Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Franse media unaniem over Ajax-dissonant: ‘Hij stond symbool voor de malaise'

Vrijdag, 22 september 2023 om 10:13Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:10

Franse media hebben donderdagavond een ‘gekke wedstrijd’ tussen Ajax en Olympique Marseille gezien. Het Europa League-duel in de Johan Cruijff ArenA eindige uiteindelijk in een spectaculaire 3-3. Beide ploegen lieten zien defensief nog uiterst zwak te zijn. Carlos Forbs wordt aangewezen als beste man aan Amsterdamse zijde, terwijl Josip Sutalo en Silvano Vos juist niet wisten te imponeren.

L'Équipe schrijft dat Olympique Marseille Ajax 'in bedwang hield na een gekke wedstrijd in de Europa League'. “De ploeg werd gestraft voor een aantal schrijnende individuele fouten, zoals de gemiste kopbal van Chancel Mbemba bij een lange uittrap van Jay Gorter, waardoor Carlos Forbs alleen op Pau López afkon en hem eenvoudig klopte. Ondanks dat gaf l’OM nooit op om een goed resultaat te behalen in de Johan Cruijff Arena.” Borna Sosa en Sutalo komen er bij de sportkrant, die alle basisspelers beoordelen, het slechts vanaf met een 3.

De rapportcijfers van L'Équipe.

Le Figaro zag Sutalo eveneens schutteren. “De achterhoede van Ajax werd gemakkelijk uit positie gebracht en gaf Marseille meerdere kansen op een presenteerblaadje. Zoals de grote fout van Josip Sutalo, die Aubameyangs eerste kans veroorzaakte. De Kroatische verdediger was voortdurend te laat en hij leed de gehele wedstrijd. Hij stond symbool voor de fouten van Ajax.” Forbs wordt daarentegen geprezen door de Franse krant. “De negentienjarige aanvaller liet de Marseille-defensie vanaf de rechterkant lijden, vooral Renan Lodi.”

Foot Mercato beoordeelt de spelers ook met een cijfer. Forbs, verantwoordelijk voor de 1-0 en aangever bij de 3-2 van Kenneth Taylor, wordt door de site aangewezen als man van de wedstrijd. “Hij toonde zijn snelheid om zijn team op het goede spoor te zetten. Van het begin tot het eind maakte het voormalig Manchester City-wonder veel verschil aan de rechterkant. In de tweede helft hield de Portugees hetzelfde tempo aan.”

Benjamin Tahirovic krijgt een 3 als beoordeling omdat hij ‘vaak de verkeerde keuzes maakte’. De Bosniër werd in de rust vervangen door Silvano Vos. Het talent wist echter ook geen goede indruk achter te laten op het medium en krijgt een 2. “Voor zijn eerste optreden in de Europa League deed de jonge speler het nog slechter dan zijn voorganger. Hij was agressief in de duels en werd al heel vroeg in de tweede helft gewaarschuwd, voordat hij aan het einde van de wedstrijd een tweede gele kaart kreeg.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door sonnydo)

Hij werd gewaarschuwd? Hij werd genaaid door een scheidsrechter die een gele kaart trekt voor een situatie die geen eens een overtreding was. Een 2 puur door de rode kaart. Wat een opportunisme.

22 september 2023 om 10:24

haha bijzonder om te zien toch hoe die Fransen naar deze wedstrijd kijken? Wij vonden Vos prima invallen. Zeker beter dan Tahirovic. Hato speelde ook wel aardig, maar af en toe wat slordig. Zeker beter dan de rest van de verdediging. Sosa speelde voor NL begrippen wel goed aanvallend. Maar in Frankrijk wordt er meer gelet op verdedigende arbeid gok ik?

En hoe Bergwijn een 5 krijgt snap ik ook niet. Compleet onzichtbaar. Hij heeft 1 goed balletje gegeven en een niet te missen kans toch gemist. Hij hoort gewoon een 2 te krijgen. Aanvoerder onwaardig. En voor 30 miljoen moet je er gewoon staan. Regelrechte miskoop.

22 september 2023 om 10:30

Ik vond Hato een van de slechtste gister. O.a. die bal op de lat kwam doordat hij voor de 6e keer de eerste helft de bal inleverde.

Heeft gewoon geluk gehad dat Gorter en de lat en andere zijn fouten konden herstellen.
Daar waar Gorter de 2 ogenschijnlijke makkelijkere ballen wel moest vissen

22 september 2023 om 10:31

Ik ben niet geheel objectief, toegegeven, maar ik vond Vos ook wel aardig invallen. Hij bracht dynamiek en zorgde er tenminste voor dat het middenveld beter stond en de balans werd verbeterd. Een 2 vind ik wel echt een schandalige beoordeling. Dan heb je echt niet gekeken, en heb je gewoon puur naar de uitslag gekeken en gedacht '' O, rode kaart in 45 minuten. Een 2. ''

Bergwijn begint langzaamaan de grootste miskoop uit de club geschiedenis te worden. 30 miljoen. Presteert niet en is gewoon rijp voor de bank. Hij voegt echt niks toe. Maar hij kostte 30 miljoen, is de aanvoerder en een grote naam, dus hij heeft een langdurend krediet.

22 september 2023 om 10:34

Vos vond ik inderdaad redelijk invallen en verdient zeker een beter punt dan Tahirovic.

Maar Hato was toch ook gewoon echt heel zwak gisteren. Zowel opbouwend als verdedigend. Begrijp me niet verkeerd, ik vind hem een heel groot talent, maar hem gisteren een beter punt geven heeft ook wel met een gekleurde bril te maken denk ik.

22 september 2023 om 10:41

@noud
Hato speelt denk ik zo goed als je van een 17-jarig talent in een team waar echt niemand een fatsoenlijk niveau haalt mag verwachten. Hij was in ieder geval beter dan de rest van de verdediging. En als het toch los zand is, kun je jezelf natuurlijk niet de hele wedstrijd onttrekken aan het maken van fouten.

22 september 2023 om 10:57

Hato volgend jaar halen als vervanger van Hancko. Is van origine ook een Feyenoord supporter, dus de kansen liggen er.

22 september 2023 om 11:14

@feye_88

Ja dat ben ik op zich met je eens. Maar bij het geven van beoordelingen moet je wat mij betreft het speelveld voor iedereen gelijk leggen. Of je 17, 24, 38 of 71 bent maakt dan geen reet uit, het gaat om de prestatie die je hebt neergezet. En de prestatie van Hato gisteren was ook gewoon onvoldoende.

22 september 2023 om 12:32

@noud: Klopt helemaal. Beoordelingen moeten imo eerlijk zijn. Hoe zwaar je zo'n beoordeling vervolgens weegt, daar mag de leeftijd gerust een rol in spelen.

22 september 2023 om 12:43

Bergwijn is toch wel apart hoor.
Lijkt wel door allang geen basisplaats meer te hebben gehad hij hij het gewoon niet meer red.
Iets is kapot gegaan bij Tot.

22 september 2023 om 15:05

Die bal op de lat was balverlies van tahirovic. Die echt afgrijselijk speelde en mij het hele seizoen al enorm tegenvalt. Verder was hij wel slordig in balbezit maar vond hem verdedigend een prima wedstrijd spelen. Valt ook niet mee met Sosa die verdedigend op Blind lijkt en Sutalo die een brok onrust is naast hem.

22 september 2023 om 10:26

Je ziet wel vaker bij buitenlandse media, zeker die uit Zuid-Europa, dat ze bij het waarderen van spelers op hele andere dingen letten dan Nederlanders doen. In dit geval; een domme tackel met geel op zak die tot rood is automatisch een zware onvoldoende ongeacht je spel en ongeacht hoe onterecht de eerste kaart was. Daar moet je gewoon rekening meehouden in zulle situaties, want je hebt dan bijna geen kans meer die wedstrijd nog te winnen.

22 september 2023 om 10:40

Ergens ook wel logisch natuurlijk. Bij een meer ervaren speler zou dit ook niet op deze manier beoordeeld worden in Nederland. Want ondanks dat de eerste gele kaart gewoon belachelijk was moet je daarna wel de volwassenheid hebben om die wedstrijd op het veld af te ronden. En dat ontbrak er gisteren wel aan bij Vos.

Dat gezegd hebbende is een twee op basis van het voetbal wel gewoon belachelijk, want Vos viel verder gewoon aardig in, en zorgde in ieder geval voor meer balans dan er eerder was. Bovendien ook anders dan zijn concurrenten een middenvelder die comfortabel aan de bal lijkt, zoals je dat bij Ajax eigenlijk altijd gewend was.

22 september 2023 om 10:27

Ik vond hem persoonlijk wel goed spelen toen hij in viel. Maar 2 gele kaarten pakken is natuurlijk niet slim en heeft uiteraard invloed op je cijfer. Een 2 is echter wel overdreven.

Die Sutalo valt me tot nu toe echt heel erg tegen. Daar had ik, miss ook vanwege de enorme aankoopsom, toch meer van verwacht.

Sosa viel mij in niets op, niet buitengewoon slecht maar ook niet heel goed. Krijgt imo terecht een 5.5, maar wordt in een ander topic al gebomberdeerd tot potentieel beste LB in NL. Ik vraag me echt af op basis waarvan.

22 september 2023 om 10:37

Eens hoor. Is zeker niet slim. Maar een 2 is wel echt een schandalige beoordeling. Hij deed verder niet zo veel fout.

Ik geef Sutalo tijd. Dat wordt de beste verdediger van Ajax, daar ben ik echt van overtuigd. Ervaren Kroatische verdediger, Kroatisch international en een jongen met vrij veel kwaliteiten. Maar hij en Hato worden ook echt niet geholpen. De backs staan hele tijd veel te hoog en schakelen traag terug, Taylor en Tahirovic schakelen niet terug en laten hun man lopen en ook de aanvallers verdedigen amper terug. Hato en Sutalo komen de hele tijd in ondertal situatie omdat er tactisch en organisatorisch weinig van klopt momenteel. Dat is niet te verdedigen. Helemaal niet als je keeper elke pot twee houdbare ballen doorlaat.

22 september 2023 om 11:13

"ervaren Kroatische verdediger, Kroatisch international "

Dit en de aankoopsom zorgen bij mij wrs idd voor de hoge verwachtingen, maar dat maakt hij totaal niet waar.

Snap dat het lastig is voor een verdediger als de organisatie niet goed staat. Maar leverde hij ook niet een aantal ballen op echt kinderlijke wijze in?

22 september 2023 om 11:21

Natuurlijk, is ook zo. Momenteel houd het helaas nog niet over en deelt hij ook in de malaise. Maar ik probeer daar door heen te kijken. Hato en Sutalo worden niet geholpen door de medespelers. Als je bij de 2-1 maar Clauss kijkt, doelpuntenmaker, dan laat Taylor hem gewoon uit zijn rug lopen. Ook bij de 2-2 worden ze niet geholpen en wordt er een overtal situatie gecreëerd. En bij de 3-3 stapt Gaaij niet uit.

Neem ik Feyenoord even als voorbeeld. Iedereen weet daar wat er wordt verwacht. Stapt Hancko in, blijft Trauner staan. En vice versa. Het middenveld staat als een huis, de afstanden kloppen en ook de backs weten precies wat er verwacht wordt. Dan worden alle spelers gewoon naar hun kwaliteiten benut en kunnen ze hun kwaliteiten ook tonen. Sutalo ziet er nu minder uit doordat het team het hem bijna onmogelijk maakt om uit te blinken. Het middenveld van Ajax bestond gisteren bijna niet. Tahirovic was belabberd en ook Taylor was constant weg. Dan maak je het je verdediging ook praktisch onmogelijk.

22 september 2023 om 11:49

Ik snap echt helemaal wat je bedoelt Tinus....ben het ook wel met je eens.
Moet wel eerlijk bekennen dat ik die 2-1 van Clauss de mooiste goal van de avond vond. Wat een heerlijke actie om ff 3 man ineens weg te zetten en uit moeilijke hoek heerlijk binnen te schieten.

Maar....het ontbreken van een goede verdedigende organisatie is miss een reden om niet goed te staan / voorbij gelopen te worden. Maar niet om de bal makkelijk te verspelen en bij de tegenstander in de voeten te schuiven toch.

22 september 2023 om 12:04

Eens. Absoluut. Geweldig doelpunt. Ik bekijk het dan wat zuur, toegegeven haha, vanuit Ajax oogpunt en dan zie ik een Taylor die zijn man laat lopen en tot tweemaal toe kwijt is en ook spelers in de 16 die niks doen en niet uitstappen. Maar goed, eerlijk is eerlijk. Dat was een geweldig doelpunt. Daar kan ik ergens ook wel van genieten.

Met dat laatste ook eens. De bal weggeven is veels te simpel en zou eigenlijk niemand op dat niveau mogen overkomen. Wat zou kunnen, maar dan probeer ik het te verklaren, is dat doordat er organisatorisch weinig van klopt en er ook automatisch minder afspeelmogelijkheden zijn en er zodoende eerder voor een onmogelijke bal wordt gekozen in plaats van de simpele oplossing te kiezen. Neem ik weet even Feyenoord als voorbeeld, daar klopt momenteel veel en daar kunnen we voldoende van leren, daar komen ook gewoon de backs in het middenveld om een extra optie te creëren om de bal rond te kunnen laten gaan. Bij Ajax blijven de backs tegen de zijlijn geplakt en creëeren ze geen extra man. Dat deed Ajax onder Ten Hag met onder anderen Blond en Mazraoui wel.

22 september 2023 om 12:13

Volgens mij zijn we het redelijk eens Tinus. We verwachten allebei meet van Sutalo...alleen beleven we dingen anders als supporter van rivaliserende clubs .

Ik zou alleen als ik jou was Feyenoord niet meer te veel als voorbeeld nemen joh. Die Hancko is echt een alles kunnen wat mij betreft als CV. Kan het middenveld (of verder) in dribbelen, goeie actie, goed schot, goeie cross pass. Dat is echt een hele complete verdediger.
Traunertje is ook gewoon echt goed in opbouwen, altijd wel een goeie pass naar voren en slaat waar nodig met groot gemak in linietje over.

Ik begon dit relaas met "ik zou alleen als ik jou was Feyenoord niet meer te veel als voorbeeld nemen joh." in een poging om een arrogante grap te maken. Maar met het beschrijven van de kwaliteiten, begon ik er gewoon echt in te geloven

22 september 2023 om 12:23

Haha. Ja, ik hoop vooral dat-ie snel beter wordt. Snap dat Feyenoorders hopen dat dat nog een weekje extra duurt en dat hij volgende maand bij PSV uit op niveau is. 😅.

Haha. Moest oprecht lachen. Mooi zo op de vrijdag. Ik denk echt dat de topclubs heel veel naar elkaar kijken. Dat deed Feyenoord toen het bij Ajax geweldig ging, en dat moeten wij nu andersom doen. Sutalo zou de Hancko van Ajax, qua type, kunnen worden, maar dan moet hij wel worden geholpen door zijn teamgenoten. En dat zie ik momenteel niet gebeuren. Haha. Ik ben niet vaak pessimistisch, maar ik zet hem zondag op 0-4. En dan ben ik niet sarcastisch of extreem negatief. Maar de zwaktes van Ajax, zijn de krachten van Feyenoord. En andersom. Dit kan wel eens heel pijnlijk worden.

Hahaha. Beetje geloof ik jezelf is nooit verkeerd. Daar weten wij in Amsterdam alles in. 🤣

22 september 2023 om 12:28

Hahaha....ik ben absoluut niet zo'n Feyenoorder die winst tegen Ajax het aller belangrijkste vind in een seizoen.....maar als dit gebeuirt zondag: "maar ik zet hem zondag op 0-4.".....dan krijgt de hele kroeg een biertje van me

22 september 2023 om 10:37

@tinus

De eerste gele kaart was zonder twijfel GEEN gele kaart, maar als je hem dan hebt zet je toch niet zo'n tackle in? Was vrij dom van Vos.

22 september 2023 om 10:49

Ik heb die actie van de eerste gele kaart net nog eens 3 keer teruggekeken.
Ergens kan de scheids daar gewoon geel voor geven.
Hij heeft de bal, maar om bij de bal te komen ramt hij met zijn knie gewoon het linkerbeen van die speler weg.

(bron ESPN samenvatting op youtube, stilzetten op 6:13.
Had gisteren al het vermoeden dat ik dit zag, vandaar dat ik het even terugkeek.

22 september 2023 om 11:11

Ik ben het redelijk vaak met je eens, dus vandaar deze oprechte vraag; je vindt echt dat je hier heel geel voor kan geven?

Ik ben niet objectief, natuurlijk, maar ik heb hem ook nog vier keer teruggekeken en zelfs na vier keer zie ik geen eens een overtreding. Hij tikt keurig de bal tussen de benen van de speler door en speelt de bal. Ik blijf het een schandalige gele kaart vinden, maar daar kunnen de meningen logischerwijs over verschillen.

22 september 2023 om 11:15

Ja, ik heb het bewust een aantal keren teruggekeken en van achteren (waar de scheids ook stond) zie je dat hij dus met zijn bovenbeen gewoon vrij hard het been van die kerel raakt voordat hij bij de bal komt.
Zet het beeld maar eens stil op het moment wat ik hierboven zeg. Wellicht ben je het dan met me eens.

Verder zie ik wel potentie in die jongen. Sterke kerel voor zijn leeftijd en goed aan de bal. Doodzonde dat ze allerlei aankopen hebben gedaan voor zijn positie.
Ajax keek normaal altijd eerst wat er eventueel door kon stromen.
Wel wordt er nu ineens heel veel van Hato en Vos verwacht, hopelijk gaat ze dat niet opbreken (een beetje wat Fer en Wijnaldum toen hadden bij Feyenoord)

22 september 2023 om 11:23

Heb ik gedaan, mijn beste. Zijn we het gewoon een keertje niet eens. Ook wel eens leuk zo voor de verandering.

Komt wellicht doordat ik natuurlijk verrevan objectief ben hier. Maar ik blijf er geen overtreding in zien.

22 september 2023 om 11:40

Ik vind het overigens ook geen overduidelijke gele kaart, maar hij kan hem geven.
Is verder inderdaad niet erg om het een keer niet eens te zijn.

22 september 2023 om 10:53

De Fransen hebben denk ik een andere wedstrijd gezien.

De grootste dissonant was Gorter. Tegen twente 2 goals weggegeven en gisteren ook weer. En dan zeggen mensen hij maakt ook veel reddingen. Veel van die ballen gaan door het midden en verwerkt hij oook zeer.matig. altijd van die slappe handjes.

22 september 2023 om 10:25

En bij welke goal ging hij volgens jou in de fout dan? Gorter heeft ons gisteren gewoon gered. Simpel zat

22 september 2023 om 10:29

Ik vond zowel de 2-2 als de 3-3 niet sterk gekeept.

22 september 2023 om 10:29

Hahaha....als je dat rollertje van Aubameyang in de korte hoek, de 2e goal van OM dacht ik, niet tegen houdt kun je net zo goed zonder keeper gaan spelen.

22 september 2023 om 10:30

De 2-2 natuurlijk. Je ziet Sosa ook kijken van gozer wat ben je aan het doen.

Twente uit maakt hij in de 1e minuut een prima redding. Bij de 1/2-0 moet hij de bal natuurlijk naar de zijkant verwerken en niet naar het midden.

Laatste minuut gister ook een hele simpele bal om te vangen die hij dan tot corner verwerkt.

Bron van onrust, net Onana in z’n begin.

22 september 2023 om 10:32

Hij had zeker een aantal goede reddingen (er werd een aantal keren ook slecht ingeschoten (recht op hem af), maar zeker bij de 2-2 en eigenlijk ook bij de 3-3 ziet hij er niet heel goed uit.

22 september 2023 om 11:06

De ene keer heeft hij een prima redding, maar dan weer een blooper. Die jongen kost je per wedstrijd minimaal 1 tegendoelpunt. Dan maar Pasveer er in.

22 september 2023 om 10:30

Wanneer de verdediging zich zo makkkelijk laat wegzetten is er als keeper ook niet veel aan te doen. Zoals Sjeffie vraagt, waar zat hij volgens jou fout dan?
En zeg ajb niet dat je liever pasveer ziet

22 september 2023 om 10:37

2-2 en 3-3. Een rollertje in de korte hoek moet je gewoon hebben. Bij de 3-3 kreeg hij twee handen achter de bal en nog vloog 'ie erin. Kan je net zo goed je handen thuis laten. Maar goed, hij rolde daarna nog 3 keer om z'n as. Dat ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit!

Hij had ook een paar ballen goed, zeker. Maar een puntenpakkende keeper had die twee goals gewoon gehad. Net als dat een puntenpakkende keeper die goal tegen Twente veel beter verwerkt. Niet dat we nu moeten doen alsof Gorter hoofdschuldige was. Onze aanvoerder heeft alles bij elkaar opgeteld 20 stappen gezet, en mist een open kans bij 3-2.

22 september 2023 om 21:44

Juist dan kan je wel uitblinken als keeper. Maar zoals zoveel al gezegd hebben de 2-2 en 3-3 waren echt houdbare ballen voor een goede keeper. Ik ben ook van mening dat ik Gorter niets vind, zet maar die Ramaj ofzo in de goal. Gorter heeft de kans gehad en niet gepakt (maakt echt teveel fouten). Tijd voor een ander voor Rulli weer terug is, want ik denk dat die twee goals met Rulli niet erin waren gegaan.

22 september 2023 om 10:31Zelf ooit Gekeept?. Die tweede was waarschijnlijk houdbaar. Voor de rest een aantal goede reddingen. Die 3-3 kun je niet aan Gorter verwijten. 8 van de 10 keepers raken die bal niet eens.

22 september 2023 om 12:55

Zei het in het liveblog gisteren ook al. Vond Gorter prima keepen ondanks dat hij enorm in de steek is gelaten door de verdediging. Er gaat in de aanloop naar de goals zoveel mis dat ik het hem niey meer verwijt. Heeft ook een aantal keer wel goed gered. Genoeg ballen gehad waar hij goed op reageerde. Grootste dissonant was Brobbey, die heeft naast een keer terugleggen op Taylor niks gedaan laat staan dat het goed was.

Bij dissonanten denk ik aan Bergwijn, Tahirovic, Taylor(zonder bal) en in mindere mate onze backs maar dat is de tactiek blijkbaar. Sutalo was onvoldoende omdat hij lopende middenvelders staat te verdedigen.

Vos bracht rust aan de bal, speelde vaak vooruit en bleef ook nog gewoon in positie, de rode kaart neem ik hem niet kwalijk. Voor een eerste kans was dit gewoon ruim voldoende, misschien spelen ze in Frankrijk een andere sport want Ounahi een 4 geven is ook belachelijk.

22 september 2023 om 10:28

Is de juiste man dekken niet het eerste wat je leert in de jeugd?

Die Sutalo kan er echt niets van.

22 september 2023 om 10:36

Dat lijkt me ietsje overdreven. Hij is Kroatisch International. Dan kun je voetballen. Misschien is het lastig verdedigen als er geen middenveld is?

22 september 2023 om 10:39

En welke man dek je als het middenveld niet meeloopt, de man kwijt raakt en je met Sutalo en Hato in een 5 tegen 2 situatie komt. Wat leer je aan de jeugd wanneer dat gebeurd?

22 september 2023 om 11:05

A, precies. Je wilt dus eerst zeggen dat je dat in de jeugd leert om vervolgens te stellen dat de jeugd dat nog niet heeft geleerd. Helder.Vida zou trouwens bij dit Ajax gewoon een toegevoegde waarde zijn. Dat hij niet kan voetballen zegt me daarom ook niet zoveel, verdedigen kan hij wel.

De taalnazikaart zie ik overigens als een teken van zwakte. Geforceerd op de man spelen om de aandacht bij de discussie weg te halen. Daar doe ik niet aan mee. Jij zet jezelf bijna altijd als alwetende neer en daarom zoek ik graag de diepte bij je, puur op de inhoud. Graag dezelfde energie terug.

22 september 2023 om 11:21

Nu leg je me woorden in de mond. Dat vind ik best een nare eigenschap.

Er zouden zoveel spelers die niet kunnen voetballen in dit Ajax een meerwaarde zijn. Vraag is vooral of dit het niveau is dat je moet nastreven. Tot enkele jaren geleden had Ajax de lat in ieder geval hoger liggen.

Dat je daarnaast met scheldwoorden komt en vervolgens zegt dat ik op de man speel is hypocriet. Moet je gewoon niet doen! Hou het beschaaft joh!

22 september 2023 om 11:29

Welke woorden leg ik je precies in de mond? Graag duidelijkheid want dat zie ik oprecht niet. Als dat wel zo is, mea culpa. Dan begreep ik je simpelweg verkeerd.

Dat we een aantal jaren geleden bij de beste 16 clubs van Europa hoorde, klopt. Daar moet de lat ook weer naar terug. Zijn we het over eens. Maar als je dat nu nog steeds als lat neerlegt ben je naar mijn bescheiden mening dillusioneel. Wordt wakker, alsjeblieft. We zijn op het moment middenmoot Europa en moeten weer bouwen. We zijn geen Champions niveau en het is zelfs maar de vraag of we momenteel Europa League niveau zijn. Dat is momenteel ons niveau. Dat is momenteel Ajax. En, ja, dat doet mij pijn om te zeggen. Maar ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit. Iets wat veel mensen, en jij aangaande op jouw reacties inclusief, lijken te doen. Wake. The. F. Up. Dit is nou eenmaal de situatie momenteel. Dan kun je blijven roepen hoe slecht het allemaal niet is. Maar dan ben je volgend jaar nog bezig. Want we gaan voorlopig niet naar CL-niveau toegroeien, laat ik je even uit de droom helpen.

De taalnazikaart heeft niks met schelden te maken. Die opmerking laat ik links liggen.

22 september 2023 om 11:13

Dat van Ounahi verbaast mij ook. Was samen met Harit toch wel de beste aan de kant van OM

Die krant heeft duidelijk een andere wedstrijd gezien dan ik. Voor mij was Tahirovic de grote dissonant en dat liep na het inbrengen van Vos beter, lees: minder slecht. De vleugelverdedigers deden in balbezit al meer van wat ze verwacht werden, dan voorheen. Verdedigend speelden ze zwak, ze lieten hun tegenstander teveel naar de binnenkant komen.

Maar dan heb je dus op papier 5 defensieve sepelers waarvan er 3 hun werk niet naar behoren doen: dan is het te makkelijk voor mij om te zeggen dat Sutalo en Hato dat allemaal even kunnen oplossen.

Het is nog steeds heel erg een kwestie van afstemmen, maar wanneer je tegen Marseille er drie weet in te leggen, zegt dat al veel over de vooruitgang in balbezit. Nu nog positiespel bij omschakeling en balbezit tegenstander onder de knie krijgen, zodat je wat makkelijker de boel achterin weet dicht te timmeren.

22 september 2023 om 10:30

Ik weet niet of jij gezien hebt hoe OM verdedigend liep te schutteren is 3 goals tegen deze ploeg eigenlijk nog veel te weinig. Het is eigenlijk een wonder dat het maar 3-3 geworden is. Beide ploegen waren verdedigend een drama.

Taylor wordt vaak verguisd hier maar de objectievere buitenlandse media geven hem een 7. Laten we eens wat objectiever kijken naar de beste man.

22 september 2023 om 10:34

Ja en ze betitelen Vos een 2 omdat hij 1 onterechte gele kaart pakte.
Kan je dus ook gelijk niet serieus meer nemen.

Taylor was gewoon niet goed gister, maar er waren spelers die erger door het ijs zakte.

22 september 2023 om 11:18

"ja en ze betitelen Vos een 2 omdat hij 1 onterechte gele kaart pakte."

Gok er op dat hij het slechte cijfer niet krijgt vanwege een discutabele 1e geel, maar meer vanwege een oliedomme 2e geel.

Of de 1e nou terecht of onterecht is, je weet dat je hem op zak hebt. Dan is het gewoon niet slim wat hij doet bij de (geheel terechte) 2e gele kaart.

Desalniettemin vind ik eren 2 veel te laag hoor. Ondanks een domme overtreding, vond ik hem voetballend zeker wel wat toevoegen aan Ajax. Bracht rust en vond altijd een goeie oplossing naar voren. Dat ventje heeft denk ik wel potentie....voor zover je dat kunt beoordelen na ong een half uurtje spelen.

22 september 2023 om 10:35

Objectief gezien vond ik Taylor gisteren nog steeds erg matig. Mist een aantal grote kansen, maar laat ook enkele keren ze man lopen. Niet het niveau dat Ajax hoort na te streven.

22 september 2023 om 10:38

Er zijn analisten (ook Nederlanders) die het niet met je eens zijn

22 september 2023 om 10:43

Ongetwijfeld, maar ik laat mijn eigen mening niet afhangen door wat een analist roept.

22 september 2023 om 10:54

Daarentegen werd bij ESPN in de rust al laten zien dat Taylor bij beide goals zijn man niet oppakt.
Dus er zijn ook analisten het eens

Met Vos in het elftal stond het veel beter. Het is alleen de vraag of dat veel over het optreden van Vos of nog meer over dat van Tahirovic zegt. Een 4 is een nog veel te hoog cijfer voor zijn spel.

22 september 2023 om 12:08

Het ergste aan gisteren vind ik de tactische beslissingen in de opbouw, waar vooral Steijn voor verantwoordelijk is. Hoe kun je de twee backs aan de zijlijn zetten in de opbouw en ze ook nog continu aanspelen? En waarom lopen de middenvelders, vooral de Pivot, zichzelf niet vrij. Sutalo en Hato werden aan hun lot overgelaten. In dat opzicht was Vos een verademing.

22 september 2023 om 12:40

Volgens mij heeft Ajax nu juist 2 backs die vooral aanvallend goed zijn. Dan mag je in de opbouw ook wel iets van ze verwachten.

Zou zeggen, Sutalo en Tahirovic. Vos deed het prima. Beetje scorebord(of kaartenbord) journalistiek.

Het team was niet geweldig, maar er was in ieder geval verbetering t.o.v. andere wedstrijden. Hetgeen waar ik mij het meest zorgen om maak is het verdedigende aspect van Ajax, waarbij ik dacht dat Steijn dat juist zou kunnen aanpakken.

Vanuit het stadion leek het alsof het meeverdedigen van de wingers qua instructie niet klopte en dat er geen blok is op het middenveld om wat op te vangen. Iedere keer was er maar één lijn waar Marseille doorheen moest voetballen, waarbij Marseille ook nog eens zeeën van ruimte kreeg. Als dit wordt opgelost sta je al een stuk sterker en geef je iets minder weg.

Verder mag bergwijn ook wel een keer belicht worden. Waar Forbs voor veel dreiging en beweging zorgde, deed Bergwijn helemaal niks, met als dieptepunt dat schot op zowat open doel. Ik weet niet of het komt doordat Sosa ook niet geweldig is of omdat bergwijn niet goed in zijn vel zit, maar als hij zo doorgaat moet hij gewoon banken wat mij betreft.

Belachelijk die 2. Vos was 1 van de betere. Hij gaf goed druk. Hij won duels. Hij verdedigde goed. Die rode kaart is hem vergeven. Als je puur naar de tegendoelpunten kijkt dan gaan sommige spelers keihard nat. Bij de 2-1 laat Taylor zijn man uit de rug lopen. En Sosa dekt door uit het centrum. Waardoor die RB van Marseille kan scoren. Bij de 2-2 loopt Sutalo half uit het centrum waardoor Hato en Sosa tegen 2 komen te staan. Sosa dekt niet scherp. Gorter gaat hier vooral nat. Bij de 3-3 laat forbs zijn man lopen waardoor Gaaei tegen 2 komt. En Sutalo dekt daar ook niet door. Conclusie: verdediging is gatenkaas. Te kleine Gorter4 onmiddelijk vervangen. Hij hield puur uit geluk en slecht ingeschoten er 100% kansen eruit. Gaaei4 en Sosa5 staan te hoog en spelen te avontuurlijk. Vos vanaf nu altijd laten spelen. Hato4 was heel onzeker en slordig. Die moet veel slimpeler spelen en meer de lange bal spelen. Sutalo3 moet echt verbeteren anders mag Medic er van mij erin. Tahirovic2 is een miskoop. Berghuis6 had eerder gewisseld moeten worden met geel op zak. Met Taylor4 kun je geen voorsprong verdedigen. Zet slecht druk. Laat zijn man vaak lopen. Hij staat tactisch vaak niet goed. Scoort te weinig met cruciale kansen. Bergwijn 5 was aardig maar zijn rendement was ook weer ondermaats. Brobbey 6 hard gewerkt voor het team. Forbs6 aanvallend top, verdedigend zwak.

22 september 2023 om 10:58

Vos geef ik een 7. Hij bracht het Ajax DNA. Dynamiek, bravoure, kwaliteit en speelde de bal diep. En Steijn geef ik een 3. De startopstelling oke. Maar verdedigend stond het totaal niet. Met de rust had het 3-6 kunnen zijn. Tahirovic speelde dramatisch maar hij greep niet in. De backs stonden te hoog en kantelden niet. Ajax wilde alles aanvallend oplossen door het dichte centrum terwijl daar geen afspeelmogelijkheden waren. Taylor en Tahirovic stonden te hoog, verdedigde slecht, liepen niet vrij, werden niet gecorrigeerd. De snelheid voorin werd niet voldoende gebruikt. Wat ik Maurice erg aanreken is het veels te laat wisselde terwijl OM Ajax op gegeven moment overliep door OM hun frisse krachten. Brobbey, Forbs Taylor en Berghuis konden het niet meer belopen. Zeker na de 3-2 had je vol verdedigend moeten wisselen. Berghuis met geel op zak werd 2keer gespaard door de scheids. conclusie: Nederlandse coaches moeten nu eindelijk eens een keer beseffen dat internationaal je niet zonder echte fysieke 6 breker kan spelen. Ajax begon met 1 10Berghuis die op 8 speelde en een 8Taylor die vaak op 10 speelde. En een 8Tahirovic die op 6 speelde. Dit is zo naïef en arrogant. Alsof Ajax het Realmiddenveld heeft die op pure klasse erdoor heen speelt. In de Mickey Mouse league kan dit nog wel maar totaal niet internationaal.

Wat mij vooral tegenviel was het laatste doelpunt van Marseille. Sutalo, onze topaankoop, die veel te ver naar achter staat om rugdekking te geven. Net zoals bij het eerste doelpunt tegen lopen ze te ver naar achteren en krijg je dit soort simpele uitkap en schiet doelpunten tegen.

Sutalo en Hato worden continu in de steek gelaten door mensen als Taylor die hun man elke keer laten lopen. Door de backs die elke keer te hoog staan waardoor alles op ze af komt.

22 september 2023 om 11:56

Wat was dan de reden dat Sutalo Hato moest volgen naar de eerste paal en daarom alles in zijn rug helemaal vrij was. Kreeg die dat ingefluisterd vanaf het middenveld? Want alleen Hato richting de eerste paal was voldoende geweest.

Tja, als je denkt dat de Nederlandse media overkritisch is, neem een kijkje bij de Fransen. Wij kijken bijv naar Vos en denken 'ah, die rode kaart was misschien niet handig, maar hij brengt iig gogme en lef, zaken die Ajax de laatste maanden heeft gemist'

Zij kijken alleen 'zo snel een rode kaart, wat een kluns, een 3!'

Dat Bergwijn een 5 krijgt is wat aan de hoge kant.
Die heeft gisteren niks goeds gedaan.

Ik vond die Vos best goed spelen. Die eerste gele kaart was natuurlijk een lachertje. Sutalo daarintegen was erbarmelijk en heb ik nog op weinig talent kunnen betrappen in zijn eerste wedstrijden bij Ajax. Maargoed, Senesi begon ook als een ballerina op schaatsen

“voor zijn eerste optreden in de Europa League deed de jonge speler het nog slechter dan zijn voorganger. Hij was agressief in de duels en werd al heel vroeg in de tweede helft gewaarschuwd, voordat hij aan het einde van de wedstrijd een tweede gele kaart kreeg.”

Hierbij krijg je toch bijna het idee dat ze niet hebben gekeken? Hoezo gewaarschuwd? Gewaarschuwd dat de scheid incompetent was?

22 september 2023 om 12:23

Feitelijk gezien klopt het. Als je bijvoorbeeld een scheids hebt die voor ieder witwasje fluit, dan ben je als speler in principe toch gewaarschuwd om niet hard te spelen?

Wat een belachelijke beoordeling voor Vos. Een uitstekend debut, afgezien van de rode kaart. Deze was compleet onverdiend door de eerste gele, waar een compleet rechtsgeldige tackel aan vooraf ging.

De slechtste man op het veld was de scheidsrechter, alleen maar fluiten tegen Ajax met grootste blooper de eerste gele kaart van Vos.

Hahaha Vos speelde gewoon goed, eindelijk een middenvelder die je een beetje kon inspelen en een verleng stuk kon zijn. Tahirovic lijkt een prima speler als hij de tijd krijgt, maar ook hij is nog jong en onder druk was hij werkelijk verschrikkelijk gister. Vos werd gewoon genaaid door die scheids, wat was dat een slechte arbiter.

Sorry maar hier kan ik alleen maar om lachen . De ploeg werd gestraft door een paar fouten . Aan elk doelpunt gaat een fout vooraf , als niemand een fout zou maken eindigt iedere wedstrijd in 0-0 .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren