Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Frank de Boer reageert bijzonder op goal: ‘Slechtste penalty die mogelijk is’

Laatste update:

Frank de Boer vindt de rake penalty van Bukayo Saka tegen West Ham United bijzonder slecht genomen. De analist van Viaplay reageert bijzonder kritisch op het doelpunt van de steraanvaller van Arsenal.

Arsenal veegde compleet de vloer aan met West Ham, dat bij rust al met 0-4 achter stond. Saka werd vijf minuten voor het rustsignaal gevloerd door doelman Alphonse Aréola en mocht zelf achter de bal gaan staan. De rechtsbuiten schoot hem halfhoog rechts binnen, terwijl Areola de andere kant op dook.

"Iedereen zal tegen mij zeggen: 'Wat lul je nou uit je nek?' Maar dit is een slechte penalty", aldus De Boer. "Iedereen denkt dat het een goede penalty is omdat-ie zit, maar hij gaat halfhoog..."

Het valt De Boer op dat Saka bij de penalty totaal geen oog heeft voor Aréola. "Niet kijken waar de keeper heen gaat. Het is vijftig procent kans dat-ie zit, want hij hoopt maar dat de keeper naar de andere hoek gaat."

"Als de keeper in de juiste hoek zit, dan heeft-ie hem honderd procent. Het is de slechtste penalty die je maar kan nemen", besluit De Boer.

Arsenal won de wedstrijd uiteindelijk met liefst 0-6.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, Frank heeft gewoon een punt. Half hoog, niet ver in de hoek en ook niet hard. Aan de andere kant: hij zit en telt, dus hoe "slecht" is het dan?

11 februari 2024 om 18:02

En aan de andere kant, frank is niet echt in de positie om dit te zeggen, gezien zijn eigen penalty geschiedenis.

11 februari 2024 om 18:06

Als Frank al niet in de positie is, dan zijn er weinigen die iets mogen zeggen. Weinig spelers met zo’n goede trap techniek. En ja, hij heeft ook wel eens een penalty gemist

11 februari 2024 om 18:37

Dus omdat hij 25 jaar geleden een keer een penalty miste mag hij er niks van vinden?

11 februari 2024 om 23:06

Als Frank de Boer geen mening mag hebben dan kunnen ze fora en voetbaltalkshows wel opdoeken. Wat een onzin. Hij kan beter beoordelen dan wie dan ook op dit forum of die penalty technisch goed of slecht was. Daar maakt een gemiste penalty geen verschil in. Niemand hier op dit forum kwam ook maar in de buurt om die pingel te nemen die hij nam. Zo voorspelbaar weer al die reacties hier. Mensen zijn echt kuddedieren.

12 februari 2024 om 10:06

Hij mag er zeker wat van vinden, maar gebruik dan op z'n minst valide argumenten. Hij levert kritiek op iemand die z'n pingel gewoon scoort; in mijn optiek is dat gewoon een geslaagde penalty. Niemand heeft het over een technisch perfect genomen pingel als die door de keeper gestopt wordt.
Dus dit is in de categorie zeiken om het zeiken.

Dit is net zoiets als dat Cillessen kritiek levert op andere keepers die een pingel stoppen, maar technisch niet op de juiste manier naar de hoek doken.

Fijn dat Frank op het EK 2000 even liet zien hoe het moest.

11 februari 2024 om 18:35

Laten we inderdaad even afwachten wat Jaap Stam en Clarence Seedorf van deze penalty vinden

11 februari 2024 om 22:33

Hij spreekt dus uit ervaring. Frank had wel een waanzinnige trap.

Ja als de keeper in de juiste hoek duikt hou je 9/10 penalty’s tegen. Wat een niveau weer

11 februari 2024 om 18:15

Nee hoor. Als je hem hard laag in t zijnetje schiet. Of hoog in de kruising, kan de keeper de goeie hoek op duiken maar heeft hij hem niet. Frank heeft gewoon een punt. Half hoog. Niet compleet in de hoek. Penalty is extreem slecht ingeschoten. Bij de goeie hoek in duiken pakt de keeper deze want hij schiet hem precies op die hoogte. Schiet je hem hard laag of hoog in die hoek kan de keeper de goeie kant op duiken maar pakt hij hem niet

11 februari 2024 om 18:21

Ik zou zeggen, lees mijn reactie nog een keer. Als de keeper altijd in de juiste hoek zou duiken dan hebben ze 9/10 de penalty tegengehouden. Alleen als telt niet. Als je de bal in de andere hoek schiet, of dat nu hard of zacht is, is het een goal. Waarom dan weer beginnen met als? Dat slaat werkelijk waar nergens op.

11 februari 2024 om 18:32

Zelfs wanneer je de hoek altijd goed hebt hou je er geen 9 uit 10 tegen

11 februari 2024 om 18:33

Er zijn twee soorten penalty’s. Een geplaatste penalty heb je vooraf gepland, onafhankelijk van wat keeper doet. Bij de andere anticipeer je op de keeper, die plaats je weer minder goed. Saka deed het laatste, blijkbaar snapt Frank dat principe niet? ik ben persoonlijk ook meer voorstander van de eerste.

11 februari 2024 om 18:39

De Boer zegt dus dat Saka niet naar de keeper kijkt en "gokt" op de hoek. Zeg niet dat hij het wel of niet deed, maar volgens mij kijkt hij amper.

11 februari 2024 om 20:13

@arsenal890: dan heeft de keeper hem helemaal niet 9/10 keer,tenzij de penalty zo slecht wordt ingeschoten als deze

11 februari 2024 om 18:50

Nee totaal niet. Een keeper die in de juiste hoek duikt is bij een goede penalty nog steeds kansloos.

Frank de boer die het over slechte penalty's heeft. Het moet niet gekker worden. Werd gek tegen Italië thuis toentertijd.

11 februari 2024 om 18:27

Echt mijn persoonlijke Oranje dieptepunt die wedstrijd. Naja oke, misschien die kans van Arjen....

11 februari 2024 om 18:50

Oef de kans van Arjen..over open niet helende wonden gesproken

11 februari 2024 om 18:52

Hoezo? Zijn gemiste penalty was ook een slechte penalty en hij zal de laatste zijn die dat zou ontkennen. Hij heeft gewoon gelijk.

Tja, alle respect voor Frank en wellicht is het de verkeerde die deze boodschap brengt, maar zo kan je elke penalty beoordelen die een goal oplevert zo beoordelen. Heel raar om dat in deze wedstrijd ook zo te brengen, waar de penalty nul invloed heeft gehad op de ruststand van 0-4. Lijkt bijna alsof hij iets zocht om de analysetijd maar op te vullen.

Frank ziet liever een goed genomen strafschop die door de keeper wordt gepakt.
Logisch dat de spelers van Inter, Crystal Palace, Atlanta en Al Jazira hem niet snapten

Makaay had echt een toppingel.
Zo knap als je dan wachten tot de keeper gaat beheerst.
Landzaat en overtoom hadden dat ook op een lager niveau.

Als… Als…Als… Als de hemel naar beneden valt hebben we allemaal een blauwe hoed, wat een slap gelul weer van MR Breinmaster trainer!

Volgens mij is die een halve finale van een ek vergeten.. denk niet dat Frankie iets over penalty’s mag zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren