Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jarige Proper scoort prachtig voor winnend NEC, maar valt uit richting bekerduel

Laatste update:

NEC heeft zaterdagavond een overwinning in de Eredivisie kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Rogier Meijer beleefde een goede generale voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker door in eigen huis met 2-0 te winnen van Sparta Rotterdam. Prachtige treffers van Calvin Verdonk en de jarige Dirk Proper waren voldoende. Een smet op de zege voor NEC was het uitvallen van Proper, die nu een groot vraagteken is voor het bekertreffen met SC Cambuur.

Met Kodai Sano, Koki Ogawa aan de zijde van NEC en Koki Saito en Shunsuke Mito bij Sparta begonnen er liefst vier Japanners aan het duel tussen NEC en Sparta Rotterdam. Nooit eerder stonden er zoveel Japanners in de basis tijdens een Eredivisie-wedstrijd.

De Nijmegenaren begonnen sterk aan het thuisduel. Binnen het eerste kwartier werden verschillende grote kansen gecreëerd, waardoor de openingstreffer in de lucht hing.

Halverwege de eerste helft was het toch Sparta dat dé uitgelezen kans kreeg om de score te openen. Arno Verschueren vond Tobias Lauritsen met een voorzet op maat. De Noorse spits leek van dichtbij binnen te koppen, maar moest toezien hoe Jasper Cillessen met een katachtige reflex redding wist te brengen.

NEC nam hierna weer de wedstrijd in handen en kwam met ruim een half uur op de klok op fraaie wijze op voorsprong. Proper trakteerde De Goffert op een geweldige openingstreffer. Hij draaide open vanaf rand zestien en schoot de bal vervolgens overtuigend in de linkerbovenhoek: 1-0.

De marge werd hierna al snel verdubbeld. Verdonk mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter twintig en schoot met de nodige precisie over de muur van Sparta heen: 2-0.

Jeroen Rijsdijk besloot in de rust in te grijpen door Bart Vriends te wisselen voor Rick Meissen. Het sorteerde het gewenste effect, want Sparta had in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf het betere van het spel. Zo kreeg Mito een reuzenkans na goed voorbereidend werk van Lauritsen. Van dichtbij schoot de Japanner echter wild over het doel van Cillessen.

NEC bleef in het laatste kwartier overeind, maar kreeg nog wel een flinke domper te verwerken doordat Proper uitviel met een ogenschijnlijke hamstringblessure. Een streep door de rekening voor Rogier Meijer, aangezien de Nijmegenaren dinsdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker aantreden tegen Cambuur. Saito dacht nog een eretreffer te maken, maar zijn inzet belandde op wonderbaarlijke wijze via beide doelpalen in de handen van Cillessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteindelijk toch wel een hele knappe overwinning. Half Nijmegen zit al met z’n hoofd bij de wedstrijd tegen Cambuur maar NEC krijgt het voor elkaar om het eerste halfuur gewoon ontzettend sterk te spelen, meerdere kansen bij elkaar te voetballen en terecht op 2-0 voor te komen, al kom je op 0-0 wel heel goed weg met die kans van Lauritsen. Daarna kom je nog een aantal keer goed weg en sta je vooral het eerste kwartier na rust gewoon zwaar onder druk. Dankzij een uitstekend keepende Cillessen en wat Spartaanse hulp kom je daar gelukkig wel doorheen want dit had net zo goed nog heel zwaar kunnen worden. Laatste halfuur had je de boel wel weer aardig onder controle en krijg je zelf ook nog gewoon een paar hele goede kansen. Oh ja en die Sontje Hansen moeten ze echt verplicht naar de kapper sturen, mijn hemel wat een gedrocht dat kapsel. Die wil het gezegde ‘met de handen in het haar zitten’ wel echt een andere dimensie sturen.

Nu op naar Cambuur. Puur op kwaliteit kan je je bijna niet voorstellen dat NEC daar gaat verliezen maar juist dat zijn voor mij als NEC-supporter de momenten dat ik er heel zenuwachtig van wordt. Zal je zien dat de heertjes het compleet verknallen.

24 februari 2024 om 23:41

Wat betreft Sontje: als ‘ie er drie in schiet met dat kapsel, dan mag ‘ie het wat mij betreft zo houden ;-)

24 februari 2024 om 23:41

Ik zie Nec zo verliezen in Leeuwarden. Niet op kwaliteit,maar wel op wilskracht. Die gaan alles op alles zetten en dan kan het een vervelende wedstijd worden voor Nec

Een heel goed NEC gezien de eerste helft. Je scoort twee keer op prachtige wijze, maar had voor de levensgrote kans van Sparta ook al twee keer kunnen scoren. De tweede helft leek de handrem erop te zitten, waarschijnlijk met het oog op de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag. Grootste smet op de wedstrijd is toch het uitvallen van Proper. Ik hoop dat hij dinsdag in ieder geval bij de wedstrijdselectie zit en verder gewoon weer snel in actie kan komen.

Cillessen keepte ook een goede pot. Hij stond er wanneer het moest, aardige uittrappen en ook in de opbouw prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren