Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord slaat twee vliegen in één klap en pikt wederom talenten op bij Ajax

Laatste update:

Na Jivayno Zinhagel (15) maken ook broers Tim de Koning (15) en Nick de Koning (17) de overstap van Ajax naar Feyenoord. Dat maakt de Rotterdamse club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. Beiden hebben in De Kuip tot medio 2027 getekend.

De overstap van de gebroeders De Koning hing al even in de lucht. Volgens Ajax Showtime had Feyenoord het duo een goed contractvoorstel gedaan, naast een uitgestippeld toekomstplan. Inmiddels zijn de transfers in kannen en kruiken.

De broers komen op de clubwebsite van Feyenoord kort aan het woord. “Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord de volgende stappen te gaan zetten als voetballer. Het is voor ons allebei een nieuwe club, een nieuwe omgeving, maar ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen”, aldus Nick.

Ook Tim kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Rotterdam-Zuid. “Feyenoord heeft ons uitgebreid laten zien wat voor plannen ze met ons hebben op sportief gebied. Dat voelde meteen goed en dus wilden we graag deze stap zetten. We zijn nog jong, kunnen nog veel leren, dus is het aan ons allebei om hard te werken en te laten zien wat we waard zijn.”

De vijftienjarige Tim de Koning behoorde afgelopen seizoen tot de betere spelers bij Ajax Onder 15. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, werd al geruime tijd gevolgd door Feyenoord. Tim de Koning is tweevoudig jeugdinternational van Nederland Onder 15.

Nick de Koning, eveneens middenvelder, had bij Ajax Onder 17 geen vaste basisplaats, maar maakte aan het eind van het seizoen wel een goede indruk op de Future Cup. De finaledag moest hij overigens missen door een blessure.

Tim de Koning gaat bij Feyenoord Onder 17 samenspelen met Zinhagel, die eveneens koos voor een gevoelige transfer naar Varkenoord. Nick de Koning gaat spelen in Feyenoord Onder 19, waar Dennis te Braak, Ulrich van Gobbel en Ibrahim Afellay aan het roer staan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik vind dit een goede ontwikkeling, niet zozeer dat men elkaars jeugdopleidingen leegrooft, maar meer dat spelers weer dicht bij huis gaan spelen. Zinhagel en deze jongens komen uit de regio Rotterdam, toch mooi om dan voor een Rotterdamse club te spelen.

11 juli 2024 om 11:51

Ik vind al wel bijzonder dat het zo werkt. Ook bij de jeugd. Naar mijn idee zit je bij ajax, feyenoord, psv wel goed in de jeugd.
Als je wekelijks basis zou staan heb je toch niet het idee dat je weg moet.
Het is denk nu richting ajax toe wel een wake up call dat verschillende jongens weg willen

11 juli 2024 om 12:06

@bliek, alleen is Nick de Koning al bijna een halfjaar 17 en heeft hij geen contract en staat hij ook nog eens niet eens wekelijks in de basis

11 juli 2024 om 12:36

Heeft hij geen contractvoorstel gehad of heeft hij geen contract getekend? Dat is wel een verschil.

11 juli 2024 om 12:50

Als je wissel staat en dus niet kan overtuigen krijg je natuurlijk geen contract. Nick is in mijn ogen ook totaal geen bijzondere speler. Waar Tim zeker potentie heeft maar ook zeker geen hoogvlieger is.

Wat mij verbaast is, is dat jongens een team hoger zoals Pharrell Nash, Sean Steur, Levi etc geen contact hebben maar dit soort jongens daar toch al wel redelijk op aasden. Anderzijds, dichter bij huis is misschien ook beter voor ze. Hopen dat Feyenoord wat meer jeugd de kans zal gaan geven dan.

11 juli 2024 om 12:52

Geen contract voorstel gekregen. Gaat mee in de deal om zijn broertje binnen te halen, dat is het grotere talent

11 juli 2024 om 12:55

Als je al 17 bent en je hebt geen basisplaats in de O17 van Ajax dan had ik hem niet eens een contract aangeboden.. Is dan gewoon met alle respect selectie opvulling.

11 juli 2024 om 15:11

Hij heeft geen contractvoorstel gehad. Ajax moet bezuinigen op de salarissen en daar wordt ook de opleiding door geraakt. En dus zullen er scherpere keuzes moeten worden gemaakt en duidelijke prioriteiten worden gesteld. Er zijn in de opleiding legio spelers wier contract ook moet worden verlengd en die hoger worden aangeslagen en wier contractverlenging dus een hogere prioriteit geniet.

Ook is Ajax door het voortijdige vertrek van o.a. Brobbey en nu weer Misehouy anders gaan denken en heeft het beleid aangepast waardoor minder talenten een contract aangeboden krijgen en de club talenten ook geen seniorencontracten meer aanbiedt. Daardoor krijgen de talenten die nu een contractaanbieding krijgen soms wel tot de helft minder salaris aangeboden dan sommige spelers die al een contract hebben.

Geldt ook voor spelers die hun eerste A contract aangeboden hebben gekregen. Van Axel Dongen heeft zijn eerste A contract nog aangeboden onder het oude regime en verdient bijna 2 keer zoveel als Sylvano Vos die onlangs pas heeft getekend. Misehouy kreeg een zelfde contract aangeboden als Vos terwijl hij een zelfde wilde hebben als Van Axel Dongen. Daar is Ajax niet in mee gegaan, Kroes heeft keurig netjes de poot stijf gehouden waarom hij bekend staat en dat heeft als logisch gevolg dat Mishouy nu bij Girona heeft getekend.

Dat heeft niets met sportieve gronden te maken zoals wordt beweerd, ook bij Girona zal hij geen aanspraak op speeltijd kunnen maken als hij zich niet voldoende laat zien. Ajax heeft niet zoveel creatieve middenvelders in de selectie en heeft bovendien het beleid aangepast ten faveure van de opleiding. Daardoor was het uitzicht op speeltijd voor Mishouy waarschijnlijk groter geweest als hij gewoon bij Ajax was gebleven.

Misehouy kon op zijn 15e al naar Mancity omdat hij ook een Engels paspoort heeft. Ajax heeft hem toen uit handen van die club weten te houden door het salarisplafond voor de jeugd voor hem los te laten en hem een seniorencontract te geven. Dat hij nu weer zo hoog in de boom is gaan zitten en uiteindelijk bij de City Group heeft getekend waar Girona onderdeel van is, zal voor de Ajax insiders dan ook niet echt als een verrassing zijn gekomen.

11 juli 2024 om 19:50

Geen serieus voorstel gehad. Alles draait om zijn broertje, dat schijnt wel een talent te zijn.

11 juli 2024 om 12:03

Goede ontwikkeling inderdaad. Al hoef je hier niet steeds nieuwsberichten over te maken. Ik krijg de indruk dat geprobeerd wordt om mensen tegen elkaar op te zetten. En er zijn mensen die het serieus erg vinden dat een jeugdspeler hun club verlaat. Het zijn kinderen hè? Noa Lang leeft nog steeds rent free bij sommigen hier. Ook Bazoer werd destijds uitgefloten door psv supporters. Hoe gênant. De helft van deze talenten verdwijnt uiteindelijk in het amateurvoetbal of stopt er helemaal mee. Als supporter zou ik je dan eerder zorgen maken om het beleid van de club.

11 juli 2024 om 12:29

Noa Lang is dan wel een voorbeeld die het ook wel lijkt op te zoeken. Lijkt het type speler die dat nodig heeft. Liever een stadion die zich tegen hem keert dan dat de mensen voor hem op de banken staan.

11 juli 2024 om 12:38

Twee slechte voorbeelden vind ik. Noa Lang ging in Ajax pak naar Feyenoord trainingen. Dan mag je uitgefloten worden. Bazoer ging van PSV naar Ajax omdat PSV hem beter vond als verdediger waar hij later ook is gaan spelen.

11 juli 2024 om 12:59

Het ligt er ook aan in welke fase van je carriere je de stap maakt en hoeveel aandacht je het schenkt.

De broertjes Timber komen uit de jeugd van Feyenoord en ik heb geen enkele Ajax of Feyenoord supporter gehoord die ze daarom veroordeelde.

Lang zoekt het idd zelf op en Bazoer zat gewoon al in de A-selectie of er tegen aan.

11 juli 2024 om 17:15

Timbertjes komen uit Utrecht dus daar speelde afstand ook een rol.

11 juli 2024 om 14:36

"ik vind dit een goede ontwikkeling, niet zozeer dat men elkaars jeugdopleidingen leegrooft, maar meer dat spelers weer dicht bij huis gaan spelen".

Want Amsterdam is aan het andere eind van de wereld tov Rotterdam. Die twee steden liggen iets meer dan 80 km uit elkaar, dat is ruim 5 kwartier rijden via de A4.

11 juli 2024 om 20:04

Alleen heeft het daar niets mee te maken. Nick de Koning wordt per 1 feb alweer 18 jaar. Hij heeft nimmer een jeugdcontract gehad bij Ajax.

Tim de Koning wordt 15. Alleen geeft Ajax in principe 15 jarige spelers geen jeugdcontract meer. Nu Engeland uit de EU is, kunnen ze niet meer op hun 15de naar Engeland. Dus geeft Ajax pas vanaf 16 jaar een jeugdcontract.

Nick kreeg geen contract bij Ajax en Tim ook nog niet. Feyenoord is wel bereid om ze allebei een contract te geven. Dat is waar het allemaal om draait.

Nick is niet zo erg, weinig bijzondere speler imo. Tim wel erg jammer.

11 juli 2024 om 12:36

Ik draai hem om. Fijn dat Tim komt; Nick is leuk omdat er toch 11 in het veld moeten staan.

11 juli 2024 om 20:15

@njfromvol

Ben alleen benieuwd wel veld het voor Nick wordt want over een half jaar wordt hij volwassen en daarmee senior.

12 juli 2024 om 00:41

@speedyafc, de onder 19 komt volgend jaar weer terug dus dat is nog een jaartje uitstel

11 juli 2024 om 13:39

Nick is ook alleen maar gehaald om Tim aan te trekken. Het gebeurt wel vaker dat het grootste talent van het gezin als voorwaarde stelt dat broerlief ook mee mag doen. Clubs gaan hier altijd in mee en ik kan ze het niet kwalijk nemen.

12 juli 2024 om 01:56

Beetje hoe de broeders Kokcu destijds ook binnenkwamen. Natuurlijk was Orkun het grotere talent dat ze wilden binnenhalen

Tot wanneer kunnen jeugdspelers eigenlijk overstappen? Ligt hun 'transferperiode' (dwz, voor amateurspelers) niet een heel stuk eerder?

11 juli 2024 om 11:41

Volgens mij zolang ze nog geen profcontract hebben.

11 juli 2024 om 11:48

In het amateurvoetbal lag de datum op 15 juni, maar bij BVO’s???? Als ze nog als amateur speelden en ze hebben voor 15 juni aangegeven te zullen vertrekken is het sowieso geen probleem. Aanmelden kan dan altijd maar overschrijven of uitschrijven stond dit jaar op 15 juni

11 juli 2024 om 12:54

In dit geval gaan de jongens een profcontract tekenen, dus geldt ook de transferperiode voor profs, niet meer voor amateurs

Ik denk wel dat het herenakkoord 'doorgescheurd' kan worden. En nee, niet specifiek naar Feyenoord gericht want mijn club en PSV doen het ook (en vast de andere clubs ook als ze de kans hebben). Voor ons is het heel jammer dat Tim weggaat, dat is echt een groot talent. Ik hoop dat we hier lering uit trekken!

11 juli 2024 om 11:44

Dan moet je je organisatie weer beter gaan neerzetten. In principe kunnen alle topclubs een goed plan neerleggen en heb je alleen pech als er een groter talent op jouw positie in jouw lichting zit.

11 juli 2024 om 12:31

"we" zijn ook fors aan het reorganiseren op de Toekomst. Hopelijk voor ons komt het dan minder voor dat grote talenten op die leeftijd al vertrekken. Dat zal nooit 0 worden, dat kan ook natuurlijk aan de voetballers zelf liggen die misschien wat anders willen.

11 juli 2024 om 14:55

Ja, ik kan me daar moeilijk iets bij voorstellen. Als je al jaren bij Ajax speelt, wat maakt dan dat je persé naar Feyenoord toe wilt? (of andersom, en je heet niet Noa Lang).
Dan ligt het aan je organisatie of toekomstplan. En dat is regelbaar.

11 juli 2024 om 11:47

Daar moest ik ook aan denken 😉! Als die dan toch niet meer geldt, haal Hato dan ook ff op 😜 (zal paps leuk vinden).

11 juli 2024 om 12:33

Hahahaha, die kan je ook vast wel ophalen, alleen niet gratis. Weet alleen niet of ome Dennis dat bedrag (welk monsterbedrag dan ook wordt gevraagd) wil overmaken naar ons

11 juli 2024 om 14:40

Laten we het maar bij de opleidingsvergoeding houden die mogelijk in de toekomst uitgekeerd gaat worden (idem
voor Sparta) 😂

11 juli 2024 om 15:26

We zullen zien of ome Alex daar intrapt...

11 juli 2024 om 15:22

Was het herenakkoord ook niet meer gebaseerd op een betere vergoeding indien spelers worden overgenomen. Dat jeugdspelers over en weer tussen clubs switchen is natuurlijk onvermijdelijk en was naar mijn weten ook niet de insteek van dit akkoord.

11 juli 2024 om 20:06

Dit heeft niets met het herenakkoord van doen. Ajax heeft Nick nimmer een contract gegeven dus mag hij gewoon elders tekenen. Is zijn goed recht.

Tim is net 15 geworden en wilde een contract, Ajax wilde nog een jaar wachten. Dus gaat hij naar een club die hem wel een contract wil geven.

Het herenakkoord gaat alleen over de standaard KNVB vergoeding. Feyenoord zou dubbel moeten betalen maar onlangs werd al bekend dat Feyenoord dat niet meer doet.

straks dit geen eigen jeud noemen he,dat mochten wij bij timeber ook niet

ben altijd benieuwd waarom jonge spelers eerst voor club a kiezen en dan opeens overstappen naar club b. krijg vaak het gevoel bij dit soort transfers dat het "verhaal" opnieuw mooier word gemaakt dan bij de andere club het geval was.

11 juli 2024 om 13:03

Maar je deed het wel.

Nu komen deze jongens uit de omgeving Rotterdam, dus weer terug naar hun roots misschien.

Oudere broertje hebben ze er maar bijgenomen om Tim te overtuigen. Als die liever naar Feyenoord gaat, dan zij het zo. Wel dus een nadeel van de samenwerking met Sparta. Talenten willen terug naar die regio,als het even wat minder gaat met Ajax.

11 juli 2024 om 20:08

Daar ging het niet om. Tim wilde ook een contract maar Ajax wilde die pas geven al hij zestien werd. Hij is twee weken gelden net 15 geworden. Oudere broertje kreeg bij Ajax sowieso al nooit een contract terwijl die over een half jaar alweer 18 wordt.

Nu krijgen ze allebei een contract.

Deze jongens hebben zichzelf aangeboden bij Feyenoord omdat ze bij Ajax niet in aanmerking kwamen voor een contract en bij Feyenoord dus kennelijk wel. Spelers zonder contract zijn vrij om te gaan en te staan waar ze willen en als dat naar Feyenoord is, is dat hun goed recht. Naar verluid ging het om een groep van 5 die zich heeft aangeboden, dus wellicht volgen er nog meer.

Je kunt als club niet alle talenten een contract aanbieden, zelfs Ajax kan dat niet met haar enorme begroting. Dus moeten er keuzes gemaakt worden en kennelijk hadden deze talenten niet de hoogste prioriteit. Zinhagel was net 15 geworden en kwam dus sowieso niet in aanmerking voor een contract bij Ajax omdat de club zelden tot nooit net 15 jarigen een contract aanbiedt, dat doet men bij voorkeur pas als ze 16 zijn of worden als het seizoen begint. Naar mijn weten heeft Ajax dat pas 1 keer eerder gedaan, met Emre Ünuvar.

Nu Kroes aan de knoppen zit, gaat dat waarschijnlijk helemaal niet meer gebeuren omdat die luid en duidelijk heeft uitgesproken dat talenten die geld boven ontwikkeling verkiezen, beter hun koffers kunnen pakken. En dat advies hebben die jongens kennelijk ter harte genomen, waarbij wellicht meegespeeld zal hebben dat ze uit de regio Rijnmond komen.

Ajax moet saneren omdat de uitgaven te hoog zijn opgelopen en wellicht speelt dat ook mee. Die bezuinigingen raken ook de opleiding, de jeugdsalarissen zijn ook door Kroes & Co aangepakt en weer genormaliseerd. Die zijn daardoor flink naar beneden bijgesteld en soms zelfs gehalveerd. Dat zou ook kunnen meespelen. Er lopen nog heel wat talenten rond bij Ajax die (nog) geen contract hebben of wier contract afloopt. Die zullen niet allemaal worden vastgelegd, dus wellicht zullen er nog meer van club gaan veranderen. Dat is ook niet nieuw maar een repeterend verhaal dat ieder jaar opgeld doet.

11 juli 2024 om 12:17

Da silva heeft ook een contract op zijn 15 getekend in zomer 2023. Werd bijna tegelijkertijd met Unuvar 16. Huntelaar die over de jeugdcontracten ging lag er vlak daarna helaas ook uit.

11 juli 2024 om 14:33

Dan zijn het er 2 ipv 1, daarmee blijft het nog steeds uitzonderlijk.

Waarom zou je naar Feyenoord gaan? Een mislukt aankoop beleid bij Ajax, waardoor de spaarpot leeg is, is toch juist gunstig voor jeugdspelers? Zie Feyenoord 15 jaar geleden die noodgedwongen Wijnaldum, Fer, De Vrij, Boetius, Castaignos, Mokotjo, Martins Indi, Vilhena en many more moesten laten debuteren... Feyenoord zit ook over 2 jaar ook nog niet in de KKD verwacht ik.

11 juli 2024 om 15:27

Omdat ze uit Rotterdam komen en Ajax geen pluspunten heeft t.a.v. Feyenoord? Dan is het een logische stap om lekker op steenworp afstand te voetballen ipv naar Amsterdam te reizen.

11 juli 2024 om 19:53

Ajax heeft wel een plus punt, jong Ajax in de KKD. Kan je al meetrainen bij het eerste.

Vind dit wel een fijne ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat de topclubs elkaar scherp houden en wel moet een mooi plan moeten komen voor hun talenten.

Daarnaast zie ik dit soort spelers ook liever een stap maken naar een NL’se topclub dan de Chelsea’s en Man City’s van deze wereld!

11 juli 2024 om 17:19

Sluit elkaar niet uit.
Qua beleid is t beter om samenwerking met andere club aan te gaan. Heb t wel s voorgesteld voor Heerenveen. Gat tussen jong Ajax en Ajax 1 is zo groot dat er best een slim model ontwikkeld kan worden. Geldt voor spelers als Botman Doekhi Matusiwa Hansen en nu Unuvar Rijkhof etc. Paar seizoenen op hoogste niveau en dan kan Ajax weer kijken of t wel werkt voor eerste. Zou reteslim zijn. Ook voor Heerenveen want die hebben weinig geld en Botman model werkte uitstekend.
Maar goed, duurt altijd lang voordat voetbalwereld t slim aanpakt

11 juli 2024 om 20:11

Welnee, het gaat allemaal om geld. Ajax wil 15 jarige spelers in principe geen jeugdcontract meer geven. Als Feyenoord dat wel wil, kunnen ze spelers lokken.

Het gaat niet om een ontwikkelplan want die zijn bij Ajax, AZ, PSV en Utrecht beter want die hebben een jong team in de KKD. Daar kan je dus makkelijker aansluiten bij de selectie maar ook gewoon weer in het jong team spelen.

Bij Feyenoord wordt de keuze aan het begin van het seizoen gemaakt, grootste talenten mogen aansluiten bij Dordrecht maar kunnen dan niet af en toe meespelen bij Feyenoord. Maken ze de stap naar Feyenoord, dan kunnen ze niet meer in de KKD spelen. Dus ook niet als ze niet of nauwelijks in het eerste van Feyenoord spelen.

Feyenoord hakt ineens wel heel erg vaak in de jeugdopleidingen van Ajax en PSV!
Het is wel eens anders geweest. Toen kwamen ze bij ons de spelers weghalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren