Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was woest, gooide mijn handschoenen weg en wilde Benítez slaan’

Laatste update:

Liverpool won in 2005 na een zinderende finale tegen AC Milan de Champions League en Rafael Benítez was als manager de architect van dat succes. Jerzy Dudek werkte als doelman met de Spanjaard samen en schrijft in zijn onlangs verschenen autobiografie Jerzy Dudek: A Big Pole in Our Goal over de huidige trainer van Newcastle United.

“Hij is enorm gepassioneerd over het spelletje en heeft enorm veel voetbalkennis. Hij is geen domoor als het aankomt op tactieken. Zijn probleem is alleen dat hij geen groot mensenmens is. Dat levert problemen op wanneer je erg koud en strikt bent bij het nemen van beslissingen. Hij hield altijd een bepaalde afstand tot de spelersgroep, maar dat betekent niet dat hij geen genie was als trainer”, schrijft de 43-jarige Pool.

Dudek groeide uit tot de held van de Champions League-finale, want hij verrichte in de slotfase van de wedstrijd enkele fabuleuze reddingen en stopte in de strafschoppenserie twee penalty’s. Benítez gaf hierna echter de voorkeur aan José Manuel Reina en daardoor belandde Dudek op de bank. “Ik vond dat hij mij oneerlijk behandelde, maar dat is nu eenmaal hij handelde. Hij deed alles zo koud, bijna onmenselijk. Hij zag het gewoon als business”, gaat Dudek verder.

/

“Ik was niet blij en liep recht op Benítez af. Hij probeerde mij te kalmeren. ‘Het feit dat we Reina hebben gekocht, betekent niet dat ik je laat gaan.’ Ik zei: “Je koopt geen speler voor zoveel geld om hem op de bank te zetten. Moet ik op zoek gaan naar een nieuwe club of zorg jij dat ik verkocht word?” Daarop zei hij weer: ‘Oké, we wachten op serieuze aanbiedingen en daarna gaan we over bedragen praten. We zoeken naar een passende oplossing voor alle partijen.’ Ik hield van Liverpool, maar Benítez wilde mij gewoon niet.”

Dudek kon vervolgens een contract tekenen bij FC Köln en kreeg van Benítez te horen dat Liverpool mee zou werken. “Maar Köln zei tijdens de onderhandelingen dat Benítez niet eens wilde praten. Ik werd gefrustreerder en gefrustreerder en na een training stormde ik op Benítez af, gooide mijn handschoenen weg en begon te schreeuwen. Ik was woest. Een stemmetje zei in mijn hoofd: ‘sla hem in het gezicht, sla hem in het gezicht en hij laat je naar Duitsland gaan’. Ik heb serieus overwogen om hem een mep te verkopen.”

/

“Ik besefte echter al gauw wat de consequenties daarvan zouden kunnen zijn. Zouden ze me werkelijk laten gaan of zou het niet meer opleveren dan een schandaal in de media? Ik weet niet meer precies welke afweging ik maakte, maar ik slaagde erin on mijzelf onder controle te krijgen. Ik heb ook met José Mourinho gewerkt, zoiets zou onder hem nooit gebeuren. Mourinho had meer respect in de kleedkamer, want hij had een groter karakter. Veel spelers mochten Benítez niet en Steven Gerrard was één van hen. Het leek er twee keer op dat hij zou vertrekken, naar Chelsea en Real Madrid.”

Rafa wilde hem weg hebben, maar Stevie wilde niet weg. Gerrard heeft eens tegen mij gezegd dat het geweldig zou zijn wanneer Mourinho de boel van Benítez kon overnemen bij Liverpool. Ik geloof dat hij dat zei toen ik als speler van Real Madrid terugkeerde bij Liverpool. Ik herinner mij de woorden niet meer precies, maar ik denk ook dat Liverpool onder Mourinho beter had kunnen worden. Stevie en José hadden respect voor elkaar. Het is ook jammer dat Steven nooit naar Real is gekomen. Zijn carrière had daarmee nog twee topjaren kunnen hebben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit verhaal bevestigt voor mij alleen maar nog meer Benitez' zijn uitstraling.

22 april 2016 om 02:26

Maar wat een goede trainer is dit! Hij is kalm en tactisch sterk. Ik noem nu expres positieve puntem op omdat jij m alleen maar wilt afkraken naar mijn mening

22 april 2016 om 02:49

@AtleticoGunner

Maar wat jij opnoemt raakt kant noch wal. Elke trainer kent de tactieken wel. Dat leren ze, anders worden ze geen hoofdcoach. Daarnaast wordt er gespeeld met professionals die ook wel weten wat ze moeten doen in het veld. Voor een hoofdcoach is het dan ook van essentieel belang een 'mensenmens' te zijn. Beheerst men dat aspect niet goed, dan vliegt men eruit in de top om vervolgens net als Benitez degradatievoetbal te spelen met Newcastle United.

22 april 2016 om 03:52

als dat alles is wat Benitez heeft is Frank de Boer zelfs een betere trainer.

Benitez kan niet met vedettes omgaan en elke topclub heeft vedettes (Gerrard).

hij hoort thuis daar bij Newcastle onderweg naar de 1. championship.

22 april 2016 om 06:49

Daarom laat hij newcastle nu prima voetbal spelen en 4 punten uit 2 wedstrijden pakken...

22 april 2016 om 07:53

Je bedoelt 4 punten uit 6 wedstrijden. Leuk dat ie in die 2 wedstrijden 4 punten pakt maar hij had er wel 6 wedstrijden voor nodig.

22 april 2016 om 09:52

Denk dat jij niet goed kan tellen! 4 punten op 18
Als dat voor u goed is, tja.....

En dit jongens en dit mag gelijk heel de conservatieve voetbalwereld van Nederland opschrijven.

Je moet geen geweldige speler zijn geweest om een top manager te zijn. People's management wordt zo maar zo zwaar onderschat. Op internationale vlak is Mourinho een van de meesters daarin en die gast heeft niet eens hoofdklasse gespeeld in Portugal.

De enige die in de buurt komt momenteel in Nederland is VanGaal en de meerderheid hier kan hem niet aanstaan. Benitez laat precies zien dat het leuk een aardig is dat je alle kenis in je hoofd hebt maar als je niet de communicative kwaliteiten hebt om het ook juist uit te brengen, je niks gaat bereiken.

Bedankt Dudek voor je duidelijke uitleg.

22 april 2016 om 05:50

Sterker nog, ik denk dat het beter is. Voetballers staan niet bekend als mensen met goede opleidingen en social skills. Ik vind het merendeel erg dom en kinderachtig overkomen.

22 april 2016 om 07:30

Een trainer moet wel iets meer kunnen als 'People management'. Redknapp lijkt me iemand die dat goed kan maar is toch geen toptrainer. Hiddink kan het nog steeds maar is geen toptrainer meer. Er zullen altijd spelers zijn die de trainer een lul vinden omdat ze wissel staan of wat dan ook.

Dat hierboven staat dat elke trainer de tactieken wel kent ben ik het ook niet mee eens. Als het allemaal zo overduidelijk was dan zou hier niet iedere week een hoop discussie over zijn.

Capello TrapToni Waren net zo hard.
Rooney zei zelfs als Capello langs je loopt lijkt het of je dood bent.
Niet elke trainer is een goed mens maar kunnen wel goede trainers zijn.
Benitez kan er echt wel wat van en tacticus puur sang des tijds.
Capello was net zo hard maakt dat hem nu een slechte trainer ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren