als iemand nee zegt is het nee heel simpel je en blijft voor de rest met je poten of what ever van een ander af

10 juli 2024 om 10:52
0

En hoe zou je willen dat er mannen wordt omgegaan die zomaar iets roepen zonder zich verdiept te hebben? Wanneer worden mannen zoals jij nou eens verantwoordelijk gehouden voor de kwalijke onzin die ze verspreiden?

10 juli 2024 om 15:56
0

Als dat zou gebeuren dan zou een PVV vrijwel meteen opgedoekt worden

10 juli 2024 om 10:54
0

Sommige mensen worden blind als ze verliefd zijn, en heb eerder het gevoel dat zij dat ook is. Vrouwen die misbruikt worden door hun man, of mannen die worden misbruikt door hun vrouw melden het ook niet vaak gelijk hoor en blijven vaak samen. Zoals Cipollini zegt zijn er wel foto's waar je ziet dat ze mishandelt is. Ze heeft alleen er voor gekozen om de aangifte/aanklacht tegen Greenwood niet door te zetten. Hij zit dus in een situatie waarbij iedereen weet dat hij het gedaan heeft, maar hij nooit veroordeeld gaat worden.

10 juli 2024 om 10:56
0

Billy, citaatje uit een artikel over verkrachting in Engeland en Wales uit 2023: (citaat invoeren en je vindt het wel): "but the broad indication is that, during 2021-2022, of the 70,330 rapes reported to police only 1,378 led to a conviction. This is a conviction rate of less than 2%.". 2%! En het zijn echt geen 70.000 valse aangiftes. Wanneer worden mannen een keer verantwoordelijk gehouden voor wat ze doen? Dát is de vraag die je hier zou moeten stellen. Niet vrouwen. Hoe je hier uit haalt dat het ging om een valse aangifte is overigens ook een raadsel. Enig idee hoeveel vrouwen (overigens ook mannen) weer terug gaan naar de persoon die ze mishandeld heeft? Zoek de cijfers eens op.

10 juli 2024 om 11:10
0

@Backcorner, even opgezocht en wat een huiveringwekkende statistiek. Waar vind ik het cijfer van terugkerende mannen/ vrouwen bij degene die mishandeld heeft? Ook echt te bizar voor woorden.

10 juli 2024 om 11:29
0

Links delen mag niet, dus even zo: "Hyper-Sensitivity to the Perpetrator and the Likelihood of Returning to Abusive Relationships" van Y. Lahav (uit 2022) is een aardige studie met veel referenties. Ook nog de aantekening dat slechts 25% van gevallen van huiselijk geweld bij de politie terecht komen.. Nou ja. De cijfers zijn doorgaans nog triester dan ze al lijken. Het overgrote deel van de samenleving is goed voor elkaar, maar alles bij elkaar is het echt een grote groep die nare dingen doet.

10 juli 2024 om 11:08
0

Ik vind dit verhaal vanuit juridisch perspectief juist enorm vreemd. Ik heb nooit begrepen dat je iemand kunt beschuldigen van seksueel misbruik/ verkrachting en mishandeling en dan halverwege de zaak al je verklaringen intrekt en notabene weer met diegene samen bent. Als je dit soort aantijgingen doet jegens iemand en je hebt daar ook nog bewijzen voor (of niet), dan zou het niet zo moeten kunnen zijn dat je ergens in dat traject je keutel in kan trekken. Je voert zo’n rechtzaak van A tot Z en laat een rechterlijke macht uiteindelijk een uitspraak doen, omdat het van extreem maatschappelijk belang is dat zo iemand mits schuldig achter slot en grendel verdwijnt. Buiten deze dame om zijn er dan namelijk nog veel meer potentiële slachtoffers als zo iemand vrij rondloopt met dit soort ziekelijke gedragingen. Ik vind het daarom echt bizar dat dit kan, juist omdat ik extreem tegen (vrouwelijk) misbruik ben. Nee is nee, heel simpel.

10 juli 2024 om 11:22
0

Op het moment dat een goed verdienende man bij zijn vriendin weg gaat, dan is de vriendin boos en komen ook eventuele ongepaste zaken naar buiten.

Trekt een man toch weer bij zijn vriendin in, krijgen ze een baby en gaan ze trouwen, dan veranderd de zaak. De vriendin heeft er ineens een groot belang bij dat haar man weer gaat voetballen, veel geld gaat verdienen. Dus is alles vergeven en vergeten en trekt ze haar verklaringen in.

De rechtszaak had geen zin meer, als de enige getuige haar verklaringen wijzigt wordt die ongeloofwaardig en zal de gedaagde vrij eenvoudig onschuldig verklaard worden.

10 juli 2024 om 11:12
0

Ik heb het idee dat je dit bewust zo neerzet.. Althans, ik zou het heel raar vinden als je dit werkelijk zo bedoelt, helemaal als je jezelf ook ingelezen hebt over het onderwerp want er is meer dan genoeg over te vinden.

10 juli 2024 om 11:28
0

Je moet wat minder van dingen uitgaan en wat meer gaan lezen.

16 juli 2024 om 17:09
0

Makkelijke opmerking voor je. Het is algemeen bekend dat heel veel vrouwen, en partners in het algemeen, vaak moeite hebben om weg te gaan bij hun partners die ze mishandelen. Dat kan door vele redenen zo zijn. Ook hebben ze samen een kind, dus kan het dat ze daardoor hebben besloten de klachten te droppen.
Natuurlijk zijn er zeker valse klachten en mensen wiens leven worden vernietigd door leugens, maar in deze zaak met de audiotape en de fotos van de plekken van mishandeling lijkt dat hier niet het geval.

16 juli 2024 om 17:22
0

Misschien moet je je toch eens inlezen in dit soort gevallen. Het is namelijk helemaal niet raar en komt vaker wel voor dan niet. Het duurt vaak heel erg lang voordat het slachtoffer de stap durft te zetten en ook nog eens doorzet.
Ik durf mijn handen er wel voor in het vuur te steken dat dit geen valse aangifte was…

17 juli 2024 om 05:51
0

Misschien geen valse aangifte, maar het feit dat ze nu weer gewoon terug bij hem is zegt al genoeg. Iedereen vergeet ook dat het om 2 mensen gaat die praktisch kinderen nog waren destijds. Miljoenen op de bankrekening. Zal wel elke avond keihard gezeik bij die mensen thuis zijn geweest. Jammer. Heeft stilgestaan in zijn ontwikkeling. Greenwood zal waarschijnlijk in Marseille makkelijk de dubbele cijfers gaan halen. En vrouwlief zit op de tribune met d'r Gucci handtas. Toch wel bizar om te zien hoe vrouwen zo'n grote rol kunnen spelen in een carrière van sommige voetballers. Is er drama dan kijkt de hele wereld gelijk anders naar ze. Rooney, Terry, A. Cole, Icardi, Greenwood, Antony en er zullen er nog wel een hoop meer zijn. Om top te presteren moet je thuissituatie stabiel zijn. In plaats daarvan halen ze de kranten met vreemdgaan en aangiftes. En tuurlijk als zo'n jongen wat fout heeft gedaan is het een terechte aangifte, maar ga dan ook niet naar hem terug. Belangrijkste periode van zijn carriere om zeep geholpen door gezeur thuis. Dat was ook met Lucas Hernandez, maakt ook enorme bonje met z'n vrouw totdat ze een contactverbod hebben. Om dan vervolgens stiekem te gaan afspreken. Word ik persoonlijk wel doodmoe van.

17 juli 2024 om 08:40
0

Zo gaat het nou eenmaal, relaties zijn tricky, zeker bij jonge voetballers met veel geld en veel aandacht. Er zijn nou eenmaal duizenden profvoetballers, er zitten dan altijd wel een paar tussen waar het extreem uit de bocht vliegt.

17 juli 2024 om 11:15
0

Ik snap je reactie enigszins. Ik verwacht dat je dit niet in je directe omgeving hebt meegemaakt. Ik helaas wel. Dan ga je je inlezen waarom een slachtoffer telkens weer terug gaat. En dat geldt echt niet alleen voor daders met geld, het gaat net zo goed op voor mensen die in de schulden staan.
Als je je inleest, zul je merken dat het zo makkelijk niet is om onder de invloed van de dader weg te komen. Dat er zoveel angst bij de slachtoffers zit, dat ze nog liever terug gaan naar de dader dan bij hem/haar weg.

Het verbaast me wel dat hij naar Marseille gaat; het is geen topteam en de Ligue 1 is geen topcompetitie. Hetzelfde geldt overigens voor De Zerbi. Beiden zouden denk ik wel een stap hoger kunnen maken, hoewel het bij Greenwood de vraag was wie zijn handen aan hem wilde branden - waarschijnlijk niemand. Het is wel jammer voor United; ze hadden precies een speler zoals hij nodig en nu vertrekt hij door allerlei omstandigheden via de achterdeur.

10 juli 2024 om 11:19
0

Marseille is wel een grote club hoor. En in het geval van Greenwood denk ik niet dat hij heel veel opties had.

10 juli 2024 om 12:55
0

Atletico, Napoli, Juventus, Getafe, Marseille.. naar mijn weten zijn dit genoeg opties!

Denk dat de Ligue 1 doelmannen veel ballen uit het goal mogen gaan Rapen. Crimineel goed is hij. Break a leg, Greenwood!

Moet wel zeggen dat dit uitstekend onderhandeld is door United. Je verkoopt een speler die zelf eigenlijk nooit meer kan spelen voor je club en krijgt er nog steeds 30 miljoen voor + 50% doorverkoop percentage. Dat is echt bizar veel voor een speler die jezelf nooit kan gebruiken

30 miljoen en ook nog eens 40 of 50% doorverkooppercentage.
Het verbaasd mij al dat Marseille dit kan betalen, maar ook nog eens dat zij hier mee akkoord gaan.

Leuke speler, lange tijd eruit geweest & nu redelijk seizoen bij Getafe gehad...

Groot talent nog altijd, dat wel, maar wel eentje met een randje... Past wat dat betreft wel bij de fans van Marseille, die zijn ook nogal fans met een randje in het voetbal tegenwoordig...

Verder snap ik niet dat men met zo'n doorverkooppercentage akkoord gaat. Enorm goed onderhandeld door United wat mij betreft... Kunnen ze mooi voor gaan shoppen & ook nog eens toekomstig veel voor ontvangen. Eigenlijk echt waanzin dat ze dit er voor krijgen hoor.

Arsenal en Edu mogen hier een voorbeeld aan nemen bij de verkoop van Nketiah, Nelson en eventueel zelfs ESR.

Wauw Marseille heeft serieus een bod ingediend van 30 miljoen en ook nog is een doorverkoop percentage van 40 tot 50 procent! Dat is echt bizar veel. Dan moeten ze Greenwood straks voor minstens 100 miljoen verkopen als ze nog redelijk wat winst willen maken in de toekomst. Hele rare deal voor ze. Dan is het uitstekend gedaan van United want Greenwood is toch een speler die een hele slechte reputatie heeft in Engeland. Dus die was sowieso nooit meer nodig. En dan krijg je nog aardig wat geld ervoor ook.

10 juli 2024 om 11:15
0

Meestal gaat dat percentage over het bedrag boven de aankoopsom die ze zelf betaald hebben. Dus als ze hem voor 40mio verkopen ontvangt Utd 40/50 procent over 10mio.

Verder zeker een goede deal van Utd, jaloers op als Arsenal supporter waar ze hun spelers nooit voor veel geld kunnen lozen.

10 juli 2024 om 11:32
0

@samcro, daar hoef je ook niet jaloers op te zijn. Dit is ook zo'n beetje de eerste deal waarvan ik denk, wauw goed gedaan van Man U. Daarentegen staan er zoveel miskopen tegenover. Bij Arsenal gaat het inkoopbeleid tenminste een stuk beter

10 juli 2024 om 12:35
0

Mja ik kijk dan wel wat verder terug, dus uit de tijd dat Arsenal hun beste spelers telkens moest laten gaan en daar ook bar weinig voor kreeg, plus dat ze voor deadwood vrijwel altijd geld bij moesten leggen.

10 juli 2024 om 11:17
0

Doorverkoop percentage gaan over de winst. Dus elk bedrag boven de 30 miljoen euro is winst voor Marseille en zal met Man United gedeeld worden.

Salaris en dergelijk buiten beschouwing gelaten want hij gaat daar ook een tegen prestatie leveren, namelijk voetballen.,

10 juli 2024 om 11:25
0

Ah oke dan iets te snel gelezen. Bedankt voor de opheldering. Dat klinkt wat logischer.

Fans van Marseille zijn al aan het protesteren, dus veel plezier ermee. Meestal kan je dat goed maken met een paar doelpunten hier en daar, en waarschijnlijk zal dat hier ook het geval zijn. Alleen zijn ze bij Marseille wat meer uitgesproken dan de gemiddelde voetbalfan, dus misschien verrassen ze me. Het zou ze sieren.

10 juli 2024 om 11:38
0

Ik zou er niet op rekenen. Een paar goede wedstrijden spelen, vriendin en de kleine in beeld terwijl ze hem aanmoedigen op de tribune en het is allemaal zo weer vergeven en vergeten.

Voor Marseille geldt simpelweg, normaliter is het aantrekken van een speler van het kaliber Greenwood niet mogelijk voor ze.

Geen idee wat de situatie precies is met die aanklacht maar los van of hij schuldig is of niet, vind ik hem goed er mee omgaan. Een beetje in de luwte toch goed gepresteerd zonder heel erg op te vallen

10 juli 2024 om 23:18
0

Die tape spreekt voor zich lijkt me. Valt onmogelijk te ontkennen. Ja ze trok haar verklaring in, maar that's it.

Snap niet dat een club serieus dit getroebleerde sujet wil aantrekken. Niet het beste uithangbord.

Blijft toch een bizar verhaal. Hoop dat hij in Marseille zijn vorm weer vindt en goals gaat maken. Vond dit altijd een zeer getalenteerde speler.

Los van van wat je er persoonlijk van vindt (iedereen mag dat, het is een vrij land), United heeft dit echt heel amateuristisch aangepakt, met nu alleen maar verliezers.

Als ze hem een tijdje uit de media aandacht hadden gelaten (zoals elke andere club doet in zo’n situatie) totdat het duidelijk werd of er werkelijk een rechtszaak kwam, dan had hij de afgelopen twee jaar gewoon gevoetbald bij United, met hooguit wat spreekkoren van de supporters van de tegenstander. Maar door zo voorbarig te doen kon de club ook niet meer terug zonder zichzelf ongeloofwaardig te maken.

Het ironische is dat een jaar later hetzelfde met Antony gebeurde (beschuldigd van verkrachtig, later ingetrokken), United heeft dus wel geleerd hoe je met een mediarel omgaat.

17 juli 2024 om 05:59
0

Precies. Verschil is alleen dat Greenwood in 1 wedstrijd het rendement van Antony heeft. Gaat gewoon prima presteren in Marseille en komt vanzelf wel bij de top terecht. Als club wordt je natuurlijk ook onder druk gezet, maar dan draait het dus ook niet meer om het sportieve plaatje. Had die jongen lekker gehouden en inderdaad wat spreekkoren en wat gezeur voor een paar maanden. Schiet hij er 15 in, dan vergeet iedereen het vanzelf. Als club zijnde moet je tot een bepaalde grens gaan om spelers te laten gaan lijkt me. Zo'n Benjamin Mendy en Adam Johnson had ik er ook uitgegooid. Maar denk dat er genoeg spelers zijn die thuis ruzie hebben, veel van die vrouwen zijn helaas ook bloedzuigers. Vraag maar aan Andy Van der Meijde.

17 juli 2024 om 08:37
0

Mendy werd daadwerkelijk vervolgd en in de gevangenis gegooid, de rechtszaak heeft twee jaar geduurd, da’s een iets andere situatie.

Maar als je de speler uit de media-wind houdt, dan waait het in de praktijk allemaal snel over. De huidige reputatie van Robin van Persie heeft geen enkele schade opgelopen door zijn groepsverkrachting (die net als hier met Greenwood uiteindelijk ook niet op een rechtszaak is uitgelopen), iedereen is dat allang vergeten. Of dat een positief of negatief ding is, daar kan je natuurlijk over discussieren…

17 juli 2024 om 10:51
0

O had het van onze eigen RVP niet eens meegekregen. Bizar ook dat die dingen gebeuren. Bij een Robinho en Dani Alves worden ze bijv wel veroordeeld na hun carriere. Greenwood helaas op het moment van zijn doorbraak. Ook bij Cristiano is het een paar jaar geleden overgewaaid.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren