Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt vindt het geen toeval: 'Mijn vader is zeven jaar geleden overleden'

Laatste update:

Dirk Kuyt speelde zondag tegen Mexico zijn honderdste wedstrijd voor het Nederlands elftal. De 33-jarige jubilaris stond net als tegen Chili als linkervleugelverdediger opgesteld en maakte een goede indruk. “De dood of de gladiolen. Elke wedstrijd die je nu speelt, is een finale”, zei Kuyt tegen de NOS.

/

De aanvaller van Fenerbahçe hief zijn handen na het slotsignaal ten hemel: “Mijn vader is zeven jaar geleden overleden. Als je dan zeven jaar later de zevende speler wordt in de historie met honderd interlands, dan is dat geen toeval. Mijn vrouw en kinderen konden er helaas niet bij zijn”, sprak Kuyt.

De Katwijker speelde tegen Mexico ook als rechtsback en stond in de slotfase nog enige tijd in de voorhoede. “Louis van Gaal heeft alles voorbereid, hij heeft precies in gedachte wat er kan gebeuren. Het mooie is dat dit scenario ook al besproken was. Iedereen wist wat-ie moest doen. We kunnen schakelen in zo veel systemen. 5-3-2, 4-3-3 en alles of niets. We scoren en schakelen gewoon weer terug.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dirk je speelde prima. Ik heb echt van je genoten. Super gewoon. 200 procent geven. Top top top

29 juni 2014 om 21:39

met 38 graden zo spelen is beestachtig. Heb genoten van Kuijtje. Mensen mogen echt een keer ophouden met het bashen van Mr Duracell. Samen met Stefan de Vrij voor mij man of the match. Blind voorlopig linksback zetten of nog verder naar links op de bank. Als VM komt hij echt veel te kort. Sjongejonge. Sneijder speelde ook niet best op de goal na. Volgende wedstrijd Wijnaldum, De Jong en Clasie. Kan nooit slechter zijn dan het middenveld vandaag. En Verhaegh ook nooit meer opstellen. Die is veel te traag voor dit niveau.

29 juni 2014 om 21:53

Neem nou de volgende wedstrijd geen risico met de Jong. Ook zonder hem moeten we kunnen winnen van zowel costa rica als mexico. Dan hebben we een volledig fitte de jong in de halve finale

29 juni 2014 om 21:57

Clasie? Die speelt niet voor niets helemaal niets.

Ik snap het Blind-bashing niet helemaal. Het is een simpele pavlov-reactie van de meeste criticasters. Het is totaal niet gegrond want echte goede argumenten heeft niemand...

29 juni 2014 om 22:03

uhh,, ja, ik ben niet altijd positief geweest over Kuyt, maar wat hij vandaag liet zien was ongelooflijk. Heel, heel erg goed gespeeld op beide positie's. Ik zal enkele gedachtegangen terug moeten nemen.

29 juni 2014 om 22:28

Het was juist een pavlov reactie na zijn goede wedstrijd tegen Spanje
Ineens moest iedereen zonodig vooraan staan met goede lovende woorden
Het was zeker een goede wedstrijd en Blind is niet slecht, maar de wedstrijden daarna heb ik nog weinig gezien van hem

Clasie is paar dagen ziek geweest en dat zou best wel eens op zijn conditie invloed kunnen hebben
De Guzman viel tegen
en Fer is geblesseerd
Clasie kan je altijd gebruiken
je zeurt over Blind Badhen terwijl je zelf Clasie Bashed

29 juni 2014 om 22:45

Zijn jullie er met mij mee eens dat Kuyt op z'n 43e een betere conditie heeft dan Van der Vaart op z'n 33e? xD

Kuyt, wat een held.

29 juni 2014 om 22:45

Uhmmm deze wedstrijd is al 1 groot argument.. Man man man wat speelde Blind slecht!!!

29 juni 2014 om 22:56

Wat voor argument moet ik geven dan? Hij verloor echt elk duel 1 op 1. Voor een VM die elk duel moet winnen is dat wel heel weinig, vind je niet? Clasie is beter in de duels, dus een betere keuze op die positie. In balbezit is Blind misschien beter, maar hij komt het best tot zijn recht op LB. Persoonlijk zou ik t liefst Kongolo daar neerzetten. Lange benen, kan veel onderscheppen en goed verdedigen.

29 juni 2014 om 23:16

@feye88. Je hebt helemaal gelijk, het project Verhaegh was een blunder van Van Gaal. Stond op 5 meter te verdedigen, had geen enkele snelheid. Na de wissel werd het voor Nederland beter. Meer dreiging van rechts door Kuyt. Hulde hoe hij speelde, wat een inzet met die temperatuur en zijn leeftijd. Mag Blind een voorbeeld aan nemen, risicoloos naar links en rechts spelen en geregeld terug. Had welgeteld 1 pass naar voren. Verdedigde als een tutje, waaruit Mexico de 1-0 kon scoren. Liet de beste man maar gewoon uithalen, en maakte een onnatuurlijke beweging met zijn linkerbeen. Voegde vandaag helemaal niets toe aan dit oranje. Jammer dat De Jong uitviel... dadelijk hebben we elke wedstrijd weer Blind op het middenveld.
Huntelaar fantastisch hoe koel die bleef bij die penalty. Ga er maar voor staan......

29 juni 2014 om 23:51

@ arko

Clasie bashen?

Ik zeg alleen maar impliciet dat er vast een reden is dat hij niet speelt aangezien hij veelvuldig onder van Gaal speelde in het verleden. Ik vind het ook gewoon een prima speler en ik heb mijn reactie al een paar keer teruglezen maar ik geef verder geen enkel oordeel over hem.

De reacties tegen Spanje kan je niet classificeren als een pavlov-reactie maar als opportunisme. De pavlov-reactie is juist dat Blind overal de schuld van krijgt en elk foutje immens wordt overgroot. Mensen zijn gewoon zo geconditioneerd dat ze het niet doorhebben.
Overigens heeft Blind wel meerdere goede wedstrijd gespeeld dit jaar en speelde hij ook uitstekend tegen Chili. Hij was de beste verdediger van Oranje, niemand die zo goed doordekte als hij. Vandaag speelde hij ook gewoon goed, hij is sowieso 1 van de meest intelligente spelers uit de selectie en ik vond hem een prima duo vormen met Wijnaldum in de 2de helft. Ze groeiden allebei in de wedstrijd.

@ feye88

Elk duel is overdreven. Ik snap best wat je bedoelt. Ik kan me eerlijk gezegd niet echt meer details voor de geest halen maar het goal was niet alleen zijn schuld. Het was niet eens een 1 op 1 duel. Een mislukte kopbal van Vlaar die in de voeten van Dos Santos beland, Blind stond er 2 meter naast en rent achter hem aan maar komt net te laat, net als Wijnaldum. Vervolgens is het een uitstekend schot van Dos Santos dat ook nog eens op het juiste moment een stuit heeft. Kan gebeuren, Dos Santos heeft gewoon onwijs veel talent ondanks dat hij het (nog) niet helemaal heeft waargemaakt. Zelfs de perfecte verdediger of VM maakt wel eens een foutje...

30 juni 2014 om 00:03

Blind als middenvelder is gewoon niks! Van Gaal heeft hem na de wedstrijd met Ecuador gelijk linksback gezet waar hij veel beter speelt. Hij heeft als linksback de criticasters de mond gesnoerd, maar zeker niet als middenvelder. Ik hoop dat hij de volgende wedstrijd weer linksback staat.

30 juni 2014 om 00:05

Ik heb op Blind gelet, net als op Sneijder. Blind is te traag. Hij rent minder hard dan zijn tegenstander en loopt daarom 80% van de tijd achter zijn tegenstander aan. Sneijder komt bij elke bal net een halve seconde te laat, behalve bij de goal natuurlijk. Daardoor loopt het middenveld voor geen meter. Met Wijnaldum, de Jong en Fer/clasie heb je een dynamischer middenveld waar meer voetbal in zit. Als Sneijder scherper wordt verdient hij echter absoluut de voorkeur.

29 juni 2014 om 21:53

Mooi verhaal van Kuyt! En zielig voor hem en zijn vader en zijn naasten. Deze man speelde vorig keer al heel goed, maar ook vandaag viel hij positief op. En dat na alle kritiek die hij kreeg na zijn transfer naar Fenerbahce. Lekker alle monden gesnoerd en heeft een behoorlijk aandeel gehad in de plaatsing naar de kwartfinales.

Het blijft een geweldige speler en persoon. Het is je allemaal gegund!

Normaal gesproken vindt ik hem weinig toevoegen maar speelde vandaag als een beest! Blijft 90 min gaan!

Kuijt was echt fantastisch! Zonder hem in de selectie hadden we het echt niet gered. Hij blijft maar gaan, waar je hem ook neerzet. Strijder!

Ik heb hem vaak vervloekt toen hij als aanvaller speelde maar hij was echt geweldig vandaag. Niet te stoppen en onvermoeibaar. Is denk ik onze beste rechtsback in Brazilie :P. Het is hem van harte gegund. Wat mij betreft de man van de wedstrijd.

Zoveel respect voor Kuyt. Hij wordt vaak belachelijk gemaakt, maar hij is zo belangrijk. Kan hij niet Nigel de jong vervangen op het middenveld :D.

kuyt heeft geweldig gespeeld. Samen met nigel de echte strijders van dit oranje. Bedankt!

Held van de wedstrijd op basis van de tweede helft.

Dirk forceerde de corner waar de 1-1 uitkwam, en zo forceerde hij meer kansen voor Nederland. Onvermoeibaar. Heerlijk om zo'n speler bezig te zien in een moeilijke wedstrijd.

Ik vind wel dat Oranje met vuur speelde door met 5-3-2 te beginnen tegen een beduidend mindere tegenstander. Mexico leek de eerste helft sterk, maar was dat enkel doordat ze de ruimte kregen om achterin rustig aan te doen. Met de vleugels bezet, verzopen de backs en kreeg Robben juist meer ruimte om iets te creëren. Ik hoop van harte dat ze in de kwartfinale tegen Griekenland of Costa Rica wel met 4-3-3 beginnen.

Heel maar danbook heel nederland vond dat Dirk niet mee moest, deze gast heeft bewezen dat hij er in hoort. Geef het maar toe

29 juni 2014 om 22:53

Voetbal Ajax, gelukkig zag heel Nederland het verkeerd en Van Gaal het goed.

29 juni 2014 om 23:20

Inderdaad alhoewel ik hem mee zou nemen als ooijer in 2010 maar hij flikt het gewoon

Geweldig deze kuyt blijft maar gaan en zet alles op alles. Voor mij man of the match

Dirk is een bijtertje, zulke types heb je nodig op dit niveau. Klaagt niet en geeft de volle 100%. Plus dat hij multifunctioneel is. Overigens vond ik hem ook goed spelen.

Well done, Dirk!

pff..wat een onzin.
Hallo dirk...vaders gaan dood. Die van mij is ook overleden toen ie 61 was. Mooi klotuh...hoort nou eenmaal bij t leven.
Ga dan niet zo'n dom verhaal ophangen na een potje voetbal.

Dirk heeft zoals we van hem gewend zijn hard zn best gedaan. Niet altijid even handig als de bal in de buurt was, maar net genoeg.
Op naar de volgende ronde

pff..wat een onzin.
Hallo dirk...vaders gaan dood. Die van mij is ook overleden toen ie 61 was. Mooi klotuh...hoort nou eenmaal bij t leven.
Ga dan niet zo'n dom verhaal ophangen na een potje voetbal.

Dirk heeft zoals we van hem gewend zijn hard zn best gedaan. Niet altijid even handig als de bal in de buurt was, maar net genoeg.
Op naar de volgende ronde

Stel je voor dat Van der Vaart de instelling en conditie had van Dirk Kuyt...

30 juni 2014 om 02:22

Die denkt alleen maar aan de tieten van Sabia joh, Kuyt is een betere speler dan VDV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren