Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen heeft geen moeite met TOP Oss en houdt hoop op periodetitel

Laatste update:

FC Groningen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de jacht op promotie naar de Eredivisie. In eigen huis wist de ploeg van Dick Lukkien met 3-0 af te rekenen met hekkensluiter TOP Oss. Johan Hove, Luciano Valente en Kristian Stromland Lien namen de doelpuntenproductie voor hun rekening.

Na twintig minuten wist Groningen pas de eerste kans van het duel te creëren. Jorg Schreuders speelde zichzelf knap vrij en haalde uit van buiten het strafschopgebied. Hij zag de bal echter net naast vliegen.

Kort daarop beproefde ook Laros Duarte zijn geluk van afstand. Ook hij was niet succesvol: de poging van de Kaapverdiaan werd gevangen door Oss-doelman Mike Havekotte.

Vijf minuten voor rust was het dan eindelijk wel raak voor de thuisploeg. Een corner van Wouter Prins werd aangenomen door Marvin Peersman, die klaarlegde voor Hove. Hove haalde over de grond uit en zag tot zijn geluk de bal van richting veranderd achter Havekotte verdwijnen: 1-0.

Kort na rust leek de Trots van het Noorden op 2-0 te komen. De ingevallen Isak Dybvik Määttä werd neergelegd, waarna de bal op de stip ging. Leandro Bacuna kon zo zijn eerste van het seizoen maken vanaf elf meter, maar Havekotte koos de goede hoek.

Tien minuten na rust was het dan alsnog raak voor de Groningers. Valente pikte de bal op net buiten de zestien, kapte zijn tegenstander uit en schoot beheerst raak: 2-0.

In het restant van de wedstrijd werd Groningen nog gevaarlijk via Schreuders en Romano Postema, maar het slotakkoord kwam van de ingevallen Kristian Stromland Lien. Rui Mendes gaf een lage voorzet in de zestien, die koeltjes werd afgerond door de Noorse centrumspits.

Groningen heeft na vijf duels nu 12 punten in deze periode. Alleen ADO Den Haag wist meer punten te pakken (15), maar de Hagenaren hebben dan ook een wedstrijd meer gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Voor MVV is de periodetitel nog belangrijker, omdat die ergens halverwege staan. Groningen en Den Haag zullen zich sowieso wel plaatsen van de nacompetitie

11 februari 2024 om 16:50

Dat denk ik niet. Den Haag gaat gelijk promoveren :D

11 februari 2024 om 17:20

Die kans is ook erg groot ja. Dus die hebben dan helemaal geen periode titel nodig

Als FC supporter vind ik het fantastisch dat er elke wedstrijd een groot deel van het elftal Groningse roots heeft! Blokzijl, Prins, Valente, v.bergen, Postema, Schreuders en natuurlijk Bacuna, met De Jonge en Turay ook nog als invallers. Vorig jaar was een verschrikkelijk jaar, maar het heeft moeten gebeuren om dit mogelijk te maken.

11 februari 2024 om 17:09

Tika de Jonge komt uit Zierikzee en is overgenomen van NAC toch een tijd geleden?

11 februari 2024 om 17:58

Dat klopt maar speelt al sinds 2014 bij Groningen dus dat kun je met een gerust hart een zelf opgeleide speler noemen. Ludovit Reis kwam ook uit Haarlem of Hoofddorp. Niet iedereen komt uit Winsum, Baflo of Middelstum

11 februari 2024 om 19:43

Hij speelt niet sinds 2014 bij Groningen.
Sinds 2020/2021.

11 februari 2024 om 18:17

Ik niet. Tuurlijk eigen jeugd is leuk en zie het liefst zoveel mogelijk. Maar genoeg van deze jongens hadden bij de -21 nog moeten spelen zodat zij kunnen promoveren naar de tweede divisie en daarmee de jeugd nog sterker zal worden. Daarnaast met onze budgetten kan het niet zijn dat we met Postema en van Bergen voorin spelen. Daar hadden echt gewoon 2 jongens moeten staan die echt individueel het verschil maken. Dan hadden we nu gewoon ruim 1e gestaan en dit kan in de eindfase nog wel eens betekenen dat je toch ADO niet zal inhalen en in de nacompetitie een veel ervarener RKC gaat ontmoeten. En stel je promoveert toch, dan moet er zoveel binnen geharkt gaan worden om niet direct te degraderen. Dus ja het is leuk, maar het kent vele nadelen.

11 februari 2024 om 21:03

Volledig met je eens hoor! Je kunt wel stellen dat de clubleiding met Van Veen gegokt en verloren heeft! De voorhoede is pover en ben ook bang dat het ons gaan nekken in de eindfase van de competitie.

Dat we in de beker goede resultaten hebben geboek tegen Excelsior en Fortuna geeft nog hoop voor de nacompetitie.. laten we hopen dat Mendes het op zijn heupen gaat krijgen! Moet overigens wel zeggen dat Rente en Bacuna goede aankopen zijn geweest. Peersman is ook belangrijk, maar ben bang dat die in de eredivisie te vaak de fout in zal gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren