Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kökçü was bang voor komst Arne Slot: ‘Ik dacht: het zal toch niet...’

Laatste update:

Orkun Kökçü bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Arne Slot. De Benfica-middenvelder wil Slot nu al 'de beste trainer ooit voor hem' noemen, al vreesde hij bij diens komst nog voor de speelstijl die hij mee zou brengen. Kökçü was daar naar eigen zeggen 'als jonge speler niet geschikt voor'.

Slot kwam in 2021 binnen bij Feyenoord, toen Kökçü al even basisspeler was in Rotterdam-Zuid. De komst van de Bergentheimer zette zijn wereld op zijn kop. "Hij liet me altijd in mijn kracht spelen en dat zag hij nog eerder dan ik. Ik durf nu al te zeggen dat hij voor mij de beste trainer ooit is", aldus Kökçü in De Telegraaf.

De geboren Haarlemmer werd een jaar na Slots komst al aanvoerder gemaakt. Iets wat Kökçü vooraf niet gedacht had. "Toen ik met Feyenoord nog tegen hem speelde en ik hoorde dat hij onze coach zou worden, dacht ik nog: het zal toch niet... Ik wist hoe hij AZ liet spelen en vond mezelf als jonge speler nog niet geschikt voor de speelstijl die hij hanteerde."

Tegen beter weten bleek het juist een schot in de roos. Onder aanvoer van Kökçü werd Feyenoord voor het eerst sinds 2017 weer eens landskampioen. Kökçü speelde met 12 goals en 5 assists in 46 wedstrijden een sleutelrol, en verdiende een miljoenentransfer naar Benfica. O Glorioso maakte de Turks international zelfs de duurste uitgaande speler ooit voor Feyenoord.

Waarvoor Kökçü Slot nog altijd dankt. "Hij ging aan de slag met alle laatste punten van mijn spel. Qua voetbal kon ik altijd mee, maar er was nog een laatste stuk van mijn ontwikkeling. Daarom heb ik heel veel aan hem te danken."

In Portugal gaat het Kökçü minder voor de wind. De 23-jarige middenvelder kende nogal wat aanpassingsproblemen en wordt, zo zegt hij, 'verkeerd gebruikt' door trainer Roger Schmidt. Kökçü speelt bij Benfica vooral als defensieve middenvelder. Volgens journalist Marcel van der Kraan zou hij een transfer niet uitsluiten, mocht zijn rol onveranderd blijven.

Vooralsnog kwam Kökçü tot 34 officiële optredens voor Benfica. Daarin was hij goed voor drie goals en tien assists. Kökçü was donderdag nog invaller tijdens de Europa League-return tegen Rangers FC (0-1 winst). In het heenduel (2-2) kwam hij helemaal niet in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen heeft zo transformatie gemaakt bij Feyenoord. Ik weet nog dat mensen op het begin riepen wat is nou zijn talent en wat kan die nou goed? Heeft toch onder Arne Slot laten zien hoe goed die is. Zo type speler missen we nog steeds op het middenveld, ja Timber vult de plek prima in met zijn specifieke kwaliteiten maar heeft echt niks buiten ze loopvermogen het zelfde als Kokcu.

16 maart 2024 om 13:16

Ik was een van die mensen, vond hem totaal niet bijzonder in het begin. Nadat slot is gekomen, is die inderdaad getransformeerd naar een speler welke we vandaag de dag nog steeds missen, een spelmaker, een spelversneller etc. En pas wanneer zo’n speler weg is (en dat komt ook omdat er gewoon geen adequate vervanger voor hem is gehaald) besef je pas wat je mist.

16 maart 2024 om 16:36

Ik was en ben 1 van die personen. Het is een goede voetballer, maar absoluut niet speciaal.

16 maart 2024 om 16:54

Als je 2 jaar terug van alle spelers in Europa van onder de 21 met afstand de meeste keypasses geeft en je vorig jaar op 22 jarige leeftijd de grote leider bij een kampioenschap van Feyenoord dan ben je wel degelijk speciaal.

Dat geframe dat hij bij Benfica niet goed speelt de hele tijd. Nogmaals hij speelt in een andere rol. Verder van de goal af, heeft een blessure gehad en nog heeft hij 10 assists en schoot vorige week geloof nog een bal weergaloos in de kruising. Het is wat je wilt zien natuurlijk. Perez vond Kokcu ook niks bij Feyenoord. Hij heeft natuurlijk ook wedstrijden dat die een 6 scoort. Welke speler niet.

16 maart 2024 om 13:54

Geframe? Alsof de media erop uit is om het te laten lijken alsof hij niet uit de verf komt terwijl dat wel zo is. Dat hij in een andere rol speelt en daardoor minder goed uit de verf komt staat ook gewoon in het artikel en is niks vreemds. Dat kan gebeuren bij een overstap naar een andere club. Dat heeft werkelijk niks te maken met framen.

16 maart 2024 om 14:07

" een overtuigingstechniek in communicatie waarbij woorden en beelden zo gekozen worden, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht " Ik zie dit wel terug komen. Jij klaarblijkelijk niet. Waarom zouden er anders meerdere artikelen en daarop reacties zijn betreft het presteren van Kokcu?Daarnaast lijkt het nu alsof ik Kokcu zijn presteren moet verdedigen terwijl ik alleen een ander perspectief benadruk. Iets wat op vz vanwege bias vaker gebeurt.

Kokcu heeft onder Slot een gigantische groei doorgemaakt, net als heel Feyenoord uiteraard. Onder van Bronkhorst en Advocaat speelde Kokcu vooral als een soort 10, Slot haalde hem een linie naar achter en gebruikte hem als 8 en vooral de laatste stappen gezet in zijn spel. Lees en hoor weleens reacties dat een trainer niet het verschil maakt en dat het aan spelers zelf ligt. Natuurlijk ligt een deel ook bij de spelers zelf, maar Kokcu en überhaupt heel Feyenoord zijn de afgelopen jaren ook gewoon een groot verschil in het zien van de hand van de trainer voor de club maar ook bepaalde spelers.

Zo zijn er al jarenlang meer voorbeelden. Aston Villa met Emery t.o.v. Gerrard bijvoorbeeld, Bayer Leverkusen met Alonso, Tottenham Hotspur met Postecoglou, Liverpool jaren geleden met Klopp en ga zo maar door. Het kan uiteraard ook de andere kant opgaan, zoals bij Ajax het geval is de afgelopen 2-jaar. Maar daar gaat het vanuit boven al 2-jaar mis en gaat verder naar beneden en worden er verkeerde trainers met verkeerde visies aangesteld, zoals ook het geval is met bijvoorbeeld Manchester United en Chelsea en momenteel Bayern München.

Ik volg Benfica totaal niet maar 10 assists als DM is best goed toch?

16 maart 2024 om 13:57

Op papier wel, maar die Portugeze competitie stelt buiten de top 4 eigenlijk helemaal niks voor, en zelfs Braga vind ik helemaal niks. Neemt niet weg dat 10 assists doorgaans hartstikke prima is voor een DM. Las wel laatst onder de twitterpost met de opstelling toen hij op de bank werd gezet dat bijna alle reacties kwamen van supporters die blij waren dat hij op de bank werd gezet.

16 maart 2024 om 14:47

Zonder nou het voetbalverstand van de gemiddelde Benfica supporter ter discussie te stellen, heb ik het gevoel dat je wel op een bepaalde manier naar het spel moet kijken om de kwaliteiten van hem te waarderen. Goals en assists vertellen niet het hele verhaal. Hij kan de motor van de ploeg zijn, tempo bepalen, aanvallen inleiden, dat soort dingen.

16 maart 2024 om 18:57

Je ziet bij wedstrijden van Benfica dat Kokcu zijn best doet om zijn verdedigende taken uit te voeren maar dat hij kan simpelweg niet. Hij is altijd net te laat en verliest veel duels. Hierdoor wordt het middenveld vaak doorbroken en daardoor gaat het niet lekker. Kokcu is een sierlijke speler die echt op 10 moet gaan spelen. Schmidt is gewoon te koppig om Rafa naar de flanken te verplaatsen. Veel supporters zouden een middenveld Kokcu - Florentino - Neves willen zien maar Schmidt heeft andere plannen. Van mij mag Schmidt vertrekken en kan Slot wel komen haha. Denk echt dat Slot een geweldig team zou kunnen neerzetten.

Waarschijnlijk de speler die in de wedstrijden tegen PSV wel het kwartje de kant van Feyenoord op had kunnen laten vallen. En daarmee de speler die ervoor had kunnen zorgen dat de titelstrijd wel spannend zou zijn geweest.
Timber vervangt hem goed maar Kokcu op die positie liet heel Feyenoord beter voetballen.

In zijn laatste seizoen bij Feyenoord was hij gewoon super goed en belangrijk. Inderdaad echt de aanjager. Kan natuurlijk dat het bij Benfica niet lukt (door welke omstandigheden dan ook). Ik weet niet of hij de absolute top kan bereiken maar voor Feyenoord zou hij nog steeds geweldig zijn. Ik zou hem graag terug zien komen, maar dat zal niet op korte termijn zijn denk ik. Het is ook een van de weinige Feyenoorders van de afgelopen jaren met een goed afstandsschot. Dat vind ik wel echt een extra wapen wat eigenlijk ontbreekt op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren