Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Joshua Brenet wordt per direct uit de selectie van FC Twente verwijderd

Laatste update:

Joshua Brenet zit dit weekend niet bij de selectie van FC Twente voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Trainer Ron Jans heeft de rechtsback tot maandag uit de selectie gezet vanwege disciplinaire redenen, zo laat hij weten aan TC Tubantia. "Hij is niet goed met zijn wissel tegen PSV omgegaan."

Brenet maakte afgelopen weekend tijdens de uitwedstrijd bij PSV (3-1 nederlaag) geen beste indruk en werd gewisseld door Jans. De oefenmeester liet toen na afloop al weten dat hij bijzonder ontevreden was over zijn rechterkant, aangezien ook Václav Cerny vroegtijdig naar de kant moest, en heeft nu medegedeeld dat Brenet de wissel niet kon verkroppen. In minuut 63 viel Alfons Sampsted voor hem in.

De afgelopen dagen heeft de vleugelverdediger voor zichzelf getraind. Eerder dit seizoen kreeg Jans ook al te maken met een klagende speler. Toen maakte Virgil Misidjan zijn onvrede over een reserverol kenbaar. "Als Joshua het net zo oppakt als Virgil, dan hebben we iets bereikt met z'n allen", stelt Jans. De nummer vijf van de Eredivisie komt zaterdag tegen Heerenveen dus zonder Brenet in actie en dat betekent dat Sampsted waarschijnlijk een basisplaats krijgt.

De oefenmeester heeft nu wel de nodige problemen voor het treffen met de Friezen van aankomende zaterdag. Brenet is dus afwezig en ook Anass Salah-Eddine kan mogelijk niet spelen. De linksback was de afgelopen dagen ziek en trainde vrijdag pas weer mee. Misidjan is daarnaast ook ziek en de blessures van Michal Sadílek en Daan Rots waren al bekend. Tenslotte moet ook Ramiz Zerrouki verstek laten gaan wegens een schorsing.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was ook echt de slechtste speler op het veld tegen PSV. Zeker 5 keer onnodig balverlies.

3 maart 2023 om 13:44

Oké dat is wel een hele goede reden om hem uit de selectie te zetten 😅

3 maart 2023 om 13:47

Maar dat is dan ook niet de reden

3 maart 2023 om 13:50

Zijn balverlies is niet de reden, maar zijn gebrek aan zelfreflectie.

3 maart 2023 om 14:57

Als een gebrek aan zelfreflectie een reden is om verwijderd te worden, dan vrees is dat er niet veel speelgerechtigde teams overblijven in de competitie

3 maart 2023 om 20:58

Nee maar was boos om de wissel.

4 maart 2023 om 02:29

Eerlijk gezegd vind ik Brenet en Bazoer de 2 meest onderschatte spelers van de Eredivisie, qua kwaliteit kunnen ze meegaan met Ajax en Psv.
Brenet is toch veel beter als Mwene,teze,sanchez of Rensch.
Zet hem tenminste op de bank ofzo maar spelen bij Twente komop!

Altijd al een speler geweest die naast zijn schoenen liep. Presteert bij ten en wijle goed, maar denkt meteen dat hij Roberto Carlos is.

3 maart 2023 om 14:02

Denk eerder dat Roberto Carlos denkt dat hij Joshua Brenet is.

On-topic; Denk dat dit niet heel verstandig is van Jans. Brenet is niet je beste speler, maar aangezien Salah-Edinne ook niet kan spelen heb je wel een hele karige linkerkant. Ik snap dat hij een voorbeeld wilt maken maar ik zou in dit geval Brenet gewoon op de bank zetten.
In het algemeen zie ik Twente niet meer meedoen om de top 4 plekken die prima haalbaar waren gezien het verloop van de eerste seizoenshelft.

3 maart 2023 om 14:15

Ik volg Twente niet zo goed, maar die Sampsted is toch prima? Aanvallend niet zo nadrukkelijk betrokken bij het spel, maar dat is wel op te lossen vanuit je middenveld lijkt me.

3 maart 2023 om 14:25

Bedoel meer dat het in de breedte dan een beetje dun wordt.

3 maart 2023 om 14:29

FC Twente heeft eigenlijk niet echt aanvallende middenvelders. Kjolo, Zerrouki, Sadilek en Brama (geblesseerd) zijn allemaal verdedigende middenvelders en Vlap schiet er geen bal in. Steijn heeft wel potentie, maar komt pas net kijken en dat zie je wel terug.

Overigens heb je ook zo'n behoudend middenveld nodig, want Brenet en Smal komen constant op en zijn verdedigend niet zo sterk. Het hele probleem is ook de aanvallende stootkracht. FC Twente heeft dit seizoen al meerdere keren gehad dat het bij rust met 3-0 of zo moet(!) voorstaan, maar de kansen worden niet afgemaakt. Vervolgens kantelt de wedstrijd en loop je tegen puntverlies aan.

Maar goed, dat was in de eerste seizoenshelft. Tot nog toe in het tweede deel is het spel niet goed en heeft de ploeg het over het algemeen moeilijk.

3 maart 2023 om 15:04

@psvmanunited, maar als dan twee van je drie vaste middenvelders en je beste aanvaller er niet bij zijn wordt het wel lastig.

3 maart 2023 om 17:00

Tja dat lijkt me geen reden hem maar zijn gang te laten gaan. Zo krijg je meer gezeik in de selectie dan je eventueel hebt voor een reserve back. Daarnaast zullen Samsted en Smal gewoon kunnen spelen, dus het lijkt mij wel meevallen. Twente merkt nu gewoon hoe lang een seizoen duurt en daar hebben ze gewoon de selectie niet naar. Twente heeft 13 a 15 leuke spelers die top 4 kunnen spelen als ze maximaal presteren, daarnaast valt het allemaal wel mee. Ook als die 13 a 15 even minder presteren komen ze tekort. Als Twente dit seizoen top 5 haalt hebben ze het gewoon weer uitstekend gedaan!

3 maart 2023 om 16:32

Gewoon veel passie en temperament, maar naast z'n schoenen loopt ie niet.

3 maart 2023 om 17:03

Nouja hij kon natuurlijk wel naar Feyenoord en dit werd tegen gehouden in de zomer. Kan mij voorstellen dat daar nu weer wat is gebeurd qua transfers in de winter. Sindsdien speelt hij gewoon een stuk slechter en werd hij terecht gewisseld. Overigens denk ik dat Jans kandidaat 1 is voor Groningen straks!

3 maart 2023 om 20:41

Euh.. Brenet tekende zelf bij in Enschede (had een aflopend contract). Hij werd door niemand tegengehouden of verplicht. Complete nonsens dus.

4 maart 2023 om 07:33

Onzin. Waar baseer jij dit op? Deze man is zeker bij Twente een van de beste speler en zeer bepalend Pff…

Verkeerd met zijn wissel omgegaan? Is die de verkeerde kleedkamer ingelopen dan? Kan ik anders wel begrijpen, omdat die zo'n lange tijd bij PSV heeft gevoetbald.

3 maart 2023 om 14:05

Lijkt wel een NS trein. kan als een sprinter de hele rechterkant opstomen. Maar klaarblijkelijk nu een verkeerde wissel genomen.

3 maart 2023 om 14:50

Na deze corrigerende ticket van Jans, is het meer een stoptrein geworden.
Hopelijk ontspoord het niet.

Kan er ook nog wel bij. Man, man wat een pech na de winterstop. Het loopt stroef en we missen standaard basisspelers. Tegen Heerenveen wordt het erg lastig als je ziet wie er allemaal niet bij is. Lijkt erop dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

3 maart 2023 om 14:12

Dit is toch geen pech?

3 maart 2023 om 14:55

Voor de supporters wel natuurlijk. Voor Brenet zelf niet, maar de blessures voor Twente zijn natuurlijk wel pech.

3 maart 2023 om 19:31

Tsja, iedereen heeft last van blessures. AZ en Feyenoord missen het hele jaar door ook al belangrijke spelers.

Het deed Misidjan goed aan het begin van dit seizoen, dus misschien dat Brenet hierdoor ook weer ff z'n prioriteiten duidelijk krijgt en beseft dat hij een verdediger is. Wat dus inhoudt om de vijf wedstrijden een goal niet al zijn niet-uitgevoerde verdedigende taken goedmaakt. In de tweede seizoenshelft is de helft van al z'n passes naar voren balverlies en z'n gemakzuchtige aannames (die ook lang niet altijd goed gaan) zijn een enorm risico.

Zoals verwacht een paar mindere weken en ze gedragen zich daar weer zoals het hoort als een middenmotor. Schoenen zijn weer gestrikt en goed aangetrokken. Liepen toch al even naast hun schoentjes daarzo.

3 maart 2023 om 14:28

Haha zeik toch niet zo man

3 maart 2023 om 15:13

Subtop/middenmoot is dan ook een prima plaats voor ons. Leuk dat we langer dan verwacht een beetje binnen schootsafstand konden blijven. Nu tijd om te herpakken. Kijken wat het wordt.

3 maart 2023 om 15:15

Benieuwd voor welke voorbeeldige club jij bent, wat kun je een hoop onzin lullen in je korte reactie.

3 maart 2023 om 15:42

Ik heb wel een vermoeden. Maar dat heb je vast zelf ook, haha.

3 maart 2023 om 17:07

Spreek maar uit Jansen? Bang dat het Feyenoord is? Heb jou echt vaak zat bij Feyenoord topics vooraan zien staan hoor

3 maart 2023 om 18:44

He, een Feyenoorder! Je verwacht het niet!
En helaas voor je.. ik maak me niet zo druk om Feyenoord, dus zal er niet vooraan staan om te reageren. Of doel je op topics over onze middenvelder waar Feyenoord interesse in had?

Tja, niemand is groter dan de club. Van de week zag ik nog een interview dat hij nooit zo gelukkig is geweest als bij Twente. Hopen dat hij weer bij zinnen komt.

3 maart 2023 om 14:26

Mua, die twee zaken kunnen naast elkaar bestaan. Hij gaf aan dat hij zich bij FC Twente weer voetballer is gaan voelen en het plezier weer terug heeft. Dat hij dan een keer niet blij is met een wissel en dat misschien verkeerd uit, dat kan natuurlijk gebeuren. Frustratie is de mens niet vreemd.

4 maart 2023 om 01:54

Hij is vooral gelukkig in het nachtleven van Enschede waar hij veelvuldig is

Jammer dit. Goede back, zeker voor FC Twente. Ken hem nog, persoonlijk, van vroeger. Was toen altijd wel een ''lastpakje'', maar meer op een goede manier!

Hopelijk pakt hij het op zoals Misidjan en is hij er weer snel bij!

Misschien ook maar een keer goed. De wissel was m.i. ook gewoon terecht. Hij was sowieso al niet meer scherp de laatste tijd, en misschien gaat ie nu toch even nadenken dat hij op deze wijze geen mooie gedroomde transfer kan maken deze zomer.

Raar. Brenet heeft zich gewoon aangepast aan het niveau van Vlap. Maar die mag wel wekelijks acteren op dat niveau en word al 2 jaar de hand boven het hoofd gehouden. Laat Jans zichzelf maar uit de opstelling gooien want hij is al sinds het WK de grip volledig kwijt. Typisch gedrag van een narcistische coach die zijn eigen falen afwimpelt op een gemakkelijk slachtoffer. En dat laatste mag Brenet zich aanrekenen want het was natuurlijk slecht hoe hij speelde. Maar thuis tegen Go Ahead hebben we hetzelfde gezien. Toen werd het falen van de coach afgeschoven op Everink. Maar Everink is niet met 6 verdedigers gaan spelen waardoor we niet meer aan voetballen toekwamen. Nog 11 lange wedstrijden pfff.

3 maart 2023 om 18:36

Probleem is natuurlijk dat je naast Vlap alleen Steijn hebt voor die positie en die is toch niet van hoger kwaliteit. Heeft wellicht een enkele keer hoger gepiekt maar ook vaak dieper gedaald.

4 maart 2023 om 02:51

Rots kan er spelen (helaas nu ook geblesseerd) en daar past hij veel beter dan op rechts. Ook een speler die verweten word niet te leveren maar niet op zijn favoriete positie speelt. Je kan ook met Ugalde in de spits spelen en Ricky er achter. Er zijn echt wel andere mogelijkheden dan Vlap.

Je beste verdediger verdient wel wat meer krediet na één zo'n incident. Ook niet gek dat spelers zo gaan reageren als zo'n Vlap wel na elke slechte prestatie weer in de basis mag beginnen en 80 minuten mag spelen.

3 maart 2023 om 17:03

Beste verdediger? Als hij in één ding niet uitblinkt dan is het puur verdedigen. Hij komt vaak op en is zeker belangrijk, maar is verre van een goede verdediger.

Brenet is echt een ongelooflijk goede speler als hij er zin in heeft. Helaas is dit maar de helft van de tijd zo ongeveer het geval. Jammer dit. Naast Zerrouki, Sadilek, Kjolo en misschien Misidjan die nu ziek is weer een basisspeler er niet bij dus. Dat wordt helemaal niks morgen.

3 maart 2023 om 19:50

Brenet is een sympathieke goede, snelle en atletische rechtsback met een sterke drang om mee naar voren te gaan. Hij ligt ook goed bij de Twente supporters. Het getuigde van respect voor de club dat hij afgelopen zomer voor 2 jaren bijtekende.

Iedereen bij Twente liep toch naast z'n schoenen? Streuer en Jans voorop. Ze zouden titelkandidaat zijn.

3 maart 2023 om 19:46

Streuer en Jans zeiden dat ze nog meededen om kampioenschap, wat feitelijk juist was in de winterstop. Dat heeft niks met “naast je schoenen lopen” te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren