Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico�s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Go Ahead benut tweede penalty wél en grijpt in minuut 98 punt in IJsselderby

Laatste update:

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle hebben de IJsselderby onbeslist gelaten: 1-1. Na een penaltysave van de uitblinkende Jasper Schendelaar en een doelpunt van Lennart Thy leken de Zwollenaren aan het langste eind te trekken, maar in minuut 98 ging de bal na een oliedomme handsbal van Sam Kersten op de stip. Schendelaar kon ditmaal geen redding brengen op de inzet van Mats Deijl.

Bij Kowet ontbrak Willum Willumsson, nadat hij in het duel met Vitesse (0-2 winst) een oliedomme rode kaart kreeg. Aan de kant van de Zwollenaren speelde aanvoerder Bram van Polen zijn vijfhonderdste wedstrijd in het Zwolle-shirt. Het leverde hem een bloemetje van GAE-coach René Hake op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Al binnen één minuut werd de IJsselderby tijdelijk stilgelegd. Van Polen was het mikpunt van een bekertje bier. Na een korte onderbreking kreeg Go Ahead al heel snel de uitgelezen kans op de voorsprong.

Schendelaar haalde Oliver Edvardsen naar de grond en Dennis Higler wees resoluut naar de stip. Victor Edvardsen legde aan, maar moest lijdzaam toezien hoe Schendelaar zich van schlemiel tot held ontpopte. Met een fraaie redding keerde hij de strafschop en hield hij zijn doel schoon.

Na een minuut of 25 dacht PEC de IJsselderby opengebroken te hebben toen Thy de bal tegen de touwen werkte. Na lang VAR-beraad werd echter bevestigd dat de spits enkele centimeters buitenspel had gestaan.

Na een verder weinig kansrijk eerste bedrijf nam PEC diep in de tweede helft de leiding in De Adelaarshorst. Thy profiteerde optimaal van een zwakke aanname van Bas Kuipers en gebrekkige communicatie achterin en stiftte de bal fraai over doelman Jeffrey de Lange: 0-1. Er waren geen uitsupporters mee om de openingstreffer te vieren. Zij mochten niet komen.

Enkele minuten later dacht Victor Edvardsen de stand alweer gelijk te trekken, maar hij schoot van heel dichtbij kiezelhard op de uitgesnelde Schendelaar op. Ook Bobby Adekanye kreeg een goede mogelijkheid, maar hij mikte over.

Zo leek het duel in het voordeel van de Zwollenaren te eindigen, ware het niet dat Kersten in minuut 96 een oliedomme handsbal maakte in zijn eigen zestien. De VAR greep terecht in en de bal ging op de stip.

Dit keer legde niet Edvardsen maar Deijl aan. Weer vestigde de Zwolse hoop zich op Schendelaar, ditmaal kon de doelman de hoop niet waarmaken. Hij dook de goede hoek in, maar kwam niet bij de bal: 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Edwin van der Schendelaar was weer uitstekend. En die van den Berg is een soort Taylor maar dan beter. En ook jammer dat Kersten zo dom doet, zat nog op te scheppen dat ik hem een geweldige verdediger vind. Geen hoogstaande wedstrijd. Gelijkspel is wel passend, al zou dat voor pec vast anders voelen.

Jammer voor Zwolle, matige wedstrijd..

Higler fluit dan gewoon af als er 95 minuten gespeeld zijn…. Echt wat een slechte scheidsrechter is dit. PEC kan nooit een overwinning over de streep trekken.

11 februari 2024 om 14:27

Huh? Is gewoon een 100% penalty, toch logisch dat je die dan laat nemen? 😅

11 februari 2024 om 14:32

Nee Arthur is ziek omdat er tot 2x toe een bal na het verlopen van de extra tijd (na de 95e min) over de middenlijn is gegaan. Higler trok relatief veel tijd bij voor een corner en een kleine kramp van Adekanje. Dus voelt zuur.

11 februari 2024 om 14:34

Ahh zo. Mijn fout!

11 februari 2024 om 14:35

Het gaat me niet om de penalty, die is gewoon terecht. Higler vergeet te fluiten als er 95 minuten gespeeld zijn en laat vervolgens Eagles nog 3 ballen naar voren pompen.

11 februari 2024 om 14:27

Of als Kersten doe je gewoon normaal? Wat was de bedoeling hahahaha

11 februari 2024 om 14:33

Waarom worden scheidsrechters nooit eens gestraft door de knvb? Ik krijg de indruk dat als je als scheidsrechter eenmaal eredivisie hebt gefloten dat je alles kan maken, zie Nijhuis

Kersten naar huis laten lopen langs de Ijssel. Wat benadeeld hij zijn ploeg zeg.

11 februari 2024 om 14:55

Tja, hadden ze hem die beloofde contractverlenging maar moeten geven

Zuur voor PEC, maar wel terechte strafschop. Wat bezielde die verdediger joh?

Dan denk je met Isimat alle mogelijke domheid wel gezien te hebben, komt Sam Kersten er nog even overheen.

Als dit geen matchfixing van Kersten is dan weet ik het ook niet. Dit moet echt nagecheckt worden want je arm zo uitsteken in de laatste minuut is gewoon niet normaal. Echt ongelofelijk wat ik hier zie.

Toch raar dat er 5 min blessure tijd is, er niet veel oponthoud is maar de scheids door laat voetballen... Die panalty werd veroorzaakt in de 96e en een halve minuut, lijkt mij gwn buiten de tijd

11 februari 2024 om 14:29

Het bord van de 4e man waarop staat 5 minuten is niet maximaal, maar de minimale extra tijd.

Waar komen überhaupt die 5 minuten vandaan? En dan ook nog langer door laten spelen. Kansloos Higler

Wat was dat een domme handsbal op het laatst. Waarom zou je dat doen. Go ahead miste teveel spelers. Dat kunnen zei niet opvangen.

Wat een vreselijke saaie wedstrijd. Het thuis publiek was erg matig en het spel was ook niet geweldig. Ik had het idee dat Go ahead niet meer ging scoren maar toen stond daar Kersten . Ik heb toch het vermoeden van matchfixing..

11 februari 2024 om 14:32

Succes verder, hopen dat we elkaar weer in de playoffs tegenkomen. En met volle supportersvakken

11 februari 2024 om 15:36

Ik ben pec supporter in hart en nier maar pec heeft echt helemaal niks te zoeken in de playoffs voor Europees voetbal.

11 februari 2024 om 16:10

Jullie doen het de laatste 10 wedstrijden anders aardig goed kwa resultaat, en dat is waar het om gaat. Ik ben wel gecharmeerd van Namli en Schendelaar (en kan Van Polen ook wel waarderen. Leuke nuchtere gast voor de camera). Als Zwolle geen recht zou hebben op playoffs, dan Go Ahead ook niet. Maar zoals het er nu voor staat (knvb beker niet meegerekend), moeten jullie tegen Ajax en wij tegen NEC.

Het was geen leuke of spannende wedstrijd met veel kansen, overtredingen of goed spel. Dit is wel een uitslag waar ik mee kan leven zeker na wat we de afgelopen weken op de mat leggen. Llansana voor Blomme was de wissel waarmee we het middenveld weer een beetje in handen kregen. Die penal in de eerste minuten had erin gemoeten, en zoals door de analisten al aangegeven is het een penal volgens de regels, maar die had de bal nooit meer voor kunnen krijgen. En wat een slechte communicatie bij de 0-1.
Ik hoop dat Rommens weer snel aansluit en Willemson beter terugkomt na zijn 2 weken rust.

Wat een domme actie van die speler hoe kun je nu zo een duel aangaan , als trainer zou ik zeggen ga jij maar even banken de komende week want die zijn dure punten ,

11 februari 2024 om 15:37

Kersten is 1 van de enige zekerheidjes dit seizoen. Ontzettend domme actie vandaag maar laat hem a.u.b. gewoon lekker staan.

Tot nu toe de domste actie dit seizoen waarmee een penalty wordt veroorzaakt. Was ook heel bewust. Snap niet waarom die analisten het gelijk een black-out noemen. Iets met je elleboog tegenhouden doe je niet uit een onbedachte reflex.

Uitstekende wedstrijd van Higler voor Go Ahead. Na 95 minuten zo lang door laten gaan totdat Go Ahead weer een kans krijgt om te scoren is geheel in richtlijnen van de KNVB die graag Go Ahead in de top van de ranglijst ziet verschijnen. Zie ook de eerdere totaal niet terecht gegeven penalty tegen PEC en eerder tegen NEC. Complimenten, al zal het risico zijn dat Go Ahead uit de competitie gezet zal worden door matchfixing, maar dat is zorg voor later

Over de wedstrijd, het was goed dat Higler voor Go Ahead was want het was andermaal duidelijk dat PEC een paar stappen te groot was voor de Eagles en gewoonweg superieur. Go Ahead doet het leuk en leuk dat het bestaansrecht heeft en leuk dat het een puntje mag pakken tegen haar grote broer.

11 februari 2024 om 14:53

Zuur voor Zwolle dat Higler er zoveel extra tijd bij doet. Maar dit was toch gewoon een typische 0-0 of gelijkspelwedstrijd en niemand was superieur aan de ander.
Dat Go Ahead geen bestaansrecht heeft neem ik maar even met een slok zure azijn van je. We staan al 10 jaren in de gezondste categorie en al 2 jaar zijn we de meest gezonde club volgens de Knvb.
Edit: Laatste 10 jaar. Go Ahead heeft geen coronasteun gehad, Er is veldverwarming aangelegd. Er is een nieuw drainagesysteem onder het trainingsveld, komende zomerstop ook onder het hoofdveld. Er zijn 2 nieuwe tribunes en de laatste 2 worden over 1,5 jaar verbouwd en vergroot. Het geld voor het nieuwe drainagesysteem en de 2 nieuwe tribunes is er al en de club hoeft hiervoor geen geld te lenen of in de schulden te komen. Ja, er zijn wat lopende leningen, maar dit is minder dan 9 ton en makkelijk af te lossen als een Willemsson of Rommens wordt verkocht. Of als er Europees voetbal wordt gehaald. Die 9 ton staat in het niets bij de waarde van de selectie. Oftewel, Go Ahead staat er goed voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren