Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-vicepremier in beeld bij KNVB: ‘Ach, mijn naam wordt genoemd’

Laatste update:

Wouter Bos was in het verleden politiek leider van de Partij van de Arbeid, hij was minister van Financiën en vicepremier in het kabinet Balkende IV. Bos wordt nu genoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB. De voormalig politicus reageert luchtig.

/

“Ach, als er iets vrij komt in het voetbal of er iets aan de hand is, is mijn naam ook in het verleden wel eens genoemd”, zegt Bos tegen het Algemeen Dagblad. Het formeren van een Raad van Commissarissen blijkt een klus van formaat. Ou-ING-topman Jan Hommen werd genoemd, maar hij is in het politieke steekspel geen kandidaat meer.

Een voorstel om PSV-directeur Toon Gerbrands namens de Eredivisie-koepel ECV tijdelijk commissaris te maken werd gesteund door onder meer Feyenoord, maar Ajax wilde er niet aan beginnen. Directeur Jeroen Slop zei te vrezen voor ‘een Brabantse connectie’.

Wouter Bos is een goede kandidaat voor de KNVB

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 oktober 2016 om 00:02

Voetbalzone laat hier wat essentiële informatie achterwege:

Een voorstel om PSV-directeur Toon Gerbrands ook tijdelijk commissaris namens de eredivisiekoepel ECV te maken, genoot steun van ondermeer Feyenoord, maar werd getorpedeerd door ondermeer Ajax. Directeur Jeroen Slop zei tijdens de vergadering te vrezen voor een Brabantse connectie als Gerbrands en Hommen, die eerder commissaris was bij Psv, kunnen gaan beslissen over de aanstelling van Gijs de Jong.

17 oktober 2016 om 00:04

Haha Ik moet echt lachen om je reactie. Je weet toch wel dat Wouter Bos in Vlaardingen is geboren en hij een rasechte Feyenoorder is lol! Nu vind je hem zeker opeens wel geschikt.
In ieder geval ik ben wel met je eens dat het allemaal regenten zijn en niet per se uit Amsterdam en vind het schandalig dat politici overal aan de bak komen zonder dat ze verstand van zaken hebben of ervaring in dit geval voetbal.

17 oktober 2016 om 00:12

@irriducibili420

Volgens mij schrijft hij toch echt over Gerbrands die werkzaam is bij Psv. Dat i.c.m. met Hommen (voormalig lid RvC van Psv) maakt zo'n opmerking dan wel begrijpelijk niet? Je hebt dan gewoon altijd de schijn tegen met wat er besloten wordt.

Ik zou sowieso zo'n aanstelling iets anders aanpakken, want zo krijg je natuurlijk nooit goed draagvlak.

17 oktober 2016 om 00:20

Dan heb ik hem verkeerd begrepen. Ik dacht hij over Amsterdamse regenten had oa vanwege aanstelling van Wouter Bos. En zelfs als hij het zou niet bedoeld hebben waarom zou een "amsterdamse regent" een ras feyenoorder aandragen als kandidaat?

17 oktober 2016 om 01:43

@irriducibili420

Dit ging niet zozeer over aandragen maar akkoord zijn.

Waar jij op doelt is de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. Ik denk echter dat die groter is bij de supporters dan bij de clubs (en de leiding daarvan) zelf. De clubs zijn zakelijk genoeg om daar overheen te kijken.

In dit geval wil men echter twee paarden uit dezelfde stal gebruiken, dat is gewoon niet handig. Zeker gezien de huidige perikelen rondom de Knvb, dat moet je niet willen.

17 oktober 2016 om 00:08

Inderdaad. Slechte zaak. Dit laat ook weer zien dat het politieke spel voorop staat in amsterdam, het nederlands voetbal is dus minder belangrijk.

17 oktober 2016 om 00:15

@oenieboy

Na al dat geouwehoer bij de Knvb zou je twee mensen over de toekomst laten beslissen die een achtergrond hebben bij een dezelfde club?

17 oktober 2016 om 07:27

Je beter informeren.... waren meerdere clubs, waaronder ook Ajax.

Doe naam levert alleen meer reacties op van mensen die een half lezen en niets uitzoeken.

17 oktober 2016 om 10:48

Het ging kennelijk met name om de combinatie van Gerbrands en Jan Hommen (ex-commissaris bij Psv). Dat vond men (met name Ajax, Groningen en Utrecht) te veel van het goede en als ik het goed begrepen heb heeft Gerbrands zich toen teruggetrokken. Het ging geloof ik om een periode van drie maanden om puin te ruimen en Hommen is kennelijk een gerespecteerd crisis manager die vanuit ING voorgedragen is.

Maar het is wel een beetje triest dat er met name gekeken wordt binnen de voetbalwereld naar de club waar iemand een verleden heeft en niet naar de kwaliteiten die iemand heeft. Je gaat ook steeds meer naar een politieke situatie toe waarbij je straks krijgt dat PSV dwars gaat liggen bij een benoeming van bijvoorbeeld Henk Kivits omdat Groningen moeilijk deed bij het voorstel dat hier genoemd gaat worden etc. En vervolgens komen we uit bij een mindere kandidaat waar iedereen wel mee kan leven en zijn we a) 9 maanden verder en b) hebben we weer niet de beste oplossing gekozen. Te treurig voor woorden eigenlijk....

Ik zou hem liever een rol zien vertolken bij Feyenoord (nieuwe algemeen directeur of iets in de Rvc).

Dat gezegd te hebben, ik denk dat hij de kwaliteiten voor die baan heeft. Ik vraag me alleen af of die stoel wel de juiste voor hem is. Met deze functie zal hij voornamelijk controlerend zijn, ik denk dat hij uitvoerend ook genoeg kan brengen.

Hahahaha serieus? Wouter bos de zakkenvuller? Wat een visie heeft de knvb ook zeg. Het einde is nabij.

17 oktober 2016 om 09:22

Het is van alle tijden om bestuurders, en met name politici, te beschuldigen van "zakkenvullen" en in sommige gevallen is dat ook terecht. Maar niet in het algemeen en zeker niet bij Wouter Bos.

Een functie als minister of staatssecretaris is zwaar en vraagt om iemand met een hoog opleidingsniveau en goede bestuurlijke kwaliteiten. Met deze kwalificaties kun je in het bedrijfsleven een fortuin verdienen, maar in de politiek krijg je het salaris van een directeur van een middelgrote onderneming. Feitelijk is de functie zwaar onderbetaald.

Daar kun je tegenover stellen dat het voor veel mensen een opstap is naar een beter betaalde baan. Zo kun je bijvoorbeeld directeur van de KLM worden of een hoge functie krijgen bij een bank. Allemaal jobs die betaald worden met een jaarsalaris van tegen of over het miljoen, over de bonussen nog niet gesproken.

Wouter Bos is directeur geworden van een ziekenhuis en geniet een salaris van onder de twee ton. Veel geld voor veel van ons, maar voor iemand van zijn kwaliteit en ervaring een schijntje. Waar hij dus de titel "zakkenvuller" aan verdient, is mij niet helemaal duidelijk.

17 oktober 2016 om 09:29

Dan ben je niet bekend met zijn baan bij KMPG, daar verdiende hij wel een half miljoen per jaar. Terwijl die daarvoo4 altijd de salonsocialist uithing en tegen hoge salarisaen voor bestuurders was. Maar als puntje bij paaltje komt pakt iedereen t geld, ook wouter bos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren