Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kraay: ‘Wilde dat niet zeggen over Van Nistelrooij, want dat is niet chique'

Zondag, 28 mei 2023 om 10:37Rian Rosendaal • Laatste update: 10:47

Dat Ruud van Nistelrooij een wedstrijd voor het einde van het seizoen opstapte bij PSV, komt niet als een verrassing voor Hans Kraay junior. De verslaggever van ESPN hoorde in de voorbije jaargang geregeld dat de trainer er klaar mee was en voortijdig wilde stoppen in Eindhoven. Van Nistelrooij voelde te weinig steun vanuit de PSV-leiding en besloot daarom om zijn functie neer te leggen.

"Wat ik al een tijdje heb geweten en nooit heb geroepen. Maar wat gisteren (zaterdag, red.) wel is uitgelekt: hij heeft al een paar keer eerder aangegeven te willen stoppen", verklaart Kraay junior zondag in Goedemorgen Eredivisie. "Dat las ik ineens gisteren ergens, dus dan kan ik het nu ook wel zeggen. Dat klopt, hij heeft een paar keer aangegeven te willen stoppen. Na een nederlaag tegen FC Twente (2-1 in september vorig jaar, red.) wilde hij ermee stoppen."

"Hij zag het een paar keer niet zitten. Dat wilde ik niet zeggen, want dat vind ik niet chique. In een van de kranten las ik het, dus het is toch al de wereld ingeslingerd", vervolgt Kraay junior zijn analyse over het vertrek van Van Nistelrooij bij PSV. "Dus hij heeft best wel een paar keer getwijfeld. En ik denk dat hij wél heel teleurgesteld is in een aantal spelers. Want de zaakwaarnemers hebben gelekt naar De Telegraaf, maar dat komt door de spelers. Dus hij weet welke zaakwaarnemers en spelers dat zijn."

"En Van Nistelrooij neemt De Telegraaf niks kwalijk, hij neemt het de spelers kwalijk die hebben lopen terpentijnzeiken bij hun zaakwaarnemers. Maar zij (De Telegraaf, red.) heeft dus een lek, net als ten tijde van Erik ten Hag bij Ajax. En het is wel lekker als je als krant een lek hebt. En Van Nistelrooij is ook niet achterlijk, want dit is van alle tijden. Want als je wat langer trainer hebt, dan ruik je na twee, drie trainingsdagen wie je in de gaten moet houden. Dat zei Henk ten Cate tegen mij. En dit heeft hem heel veel pijn gedaan. En ik vind het heel goed dat hij is opgestapt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door tinus45)

Je hebt een basis van vertrouwen nodig. Als een aantal spelers achter jouw rug om bij de media gaat lekken, snap ik dat je vertrekt. Iedereen heeft een veilige werkomgeving nodig en dat is er nu niet bij de Eindhovenaren. Ik hoop dat Ruud opnieuw terugkeert bij SC Heerenveen mocht van Wonderen een keertje vertrekken.

28 mei 2023 om 10:49

Ben benieuwd hoe Psv als team gaat reageren vanmiddag.
Az zal er bovenop gaan vandaag verwacht ik en bij Psv zijn we er achter gekomen dat er verschillende kampjes zij binnen het team en dat er wellicht iets van motiverende problemen zijn.

28 mei 2023 om 10:52

Gaat een flinke strijd worden vanmiddag. Wij mogen in ieder geval niet verliezen.

@VZ. Geen artikel over het feit dat PSV 018 gisteren het UEFA Youth League ticket heeft behaald ten koste van Ajax?!

28 mei 2023 om 10:55

Dat laatste denk ik ook. Dit zal ook allemaal invloed hebben in de kleedkamer en spelers zullen elkaar van alles kwalijk nemen. Voor AZ wordt het een makkie vandaag. Wij hebben onze volledige hoop al gevestigd op FC Twente.

28 mei 2023 om 11:25

Wij gooien naast Az ook wel wat support richting Fctwente vandaag hoor.
Wij willen 3e worden en dat gebeurt alleen als Ajax verliest, dan maakt de uitslag van vandaag voor jullie niets uit.

Iedereen weet ook welke zaakwaarnemer dat is natuurlijk. Van Kooperen, zaakwaarnemer van Til en Veerman. Is altijd al een bekende bron van de T geweest en rondom de Bergwijn transfer was er al gedoe tussen hem en PSV. Die man voortaan verre bij PSV vandaan houden. In hoeverre die 2 spelers bij hem 'geklaagd' hebben is wel gissen natuurlijk, het kan ook best zijn dat die zaakwaarnemer er meer van maakte dan er was. Til heeft überhaupt geen reden om te klagen lijkt me.

28 mei 2023 om 10:48

Die zaakwaarnemers zijn de grootste parasieten van het voetbal. Ik weet niet of die van Kooperen veel interessante spelers in zijn portefeuille heeft, anders inderdaad de contacten maar verbreken. Dit grapje kost heeft nu gewoon de baan van Ruud gekost

28 mei 2023 om 10:54

Het zal wel idd iemand van middenveld zijn of verdediging. PSV heeft echt teveel spelers lopen en in de verdediging is het meer kwantiteit dan kwaliteit. Middenveld is echt wel sterk, met Sangare, Veerman, Guti, Xavi en Til. Nu speelt xavi op aanval maar dat was vanwege vertrek van Gakpo.

Wel jammer dat het 2x niet goed gegaan is met van Bommel en nu Ruudje. Allebei toch wel hele grote spelers voor PSV.

28 mei 2023 om 10:56

Ik zou het ook niet erg vinden als Til en Veerman vertrekken hoor, ik ken die zaakwaarnemer niet maar Til vind ik een bijzonder saaie speler die aan het spel weinig toevoegt. Veerman komt op mij over als iemand die (soms iets té) gezellig is wanneer het goed gaat maar de boel ook net zo goed saboteert als dat niet het geval is. Ik heb sowieso sterk het idee dat er een paar rotte appels in onze selectie zitten, ik kan de vinger er niet helemaal op leggen maar toch.

28 mei 2023 om 11:06

Dat gezeur altijd als spelers wel of niet mogen klagen. Waarom zou een speler niet mogen klagen? Laat hem klagen, het gaat er om wat je met iemand zijn beklag doet.
Nogal makkelijk om alle schuld bij spelers neer te leggen, terwijl die enkel hun mening geven. Zij zijn niet diegene die over het beleid gaan.

Ruud beheerst het vak gewoon nog niet zo goed en op topniveau kan dat gewoon niet. Dit is het resultaat.

28 mei 2023 om 11:09

@fossen, dat is inderdaad gissen, maar het is een zeer plausibele aanname. Jammer, op deze manier wordt de club geen dienst bewezen. Ik wil niet met vingertjes gaan wijzen zonder bewijzen dus ik laat het hier maar bij.

28 mei 2023 om 11:11

Volgens mij liet iemand uit de Entourage van van Nistelrooy ook aantekenen dat Veerman “zeer aanwezig “ was in de kleedkamer.
Daar sluit jouw observatie wel aardig op aan.

28 mei 2023 om 11:15

Je zou zo graag zien dat spelers handelen in het belang van de club die ze betaald i.p.v. in het belang van zichzelf. Maarja...

28 mei 2023 om 11:27

Gaat om flinke bedragen die de meesten in 10 jaar moeten verdienen. Past geen geduld bij.

28 mei 2023 om 12:03

De spelers moeten helemaal niet flinke bedragen verdienen in 10 jaar. Ze willen dat. Hebzucht.

28 mei 2023 om 12:20

Tja als je lekker wil doen wat je zelf wil zonder daarbij rekening te houden met je werkgever moet je eigenlijk zelfstandige worden. Als psv plek 2 misloopt door al dit gedoe is dat toch ook in het nadeel van de spelers of ben ik nou gek.

28 mei 2023 om 11:59

Volgens mij worden Til en Veerman niet begeleid door van Kooperen, maar werken hun zaakwaarnemers wel voor het bedrijf waar hij CEO van is, Muy Manero.

Het lijkt mij gezien dat beide spelers makkelijke praters zijn, ook aannemelijk dat zij het bij hun zaakwaarnemer gedropt hebben, en die het vanwege de algehele lijn met de Telegraaf het daar waar hebben doorgespeeld.

Kan het gewoon zijn dat van Nistelrooij niet voor het vak gemaakt is? Er zit geen enkele lijn in het spel van PSV, helft van de selectie boos, krijgt het bestuur niet achter zich. Allemaal in seizoen 1 als hoofdtrainer. Het enige dat in zijn voordeel spreekt zijn de twee gewonnen prijzen.

Wat is nu het plan van Ruud? Bij een mindere club proberen in te stappen? Waarom zou een club het met hem aanwillen? Lijkt vooral een hoog risico te zijn zonder echte voordelen, behalve dat je kan zeggen dat "voormalig topspits ruud van nistelrooij" je hoofdtrainer is.

28 mei 2023 om 11:11

Zijn allemaal aannames die je doet. Feiten zijn 2 prijzen en een 2e plek in je debuutseizoen is gewoon goed, heel goed. Ook in de topwedstrijden goed. Dit alles ondanks een matige selectie, waardoor het tegen de kleintjes een paar keer misging. Kortom goed debuutseizoen.
Dat PSV inmiddels een club is waar de middelmaat regeert kan RvN ook niks aan doen. Die middelmaat voelt ruimte en mogelijkheden om te stoken en eigen gebrek aan kwaliteit te camoufleren. Het is aan de TD en uiteindelijk de AD om een omgeving te creëren waarin een trainer die topsport mentaliteit eist te beschermen en waarborgen.

Kan mij het interview tussen Hans Kraay en RvN nog herinneren voor de bekerfinale, daar zette ik al mijn vraagtekens hoe het ervoor stond. Redelijk warrig interview waar Hans duidelijk meer wist wat er zich op dat moment op de achtergrond afspeelde. Toen confronteerde hij Ruud met het feit of hij volgend jaar nog trainer van PSV is. HK:: "ja Ruud, we gaan het heel snel over de wedstrijd hebben, maar ik heb net met Stewart gestaan en die was vrij duidelijk. Jullie hebben allebei de intentie om eruit te komen." RvN: "uitkomen? Daar hoeven we niet uit te komen. Dat is echt totaal niet aan de orde. Daar hoef je het niet over te hebben. Dat is toch logisch?"

Ruud heeft gelijk dat hij weggegaan is.
Het zou wel goed zijn als de spelers die hebben lopen zeuren bij het bestuur nu ook eens in het nieuws komen en daar ook durven zeggen wat ze allemaal te klagen hadden over Ruud.
Ik denk dat Luuk de Jong een van de grootste aanstichters is samen met Til en Veerman.
Wees een vent en gooi je verhaal ook in de media.
Niet dat stiekeme gedoe achter iemand zijn rug om.
Luuk de Jong moet snel weg bij PSV.
Hij is op het veld een matennaaier en dus bij de club intern ook

Met alle respect naar de voetballer Ruud van Nistelrooij: Iemand die verschillende keren aan opstappen denkt, is niet geschikt voor zijn functie. En dat zullen spelers ook hebben gemerkt. De manier waarop het is gegaan is niet chique, maar met deze informatie in het achterhoofd ben ik er niet rouwig om, dat er volgend seizoen een andere trainer voor de groep staat. Die hopelijk minstens dezelfde resultaten behaalt, maar dan wel met beter voetbal.In september dacht ie er na verlies bij Twente al over om te vertrekken…. Sorry hoor, maar toen was ie net 2/3 maanden onderweg, als je als trainer bij iedere tegenslag/verlies gaat denken over opstappen ben je niet geschikt voor dit vak. En ja Hans dat is makkelijk lullen, als t eenmaal naar buiten is gekomen om te zeggen, dat wist ik ook. Wel benieuwd of je je bij elke andere trainer ook zo had opgesteld…

Best jammer hoe iedereen ruud nu aanvalt bla bla bla maar volgens mij gag hij duidelijk aan niet klaar te zijn. Dan vind ik eerder de td incapabel ipv de coach. Voor iemand die niks kan 2 de worden en 2 prijzen. Kunnen veel goede uitstekende trainers van veel competities niet nadoen. Alleen hier in Nederland word alles zo groot gemaakt om niks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder40
W. BenítezKeeper40
J. VeermanMiddenvelder41
J. BakayokoAanvaller40
L. de JongAanvaller44
I. SaibariAanvaller41
J. SchoutenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
199 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2022-2023 PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

‘Van Nistelrooij wilde stoppen, maar Hans Kraay jr. riep dat toen een halt toe’

Voetbalminnend Nederland krijgt vaak hetzelfde menu voorgeschoteld: ‘de grote drie’ en respectievelijke bijgerechten. Daarom neemt Voetbalzone dit seizoen een Kijkje in de Keuken Kampioen Divisie. Met behulp van de archieven en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren