Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genadeklap dreigt: ‘De verwachting is dat Vitesse puntenmindering krijgt’

Laatste update:

Vitesse wordt door de KNVB bestraft met puntenaftrek, zo weet Chris Woerts. De sportmarketeer vertelt bij Vandaag Inside dat de club zes licentieregels heeft overtreden. De KNVB wacht volgens hem tot na 7 april met het uitdelen van de straf.

"Vitesse krijgt punten in mindering, ze hebben namelijk zes licentieregels overtreden", weet Woerts te vertellen. "Normaal gesproken krijg je dan puntenaftrek."

Volgens de vaste Vandaag Inside-gast heerst er bij andere Nederlandse clubs verbazing over de gang van zaken omtrent Vitesse. "Dinsdag was de vergadering van de clubs en die zijn een beetje geïrriteerd dat de licentiecommissie maar blijft treuzelen met het besluit."

"Andere clubs hebben voor mindere zaken veel meer punten afgetrokken gekregen. Maar ze (de KNVB, red.) wachten en ze wachten maar. Vitesse krijgt puntenaftrek, dat is de algemene verwachting", is Woerts zeker van zijn zaak.

De zakenman denkt wel te weten waarom het besluit van de KNVB op zich laat wachten. Zondag 7 april staat namelijk het duel tussen Vitesse en NEC op het programma, normaliter een beladen affiche.

"Bij de KNVB denken ze: Volgende week is Vitesse - NEC, niet zo’n goede timing om dan nu een puntenaftrek uit te delen, want dan ben je gelijk gedegradeerd.", legt Woerts uit.

Dat de Gelderse derby een beladen wedstrijd betreft, blijkt wel uit het feit dat er bij de komende editie geen uitsupporters van NEC welkom zijn. Volgens Vitesse en de lokale driehoek kan de veiligheid niet worden gewaarborgd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou die gaan degraderen met de kans dat ze ook nog failliet gaan. Zonde van wat ooit een redelijk stabiele club was. Topjaren gehad met Bony en Kashia.Maar we moeten niet vergeten.Het gerucht komt van Chris Woerts. Dat is meestal klinkklare nonsens.

30 maart 2024 om 10:13

Doordat ze spelers als Bony en Kashia haalden zitten ze juist in deze situatie. Ziel verkocht en verloren. Eigen schuld, dikke bult.

30 maart 2024 om 10:25

Dat is onzin. Bony en Kashia waren juist goed gescout en zijn voltreffers gebleken. Kashia heeft 8 jaar daar gespeeld en heeft veel betekend voor de club en Bony was een fenomeen en is na een topseizoen voor miljoenen vertrokken. Volgens mij hadden ze toen ook Europees voetbal gehaald.

30 maart 2024 om 14:39

Jij denkt dat die spelers voor 1 of 2 ton per jaar kwamen? Die verdienden flinke salarissen hoor. Bony kwam nota bene van Sparta Praag, terwijl Kashia van Tbilisi kwam.

Besef even dat er in 13 jaar tijd zo'n 155 miljoen euro in de club is gepompt en dat er ieder jaar miljoenen geinjecteerd moesten worden om de begroting sluitend te krijgen.

Ik vond het nog best jammer dat Vitesse gaat degraderen, maar na de weigering van NEC supporters terwijl zij wel altijd welkom zijn in de Goffert mogen ze van mij er keihard uitvliegen.

Betaald voetbal onwaardig vind ik dat.

30 maart 2024 om 10:31

Wat is er Neclent, ben je op je pik getrapt? Je vindt het eerst wel jammer eigenlijk maar omdat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden moeten ze er maar keihard uitvliegen? Ik denk dat jij een van de redenen bent dat er geen NEC supporters Kunnen komen. En dat is wat anders dan Mogen komen…

30 maart 2024 om 10:34

Als je de veiligheid van de fans niet kan garanderen, die achter dik glas zitten. Hoe kan je dan de veiligheid van de spelers garanderen? Als het waar is dat ze punten in mindering krijgen kunnen ze tegen ons degraderen en denk dat ze dan bang zijn dat de pleuris uitbreekt.

30 maart 2024 om 10:53

Uiteindelijk is het gewoon de manier waarop het is gegaan die heel veel kwaad bloed gezet heeft. Toen het in 2021 misging in Nijmegen heeft NEC hard ingegrepen, zijn er flinke straffen uitgedeeld aan de relschoppers en is er alles aan gedaan om onder het mom van normalisatie Vitesse-fans toe te laten in Nijmegen. Dat is de twee keren daarna dan ook relatief gezien erg goed gedaan ondanks twee pijnlijke nederlagen. Het is dan ook gewoon extreem zuur dat voor het derde(!) jaar op rij er geen NEC-fans naar Arnhem mogen terwijl Vitesse wel met volledige capaciteit naar Nijmegen mag komen. Wat het hem denk ik vooral doet is dat dit laatste besluit is ontstaan op initiatief van Vitesse(ja je leest het goed) die aan de autoriteiten hebben gevraagd de komst van uitsupporters nog eens te overwegen na kennelijk nieuwe informatie. Oftewel Vitesse kan de veiligheid niet garanderen en de NEC-supporters worden ervoor gestraft. Frank Paauw is helemaal niet nodig, clubs kunnen uitsupporters op zichzelf al uitstekend weren.En het vreemde is natuurlijk dat met het weren van uitsupporters de dreiging echt niet opeens weg is. De spelers en staf van NEC zijn er namelijk nog wel gewoon, hoe zit het met hun veiligheid?

30 maart 2024 om 11:54

Klopt, ik ben zeker op mijn pik getrapt dat Vitesse zomaar NEC fans gaat weigeren. Ik zie niet in waarom ik daarvoor verantwoordelijk zou zijn aangezien ik al jaren niet meer naar uitwedstrijden ga en dit verder niets te maken heeft met NEC supporters die de veiligheid bedreigen.
Zij geven aan dat de veiligheid van NEC fans niet gewaarborgd kan worden, wat de grootste onzin is want zo stoer zijn die mannetjes daar echt niet.
Maar misschien moet jij volgende keer eerst weten waar je het over hebt voordat je iemand zomaar aanvalt?

30 maart 2024 om 12:25

Nou, wat ik heb gelezen is het vooral vanuit het thuispubliek dat er acties worden verwacht als de wedstrijd anders loopt dan ze hadden gehoopt. Waarom zouden NEC-uitsupporters de reputatie die ze de afgelopen tijd hebben opgebouwd (nummer 3 qua bezetting uitvak dit seizoen en vaak goede ervaringen) te grabbel gooien.
En ja, er zal een klein sneertje qua spandoek zijn, maar dat is andersom net zo toch?

30 maart 2024 om 13:17

@ProTukker Als je niet weet waar je het over hebt, kun je beter niet reageren.

Vitesse kan de veiligheid van NEC-fans niet garanderen, omdat een (hopelijk klein) deel van de Vitesse-aanhang dreigt de wedstrijd te verstoren (lees: spullen op het veld gooien, veld betreden etc) als NEC op voorsprong komt. Hoe kan Vitesse wel de veiligheid garanderen van de spelers en staf op het veld? Of de families die meereizen? Dat is, hoe klote het ook is voor welwillende Vitesse-supporter, gewoon BVO-onwaardig.

30 maart 2024 om 14:18

Uhmm. Volgens mij heeft Vitesse zelf maar een kleine stem en is de lokale driehoek hierin doorslaggevend. Zelfde met alle risicowedstrijden. Veel voetbalclubs willen wel maar de Politie kan niet genoeg man inzetten om de veiligheid te garanderen.

30 maart 2024 om 14:40

Even wat citaten uit de regionale media van gister en vandaag:

“ Gemeente: 'ligt niet aan ons 'Een woordvoerder van de gemeente Arnhem laat weten dat het niet toelaten van NEC-supporters niets te maken heeft met de terreurdreiging en de massale politie-inzet vanwege recente incidenten rondom een koranverbranding. "De veiligheid buiten het stadion is het probleem niet, de burgemeester kon de beveiliging daar gewoon op orde krijgen", luidt een reactie.”

en

“de ban op uitsupporters is uitgesproken op voorspraak van Vitesse. Er kunnen per direct ook geen tickets meer voor de thuisvakken worden aangeschaft, om te voorkomen dat die in verkeerde handen komen.‘dit heeft alles te maken met de huidige situatie bij Vitesse’, zo bericht de club.

en

“ Vitesse bestrijdt de lezing dat supporters van NEC worden geweerd uit financieel oogpunt. Ook zou de reden niet zitten in een tekort aan beveiligingspersoneel.”

Gaat mij hier niet perse om het uitspelen van de blame-game, want heb ook van zat Vitesse-supporters gelezen dat ze dit niet vinden kunnen. Maar het initiatief is toch echt vanuit de club gekomen die dit aan de autoriteiten hebben voorgelegd. En aan ambtenaren vragen of het toelaten van uitsupporters een goed idee is is een beetje hetzelfde als Geert Wilders asielaanvragen laten afhandelen. Daar zit voor een heel groot deel dan ook de woede vanuit het NEC-kamp, zeker omdat juist Vitesse er uiteindelijk gewoon voordeel uit haalt als een belangrijke of misschien zelfs allesbeslissende wedstrijd gespeeld wordt met enkel Vitesse-fans in het stadion. Plus dat NEC er altijd veel aan gelegen is om Vitesse-fans in Nijmegen te verwelkomen. Dat is wat mij betreft voor de komende 5 derby’s ook wel klaar.

Deze hele gang van zaken is gewoon ontzettend vreemd, krom en stinkt aan alle kanten. Als je de dreiging echt serieus had genomen dan had je de thuisvakken waar de dreiging vanaf kwam maar moeten sluiten of zelfs helemaal geen publiek moeten toestaan. Maar dat durven ze niet en daarom kiezen ze maar voor de makkelijkste weg waarin de groep die er het minste aan kan doen het zwaarst wordt benadeeld. Buiten dat ben ik eigenlijk sowieso tegen collectief straffen, maar kennelijk is dat bij voetbalsupporters toegestaan in dit land. Zou je zelfs alleen maar suggereren dat een andere willekeurige bevolkingsgroep in Nederland collectief gestraft moet worden moet je echt uitkijken dat je geen rechtszaak aan je broek krijgt.

30 maart 2024 om 16:33

Hmm oke. Dat is dan wel vreemd ja. San is het zeker een ander geval dan normale risicowedstrijden. Lijkt me ook een onderzoek waard vanuit de KNVB. Het weren van supporters wanneer het niet nodig vind ik ook een vorm van wedstrijd beinvloeding. Dank voor de toelichting @ keizerstad. Stuk duidelijker dan dit artikel van vz...

30 maart 2024 om 16:49

Belachelijk inderdaad. Dit is toch ook gewoon competitievervalsing. Als je als club geen uitsupporters kunt facilitairen heb je ook weinig op het hoogste niveau te zoeken!

30 maart 2024 om 12:42

Betaald voetbal-onwaardig is wel een beetje een ongelukkige kwalificatie aangezien het ook al jaren steevast in de grootste competitiewedstrijd van het jaar gebeurt.

30 maart 2024 om 13:20

@273618 Het is zeker BVO-onwaardig als je de veiligheid van uitsupporters niet kan garanderen in je eigen stadion. Helemaal niet als er vantevoren bekend is welke delen van je aanhang de boel willen verzieken. Hoe kan Vitesse garanderen dat een veldbestormer niet een speler van NEC op z’n bek slaat? Ze denken namelijk ook dat niet in staat zijn om thuisfans weg te houden bij het afgesloten gedeelte, waar de NEC-fans zitten

30 maart 2024 om 14:31

Ik denk dat je je emoties er even buiten moet houden om te snappen waar Vitesse vandaan komt. Momenteel is er berusting bij de supporters omdat er nog zoveel onduidelijkheden zijn, maar er is weinig nodig om het vuur aan te wakkeren. Een beladen derby is dan wel een moment waarop dat gebeurt, vooral omdat het zonder de bijkomende omstandigheden vaak al met problemen gepaard gaat. Je kunt als club simpelweg de veiligheid niet waarborgen.

Ook zonder puntenaftrek zal Vitesse wel degraderen.

Vitesse zit sportief in de situatie waar FC Groningen vorig jaar in zat, ze verliezen ook alle wedstrijden waarin ze niet eens zo heel slecht zijn. Het valt steeds de verkeerde kant op. Dus die degraderen vrijwel zeker, ook zonder puntaftrek.

Vitesse is wel een roemruchte club die nog erg lang de soort van 4e club van NL is geweest. Op een of andere manier hebben ze nooit echt een sterke band met hun achterban gekregen, ook in de betere jaren toch vaak veel lege plekken al is Gelredome allicht te groot voor een stad als Arnhem. Wij kregen de Euroborg ook alleen maar vol tijdens de topjaren, en die capaciteit ligt beduidend lager.

30 maart 2024 om 11:11

Ja Vitesse heeft gewoon geen achterban van 25.000 mensen. Duidelijk gekozen voor een te groot stadion. Groningen heeft het publiek op een gegeven moment weggejaagd met verschrikkelijk voetbal onder oa faber en Buijs. Ik weet niet of je de laatste wedstrijden in de Euroborg bent geweest, maar die is gewoon nagenoeg uitverkocht in de kkd.

30 maart 2024 om 12:15

Ik weet niet of ze een mindere band met de supporters hebben, echter zitten ze vooral in een ingesloten gebied. Als je naar het zuiden gaat zit je heel snel bij NEC en in het oosten zit direct in het verzorgingsgebied van de graafschap. In het westen en noorden zit niet heel veel. Ze moeten het dus vooral van Arnhem hebben. En zo groot is Arnhem niet.

30 maart 2024 om 14:27

De situatie van Vitesse is vele malen erger. Het is niet eens te vergelijken. FC Groningen is gedegradeerd op sportieve gronden en kan prima overleven in de KKD zolang de supporters blijven komen. Die hoeven eigenlijk alleen maar op en af te schalen en zorgen dat ze niet te lang op het tweede niveau blijven.

Bij Vitesse is dat totaal anders. Die zijn momenteel niet eens zelfvoorzienend in de Eredivisie, laat staan in de KKD. Puur kijkend naar de bedragen lijkt het allemaal nog best mee te vallen, maar onder de motorkap ziet het er echt heel slecht uit. Handhaving had al miljoenen gekost. Dan kun je wel nagaan hoeveel geld erbij moet per seizoen, vooral omdat er al flink bezuinigd was op de selectie.

Die lege plekken zeggen niets. Het stadion is gewoon veel te groot. Zo zijn de toeschouwersaantallen redelijk gelijk met die van AZ, terwijl er bij Utrecht ook maar gemiddeld 1500 tot 2000 meer zitten. Een veel groter probleem is dat Vitesse daar nauwelijks iets aan overhoudt. Daar profiteert die eigenaar van het stadion grotendeels van.

Het is toch eigenlijk ook al bezopen dat niet de gemeente maar Vitesse zelf de supporters van NEC tegenhoudt om te komen? Absolute vorm van competitievervalsing. Zeker ook omdat omgekeerd er wel Vitesse supporters in Nijmegen waren als ik het zo lees.

Wat als Excelsior over drie weken maar besluit geen fans van Volendam toe te laten? RKC de komende weken alle uitsupporters verbiedt te komen?

Tot slot, logisch dat er punten ingeleverd gaan worden, ze hebben jaar in jaar uit geen transparantie gegeven, dat moet op een gegeven moment toch wel klaar zijn. Je moet als KNVB ook ergens de grens trekken en eigenlijk had dat al veel eerder gebeurd moeten zijn.

30 maart 2024 om 12:49

Dit is onzin. Vitesse moet veiligheid 100% kunnen waarborgen van de politie. Gezien de situatie, en het feit dat supporters zelf ook zeggen te gaan voor uitbreken en willen vechten richting het uitvak + 0 financiën hebben om extra mensen in te zetten maakt dat de veiligheid van de uitsupporters niet 100% zeker is. Als de dreiging van de supportersuitbraak niet was geweest dan waren de supporters zeer waarschijnlijk gewoon welkom

30 maart 2024 om 13:17

Hoezo onzin? Gemeente Arnhem gaf akkoord voor toegang NEC supporters. Dat zullen ze altijd doen op basis van een bronnenonderzoek. Kennelijk stond Vitesse dus niet heel sterk in hun verhaal.

Bovendien als je signalen opvangt dan kun je toch wel raden wie daar achter zitten? Alsof er 95% debielen rondlopen daar? Sluit die tribune dan van waaruit die gasten het veld op kwamen tegen Feyenoord. Dan kun je het makkelijk met de resterende politie af.

Die dreiging van supportersuitbraak kunnen we dan in Volendam en rkc ook wel iedere week gaan opvoeren denk je niet?

30 maart 2024 om 13:23

@MatthijsEde Hoe gaat Vitesse garanderen dat NEC-spelers wel veilig 90 minuten kunnen voetballen? De KNVB moet hier hoe dan ook ernstige vraagtekens bij zetten. De Goffert bleef ook terecht leeg toen bleek dat het stadion niet veilig genoeg was om supporters er te laten zitten. Het Gelredome blijkt nu ook niet veilig genoeg voor uitfans, maar NEC moet er maar op vertrouwen dat zij wel veilig zijn?

Als NEC supporter is het een leuk om te zien dat ons zusje over de brug weer eens in de problemen zit.
Het is en blijft altijd drama daar en er zijn genoeg clubs voor heel wat minder begraven!
Als een club al jaren met vuur speelt dan kun je erop wachten dat je je een keer brandt.
Maar degradatie is voor mij genoeg. Failliet hoeft nou ook weer niet!
Dus 6 punten in mindering wegens mismanagement en nog eens 3 punten wegens het weigeren van NEC supporters op 7 april, of zonder publiek de wedstrijd Vitesse-NEC laten spelen😉

Helaas meer dan tijd genoeg gehad om de problemen op te lossen maar dat doen ze maar niet. En inderdaad zijn clubs eerder al veel punten in mindering gebracht/fallit verklaard. Mag nu wel eens een keer duidelijkheid komen omtrent vitesse.

Degraderen doen we toch wel, dan heb ik liever nu punten aftrek dan volgend seizoen in de KKd. Jammer dat er geen uitsupporters welkom zijn tijdens de derby, maar hier kan Vitesse toch weinig aan doen? Dat is toch de burgemeester en politie die hier het meeste zeggenschap over hebben?

30 maart 2024 om 14:15

Ik denk dat je je kunt afvragen hoe lang je in de KKD actief kunt blijven. Dat is ook het grote probleem. Enkel al vanwege het stadion kost het je in vergelijking met clubs die het stadion in eigen beheer hebben al zo'n 5 miljoen euro op de kosten en het verlies in omzet. Dan houd ik het nog bescheiden aan.

Hoe dan ook draait Vitesse over het lopende seizoen al een miljoenentekort. Bij een degradatie draai je nog op hooguit 65 procent van de begroting. Daarnaast daal je in een razend tempo in de TV-gelden. Ik meende laatst al ergens gelezen te hebben dat Vitesse daarin sowieso al een miljoen euro zakt door tegenvallende prestaties.

Dan heb je ook nog sponsoren die minder gaan betalen en eventueel nieuwe sponsoren haal je niet voor Eredivisie-bedragen binnen. Je moet dus plots met een beduidend lagere begroting gaan werken, terwijl de kosten er nog zijn. Daar moet je dan drastisch in gaan snijden, waardoor je min of meer de boel moet wegbezuinigen.

Je zit dus straks met een enorm zakkende omzet, een wurglening bij die Amerikaan, een tekort van meerdere miljoenen, beperkte inkomstenbronnen en een gemeente die weinig interesse lijkt te hebben om zich erin te mengen. Bovendien heb je geen onderpand, waardoor een lening afsluiten bij een bank vrijwel onmogelijk is/wordt.

30 maart 2024 om 15:15

Uit veel bronnen blijkt juist dat Vitesse de grootste stem hier in heeft gehad en de burgemeester en politie daar in mee zijn gegaan....

30 maart 2024 om 15:46

Alle bronnen zeggen dat Vitesse én de lokale driehoek (politie, gemeente en justitie) dit besloten hebben, dus Vitesse heeft welgeteld 25% invloed gehad op dit besluit… weet niet waar jij vandaan gaat dat Vitesse de grootste stem heeft gehad hierin…

Dit zat er wel aan te komen. Verder vind ik het ook wel goed dat de KNVB ermee wacht. Om geen olie op het vuur te gooien, wil je het wel doen op een moment dat er niet ineens hoop is op handhaving, maar ook niet op een moment dat je zo'n ploeg kun knakken. Het zou wel netjes zijn om het nu te doen en niet volgend seizoen. Voor de supporters van Vitesse natuurlijk erg sneu.

Het zal er nog om spannen volgend jaar, of er voor het eerst in 40 jaar, de wedstrijd Volendam - Vitesse in de kkd wordt gespeeld. Dit klinkt niet best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren