Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool identificeert opvolger van Klopp; Chelsea en Barça ook geïnteresseerd

Laatste update:

Rúben Amorim is zeker kandidaat om Jürgen Klopp komend seizoen op te volgen als manager van Liverpool, zo bevestigt de gerenommeerde Duitse journalist Florian Plettenberg. De trainer, die momenteel aan het roer staat bij Sporting Portugal, staat tevens in de belangstelling van FC Barcelona en Chelsea.

Klopp kondigde eind januari aan dat hij na dit seizoen stopt als manager van the Reds. Xavi kondigde in februari hetzelfde nieuws aan bij Barcelona, al probeert de clubleiding hem er nog van te overtuigen om te blijven.

Ook Chelsea moet komende zomer wellicht op zoek naar een nieuwe manager. De Londense club is nog niet volledig overtuigd van Mauricio Pochettino en weet nog niet of hij na dit seizoen mag aanblijven op Stamford Bridge.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Amorim staat momenteel bovenaan in de Portugese Liga NOS. Hij verzamelde een punt meer dan achtervolger Benfica, maar heeft tevens een duel minder gespeeld dan de ploeg van Roger Schmidt.

Met nog acht duels te gaan stevent Sporting af op de eerste landstitel in 3 jaar tijd. Het is dan ook niet voor niets dat Liverpool, Barcelona en Chelsea achter zijn diensten aan zitten.

Amorim ligt tot medio 2026 vast in Lissabon. De manager, die als speler zijn meeste duels speelde voor Benfica, heeft een afkoopsom van tien miljoen euro in zijn contract staan.

Amorim speelt in een systeem met drie verdedigers, vergelijkbaar met Xabi Alonso bij Bayer Leverkusen, Ronald Koeman bij Oranje en Simone Inzaghi bij Inter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn veel mooie posities om op te vullen en veel nieuwe trainers die een serieuze prestatie leveren. Ben benieuwd naar de trainerscarrousel in de top van het voetbal dit jaar.

2 april 2024 om 11:33

Ook na een EK krijgen vaak bondscoaches de zak, dus dat brengt nog een extra dimensie eraan.

Eerste titel in 19 jaar? Sporting is in het seizoen 20/21 kampioem geworden hoor.

VZ aub eerste je artikles op onjuistheden checken alvorens dit de posten. Het is helemaal niet 19jaar geleden dat zij voor het laatste kampioen zijn geworden. Volgens mij waren zij in 2021 ook onder Amorim Kampioen!! Dit soort foutjes op VZ komen heel heel veel voor!!

Ruben Amorin zou by far mijn nummer 1 kandidaat zijn bij Liverpool wanneer de absolute topfavoriet Xabi Alonso de lokroep durft te laten varen.

Amorim heeft sinds zijn komst van Braga naar Sporting de club weer aanzien gegeven met zijn visie en spel. In zijn 1e jaar direct kampioen en de seizoenen erna weer mee laten doen om de 1e plek. Ook dit seizoen een grote kans op een kampioenschap wat gewoon uitermate knap is met Sporting.

Zou wat mee betreft meteen Ignacio, Pedro Goncalves en Gyokers mogen meenemen.

Die Amorim, leg mij uit wat hij beter doet dan Arne Slot bij Feyenoord? Als Liverpool zijnde zou ik dan eerder Slot checken, die speelt min of meer zelfde systeem als Liverpool.

2 april 2024 om 12:07

Amorim als trainer 4 prijzen, Slot 1. Amorim doet volop mee voor de titel dit seizoen en Slot is in de Eredivisie al een tijdje uitgespeeld. Snap wel dat er meer interesse is in Amorim dan in Slot.

2 april 2024 om 12:24

Amorim & Slot zijn eigenlijk dezelfde soort trainers bij dezelfde soort clubs. Enige verschil is dat Amorim een 3-5-2 systeem hanteert en Slot een 4-3-3. Persoonlijk begrijp ik wel dat een club als Liverpool uitkomt bij Amorim dan Slot maar dat daar niet veel verschil in zit.

Beide zo ik erg toejuichen bij Liverpool als vervanger van Klopp.

2 april 2024 om 13:13

Laat Slot lekker bij Feyenoord blijven

Die 10M afkoopsom (mochten we zoiets krijgen als referentie naar afkoopsom van Amorim) creeert hij zelf wel op het veld.

Dus liever Slot nog even bij Feyenoord.

Mijn persoonlijke favorieten om Pochettino te vervangen zijn op dit moment: Nagelsmann, Amorim en (zoals altijd) Mourinho.

De kans dat Nagelsmann naar Chelsea komt acht ik verwaarloosbaar klein, hij heeft vorig seizoen al te kennen gegeven dat hij zichzelf niet in de huidige structuur van Chelsea ziet werken. Aangezien de eigenaren en de directeuren van Chelsea vinden dat het allemaal wel lekker loopt op het moment is de kans niet groot dat zij iets aan zullen passen en is de kans op Nagelsmann niet groot.

Amorim zie ik ook niet snel komen aangezien Bayern, Liverpool en wellicht ook Juventus een nieuwe manager gaan zoeken aankomende zomer. Chelsea is niet interessant genoeg op dit moment. We zullen het altijd afleggen tegen de Champions League clubs.

Mourinho is natuurlijk 1 van de gezichten van Chelsea en van het tijdperk onder Abramovich. Hoe graag ik het ook zie gebeuren, de kans dat de nieuwe eigenaren zich op de middellange termijn in willen laten met iemand die onder de vorige eigenaar gewerkt heeft bestaat bijna niet.

Ik moet trouwens nog maar eens zien of Chelsea Pochettino ook echt op straat zet.. Die Amerikanen zijn compleet doof voor de kritiek van de supporters en geven zelf te pas en te onpas aan dat zij zelf vinden dat ze het lekker doen!

2 april 2024 om 14:47

Haha hou alsjeblieft op met Mourinho noemen, dat is juist precies wat de club nu niet nodig heeft.

Ik zie het liefst De Zerbi komen. Weet hoe hij om moet gaan met jonge jongens en de selectie is voor zijn spelopvattingen gemaakt. Ben heel benieuwd hoe hij het een stapje hoger zou doen, presteert nu toch heel stabiel met Brighton.

2 april 2024 om 16:49

Dat ben ik precies niet met je eens, dus wat mij betreft blijft Mourinho gewoon op het lijstje staan.

Ik weet echt niet zo goed wat we van De Zerbi mogen verwachten. Zijn start bij Brighton was fantastisch en hij leek ook echt wel de volgende “super trainer” te worden, maar Brighton is dit jaar wel echt een stukje minder. Natuurlijk is dat gedeeltelijk door blessures en het feit dat ze constant leeggeroofd worden, maar ik heb het idee dat De Zerbi’s ideeën ook wel wat makkelijker opgevangen worden door de tegenstanders. Ik betwijfel echt of hij het goed zou doen bij een grote club. Toen hij vorig seizoen instapte was het grondwerk al gelegd door Potter en kon hij doorborduren, nu hij zelf een stap terug moet doen naar die fundering loopt het toch stroef.

Voor mij staat Nagelsmann echt bovenaan de lijst, de club zou er (wat mij betreft) alles aan moeten doen om hem te overtuigen en hem naar Chelsea te halen. Desnoods door consessies te doen. Hoe minder Winstanley en Stewart te zeggen hebben hoe beter dat is wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren