Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fikse straffen voor Feyenoord na ongeregeldheden rond Europa League-duels

Laatste update:

Feyenoord heeft van de UEFA te horen gekregen op welke manieren het wordt bestraft voor ongeregeldheden tijdens de Europa League-wedstrijden tegen SK Sturm Graz (1-0 nederlaag) en Lazio (1-0 zege). De Rotterdammers mogen onder meer geen fans meenemen naar het volgende Europese uitduel, en tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd moet een deel van het stadion leeg blijven. Daarnaast krijgt Feyenoord een aantal boetes.

Eind oktober, toen Feyenoord op bezoek ging bij Sturm Graz, staken de Rotterdamse fans vuurwerk af en werden er voorwerpen gegooid. Daarnaast was er volgens de UEFA sprake van ‘ongeregeldheden in het publiek’ en ‘aangerichte schade’. Als gevolg daarvan mag Feyenoord geen fans meenemen naar de komende twee Europese uitduels, waarvan één voorwaardelijk. Daarnaast krijgt de club een boete van 50.000 euro en moet Feyenoord binnen dertig dagen contact opnemen met Sturm Graz over een vergoeding van de schade.

Een week later, op 3 november, ging het in het thuisduel met Lazio opnieuw mis. Ook toen staken de fans vuurwerk af en werden er voorwerpen gegooid. Daardoor besloot de UEFA dat Feyenoord het volgende Europese thuisduel de noordtribune gesloten moet houden en dat de Stadionclub een boete krijgt van 30.000 euro. Daar komt nog een boete van 26.000 euro bovenop voor het blokkeren van de doorgangen op de tribune.

Ook vorig seizoen werd Feyenoord meerdere keren bestraft door de UEFA, met name wegens het afsteken van vuurwerk. Als gevolg daarvan moest de club ook in het thuisduel met Sturm Graz (6-0 winst) eerder dit seizoen de noordtribune volledig gesloten houden. In totaal kreeg Feyenoord vorig seizoen meer dan een half miljoen euro aan boetes van de UEFA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord 🤝 Boetes van de UEFA

Slechts een woord: terecht.

Terechte straffen hoor, behalve het blokkeren van de trappen. Die is bullshit en een melkkoe van de Uefa.

15 november 2022 om 20:13

Ja, dat hele trappenverhaal moet iemand me toch maar eens uitleggen. Omdat de eerste ring van de hele Kuip staat? Domme suggestie hoor, maar als je daar elke wedstrijd een boete voor krijgt: misschien eens iets op bedenken?

15 november 2022 om 20:28

Die trappen is inderdaad makkelijk verdienen. Ik heb gelezen dat er bijzonder veel clubs zijn die deze boete steeds krijgen.

15 november 2022 om 21:39

Heeft te maken met veiligheid. Als er snel geëvacueerd moet worden dan is het handig als de trappen vrij zijn.

15 november 2022 om 22:41

Technobasterd. Wacht even. Je wilt t uitgelegd krijgen, maar vervolgens heb je t over een domme suggestie die je zelf verzint? Mis ik iets?

16 november 2022 om 02:00

@Muke10101
Bij evacuatie lijkt het mij juist sneller te verlopen. En het verleden heeft ook uitgewezen dat hulpdiensten snel ter plaatsen konden zijn.

@TechnoBastard
Feyenoord heeft enkele keren stewards ingezet. Ook toen kregen ze die boete. Meen dat overgrote deel van de clubs deze boete ontvangen.

16 november 2022 om 09:02

Dit komt doordat er binnen dezelfde zijde eenvoudig van de 2e en 1ste ring naar de parterre vakken gegaan kan worden als je eenmaal binnen bent. Daardoor staan die parterre vakken overvol, soms zelfs mensen op stoelen én direct daarvoor mensen op de grond. En op de trappen dus.

Ook vak S staat overvol doordat mensen vanuit de andere vakken liever daar zijn.

Daar zou Feyenoord dus beter op kunnen controleren.

Nu moet je een printje laten zien aan iemand, maar die worden aan elkaar doorgegeven of eenvoudig gefotoshopt op de computer.

Grote kans dat het een mooie wedstrijd tegen mooie club in mooie stad is die je moet missen (e.g Barca, juve, arsenal)

15 november 2022 om 21:16

Dat zou echt zonde zijn ja

15 november 2022 om 22:54

Thuisvakje

16 november 2022 om 06:38

om daar dan weer problemen te krijgen en een nog grotere straf aan je broek te krijgen.

Eindelijk! Werd weleens een keer tijd. Overal problemen waar ze komen.

15 november 2022 om 20:07

Misplaatste blijdschap? Of is het afgunst richting Feyenoord? De straffen zaten er natuurlijk aan te komen, maar om bijna een gat in de lucht te springen dat Feyenoord gestraft wordt… vrij frappant.

15 november 2022 om 20:08

Jouw clubje heeft vorig seizoen ook flink huisgehouden in De Kuip. Dit jaar kregen ze daarvoor straf en daarover waren ze zo verontwaardigd dat ze de wedstrijd hebben geboycot.
Lijkt me dat je gewoon je grote waffel moet houden.

16 november 2022 om 06:18

Hij is toch blij dat er gerechtigheid plaatsvindt? Misschien eens handig om de hand in eigen boezem te steken in plaats van met een vingertje terugwijzen. Overal vindt supportersgeweld plaats, bij Feyenoord echter opvallend veel de laatste tijd. Ik ben ook blij dat daar sancties voor volgen.

16 november 2022 om 09:08

Ook maar was ook een ander evenement daar. Dus weinig parkeerplaatsen. Dat er daar over gelogen is zegt ook genoeg.

15 november 2022 om 20:11

Net Twente wat het hek eruit heeft gesloopt bij Sparta. Idioten van jouw clubje

15 november 2022 om 21:53

Nadat Spartanen een Tukker finaal in elkaar sloegen, 3 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen , meerdere operaties aan zijn kaak. Wil het zeker niet goed praten van de Twente-fans, maar vertel dan wel het hele verhaal.

Ik kan helaas niet zeggen dat het onterecht is.

15 november 2022 om 20:11

Ik vind die straf voor Lazio thuis wel overdreven. Dat gaat echt puur en alleen om wat fakkels. De straf voor Sturm Graz uit is inderdaad meer dan terecht.

En die boetes verhalen op die aso’s die zichzelf supporters noemen.

Tja terecht natuurlijk..jammer voor de supporters die wel normaal kunnen doen.

Allemaal doorgenoven gasten zonder een doel in het leven. Zijn echt debielen. Vraag mij echt af hoe je zo dom kan zijn..

15 november 2022 om 20:18

Dat is precies het probleem, de onderkant vd maatschappij. Noemen zichzelf Feyenoord supporters, maar helpen mijn club alleen maar naar de klote.

15 november 2022 om 20:24

Precies dit. En het erge is, het maakt ze helemaal niets uit. 99% van de supporters, spelers en het bestuur kotst deze mensen uit.Daarnaast ben ik van mening dat Feyenoord zich ook eens goed moet uitspreken richting die mensen, maar ze houden altijd maar hun mond dicht en doen helemaal niets om de problemen op te lossen. Al jaren is dit aan de gang en lijkt alleen maar erger te worden. Kan mij er zo aan irriteren dat zo'n groep ons clubje zo aan het kapot maken is.

Hoe ongelofelijk lomp moet je zijn om na al die boetes van afgelopen jaar toch maar steeds te volharden in dat achterlijke gedrag. Al die financiële bonussen die Feyenoord ontvangt in die Europese wedstrijden gaan linea recta terug. Er komt een moment ook dat de Uefa zegt, tot hier en niet verder en word de club gewoon een jaar uitgesloten van Europees voetbal.

15 november 2022 om 20:39

Dan gaan ze het waarschijnlijk nog niet leren. Die supporters denken niet aan de club, maar aan het gevoel dat zij er zelf uithalen. Egoïstisch en daarmee houden ze Feyenoord juist kleiner.

15 november 2022 om 21:39

Zij hebben totaal geen binding met de club. Draait voor die gasten alleen om hun zelf. Zat net even op FR12 de reacties te lezen.. Ongekend!! Niveau wat je daar tegenkomt. En zijn gewoon mensen met kinderen.. En dan heel stoer overal typen, no pyro no party. Dan heb je toch een klap van een windmolen gehad als je zulke domme dingen roept.

15 november 2022 om 21:48

@MarlinhoAls je denkt dat de gasten die bij de harde kern horen, de gasten die altijd aanwezig zijn in thuis- en uitvakken, de gasten die vuurwerk afsteken en/of ze gasten die verantwoordelijk zijn voor deze boetes op FR12 zitten dan heb je een verkeerd beeld van Het Legioen en de verschillende groeperingen binnen Feyenoord.

15 november 2022 om 21:56

Ik snap je zin niet? Lees het misschien even verkeerd hoor, excuses daarvoor haha.Edit: Volgens mij snap ik em nu.Ja, een x aantal van die gasten zit ook op FR12.

15 november 2022 om 23:22

@Marlinho

Ik kan je garanderen dat niemand van de bovengenoemde groepen op FR12 zit en al helemaal niet (frequent) reageert op artikelen daar. Verder dan Telegram en Instagram gaat het niet qua social media.

Het grootste gedeelte van de reageerders op FR12 zijn trolls, fans van andere clubs en/of mensen (kinderen?) die niet/nauwelijks in de Kuip komen en al helemaal niet gelieerd zijn aan èèn van die groepen.

Wanneer gaan de clubs eens de UEFA aanpakken, die verdienen al heel lang straf net als de FIFA.

Ik ben bang dat een deel van het probleem slechts verplaatst wordt. Stel dat straks Barcelona uit geloot wordt, is de kans groot dat deze debielen alsnog afreizen en voor chaos zorgen.

Blijkbaar zijn er veel supporters nog erg hardleers. De boetes kan je doorrekenen met de kaartverkoop, maar als er geen publiek is benadeel je je club direct. Dom.

Wat een suffies, die leren het nooit.

Willen die gasten, die telkens weer vuurwerk afsteken en ervoor zorgen dat een club boetes krijgt, zichzelf nooit meer supporter noemen?

15 november 2022 om 21:51

@sportsfan

Maar als dezelfde gasten zorgen voor de sfeer + sfeeracties in het stadion, geld ophalen voor bijvoorbeeld Chris Gyan en zijn familie of ervoor zorgen dat duizend(en) supporters veilig vanaf het stadion van Marseille door de achterbuurten naar hun hotel worden gebracht na de wedstrijd omdat de politie het laat afweten, zijn ze dan weer wel supporter?

16 november 2022 om 13:46

@JJR12 Exact wat u zegt! Man naar mijn hart. Maar dat zullen deze “supporters” niet willen begrijpen…

Kost Feyenoord straks de wedstrijd door supporters die denken dat dit soort acties onbestraft blijven. Dat zat er wel aan te komen, he. Maar waarschijnlijk gaan de supporters wel naar de stad waar Feyenoord uit zal moeten spelen en dat gaat weer zorgen voor meer sancties.

En diezelfde "supporters" dadelijk weer mopperen dat er geen geld beschikbaar is voor nieuwe spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren