Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico�s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kraay jr. ziet de ‘pingelkoning van Europa’ in Nederland lopen: ‘Dit is zó knap’

Laatste update:

De pingelkoning van Europa is Milan Smit, zo betoogt Hans Kraay junior zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. De spits van SC Cambuur benutte dit seizoen alle tien van zijn strafschoppen en ontpopt zich met twintig seizoensdoelpunten tot een ware revelatie in de Keuken Kampioen Divisie.

De specialiteit van de twintigjarige aanvalsleider is ook Kraay junior niet ontgaan. "De pingelkoning van Europa, denk ik", leidt de analyticus het onderwerp in.

Ondertussen worden bij ESPN de beelden getoond van alle rake strafschoppen van Smit. "Hij heeft er inmiddels tien gemaakt, ook afgelopen week weer tegen Vitesse (3-1 winst, 2 goals voor Smit, red.), en hij neemt ze allemaal verschillend."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dus hij neemt er eentje door het midden", begeleidt de analyticus de beelden. "Dan denkt hij: dat hebben ze (de keepers, red.) gezien, dan schiet hij hem in de andere hoek. Dan denkt hij: ik schiet hem in de bovenhoek, die pakt geen enkele keeper op de hele wereld."

"Ik vind dit zó knap", onderbreekt tafelgenoot Marciano Vink hem. "Dit is zo knap", herhaalt Kraay junior. "En deze, hop", doelt laatstgenoemde op de kiezelharde penalty van Smit tegen Vitesse.

"En zo brengt hij Cambuur dus tegen NEC in de halve finale." Rogier Meijer, trainer van de Nijmegenaren, bestudeert de beelden aandachtig maar kan geen patroon ontdekken in de pingels van de Cambuur-smaakmaker.

"Hier doet Jasper Cillessen niks aan", stelt Kraay junior. Die opmerking roept de vraag op wie er bij NEC onder de lat gaat staan bij de ontmoeting met Cambuur in de halve finale. Tot dusverre keepte bekerkeeper Robin Roefs alle duels.

Het is echter nog maar de vraag of Roefs ook het doel zal verdedigen in het Cambuur Stadion. "Daar zullen we nog eens goed over nadenken, we hebben het altijd per wedstrijd bekeken en zo zullen we het ook nu doen", antwoordt Meijer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kraay zit er wat betreft de KKD wel altijd goed bij, dus benieuwd of hij een stap kan gaan maken.

Toen ik de titel las begon ik met interesse dit artikel te lezen in de veronderstelling dat Kraay een pareltje in de KKD had gevonden die regelmatig wat tegenstanders voor schut zet en op techniek en snelheid solo het halve veld oversteekt. Helaas werd geen pingelen bedoeld wat ik voor ogen had maar slechts de pingel als zijnde een penalty. Het goed kunnen nemen van een strafschop is zeker een kwaliteit maar volgens mij nog niet de definitie van een goede speler. Ik zal die Milan Smit de komende tijd eens wat vaker volgen want Hansie Hansie heeft doorgaans wel oog voor kwaliteit in de KKD.

11 februari 2024 om 14:33

Milan is een echte spits maar speelt eigenlijk al het hele seizoen op linksbuiten. Buiten zijn 10 penals om ook al 10 goals gemaakt. Dat is gewoon knap. Neusje voor de goal in de 16 en vrij snel. Bovenal een aardige gast en uitstekende mentaliteit. Die komt er wel en zal een mooie stap omhoog gaan maken. Misschien terug naar Twente ooit?

11 februari 2024 om 15:16

Als jij een superpingel hebt, dan kan je je statistieken wel relatief makkelijk met 5-8 goals opschroeven denk ik toch?!
Het is een echte kunst, dat wel.

Wel knap 10 uit tien, vraag me af of deze jongen er op traint?

11 februari 2024 om 15:58

Ik vermoed dat bij iedere ploeg in de KKD of Eredivisie meerdere jongens regelmatig oefenen in het nemen van strafschoppen. Daarbij moet worden aangetekend dat je de wedstrijddruk niet kan simuleren en dus blijft het nemen van (belangrijke) strafschoppen een kwaliteit op zich die meestal is voorbehouden aan spelers met een goede traptechniek in combinatie met controle over hun zenuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren