Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘KNVB zoekt nieuwe algemeen directeur buiten de deur’

Laatste update:

Bert van Oostveen stapte in september vorig jaar op als directeur betaald voetbal bij de KNVB en de bond is sindsdien op zoek naar een opvolger van de bestuurder. De NOS weet nu te melden dat de voetbalbond van plan is om iemand van buiten te halen voor de positie van algemeen directeur.

Operationeel directeur Gijs de Jong werd in eerste instantie naar voren geschoven als de nieuwe algemeen directeur, maar zijn aanstelling stuitte op veel weerstand bij de Eredivisie-clubs. Woensdag is bij een stemming besloten dat de bond nu een externe kandidaat gaat zoeken voor de functie.

De invulling van de vacature zal worden begeleid door een vierkoppige selectiecommissie, bestaande uit voormalig Ajax-voorzitter John Jaakke, PSV-directeur Toon Gerbrands, Edwin Mulder en Niek Jan van Kesteren. Zij zullen zich ook buigen over de raad van commissarissen, die uit vijf personen moet gaan bestaan.

Denk jij dat dit de goede keuze is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De bezem moet gewoon door de gehele organisatie van de KNVB, dus is dit een goed besluit. Zelf niet door hebben dat je een voetbalbond eigenhandig kapot maakt door foute beslissingen te maken en verkeerde mensen (vriendjes) op posities laten zitten waar zij totaal niet voor geschikt zijn.

Met de logica van de Knvb zullen ze Bert van Oostveen wel benaderen, iemand van buiten de organisatie die vrij is.

17 mei 2017 om 19:40

Daar gaan de clubs nooit mee akkoord.

17 mei 2017 om 20:51

Zoiets heet sarcasme, van Oostveen is de grondleger van de miserie waar Oranje zich nu in bevind.

17 mei 2017 om 22:13

Heb gehoord dat ene Blatter ook nog wel beschikbaar is. Beschikbaar: ja, komt ie van buiten: ja, dus andermaal iemand die binnen de 'profielschetsen' van de Knvb past!

Dat wordt nog lastig, want elke gezonde directeur zal direct Van Breukelen eruit gooien en dat al in de eerste gesprekken vast naar voren komen. Laat de clubs anders zelf met een naam komen. Moet wel iemand uit de voetballerij gaan zitten en die kan dan gelijk grote schoonmaak houden. Die commercieel directeur mag er ook wel uit, liegt ok alles bijelkaar.

Baan als Algemeen Directeur en Westerhof als Technisch Directeur. Adriaanse als bondscoach met Jonk als Senior Assistent. Al deze heren langjarig vastleggen zodat er rust komt en heel voetballend Nederland weet waar het aan toe is. Ook wat Oranje betreft.

17 mei 2017 om 22:04

Ik zie in Jonk eigenlijk meer een Technisch Directeur, maar goed je hebt goede ideeã«n.

Die Gijs de Jong had zich al lekker gemaakt met de gedachte directeur te worden, jammer joh. Het advies van de clubs om een advies commissie samen te stellen die de RVC moet gaan kiezen en een capabele directie moet gaan aansturen is een heel duidelijk signaal dat gehoord moet worden. Het belangrijkste lijkt me wel dat dit mensen gaan worden die binnen de Nederlandse voetbalwereld bekend zijn en daarin aanzien genieten. Mensen die ervaring hebben in bestuurlijke functies bij respectabele clubs. Maar tegelijkertijd probeer daarbij ook te kiezen voor relatief gezien jonge mensen die eventueel voor langere tijd kunnen aanblijven. Hoe dan ook was het fijn om te lezen dat er door de clubs weer een aanzet is gedaan zodat er weer juiste stappen in de goede richting kunnen worden gezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren