Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente in voetsporen Barça: ‘Veel clubs zullen met bewondering toekijken’

Laatste update:

FC Twente speelt de komende vier seizoenen in kleding gefabriceerd door Meyba, zo maken de Tukkers woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Het Spaanse sportmerk gold in de jaren tachtig en negentig als een grote speler in de voetballerij en kleedde toen onder meer het door Johan Cruijff gecoachte Dream Team van Barcelona, dat in 1992 de Europa Cup I won.

“Ik denk dat heel wat clubs straks met bewondering naar ons shirt kijken. Qua historische betekenis en uitstraling is dit voor FC Twente een geweldige stap”, vertelt manager teamwear van de Enschedese club Ingo Büscher in gesprek met Tubantia. Meyba verliet de voetballerij in de jaren negentig om zich te richten op het maken van onder meer zwembroeken en sneakers.

Via FC Twente hoopt het Spaanse merk nu echter toch weer voet aan de grote te krijgen in de voetbalwereld: “Nu we als club aan de vooravond van een nieuw begin staan, is dit het moment om hierin te stappen. Voor de naamsbekendheid is dit heel goed.” De komst van Meyba betekent dat FC Twente afscheid neemt van Kick’s 21. Dit merk gold als eerbetoon aan Kick van der Vall, oud-speler van de club die zelf ruim twintig jaar een kledingzaak runde in Enschede.

De kleding van Kick’s 21 werd gemaakt door het Elite Group en zo is FC Twente ook bij Meyba uitgekomen: “Vooropgesteld: Kick’s 21 is ons goed bevallen en de verkoopresultaten waren ook prima. Als we ergens in het land waren, vonden de mensen het verhaal dat erachter zat met Kick van der Vall prachtig, maar het had toch vooral een lokaal karakter. We zijn aan het kijken of we het merk Kick’s 21 in een andere hoedanigheid in de fanstore terug kunnen laten keren”, zegt Büscher daarover. De nieuwe tenues van FC Twente worden begin juli gepresenteerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had liever een TD en trainer, maar dit is ook wel aardig, heb nog een shirt van Barcelona 🙂 Edit: ook Cadiz speelde in Meyba, vond het leuke shirts

3 juni 2020 om 17:10

De Cadiz shirts toen waren inderdaad heel opvallend en uniek. Vond ook de Valladolid shirts van toen (met een bijna metallic-achtig licht-violet) erg mooi, veel beter dan de donkere strepen die ze nu hebben.

Hmmm interessante keuze. Als je de shirts van Meyba bekijkt kan het twee kanten op: 1. een geweldige retro look of 2. een goedkope amateuristische look ala Hummel (en dat hadden ze met Kick's 21 eigenlijk ook al).

3 juni 2020 om 16:55

Is er een andere mogelijkheid voor ieder shirt dan? Of geweldig of oerlelijk...

Die marketingpraatjes ook altijd. Niemand gaat automatisch met bewondering naar een shirt kijken omdat de shirtsponsor toevallig een historisch merk is dat in dit geval het dreamteam van Barca heeft mogen kleden. Het enige relevante is hoe het shirt eruit ziet. AZ heeft de laatste jaren in shirts van het in de voetballerij relatief kleine Underarmour gelopen. Echt hele mooie shirts waren dat. Komend seizoen spelen ze met het veel grotere Nike en meteen zijn de shirts minder bijzonder.

3 juni 2020 om 18:28

Underarmour is in andere sporten al een redelijk groot merk. Was en is eigenlijk een kwestie van tijd voordat ze zich gaan meten met de grotere merken in de voetballerij, denk ik.

Zou mooi zijn als de hegomonie van Nike en Adidas en in mindere mate Puma doorbroken wordt. Persoonlijk vond ik Umbro altijd mooi bij Ajax. Draagde met trots altijd dat merk als kind. Een goed Spaans merk dat de top haalt naast Nike en Adidas zou ik alleen maar toejuichen, maar waarschijnlijk bieden Nike en Adidas zoveel geld dat dit soort merken weer vrij snel uit de markt worden gedrukt.

Nieuwe shirts , fijn.en nu nog spelers bij elkaar zoeken die het gaan dragen.momenteel kan de club een eerste elftal opstellen zonder backs en spitsen.daarom ben ik meer benieuwd naar selectie versterking, en een trainer.over 12 weken begint de nieuwe competitie......

Als een club mooi voetbal speelt dan vallen de shirtjes meer op. Als je afbraakvoetbal speelt ondanks mooie shirtjes dan is de animo toch wat minder.

We hebben nogal wat merken gehad de laatste jaren. Krijg er toch een beetje een scapino gevoel bij. Daarbuiten zie ik liever een td, zal wel weer op het laatste moment komen zodat de trainer de eerste 15 potten een excuus heeft dat ze nog niet ingespeeld zijn op elkaar.

Hoop dat we nog meer opkijken van t voetbal van FC Twente
Want daar was geen shirt tegen gewassen afgelopen jaren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren