voetbalzone

‘Ik zit nu in een fase dat het cruciaal is wat ik ga doen’

Erik van Dam02 mei 2016, 16:07
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2016, 16:07
Advertentie

Na zijn doorbraak bij FC Groningen werd Richairo Zivkovic een mooie toekomst voorspeld, maar het is er nog niet uitgekomen. Zijn overstap naar Ajax leverde hem een jaar op bij de beloften en daar was de aanvaller goed voor achttien doelpunten: de opstap naar het eerste in Amsterdam bleek vooralsnog echter te groot. Ook op huurbasis bij Willem II liet Zivkovic nog niet zien een topper in wording te zijn.

/

Na slechts twee goals in Tilburg opteerde Zivkovic in de winterstop voor een terugkeer naar Amsterdam. Eenmaal terug bij Jong Ajax sloeg hij weer aan het scoren, maar het uiteindelijke doel is niet om te slagen als Jupiler League-spits. In een interview met de NOS geeft hij toe dat er een belangrijke periode voor hem aankomt. “Ik zit nu in een fase dat het cruciaal is wat ik ga doen.”

“Ik moet sowieso gaan spelen. Ik weet niet waar. Of dat nou bij het tweede, het eerste of bij een andere club is. Het gaat mij erom dat ik wedstrijden ga spelen. Maar ik zal er alles aan doen om mijn kans te grijpen in Ajax 1. Ik weet wat ik kan, maar het is nu wel tijd om dat te laten zien”, aldus Zivkovic, die nog tot medio 2019 vastligt bij Ajax.

Andries Ulderink, die Zivkovic in januari weer mocht begroeten bij Jong Ajax, heeft nog steeds geloof in een succesvolle loopbaan voor de spits. “Hij zal enorm veel uren moeten maken om in het voetballende gedeelte winst te boeken. Mentaal zal hij ook stappen moeten maken. Maar ik ben er wel van overtuigd, want we vergeten nog weleens hoe jong hij is, dat hij bij een grote club terecht kan komen”, aldus de coach.

Bezig met laden …