Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feest in AZ-bus bij Europa League-loting: ‘Dat is met United zeker gelukt’

Laatste update:

AZ plaatste zich donderdagavond ten koste van Royal Antwerp voor de groepsfase van de Europa League en bij de loting van vrijdagmiddag kwam onder meer Manchester United uit de koker als tegenstander. Trainer Arne Slot kijkt reikhalzend uit naar de twee wedstrijden tegen de recordkampioen uit Engeland.

“Als je drie voorrondes overleeft, dat hoop je er in ieder geval één tegenstander bij te hebben die echt tot de verbeelding spreekt. Dat is met United zeker gelukt”, reageert Slot op de clubsite. “We snappen allemaal dat Manchester United een enorm sterke tegenstander is. De andere twee teams (FK Astana en FK Partizan, red.) zijn iets onbekender en gaan we de komende tijd analyseren om te bekijken of wij echt een rol van betekenis gaan spelen in deze poule.”

AZ krijgt op 3 oktober voor de eerste keer te maken met Manchester United, dat op die datum op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. AZ werkt zijn Europese thuisduels aldaar af vanwege de gedeeltelijk ingestorte dak in het eigen AFAS Stadion. Het elftal van Slot sluit de groepsfase op 12 december af met een uitwedstrijd tegen the Red Devils op Old Trafford.

Manchester United speelde al zeventien keer eerder tegen een Nederlandse club in Europees verband, maar AZ was op het Europese podium nog niet eerder de tegenstander van the Mancunians. De laatste ontmoeting van de Engelse grootmacht met een opponent uit Nederland was in 2017, toen Ajax met 0-2 werd verslagen in de finale van de Europa League.

Maakt AZ kans tegen Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Geweldig voor de AZ-supporters maar zo'n schitterend affiche wil je toch niet spelen in dat troosteloze kunstgrasstadion van Den Haag, misschien kunnen ze nog uitwijken?

30 augustus 2019 om 18:01

Kan ook een voordeel zijn aan gezien Manu geen kunstgras is gewend.

30 augustus 2019 om 18:03

Az ook niet

30 augustus 2019 om 18:04

Ik zie het niet als een voordeel dat misschien wel de grootste wedstrijd uit de clubhistorie op zo'n ondergrond gespeeld wordt

30 augustus 2019 om 18:06

Jij weet niet veel van de clubhistorie van AZ blijkbaar.

30 augustus 2019 om 18:26

Nou noem maar op welke wedstrijden jij mooier/groter vond. Sowieso qua naam is Utd de grootste tegenstander die AZ de afgelopen 40 jaar getroffen heeft, feit. Arsenal van 2009 komt in de buurt maar verder echt helemaal niets

30 augustus 2019 om 18:36

UEFA cup finale in 1981?!?

Of vind jij een poule wedstrijd in de eerste ronde groter?

30 augustus 2019 om 22:15

Sparta praag doe alsjeblieft je huiswerk voor je zulke onzin post. Arsenal 2009 was cl en dat arsenal was top, dus even belangrijk ofzelfs belangrijker. Az - sporting 2005 was in mijn ogen de grootste wedstrijd van AZ

30 augustus 2019 om 18:03

We mogen ADO op onze blote knieën bedanken dat we überhaupt kunnen spelen.

30 augustus 2019 om 18:05

Nee natuurlijk niet, we mogen blij zijn dat we ergens terecht kunnen. Het zou wel zeer ondankbaar zijn als we nu ineens weer niet in Den Haag zouden willen spelen. Los daarvan hebben we de keus ook niet, want de speellocatie moest al eerder definitief worden ingediend bij de Uefa. En als het straks vol zit zal het sfeervol genoeg zijn. No problem.

30 augustus 2019 om 18:34

Het troosteloze Old Trafford is ook niks.
Een stadion met plaats voor 76000 toeschouwers zal zeker niet uitverkocht zijn

30 augustus 2019 om 20:15

Nee het zou eigenlijk schitterend zijn als de ArenA gebruikt kan worden, en de vrije zitplaatsen als vrije verkoop voor neutrale kijkers te koop zijn.

Je hoeft niet perse voor Az te zijn, als je je maar zou gedragen.

Maar dat gaat nooit gebeuren.

30 augustus 2019 om 23:02

AZ is allang blij dat ze ergens kunnen spelen! Jammer dat dit soort dingen gezegd worden, aangezien ik van AZ supporters alleen maar dank lees en het voor ADO natuurlijk ook gunstig is en daarnaast leuk dat er in "hun" stadion tegen het grote Manchester United gespeeld word.

En daarom ook zo belangrijk om Europees voetbal te halen. Niet enkel voor NL maar ook voor jezelf..er is als prof toch bijna niets mooiers! 4 clubs in Europa en mooie wedstrijden

Manchester United op kunstgras …
Ik zie een stunt voor AZ in het verschiet liggen.

Als die ene overwinning op United in het Den Haag stadion de doorslaggevende factor is om te overwinteren is het kunstgras toch nog ergens goed voor geweest.

Maar serieus, onder normale omstandigheden is AZ natuurlijk volkomen kansloos tegen United. Zeker met alleen dat jonge grut wat ze daar hebben rondlopen. Ik hoop dan ook dat AZ nog wat goede ervaren spelers aantrekt deze laatste dagen.

Krijg een glimlach van het kijken hiernaar. Sowieso hangt er echt een goede sfeer in de ploeg: veel jonge gasten die veel aansluiting met elkaar hebben en ook met de coach. Heb echt heel veel zin in deze Europese campagne. Misschien met veel geluk een puntje pakken “thuis” tegen united net als tegen Arsenal laatste keer. 2e plek is in deze poule echt niet onhaalbaar.

In de groepsfase van de EL maken ook de kleinere clubs kans tegen de op papier grotere clubs. Deze clubs onderschatten vaak de kleintjes en voor de kleintjes zijn deze wedstrijden het mooiste wat er is. De ideale omstandigheden om gewoon te winnen. Ik geef az een goede kans voor de 2e ronde. Verwacht zelf dat Az ik het toernooi zal groeien.

Twee goede wedstrijden en Stengs en Boadu gaan voor samen ruim 100 miljoen naar United . Prachtig affiche natuurlijk en natuurlijk is de kans dat AZ daar punten tegen gaat pakken erg klein, maar nul is het nooit. Ook United heeft wel eens een mindere avond en ook AZ kan wel eens boven zichzelf uitstijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren