Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kaj Sierhuis is met goal wéér belangrijk voor Fortuna bij gelijkspel tegen NEC

Laatste update:

Fortuna Sittard en NEC hebben dinsdagavond de punten gedeeld in de Eredivisie: 1-1. De Nijmegenaren kwamen in de tweede helft via Rober op voorsprong, maar die treffer werd door (wederom) Kaj Sierhuis tenietgedaan.

Ten opzichte van de harde nederlaag tegen Sparta Rotterdam (4-0) was de opstelling van Fortuna-trainer Danny Buijs op één plek gewijzigd. Alen Halilovic keerde terug in de basis bij de Limburgers. Justin Lonwijk was er niet bij.

In een relatief tamme eerste helft in het Fortuna Sittard Stadion noteerden beide ploegen nauwelijks mogelijkheden. De openingsfase was voor NEC, waarna Fortuna de regie in het tweede deel van het eerste bedrijf overnam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het was uiteindelijk aan Jasper Cillessen te danken dat de Nijmegenaren met een 0-0 stand de thee opzochten. Met een aantal uitstekende reddingen voorkwam hij dat de thuisploeg op voorsprong kwam.

Na een klein uur spelen pakte NEC, enigszins tegen de verhouding in, de voorsprong in Sittard. Met het eerste schot tussen de palen zette Rober González de bezoekers op heerlijke wijze op voorsprong.

Na een prima aanval wist Mees Hoedemakers de Spanjaard te bereiken. De vleugelaanvaller draaide open en schoot schitterend raak: 0-1. De ploeg van Buijs rechtte een kwartier later de rug.

Wederom was het Sierhuis die het Fortuneze doelpunt op zijn naam zette: 1-1. De spits noteerde enkele minuten later bijna ook zijn tweede doelpunt, maar de Nijmegenaren konden opgelucht ademhalen. Zo eindigde het duel in een gelijkspel, waardoor NEC nalaat weer over Ajax te wippen, terwijl Fortuna door de puntendeling het rechterrijtje blijft aanvoeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is voor NEC te hopen dat ze nog wat spelers over houden voor de bekerfinale. Eerste helft was volledig voor Fortuna, tweede helft begon NEC een stuk frisser en kwam op dat moment redelijk verdiend op voorsprong. Daarna was het weer Fortuna die aanspraak maakte en door enorme slappe hap bij Nuytinck (blijft toch wel kwetsbare factor) die de bal nooit mag laten stuiteren toch de verdiende 1-1. Keurig goaltje Sierhuis. Over hele wedstrijd absoluut een gestolen punt door NEC.

Overigens pijnlijke wissel voor Hansen, bij zoveel blessures alsnog even gewisseld worden terwijl je zelf in de rust erin bent gekomen. Leek toch louter een wissel uit onvrede of ik heb iets gemist. Hij begon best veelbelovend bij NEC in zijn eerste potjes, maar zonder aanvallend rendement een enorme irritante speler voor zijn medespelers. NEC moet het in eerste instantie toch van het collectief hebben en degelijkheid aan de bal. Dat brengt Hansen totaal niet.

2 april 2024 om 23:02

Ik vroeg me al af of hij geblesseerd was. Sws waardeloze speler

2 april 2024 om 23:14

Nuytinck is echt een dramatische speler. Komt echt zwaar tekort voor het niveau van het rechter rijtje.

2 april 2024 om 23:36

Lichtelijk overdreven. Heeft zich na een zwakke start echt wel herpakt. Helemaal eens dat hij moet ingrijpen bij die tegengoal. Sandler is echt wel de reden waarom Nuytinck zich na zijn rentree goed staande houdt. Maar een dramatische speler vind ik echt niet. We draaien in jaren niet zo’n goed seizoen en daar heeft Nuytinck als basisspeler ook een aandeel in.

Cillessen is wel in bloedvorm haha. Eigenlijk belachelijk dat we drie dagen na PSV deze wedstrijden moet spelen. De energie was totaal weg. Ook nog uitvallersmet blessures. Dikke ellende zo voor de Derby en beker.

Veel geluk met een punt nog!

2 april 2024 om 23:05

Ehm, NEC wil toch Europees voetbal spelen? Dan is het heel normaal dat je na 3 dagen weer een wedstrijd speelt. Overigens heeft de hele Eredivisie deze week 3 wedstrijden in een pakweg 7-8 dagen dus je wordt nergens benadeeld.

2 april 2024 om 23:10

@myvision Ik denk dat we hier in Nijmegen meer balen van de pech die we hebben met blessuregevallen. Met Van Rooij, Proper en Schone toch drie belangrijke spelers binnen en buiten de lijnen. Chery en Ogawa ook nog niet okselfris en nu weer twee buitenspelers uitgevallen… Wat dat betreft kwam deze speelronde op een slecht moment

2 april 2024 om 23:19

Myvision, NEC wil ook Europees voetbal halen. Maar volgens mij vergeet je wel even dat de huidige selectie niet gebouwd is om Europees te spelen en meerdere wedstrijden in een week. Mocht het lukken zullen ze volgend seizoen uiteraard een bredere selectie moeten samenstellen. Dan helpen de blessures van een paar belangrijke krachten ook niet mee.

2 april 2024 om 23:21

@myvision , de club is opkomend en deze jongens zijn het nog niet gewent . Met de beker wedstrijden speelde we zelf 3 wedstrijd in 6 dagen za di vr 2x dat is echt teveel geweest, zelf voor een topclub worden de wedstrijden dan verplaatst, maar hey het is geen ajax psv of feyenoord dus omgooien doen we niet

2 april 2024 om 23:21

Meerdere wedstrijden in een week valt wel mee toch? Volgens mij is dat sinds de oprichting van competitie voetbal al zo...?

2 april 2024 om 23:24

Het is veel erger dat je met al die blessures nog zo'n domme gele kaart pakt. Dan ben je er totaal niet mee bezig !

Toch nog goed nieuws voor de Ajacieden vandaag. 5e plaats kan ze zo toch niet meer ontgaan.

2 april 2024 om 23:06

Dan moet Ajax komende donderdag eerst maar eens van GAE zien te winnen. Dat is een directe concurrent om die 5e plek.

2 april 2024 om 23:37

Hoho, we hebben zelf nog niet gespeeld. En zelfs als we die winnen, 4 punten is een voorsprong die je met Feyenoord uit en Twente thuis op het programma ook snel weer kwijt bent. Enige voordeel is dat je laatste 4 wedstrijden tegen Excelsior (thuis), Volendam (uit), Almere (thuis) en Vitesse (uit) zijn. En ik geloof dat NEC nog tegen AZ en Feyenoord moet spelen.

Fortuna had moeten winnen. Veel beter dan NEC. Niet effectief genoeg en NEC uitermate effectief. Een schot op goal, een goal op de hele wedstrijd (volgens mij).

Danny Buijs helpt de wedstrijd weer hoogstpersoonlijk om zeep met zijn wissels in minuut 88 waarbij elke kans voor een late treffer is uitgesloten. Zodra Buijs wisselt verandert het spelbeeld ten positieve voor de tegenstander.

Op basis van de eerste helft hadden we nergens recht op. Cillessen de absolute uitblinker aan NEC-kant, tweede helft komt Fortuna wat makker uit de kleedkamer en daar profiteren we optimaal van.

Collectieve offday. Nu weer de rug rechten, fysiek herstellen en zondag weer knallen!

OFF: Nog steeds verbaasd over het feit dat ‘het grote publiek’ het blijkbaar maar normaal vindt, dat Vitesse en Arnhem tussen neus en lippen door besluiten om uitsupporters te weren, vanwege dreiging vanuit de eigen aanhang… Ik geniet, weliswaar met gekleurde bril, toch iedere twee weken weer van de volle uitvakken van NEC. Ik ben benieuwd of de KNVB nog hier iets mee gaat doen

2 april 2024 om 23:30

Ik heb een beetje het nare gevoel dat Vitesse alles aangrijpt om hun kansen zondag te vergroten, want het is voor hun echt de allerlaatste mogelijkheid er nog bovenop te komen. Logisch gezien zou je zeggen dat als er vanuit Vitesse-hoek dreiging is je daar de rotte appels eruit pikt of, als je je echt hele grote zorgen maakt, een deel van de thuisvakken sluit. Maar dat durven/willen ze natuurlijk niet, buiten dat ik persoonlijk geen voorstander ben van collectief straffen. Nu richting de autoriteiten gaan met ‘we hebben nieuwe informatie, kunnen jullie nog eens kijken of er uitsupporters mogen komen’ is natuurlijk een beetje laf, want wat denk je dat de gemiddelde ambtenaar daar nou van gaat zeggen? Vanzelfsprekend komt daar een advies of beslissing uit dat de uitsupporters maar beter weg kunnen blijven. Het is een beetje alsof je een asielaanvraag voorlegt aan Geert Wilders en daarna met de handen boven het hoofd gaat roepen ‘ja we hebben het voorgelegd aan de politiek en die kwamen hier mee’. En het rare is dat de dreiging nu vanzelfsprekend niet opeens weg is ofzo. Zijn de spelers en staf wel veilig?

Zul je gvd zien dat we daar nog gaan verliezen ook.

3 april 2024 om 08:37

Vitesse is hoe dan een lastige klus voor NEC, ook in deze vorm, dus mede daarom kan de club de steun van de meegereisde fans goed gebruiken. Daarom vind ik het ook vreemd dat we, op de officiële statements na van beide clubs, niets meer horen over het vervolg. Gaat de KNVB hiermee akkoord? Want dan lijkt mij het einde zoek en zet dit de deur open voor andere clubs, die bij beladen duels kunnen zeggen: 'de dreiging is te groot, dus geen uitsupporters'.

Hele slechte beurt van NEC, maar we kunnen ook niet verwachten dat ze elke wedstrijd de pannen van het dak spelen. Fortuna 1e helft heel goed gespeeld en echt te weinig gekregen deze wedstrijd. Leuk team hebben ze en hadden echt hoger moeten staan op de ranglijst vind ik.Willem1609, helemaal gelijk dat het schandalig is wat Vitesse geflikt heeft door NEC supporters te weigeren. Wat mij betreft competitie vervalsing en betaald voetbal onwaardig.

2 april 2024 om 23:40

Alles wat Vitesse momenteel doet en laat zien is betaald voetbal onwaardig. Ze verdienen het gewoon om te degraderen. Maar je zult zien dat dit gehavende NEC het dit weekend aflegt tegen een scherper Vitesse. Die zullen deze wedstrijd echt zien als alles of niets. In derby’s kan alles en dat hebben we in het verleden in deze wedstrijd vaker gezien. NEC moet deze wedstrijd ‘gewoon’ winnen. Maar ik ben er niet gerust op.

Toch wel apart. Zo’n Sierhuis in 41 wedstrijden Ligue 1 (938 minuten, 9 keer basis en 32 keer ingevallen), 0 goals en 1 assist, staat nu op 27 wedstrijden, 12 goals en 3 assists. Boadu in 52 wedstrijden (1307 minuten, 10 basis, en 42 keer ingevallen), 8 goals en 1 assist, staat nu op in 8 wedstrijden (246 minuten) op 3 goals. Is de Eredivisie echt zoveel beter dan de Ligue 1 voor de mensen die claimen dat de Ligue 1 niks voorstelt?

3 april 2024 om 02:26

Nee, het is het verschil in voetbal. Koopmeiners is een topper in Italië maar kan het in het Nederlands elftal zelden laten zien. Bepaalde spelers horen in een bepaalde speelstijl. Zo zijn er meer spelers die in bepaalde landen enorm uit kunnen blinken. Maar in andere landen weer helemaal niet hun spel kunnen spelen. Koopmeiners is dan slechts maar een voorbeeld. Maar ook Klaassen was de beste bij Bremen en kan weer niet aarden in Italië. Kunnen presteren in verschillende speelstijlen en landen is weggelegd voor de top. Dallinga, Spierings en Van der Boomen konden het ook in Frankrijk. Dat soort spelers ligt een bepaalde speelstijl. Van der Boomen kon het ook niet waarmaken in de Eredivisie bij Heerenveen en Willem II.

3 april 2024 om 14:29

@-nec- - Volgens mij zijn ze niet linea recta naar Frankrijk gegaan. Branco was met toulouse meegegroeid vanuit de ligue 2 (stap teruggedaan bij Eindhoven overigens), Spierings idem. Spierings kon tevens moeilijk aarden bij Lens. Alleen dallinga is een geval dat overigens vanuit de kkd naar de ligue 1 ging. Er zijn echt maar een handje spelers die goed weten te aarden vanuit de eredivisie naar ligue 1. Alleen rosario, botman, bizot, aboukhlal, tagliafico en matusiwa schieten me te binnen. Stengs, boadu, van bergen, sierhuis, gudmundsson, sarr, fadiga, tannane, etc. hebben het knap lastig.

3 april 2024 om 09:36

Nou geloof ik dat er vrij weinig mensen zijn die zeggen dat de eredivisie heel veel beter is dan de Ligue 1,maar nee: losse statistieken van 2 spelers zeggen helemaal niks over het nivo van beide competities.

NEC was zeer slecht! Lag het aan de conditie of onderschatting?
Had gehoopt op een degelijke wedstrijd zodat we zondag met vertrouwen naar Arnhem zouden afreizen. Nu weer met samengeknepen billen naar die wedstrijd toe.
NEC gaat redelijk gehavend die kant op en Verdonk een paar rondjes om het veld als straf. Wat een dommel actie!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren