Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Josip Sutalo gaat Ajax na één jaar mogelijk alweer inruilen voor Premier League

Laatste update:

Josip Sutalo is op de radar verschenen van Wolverhampton Wanderers. Dat meldt journalist Ben Jacobs. De 24-jarige centrale verdediger kwam vorig jaar zomer over van Dinamo Zagreb, maar heeft nog niet weten te overtuigen in de Johan Cruijff ArenA.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat centrumverdediger Max Kilman de overstap maakt van Wolverhampton naar West Ham United. Met die transfer is naar verluidt een bedrag van 47,5 miljoen euro gemoeid.

The Wolves, die afgelopen seizoen als veertiende eindigden in de Premier League, zijn volgens Jacobs in de zoektocht naar een vervanger voor Kilman nu uitgekomen bij twee verdedigers. Dat gaat om Sutalo en David Carmo.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“De international van Kroatië heeft nog niet weten te aarden bij Ajax en is voor ongeveer vijftien miljoen euro beschikbaar deze zomer”, weet Jacobs te melden over Sutalo. Vorig seizoen werd de 24-jarige verdediger, die tot medio 2028 vastligt bij Ajax, nog voor 20,5 miljoen euro gekocht door de Amsterdammers.

De afgelopen weken was Sutalo nog met Kroatië actief op het EK in Duitsland. Hij miste geen minuut namens Kroatië, dat al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

De andere verdediger die Wolverhampton op het oog heeft, de 24-jarige Carmo, speelt bij FC Porto. Afgelopen halfjaar werd hij uitgeleend aan Olympiakos. Met die club veroverde hij eind mei de Conference League.

Volgens Jacobs heeft Wolverhampton nog geen bod uitgebracht op een van de twee spelers. “De verwachting is bovendien ook niet dat de club al het geld of een groot deel van wat Kilman heeft opgeleverd zal besteden aan een vervanger”, aldus de journalist.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wolves heeft net 40 miljoen pond voor kilman ontvangen, ik zou gewoon lekker hoog in de boom gaan zitten

8 juli 2024 om 19:30

Hij zou geen Engels kunnen dus een Engelse club koopt hem? Vreemd verhaal. Ze zouden lijkt mij prima moeten weten waarom hij niet slaagt en communicatie mismatch is een belangrijke factor lezen we telkens..

8 juli 2024 om 20:23

Hoog in de boom in de zin van? Ik persoonlijk denk dat hij beter is dan wat hij afgelopen seizoen heeft laten zien, maar als je er minimaal het aankoop bedrag voor terug krijgt, dan zou ik hem laten gaan. Kan je je op meerdere posities gaan versterken.

Het is geen uitverkoop bij Ajax. 25 miljoen plus 10% doorverkoop en anders gaan we gewoon kijken hoe hij het doet onder Farioli.

8 juli 2024 om 19:30

Lijkt me een goed plan, gewoon onder farioli laten proberen. Denk dat de andere clubs het daar ook wel mee eens zijn

8 juli 2024 om 19:36

Alles wordt nu ook wel gebracht alsof Ajax ook wel even mee gaat werken. Totale paniek en boosheid ook bij dat bericht van Mannsverk ook vanmiddag, alsof Ajax al meewerkte aan verhuur.

Ik zou Sutalo persoonlijk nog wel een kans geven, zeker als clubs niet hoger in de boom gaan zitten.

8 juli 2024 om 20:49

Het is geen uitverkoop, maar afwaardering omdat er misschien wel te veel betaald is en hij niet gepresteerd heeft.

Geen nood ik breng hem zelf hoogstpersoonlijk langs! Sosa krijg je er gratis bij!

Lastige keuze voor Ajax. Vond hem dit EK best wel goed spelen bij Kroatië. Vorig seizoen is niet reëel om hem alleen daarop te beoordelen. Wie was er wel goed bij Ajax?

8 juli 2024 om 19:36

Ook op het EK was hij voetballend matig, verder wel solide. Denk dat de match tussen hem en Ajax niet wat gaat worden.

8 juli 2024 om 20:50

De verdediging van Kroatië stond vaak heel erg slecht. Hij vormde daar een onderdeel van. In hoeverre je hem dan goed kunt vinden is voor wel lastig

Toch geloof ik dat je Sutalo juist wel zou kunnen/moeten behouden. Met een goede ervaren verdediger, met leiderschapskwaliteiten naast hem zal hij ongetwijfeld wel renderen. Maar goed, als je richting of break-even kan spelen snap ik dat je hem eventueel laat gaan.

Als we de berichten zo mogen geloven dan is voor de start van het nieuwe seizoen al de helft van Mislintats aankopen weer weg... hoop dat ze dan wel nog op tijd nieuwe spelers halen.

8 juli 2024 om 19:52

Dat lijkt een beetje het doel te zijn geworden: Alle aankopen van Mislintat weg, ongeacht of ze eventueel nog wat toevoegen of groeien in waarde.

Kansloos.

8 juli 2024 om 20:34

Helemaal eens... niet alles moet weg als je het mij vraagt. Wel de helft tot driekwart, maar een aantal zullen echt wel kunnen renderen met de juiste spelers om hun heen. Het lijkt nu allemaal op 'schade beperken door zoveel mogelijk te verkopen tegen de kostprijs'. Maar goed, we gaan het zien... wel zin al in het nieuwe seizoen.

8 juli 2024 om 21:29

Ze moeten de aankopen van Mislintat niet verkopen om maar van ze af te zijn.
Een overweging moet wel zijn dat je om er nog een leuk bedrag aan over te houden in de regel het beste maar zo snel mogelijk van je miskopen af kan.

Zeker bij spelers die voor een fors bedrag zijn gekomen en niet op voorhand eerste keus zijn of op veel speeltijd kunnen rekenen, moet dat in mijn ogen wel een overweging zijn. Dat zou bijvoorbeeld voor Forbs, Mannsverk, Sosa en Tahirovic kunnen gelden. Die gaan in mijn ogen niet ineens wel hun overige spelers uit de basis houden. Overigens geld dit niet alleen voor aankopen van Mislintat, een vergelijkbare afweging moet je maken voor Wijndal.

En dan zijn er 2 spelers waarmee je denk ik een leuke klapper kan maken en waar het niet op voorhand een enorme aderlating is als ze weg gaan. Dat zijn Bergwijn en Sutalo. Die raak je beiden nog wel voor 20 miljoen of meer kwijt, maar hebben niet zo'n grote indruk achter gelaten dat je ze niet zou kunnen vervangen. Voor Bergwijn heb je die misschien niet eens nodig, dan zou je Forbs met Godts (en als hij ooit fit wordt van Axel Dongen) uit kunnen laten maken wie de nieuwe linksbuiten wordt en in plaats daarvan op zoek gaan naar een goede rechtsbuiten en een paar andere versterkingen.

8 juli 2024 om 21:40

Hoewel ze van mij ook niet allemaal weghoeven, moeten we ook niet alleen naar de transfersom kijken. Misschien krijgen ze wel heel veel salaris, en wil Ajax daarom misschien van sommige spelers af

8 juli 2024 om 21:12

Een speler van 24 zou in de Eredivisie toch de goede ervaren verdediger moeten zijn.
En ook buiten de eredivisie, in een van de top competities, ben je op je 24ste misschien nog wel jong, maar geen jong talent meer waar je een ervaren speler naast verwacht, dan mag - moet je er wel gewoon een keer staan.

In het centrum gaat hij die goede verdediger ook sowieso niet naast zich krijgen, daar lopen met Hato en Kaplan twee van de grootste talenten (en als de vorige oefen wedstrijd een kleine indicatie is, met Janse misschien wel drie).

Voor een goede prijs moet je deze jongen zo snel mogelijk verkopen. Hij is te oncomfortabel aan de bal en zorgt daardoor dat zijn teamgenoten ook in gevaar komen.

Hopelijk niet, Sutalo verkopen en Rugani binnenhalen ga je gewoon op achteruit.

Zou ik niet doen als ik Ajax was.
Vorig seizoen was het matig tot slecht mede door aanpassingen en taal. Maar je ziet aan alles dat het een goede verdediger is.Tijdens het EK deed hij het goed en is gewoon basisspeler bij Kroatië.
Ben er heilig van overtuigd dat hij gaat slagen.

8 juli 2024 om 20:09

Tsja, basisspeler bij Kroatië, maar dat zegt ook niet zoveel, omdat het Kroatische elftal van nu niet meer met dat van een aantal jaren geleden te vergelijken is.

8 juli 2024 om 20:54

Hoe goed is Kroatië. Nu Modric te oud wordt lijkt het opeens een heel beperkt elftal. Het was 1 van de slechtste ploegen op dit EK’. Dus dat hij in dit elftal speelt zegt niet zo heel veel.

9 juli 2024 om 08:13

Hij was ook basisspeler op het wk waarin ze de halve finale haalde en brazillie uitschakelde en ook belgie in de poulefase.een beetje simpel om alleen dit toernooi er dan bij te nemen..

Verder vind ik het sowieso geen speler voor ajax, maar we moeten niet ineens gaan doen alsof hij en kroatie er niks van kunnen.

9 juli 2024 om 12:08

@afcaajaxxx: Nee hoor, dat WK vormden Lovren en Gvardiol het centrum, alleen de wedstrijd om de derde plaats tegen Marokko speelde hij. Na dat toernooi is Lovren afgezwaaid en is Sutalo wel vaste basisspeler geworden.

8 juli 2024 om 20:51

Ik zie dus oprecht nergens aan dat het een goed verdediger is. Waar zie jij dat allemaal wel aan dan?

9 juli 2024 om 07:18

Vorig jaar was Sutalo de verlosser voor Ajax en nu zou hij er niets meer van kunnen. Het is een solide verdediger die het afgelopen seizoen, zoals bijna alle spelers, ondermaats gheeft gepresteerd. Nu hij een jaar in Amsterdam voetbalt. zich heeft kunnen aanpassen en er een nieuwe trainer is, kan hij zich zomaar ontwikklen tot een zeer bruikbare verdediger. Helemaal met jonkies als Hato en Kaplan die zeer wisselvallend presteren.

15 miljoen en 5 miljoen verlies? Houdt hem dan gewoon en geef hem een nieuwe kans onder Farioli. Damn. Dat zou echt een schandalig slechte verkoop zijn.

8 juli 2024 om 20:23

Precies Tinus, gewoon behouden hij deed het prima op het EK.

8 juli 2024 om 20:24

Rusitg Tinus, denk om je hart. Bij transfergeruchten moet je altijd bedenken dat het in de media krijgen een achterliggend doel heeft. Het lekken van informatie over een transfer is meestal geen ongeluk, maar een onderhandelingstactiek van een van de betrokken partijen. Media wordt bewust ingezet om het proces te beã¯nvloeden en korte lijntjes zijn overal.

8 juli 2024 om 20:38

Ik vrees er vooral dat we die jongen met verlies verkopen. Ja, hij draaide een matig seizoen. Maar op een gegeven moment werd elk tegendoelpunt in zijn schoenen geschoven. Ja, hij maakte fouten. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar hij werd ook vaak niet geholpen door zijn ploeggenoten.

Ik geloof nog in hem. Als we hem verkopen, prima verder, dan tenminste voor een beetje schappelijk bedrag. 15 miljoen zou echt schandalig zijn.

8 juli 2024 om 20:51

Ben het deels met je eens hoor, maar ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat het bij 15 miljoen zal blijven, mocht dit überhaupt al waar zijn. Sutalo ligt nog wel redelijk goed in de markt. En overlegd nog steeds goede defensieve data, hoewel dat soms niet zo lijkt.

De volgende die mag vertrekken om daarna de pannen van het dak te gaan spelen bij z’n nieuwe club. Daarna over 3 jaar wordt hij verkocht voor 60 miljoen aan Chelsea.

Ajax mag wel is een keer langer vasthouden aan spelers, die ze pas net hebben gekocht, dan een jaar. De afgelopen twee jaar is dat al te vaak gebeurd. Zo ga je toch niks opbouwen en begin je steeds opnieuw. Jongens uit het buitenland hebben echt wel wat langer nodig dan een seizoen. Zeker in een slecht draaiend Ajax. Jongens zoals Rensch mogen jarenlang aanmodderen zonder verbetering maar spelers die net uit het buitenland komen mogen al snel vertrekken. Tja zo ga je natuurlijk nergens komen.

8 juli 2024 om 21:43

Is natuurlijk wel logisch. Zijn gewoon dure spelers omdat ze naast hun salaris ook afschrijvingen kosten. Als ze dan niet presteren, is het soms beter om afscheid te nemen. Als Sutalo nu nog een seizoen niet presteert is hij nog minder waard en zal het verlies waarschijnlijk groter zijn en kom je er helemaal nier meer vanaf.

Een interessante speler om weg te doen voor financiële ruimte, al geloof ik ergens nog wel in hem. Maar een ervaren leider op zijn plaats is eigenlijk beter voor het elftal. Sowieso niet met verlies verkopen in ieder geval.

Iedereen is te koop. Zolang scouting maar op orde is en er aantal alternatieven met meer groei potentie klaar staan. Bij jeugd lopen ook wel aantal. Zo simpel is het eigenlijk

Hier moet je toch minimaal 20 miljoen voor vragen met een doorverkoop percentage of anders 25 miljoen ofzo. Zo slecht is hij niet het komt er gewoon niet uit bij Ajax en dan kan je beter lekker doorselecteren.

Ik ben niet echt onder de indruk van de persoon wie nu spelers verkoopt allemaal bijna met verlies.. vorig jaar en dat jaar daarvoor maakte we zelfs op bankzitters winst....

Gewoon niet verkopen. Het is namelijk helemaal geen slechte verdediger. Indien men gewoon goed had gekeken, dan had men gezien dat hij het over het algemeen gewoon redelijk deed. Hij kon er ook niets aan doen dat hij naast Hato moest spelen. De zogenaamde absolute top verdediger die 90% van de problemen veroorzaakte.

Meteen verkopen. Als je niet ziet dat deze speler totaal ongeschikt is voor Ajax, heb je totaal geen verstand van voetbal. Een grote bron van onrust, verdedigend erg zwak en tactisch staat hij vaak verkeerd. De Kroaten verkopen. Dan maar met wat verlies.

Leuk maar hier wordt gesteld dat het geld uit de verkoop van Kilman direct weer wordt overgemaakt naar Ajax. Ook hun hebben scoutingsrapporten en beelden bekeken. Op het EK was het ook niet al te best zeker wanneer de ruimtes groot worden. Ik zou het erop gokken nog een jaartje Ajax en dan hopelijk een beter jaar en dat zijn transferwaarde iets wordt opgekrikt want nu zal je blij mogen zijn met 15 miljoen a 20 miljoen en een eventuele doorverkoop. Ongelofelijk dat dit soort spelers worden genoemd. Je zou toch eerder Ramalho of Beelen halen misschien zelfs Geertruida die allemaal beter hebben gepresteerd en bijna voor hetzelfde geld op te halen zijn.

Hij speelde ook niet een geweldig EK. Beter als bij Ajax, maar dat is ook niet vreemd, want dat liep totaal niet. Ajax heeft een paar leuke talenten centraal achterin (kaplan, Hato en Janse), maar een ervaren speler zou uitkomst bieden om de rest beter te laten spelen. Of zou het ook lukken met 2 van deze talenten centraal en dan een ervaren links en/of rechtsback?
Ik zou voor dit bedrag Sutalo niet weg doen, komen nog wel betere aanbiedingen en anders nog een jaar aankijken. Maar rond het aankoop bedrag zou ik het doen en dan een hele goeie ervaren back halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren