Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maaskant krijgt nieuwe uitdaging aangereikt op Nederlandse velden

Laatste update:
/

Robert Maaskant was al hoofdtrainer van RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda en FC Groningen. Mogelijk gaat hij binnenkort aan de slag bij zijn zevende club in Nederland, want VVV-Venlo wil hem graag aanstellen. Dat maakt Voetbal International donderdag bekend.

De Venlonaren eindigden afgelopen seizoen als vijfde in de Jupiler League. Daarna raakte het René Trost kwijt, die terugkeert bij zijn oude liefde Roda JC. De hoop is nu gevestigd op Maaskant, die werkzaam is bij Columbus Crew in de Verenigde Staten. Hij is daar assistent van en klankbord voor Gregg Berhalter, die hoofdcoach is. Maaskant werd gepolst door Stan Valckx, momenteel adviseur voetbalzaken bij VVV.

Maaskant en Valckx kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Wisla Kraków. Maaskant bevestigt aan het weekblad dat Valckx contact heeft gezocht. Hij heeft echter aangegeven dat hij minimaal tot het einde van 2014 bij Columbus Crew wil blijven werken. Wel weet Maaskant dat hij op den duur weer ergens op eigen benen wil staan. Daarbij geeft hij de Eredivisie wel de voorkeur boven de Jupiler League. Eerste keus is Maaskant overigens niet: VVV kreeg al ‘nee’ te horen van Harm van Veldhoven, Maurice Steijn, Ruud Brood en Pim Verbeek.

VVV-Venlo en Robert Maaskant passen...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar hoop je als Vvv supporter toch ook niet op. Echt een hele nare man met rare trekjes. Zoals hij vorig jaar zogenaamd tekeer ging tegen die Johansson van Groningen. Dat sloeg helemaal nergens op. Praten kan ie wel maar presteren ho maar.

12 juni 2014 om 18:37

Heeft het bij kleine clubs met beperkte middelen altijd goed gedaan.

12 juni 2014 om 23:52

Inderdaad. Maar toch is t er allemaal niet uitgekomen bij hem.

Ik kan niet begrijpen waarom je Maaskant als hoofdcoach zou willen hebben. Zo'n ijdeltuit.

12 juni 2014 om 17:56

Daar denken ze in Maastricht héél anders over. Evenals in Roosendaal waarschijnlijk...

Maaskant wist zich met minder materiaal vaker prima te redden. Laatste jaren iets minder gepresteerd, maar dat hoeft niet alleen aan hem te liggen.. Maaskant heeft spelers nodig die om kunnen gaan met zijn persoontje. Tegenwoordig zie je bijna alleen nog maar voorgeprogrammeerde voetballers die alles volgens de regeltjes doen. Tja, dan werkt het niet met Maaskant..

12 juni 2014 om 18:15

Als je als trainer openlijk spelers gaat afvallen en andere speler pertinent geen kans gunt moet je afvragen waar mee je bezig bent....
Ben blij dat hij bij Groningen weg is, een graag nooit meer terug keren.....

Maar wel een goede trainer, zeker voor vvv. Denk dat het wel kan werken.

Mag hopen voor VVV dat ze een andere trainer vinden. Maaskant is echt een hele vervelende trainer. Ben nog steeds heel blij dat hij weg is bij Groningen.

In groningen vinden ze elke trainer vervelend.

12 juni 2014 om 17:59

deze opmerking slaat kan noch wal en is ook niet eens goed onderbouwt.. Wij zijn zeer tevreden met van der Looi, en daarvoor waren we zeer tevreden met Jans, alleen Huistra en Maaskant hebben geen potten kunnen breken

Jans werd ook al jaren afgezeken, en heel veel wilden iemand anders. En toen hij heerenveen koos, was het helemaal een figuur non grata.

12 juni 2014 om 18:17

Ja daarom komt hij nog regelmatig in het stadion...
Natuurlijk werd het niet gewaardeerd maar je overdrijft de boel wel heel erg nu.... Waren geen Cambuur praktijken of iets wat er op lijkt!
En kritiek op de trainer heb je overal in meer of mindere mate, en als het wat minder gaat helemaal. Maar dat is wat anders als jaren afgezeken worden!!

12 juni 2014 om 18:21

Jans werd helemaal niet jaren afgezeken. Jans werd op handen gedragen, zorgde altijd voor prima resultaten. Alleen als je jaren bij Groningen hebt gewerkt en dan de directe overstap maakt naar Heerenveen, kan je reacties verwachten. Maar voor een buitenstaander zoals jij is dat lastig te begrijpen blijkbaar

Zou het persoonlijk jammer vinden voor VVV als Maaskant daar aan de slag gaat. Is een ongelofelijk arrogante zak die van people management geen kaas gegeten heeft. Loopt met z'n neus in de wolken en heeft geen oog voor gefundeerde kritiek. Daarbij nemend dat Limburgers zeer rustig en beschaaft zijn, voorspel ik dat dit een mislukking wordt.

12 juni 2014 om 21:17

Je hsbt gelijk! Wij hebben er niks aan gehad op bekerfinale navgrote blaaskaak is het arrogante zak hooi

Dan zit het verkeerde fc groningen forum in mijn favorieten, waar ik al jaren kritiek zag op jans' saaie, voorzichtige spel, en rare keuzes voor bv die keeper.

12 juni 2014 om 18:37

Je zult ze altijd hebben, maar die mensen beschouw ik niet als 'fans'. Het meerendeel daarvan bezoekt nooit een wedstrijd. Het is makkelijk op basis van teletekst conclusies te trekken, maar vaak ligt dat niet zo eenvoudig. Maar over Jans al trainer en als persoon opzich geen slecht woord. Het is een Zwollenaar, dus voor hem was die overstap puur professioneel gezien. Alleen qua loyaliteit en inlevingsvermogen schoot hij op dat moment te kort.

Maar slechter dan Maaskant zullen wr voorlopig niet meer krijgen.

12 juni 2014 om 19:22

Jij beschouwt jezelf wel als echte fan en graadmeter? Wat een onzin spui je uit.

13 juni 2014 om 14:27

Jazeker, gezien het feit dat ik de club al zolang ik me kan herinneren op de voet volg. Geboren en getogen Groninger ben, praktisch alle wedstrijden kijk (vanwege mijn Horeca werkzaamheden, ook op zondag, niet altijd mogelijk) en ongeveer 10 jaar een seizoenskaart heb. Met uitzondering van afgelopen jaar, omdat ik elke zondag werk en dus niet in het stadion kon zijn. Maar daar komt vanaf komend seizoen weer verandering in.

Slechts omdat ik jou mening niet deel, betekend dat niet dat ik geen graadmeter ben. Of wil jij zeggen dat alle Groningen supporters unaniem zijn in hun mening?

Jomar3 - Jans lag de laatste jaren behoorlijk onder vuur bij veel fanatiekere supporters. Dat had vooral te maken met een paar gebaren richting de Noordtribune en enkele uitlatingen in de media over supporters. Ook kwam er steeds meer kritiek over de speelwijze.

En hoe durf je te verklaren dat het meerendeel van de Fcgforumbezoekers nooit een wedstrijd bezoekt. Je praat en oordeelt zonder ook maar iets te weten. Ik ken veel leden van dat Forum persoonlijk en dat zijn stuk voor stuk seizoenkaarthouders en vaak al jarenlang. Het Fcgforum is bij uitstek een plek waar de fanatiekere supporters al jaren samenkomen en een ideale graadmeter voor het sentiment onder supporters.

Daarbovenop komt ook nog eens dat je Maaskant veel te weinig credits geeft. Met de zevende plek op de ranglijst heeft hij het rationeel gezien gewoon goed gedaan. En dat met een veel mindere selectie dan waar van der Looi mee werkt (die overigens na de winterstop ook behoorlijk verguisd werd). Maaskant had geen Chery, geen van der Velden, geen Botteghin en geen geacclimatiseerde Kostic. Toch de sterkhouders van dit jaar.

Maaskant heeft juist voor een frisse wind gezorgd en durfde tenminste te zeggen waar het op stond. Dat was nodig bij de FC. Hij heeft zich ongenuanceerd over Johanson uitgelaten, maar wat heeft die knakker nu allemaal gepresteerd? Ook over Kostic was hij streng, maar het is NB Kostic zelf die toegeeft dat Maaskant gelijk had. Dat hij niet goed trainde en lui was. Kostic legt de schuld bij zichzelf, en jij bij Maaskant, vreemd.

Dus ook voor een binnenstaander als jij is het kennelijk moeilijk te begrijpen wat er binnen de club en haar supporters speelt.

Maaskant en Groningen was geen ideale match. Maar met een kutselectie heeft Maaskant qua resultaten uitstekend gepresteerd.

13 juni 2014 om 14:21

@ Groenes666stier

Iwaarom ik dat durf te beweren? Omdat er op veel forums altijd met de waan van de dag wordt gereageerd. Als Groningen onder Jans verloor kwamen er altijd weer tig negatieve berichten tevoorschijn, iets wat deels ook wel past bij het karakter van de gemiddelde Groninger. Met andere woorden, de discussie omtrent Jans laaide pas weer op toen hij de overstap naar Heerenveen zou maken. Daardoor zijn praktisch alle incidenten onder Jans blijven hangen, een prachtige stok om mee te slaan.

Ik geef Maaskant niet te weinig credits, een 7e plek is een prima resultaat. Maar als je mijn reacties leest, zie je dat ik het over de ''people manager'' Maaskant heb. Of eigenlijk, het gebrek daaraan. Maaskant had inderdaad geen Chery, maar die is eigenlijk pas in de Play-offs dit seizoen bovengemiddeld gaan presteren. Bothegin had hij ook niet, maar daar stond Van Dijk voor, in mijn optiek een betere verdediger. Van der Velden en Kostic zijn dit seizoen onder Van der Looi absolute uitblinkers gebleken, al verwijt ik het Maaskant wel dat hij Kostic niet zover heeft gekregen als Van de Looi nu. Want Kostic is eigenlijk praktisch meteen na de aanstelling van Van de Looi gaan presteren, maar hier komt wederom het stukje People management kijken. Hoe pak je zo'n jongen aan, Maaskant kan wel gelijk gehad hebben, maar wat heb je aan je gelijk als je er niks uithaalt?

Wat Johanson heeft gepresteerd staat los van het feit dat je je niet zo uit laat over spelers, zolang iemand deel uitmaakt van de club hoor je daar respectvol mee om te gaan. Intern iemand afvallen is not done, maar daarover naar buiten treden is al helemaal onprofessioneel.

En wat je laatste zin betreft, je beweerd dat het fout is dat ik mezelf als graadmeter neem, maar zelf ben je wel van mening dat ik moeilijk kan begrijpen wat er binnen de club en haar supporters speelt, simpel omdat ik jou mening niet deel? Ik hoor kennelijk niet bij de groep die Maaskant hoger hebben zitten en langere tijd kritiek hadden op Jans.

Maar simpel verwoord, bij Maaskant had ik nooit het idee dat wanneer hij een fout beging dit om ''de emoties van dat moment'' ging, maar puur omdat het een arrogante klootzak is. Van Jans kan en kon ik veel meer slikken, je ziet de onschuld er vanaf spatten. En hij is altijd de eerste die zijn hand in eigen boezem steekt voor de camera's,

Dat Maaskant prima gepresteerd heeft qua resultaten ben ik en was ik me bewust, maar dat neemt niet weg dat hij op andere vlakken te kort is geschoten.

Daar sluit ik me helemaal bij aan. Prima verhaal groene stier.

Maaskant is een ervaren trainer inmiddels. Heeft toch veel clubs gehad in zowel de JL als Eredivisie. Ook in het buitenland gewerkt. Dus op zich is hij voor VVV toch een toptrainer. Zelf heb ik het niet zo op Maaskant, maar dat heeft meer met uitstraling te maken en dat is ook mijn eigen smaak. Qua resultaten heeft hij het over het geheel genomen redelijk gedaan. Soms goed, soms slecht, maar dat hebben wel meer trainers.

In de JL moet je ook een beetje geluk hebben. De kampioen is vaak wel terecht, maar met dat systeem van periodetitels kan je met wat fortuin zo voor promotie strijden.

Ik ben wel benieuwd naar Vvv. Sparta, De Graafschap en nu NEC en Roda zijn de grote clubs in de JL. Maar VVV zal toch snel terug willen naar de Eredivisie. Hebben ze daar nog geld om zich te versterken. Welke spelers komen en gaan. En hoe zit dat met het stadion, gaan ze die ooit nog eens bouwen of is dat nu ze in de JL spelen geen optie meer?

12 juni 2014 om 20:47

Volgens L1 (zuid-Limburgse TV zender) komt Maaskant niet. Daarnaast zou Valckx hebben gezegd dat er binnen een week duidelijk moet zijn over een nieuwe trainer. Ik verwacht dat de huidige assistent Van Dael op papier hoofdtrainer wordt. Hij heeft de diploma's, Jay Driessen zal dan in praktijk hoofdtrainer zijn. Dit is de goedkoopste optie voor Vvv, aangezien andere trainers zoals Vloet, Groenendijk, Koster niet passen, ongeschikt, of niet willen.

De 95 % van de selectie heeft een doorlopend contract dus die zullen wel bijna allemaal blijven. Alleen Nwofor en Maenpaa zullen wel vertrekken tegen een goed bod. Daarnaast zijn Rajcomar, De Kogel en Turk vertrokken. Daarvoor is Khaloutha van Fortuna gehaald en zal er nog waarschijnlijk alleen een spits gezocht worden. De rest wordt dan opgevuld met jeugdspelers. Dus het antwoord op je vraag is nee VVV heeft weinig geld om zich te versterken.

Dat komt mede doordat er geen nieuwe stadion komt. Buurtbewoners en natuurbeschermers hebben met succes geklaagd bij de Raad van State waarmee een nieuw stadion van de baan is. De gemeente Venlo werkt daarnaast niet mee om nieuwe locatie te onderzoeken. VVV kan dus in de gemeente geen nieuw stadion neerzetten. De Koel verbouwen is te duur en te complex. De club mag dan ook bijvoorbeeld geen winkels of andere zaken in het stadion combineren. Waar andere gemeentes miljoenen staatssteun hebben gegeven aan hun BVO (en dat nog steeds doen), lijkt de gemeente Venlo wel geen BVO te willen hebben. Als dit zo bljft verkast VVV naar bijvoorbeeld Roermond. Dat heeft de club al eens eerder geuit.

12 juni 2014 om 21:07

Dank voor je reactie, interessant om te lezen. Je zou denken dat trainers als Maaskant en Koster liever bij VVV trainer zijn dan thuis zitten. VVV moet dus een goede trainer kunnen aanstellen financieel gezien. Ik dacht dat VVV financieel nog best sterk stond met enkele goede uitgaande transfers en een club die ook nog een redelijk aanhang heeft.

Qua selectie. De Kogel, gaat die terug naar Utrecht. En waar gaat Türk heen? En Rajcomar. Zijn die niet goed genoeg of willen die zelf weg. En waarom nog een spits als ze al Kahlouta hebben gehaald. Ze hebben toch ook nog Wolters en Reimerink voorin en Gijzen die doorbrak vorig jaar? Zijn er meer talenten die doorbreken en hoe goed zijn die?

Wat betreft het stadion. Is het verbouwen van het huidige stadion echt geen optie? Ook niet gedeeltelijk? In het huidige stadion kan VVV niet groeien lijkt mij. Zijn er nog veel sponsors die geld in de club willen steken?

13 juni 2014 om 11:24

Het verbouwen van het stadion zit ingewikkeld in elkaar. Ik zal het zo helder mogelijk proberen uit te leggen.

De Koel ligt, zoals de naam al doet vermoeden in een kuil boven op een 'berg'. Deze is natuurlijk, maar aan twee zijdes van het stadion is een wal opgetrokken, die inmiddels onderdeel uitmaken van een natuurgebied.

In de tweede wereldoorlog is Venlo zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Venlo bezat een belangrijk vliegveld van de Duitsers, dus dat moest van de kaart worden geveegd. Doordat het de ochtend van het bombardement mistig was, is het merendeel van de bommen op de oude stadsbrug en het centrum terecht gekomen.

Al het puin dat toen overbleef (metaal, beton en gewapend beton) is vervolgens gestort naast het stadion. De wal waar ik over sprak is dus opgetrokken uit duizenden tonnen puur gewapend beton.

Dit en het feit dat het dus een natuurgebied is, zorg ervoor dat aan die zijde het stadion niet of moeilijk uitgebreid kan worden.

Dan blijven er nog twee zijdes over. De voorkant en achter een doel.

De Fifa heeft echter regels opgesteld die er simpelweg op neerkomen dat elke nieuwe tribune/vak een eigen ingang dient te hebben wegens 'veiligheidsoverwegingen'. Dit is voor de zijde achter het doel praktisch onmogelijk, aangezien het in een kuil ligt. Dan zou je een heel ingewikkelde trapconstructie naast het stadion moeten optrekken.

Dan is er nog de kwestie van het looppad. Je kunt in het stadion van VVV helemaal rondlopen over een breed pad tussen de twee 'ringen'. Eigenlijk mag dat helemaal niet van de Fifa, maar VVV heeft hier een uitzonderingspositie in gekregen. Alleen wanneer er wordt verbouwd vervalt deze uitzondering, waardoor ze iets compleet nieuws moeten verzinnen om toeschouwers op de drie overige tribunes te krijgen, die niet aan de hoofdingang grenzen.

Al met al een zeer ingewikkelde en kostbare klus dus wanneer ze het stadion gaan verbouwen. Daarom wilde VVV ook een compleet nieuw stadion.
Extra stoelen bijplaatsen op bepaalde plekken gaat helaas niet meer, aangezien je dankzij het hier bovengenoemde pad dan het veld niet meer voor 100% kunt zien. Ook weer een regel van de Fifa. Je moet op elke plek in het stadion alle vier de hoekvlaggen kunnen zien.
Daarbij is het voor de begroting niet interessant op enkele extra plekken te creëren. Het gaat om extra business seats. Dat brengt extra sponsoren en geld in het laatje.


Blaaskaak!!!! Het ligt nooit aan hem

Ik ben geen fan van hem en ben blij dat hij weg is uit Groningen. Toch heeft hij het niet zo slecht gedaan als sommigen beweren. We zijn 7e geworden en daarmee was de doelstelling bereikt. Daar is ook alles mee gezegd want het spel leek het hele seizoen nergens op. De selectie was ook een stuk minder dan dit seizoen dus daar heeft het ook zeker aan gelegen. Hij heeft dus met matig materiaal optimaal gepresteerd. Dat kan bij een club als VVV nog best goed uitpakken.

Turfschipper heeft wel een punt. Er was wel aardig wat kritiek op Jans voor zijn behoudende spel destijds. Het publiek hier is sowieso altijd kritisch. Als we 1-0 winnen met matig voetbal kun je het proeven in het stadion. Kan me herinneren dat het zelfs zo was in de matige jaren na de promotie. Het Nederlands publiek wil kennelijk bij de meeste (alle?) clubs verwend worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren