Lyon loopt zonder Memphis Depay en met Kenny Tete schade op

Olympique Lyon heeft vrijdagavond geen goede zaken gedaan in de Ligue 1. De ploeg van trainer Sylvinho kwam op bezoek bij Amiens niet verder dan een punt, ondanks een dubbelslag van Moussa Dembélé: 2-2. Kenny Tete mocht in de basis starten en speelde de volledige wedstrijd, terwijl Memphis Depay negentig minuten op de bank zat.

Lyon deed tot op heden goed mee in de top van de Franse competitie en stond na vier wedstrijden op zeven punten. Vrijdagavond diende de uitgelezen mogelijkheid zich aan om in ieder geval voor even de koppositie in de Ligue 1 te pakken. Lyon had veel moeite met Amiens, dat in de blessuretijd alsnog een punt wist over te houden aan het duel.

Christophe Jallet zette zijn ploeg vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong, maar daarna deed Dembélé van zich spreken. De aanvaller wist twee keer toe te slaan, waardoor een overwinning voor les Gones lonkte. In extra tijd moest Lyon echter een dreun incasseren, aangezien invaller Mathieu Bodmer voor de gelijkmaker aantekende: 2-2.

2

Haha ongelofelijk. Memphis start met 4 doelpunten het nieuwe seizoen bij de club, schittert ondertussen nog bij het Nederlands Elftal. En wat doet de trainer? Tuurlijk lekker 90min op de bank laten, waar slaat dit op. Snel weggaan daar...

13 september 2019 om 22:53

Rust geven voor de wedstrijd tegen zenit vermoed ik, aangezien meerdere basisspelers (eerdere wedstrijden) op de bank zaten, zoals cornet en denayer.

13 september 2019 om 23:03

Rust geven.. het is vrijdag komop man. Als ze dinsdag spelen heeft hij 3 volledige dagen om te herstellen. Om je speler in vorm dan 90min aan de kant te laten en dan zo de deksel op de neus krijgen laatste minuut, ik zou het heerlijk vinden als Memphis zijnde. Hij lijkt me ook gewoon het type dat graag wilt spelen.

14 september 2019 om 08:02

Je snapt dat rust ook met blessures te maken heeft

13 september 2019 om 22:54

Dat hij op de bank zit was natuurlijk om hem te sparen (net als wat andere basisspelers die er niet in stonden vanavond). Twee keer met NL gespeeld en komende week spelen ze CL. Je kunt echter wel stellen dat de trainer de deksel op de neus krijgt voor onderschatting van de tegenstander: denken dat je het met een half B elftal wel even wint. Had Memphis dan een half uur laten spelen op jacht naar de 1-3. Ik hoop dat Depay een goed seizoen draait en opnieuw een stap probeert te maken. Hij is nu zoveel verder dan hij tijdens zijn United periode was. Ik denk dat hij er nu wel weer klaar voor is.

Pfff Depay moet mentaal toch wel sterk in z’n schoenen staan om hier tegen te kunnen. Alles aan flarden schieten in het begin van de competitie én een goede interlandperiode, en dan krijg je niet eens ff een kwartiertje in een wedstrijd waar 1 bevlieging genoeg is voor de 3 punten.

De enige reden voor de afwezigheid van Memphis die ik kan bedenken, is dat hij fit moet zijn voor de CL. Verder weer het Lyon dat soms in de raarste wedstrijden punten laat liggen, ik hoop dat deze trainer de consistentie er eindelijk inkrijgt.