Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City krijgt na uitstekend nieuws flinke tik: promotiespanning enorm

Laatste update:

Leicester City kende vrijdag een dag van uitersten. Eerder op de avond maakte de EFL bekend dat the Foxes dit seizoen geen punten in mindering krijgen wegens het schenden van de winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League vorig jaar. Leicester daalde vorig seizoen af naar de Championship en leek direct weer terug te keren, maar het is na de nederlaag tegen Plymouth Argyle (1-0) nog maar de vraag of dat gaat gebeuren.

Leicester leek de eenzame kampioen op het tweede niveau van Engeland te gaan worden, totdat de machine begon te haperen. Leicester begon steeds meer punten te verliezen, terwijl Ipswich Town en Leeds United dat in veel mindere mate deden.

Leicester verloor dinsdag met 1-0 van Millwall en ging vrijdag met dezelfde cijfers onderuit bij Plymouth, dat slechts zestiende staat. Mustapha Bundu bezorgde Plymouth een zeer welkome zege in de strijd tegen degradatie naar de League One. De aanvaller uit Sierra Leone krulde raak in de verre hoek.

Zodoende leed Leicester alweer zijn derde nederlaag op rij buiten het eigen King Power Stadium, waar acht jaar geleden nog de Premier League-titel werd gevierd. Met nog vier wedstrijden te gaan gaat Leicester nog wel aan de leiding met 88 punten. Nummer twee Ipswich heeft eveneens 88 punten. Leeds volgt met 87. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Eerder op de dag was er dus wel goed nieuws voor Leicester, dat door het besluit van de EFL nog altijd bovenaan staat. Met de puntenstraf boven het hoofd won Leicester juridisch advies in en claimde het dat het niet gestraft moest worden voor het niet naleven een Premier League-regel, terwijl het momenteel actief is in de Championship. De EFL ging daarmee akkoord.

De EFL maakte zijn besluit bekend middels een statement. "Na juridisch advies te hebben ingewonnen, heeft de EFL aan alle partijen bevestigd dat het weliswaar elke beslissing van de disciplinaire commissie van de Premier League (en vice versa) om punten af te trekken in de EFL wil respecteren, maar dat het op grond van de regelgeving niet de bevoegdheid heeft om dat te doen."

De winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League schrijven voor dat een ploeg over een periode van drie jaar slechts 120 miljoen euro verlies mag lijden. Leicester kon zich daar met een schuld van bijna 250 miljoen euro bepaald niet aan houden. De Premier League klaagde Leicester daarop aan, maar een straf blijft dit seizoen dus uit voor Leicester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Whaaattt, 8 jaar geleden al weer???? Abnormaal hoe snel de jaren voorbij vliegen

Pff. Hoop dat Ipswich promoveert. Zou toch een stunt van jewelste zijn. Daarnaast Leicester.

13 april 2024 om 08:30

Ipswich, Leicester en Leeds er weer in. Hele mooie clubs.

13 april 2024 om 09:49

Leicester meh, smaken verschillen denk ik, maar Ipswich en Leeds zijn zeker leuke clubs. Leicester vind ik maar een beetje die neppe Amerikaanse uitstraling hebben door die klappertjes en het stadion an sich. Fans ook vrij matig naar mijn mening ten opzichte van Ipswich en Leeds. Hopen dat wij ons kunnen handhaven, hebben nog moeilijke potjes op het programma staan…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren