Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zit nu in een fase dat het cruciaal is wat ik ga doen’

Laatste update:

Na zijn doorbraak bij FC Groningen werd Richairo Zivkovic een mooie toekomst voorspeld, maar het is er nog niet uitgekomen. Zijn overstap naar Ajax leverde hem een jaar op bij de beloften en daar was de aanvaller goed voor achttien doelpunten: de opstap naar het eerste in Amsterdam bleek vooralsnog echter te groot. Ook op huurbasis bij Willem II liet Zivkovic nog niet zien een topper in wording te zijn.

/

Na slechts twee goals in Tilburg opteerde Zivkovic in de winterstop voor een terugkeer naar Amsterdam. Eenmaal terug bij Jong Ajax sloeg hij weer aan het scoren, maar het uiteindelijke doel is niet om te slagen als Jupiler League-spits. In een interview met de NOS geeft hij toe dat er een belangrijke periode voor hem aankomt. “Ik zit nu in een fase dat het cruciaal is wat ik ga doen.”

“Ik moet sowieso gaan spelen. Ik weet niet waar. Of dat nou bij het tweede, het eerste of bij een andere club is. Het gaat mij erom dat ik wedstrijden ga spelen. Maar ik zal er alles aan doen om mijn kans te grijpen in Ajax 1. Ik weet wat ik kan, maar het is nu wel tijd om dat te laten zien”, aldus Zivkovic, die nog tot medio 2019 vastligt bij Ajax.

Andries Ulderink, die Zivkovic in januari weer mocht begroeten bij Jong Ajax, heeft nog steeds geloof in een succesvolle loopbaan voor de spits. “Hij zal enorm veel uren moeten maken om in het voetballende gedeelte winst te boeken. Mentaal zal hij ook stappen moeten maken. Maar ik ben er wel van overtuigd, want we vergeten nog weleens hoe jong hij is, dat hij bij een grote club terecht kan komen”, aldus de coach.

Moet Frank de Boer in het nieuwe seizoen meer speeltijd gaan geven aan Richairo Zivkovic?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom naar pec. Jans krijgt hem wel in het gareel.

2 mei 2016 om 16:14

Geen slecht idee..

2 mei 2016 om 16:14

Dit lijkt me inderdaad een prima optie (mocht Veldwijk niet blijven).

2 mei 2016 om 16:40

Jans beste trainer van eredivisie

2 mei 2016 om 16:40

Naar vitesse samen met van der looi? (Denk dat die daar zomaar trainer kan worden) solanke vertrekt en komen vast wel weer wat leuke spelertjes bij

2 mei 2016 om 17:22

Wat een drama zou dat zijn, van bosz naar vd looij, van prachtig aanvallend voetbal naar lelijk verdedigend voetbal.. kunnen ze net zo goed maas aanhouden!

2 mei 2016 om 17:35

PEC en Ajax werken de laatste jaren veel samen. Lijkt me een prima idee dat hij nog minimaal een jaartje gaat rijpen bij Zwolle of eventueel weer Groningen.

2 mei 2016 om 18:03

Hoezo? Hij heeft niet de juiste mentaliteit om bij PEC te komen voetballen. Als je zegt dat NU een belangrijke fase is snap je dus niet dat deze fase allang loopt. Hij gaat er vanuit dat hij kans op kans krijgt zich te laten zien. Ik hoop dat hij mentaal echt stappen gaat maken, maar liever njet bij pec

2 mei 2016 om 19:27

Jij hebt duidelijk geen flauw idee waar je het over hebt jonge zivko is nog maar 19 jaar!! Als je 18/19 bent dan mag je nog veel fouten maken, ook als (top)talent bent. Maar op een gegeven moment moet je constanter en beter gaan presteren. En die periode begint nu aan te breken inderdaad. Waar jij vandaan haalt die ie al lang is die periode zit is mij een raadsel. Zeer benieuwd naar je uitleg

2 mei 2016 om 19:30

En bovendien kan je uit zijn woorden "nu is het cruciaal wat ik ga doen" ook wel afleiden dat ie dondersgoed weet dat als ie zich niet bewijst het klaar is. Dus jouw opmerking dat ie denkt dat ie kans op kans krijgt slaat ook niet echt ergens op.

2 mei 2016 om 19:54

Maar als hij het niet bij willem II kan laten zien, waarom dan wel bij PEC? Toch 2 ploegen die voetballend veel op elkaar lijken, alleen streeft pec de laatste jaren naar een net wat hoger niveau. Dan faalt hij in tilburg maar dan moet zwolle wel een goede stap zijn? Ik mis de logica

2 mei 2016 om 20:17

Goed dat ie realiseert dat hij niet kans op kans krijgt om zich te bewijzen. past denk ik wel goed bij een sparta de graafschap of excelsior. Miss ook wel pec met 2 snelle buitenspelers.

Geef hem volgend seizoen in wedstrijden bij een goede rust-stand een paar helften om zich te bewijzen. Mocht dit andermaal geen succes zijn dan lekker in de winter laten verkassen.

Heel erg lui geworden sinds hij van Groningen naar Ajax is gegaan. Totaal niet gretig meer. De "Janssen"-approach lijkt mij voor hem persoonlijk het beste. Gewoon naar een team gaan waar je moet vechten voor je carrière en dan niet op huurbasis, want dan ben je nog altijd verzekerd van een lekkere salarisstrook en weet je dat je na je uitstapje alsnog een stap omhoog doet ongeacht je eigen prestaties.

2 mei 2016 om 17:39

Hij speelt toch al in JL net als Janssen deed?

Ik hoop dat De Boer hem wat meer kansen geeft in de voorbereiding. Ik heb er wel een hard hoofd in, want toen Frank bij studio voetbal zat had hij het over Dolberg achter Milik maar de naam van Zivkovic heeft hij geen een keer laten vallen.

Zou het makkelijker zijn om een spits goed te leren voetballen, dan om een goede voetballer in een spits te veranderen? Ik bedoel, goed voetballen, technisch groeien op alle vlakken, dat lijkt me meer moeite dan om een technische buitenspeler te laten trainen op looplijnen, positionering en afronden. Misschien denk ik er wel te simpel over, maar ik verbaas me weleens over dit soort zaken. Je koopt hem omdat hij er wat ballen inschiet als counterspits, maar je kijkt toch verder naar wat zo iemand kan en niet kan?

2 mei 2016 om 17:04

Dat zullen ze ook vast gedaan hebben. Het is met name de media die hem gehypet heeft. Volgens mij is de intentie bij Ajax altijd geweest om hem rustig te brengen. Dat kan nog steeds. Echter, hopen ze bij Ajax wel dat het kwartje een keer gaat vallen, zodat hij weet wat het profbestaan inhoudt. Want volgens mij is dat vooral zijn probleem op dit moment.

2 mei 2016 om 17:41

Klopt denk ik wel, kijk naar Santos, is volgens mij nooit een spits geweest en nu in z'n eerste jaar maakt hij er 15 in de Eredivisie.

2 mei 2016 om 18:49

Van Santos weet ik het niet, maar ik moest denken aan Julio Baptista, werd gekocht als verdedigende middenvelder door Sevilla maar maakte daar furore als spits.

Zivkovic heeft al een aantal laatste kansen gehad. Op een gegeven moment is het gewoon klaar.

Zivkovic is een goede afmaker. Zolang hij goede mensen op de flanken heeft staan kan deze jongen scoren. Als het wat minder is, net als bij Willem 2, dan heeft Zivkovic het heel erg moeilijk.
Nog een seizoen Jupiler of bij een ploeg uit de Eredivisie (met leuke flank spelers) zou hem goed doen.

Alweer zo'n hype die het niet waarmaakt. Zit qua gedrag/mentaliteit niet goed bij dit jongetje. Laat dit soort spelertjes nu eerst maar eens twee seizoenen achter elkaar presteren voordat je hem haalt.

1. Luister naar je trainer.
2. Werk de ballen uit je broek.
3. Herhaal stap 1 en 2.

Dit is toch een prima 2e spits? En anders verhuren naar Pec, Sparta of terug naar Groningen voor een jaar.

Gewoon terug naar Groningen gaan. Niet voor 1 jaartje of 2 jaren maar definitief. Bij Ajax gaat het toch niet meer lukken en in een vertrouwde omgeving zie ik Richi zijn vorm weer pakken die hij had in zijn laatste halfjaar bij Groningen.

Misschien is het iets voor hem om bij Kluivert te trainen? Dan kan hij beter nog even blijven. Ik heb wel het gevoel dat de knop om is gegaan bij hem. Hij deed het al beter in de Jupiler League bij Ajax. Paar mooie goals gemaakt. Laat hem maar flink wat ritme op doen bij Jong Ajax.

Druif van een gozer. Instelling van niks en zelfkennis is hem vreemd.

Hij had gewoon bij Groningen zijn wedstrijdjes moeten pakken, maar meneer dacht dat hij de grote jongen bij Ajax kon gaan spelen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren