Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB breekt met assistent van Ronald Koeman en Frank de Boer

Laatste update:

Maarten Stekelenburg vertrekt bij de KNVB, zo laat de voetbalbond weten via de officiële kanalen. De 48 jarige oefenmeester was onder meer assistent-bondscoach van Ronald Koeman en Frank de Boer, maar heeft geen plek weten te bemachtigen in de technische staf van Louis van Gaal. Volgens de voetbalbond gaan beide partijen 'in goed onderling overleg' uit elkaar.

In mei 2013 volgde Stekelenburg de cursus Coach Betaald Voetbal bij de KNVB. Hij werkte zijn stages af bij het eerste elftal van Ajax onder De Boer en trad later in dienst bij de KNVB als bondscoach van de Onder 17. Samen met Mark van Bommel, die later als assistent-bondscoach fungeerde bij het jeugdelftal van Oranje, werd de finale van het Europees kampioenschap behaald. Daarin bleek Engeland na strafschoppen te sterk.

Stekelenburg maakte vervolgens een uitstapje naar Almere City als opvolger van Fred Grim, maar wist zijn stempel niet op het spel van de Flevolanders te drukken. De club besloot hem daarop in 2015 te ontslaan, waarna hij terugkeerde bij de KNVB. Stekelenburg werd aangesteld als bondscoach van de Onder 19 en werd later assistent van Koeman bij de A-selectie. Ook onder diens opvolger De Boer was Stekelenburg de assistent. In totaal was hij over twee termijnen acht jaar werkzaam voor de voetbalbond.

Het vertrek van Stekelenburg komt eerder dan gepland, daar hij nog een contract had tot en met het WK in Qatar volgend jaar. Van Gaal ziet echter geen rol voor hem weggelegd binnen de huidige technische staf, waardoor een breuk onvermijdelijk werd. "Omdat ook elders binnen de KNVB geen vacante posities voor Stekelenburg beschikbaar waren, hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan", schrijft de KNVB op de website.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel bijzonder die familie Stekelenburg: Maarten was assistent bij Oranje, zijn broer Jeroen Oranje watcher bij NOS en halfbroer Milan v Dongen werkt bij ESPN

26 november 2021 om 10:36

En hun neef stond op doel!

26 november 2021 om 10:41

En allemaal via papa Jan de voetbalwereld in gerold. Deze Maarten zat toch ook in de docu van Ajax, daar hoorden ze engelen zingen? Waar hij aan jeugdspelertje dat te laat was vroeg, wie moet er dan voetballen, jij of je moeder… toch bizar dat zo’n trainer nergens echt wat gepresteerd heeft maar gewoon iedere keer bij de knvb weer in het zadel werd geholpen.

26 november 2021 om 11:11

Haha helemaal eens. Geen idee wat die man gedaan zou moeten hebben om assistent te worden en wat hij vervolgens bijgedragen heeft in die functie

26 november 2021 om 11:38

@FlemengoBrasil, (volledig off topic) dat ventje heeft nog met mijn broer gevoetbald (bij Alphense Boys). Die bewuste wedstrijd uit de docu was de kampioenswedstrijd. Het hele seizoen heeft hij gespeeld behalve die ene wedstrijd omdat hij zich verslapen had. Vrij trieste actie van een volwassen man.

26 november 2021 om 13:00

"toch bizar dat zo’n trainer nergens echt wat gepresteerd heeft maar gewoon iedere keer bij de knvb weer in het zadel werd geholpen."

Jij bent onder de veronderstelling dat we ergens een blik trainers/assistenten hebben, die allemaal veel gepresteerd hebben? Er zijn bijzonder weinig mensen die trek hebben om tweede assistent te worden. We hebben nu toevallig wel twee redelijk goede assistenten, maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend.

26 november 2021 om 14:32

Er zijn genoeg ex-spelers van behoorlijk niveau en status, met trainersambities, die deze rol kunnen vervullen.

26 november 2021 om 10:54

en zijn naamgenoot stond op doel :P

26 november 2021 om 11:11

Milan van Dongen de enige kundige van het stel. Die was er waarschijnlijk op eigen kracht ook wel gekomen

26 november 2021 om 12:58

Als je wordt genomineerd voor een Sonja Barend award dan kan je toch wel wat?

26 november 2021 om 14:19

weet je direct hoe handig kruiwagentjes in het leven zijn

Zo blijkt maar weer dat de KNVB als een sociaalopvangnet voor trainers en bestuurders fungeert. Echte toppers die worden misschien bondscoach , maar voor de rest zijn het toch geen toppers die bij de KNVB werken

De meeste mensen die de jeugd volgen kennen deze man goed. Dit is met afstand de slechtste trainer van Nederland. Puur door familie en het hebben van juiste connecties aan zijn baan gekomen. Tuurlijk ziet Van Gaal door zijn mooie praatjes heen, alleen een amateur gelooft een charlatan als deze Stekelenburg.

Hij is wel terecht het boegbeeld van de Knvb. Een organisatie vol met dit soort figuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren