Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-toptalent heeft nu eigen kledingmerk: ‘De Ligt heeft respect voor wat ik doe’

Laatste update:

Nazario de Fretes stond in zijn jeugd te boek als een groot talent en speelde in verschillende vertegenwoordigende elftallen van Oranje, samen met onder meer Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donyell Malen en Owen Wijndal. De inmiddels 21-jarige middenvelder slaagde er bij Sparta Rotterdam en later NAC Breda echter niet in om door te breken. De Fretes heeft besloten een bijzondere carrièreswitch te maken, want hij is tegenwoordig werkzaam als succesvol mode-ontwerper.

De Fretes is eigenaar en oprichter van zijn eigen kledingmerk: Seaside Fashion Label. “Ik ben zelf altijd al wel een modemannetje geweest”, vertelt De Fretes in gesprek met de NOS. In de jeugd van Sparta begon hij al ‘voor de lol’ zijn eigen shirts te ontwerpen en te dragen. “Ploeggenoten vroegen dan aan me waar ik dat shirt had besteld. Ik antwoordde dat ze het shirt voor twee tientjes bij mij konden krijgen. Dat ging toen best rap via mond-tot-mondreclame. Voordat ik het wist, verkocht ik shirts vanuit mijn kluisje op de middelbare school. In 2017 liep mijn contract bij Sparta af en dacht ik: ik moet ook een andere inkomstenbron hebben.”

Bij Sparta en NAC kwam De Fretes niet verder dan het beloftenteam, waarna hij nog een tijdje in Bulgarije bij Spartak Varna onder contract stond alvorens hij bij de amateurs van VV GOES opdook. Dat de voormalig international van Oranje Onder-15 en Onder-16 niet is doorgebroken, wijdt hij zelf aan een ‘verkeerde instelling’. “Ik gaf vaak de schuld aan anderen. Het lag altijd aan de trainer en niet aan mij. En ik wilde wel prof worden, maar ik had geen duidelijk doel zoals bijvoorbeeld Matthijs (De Ligt, red.). Hij wilde altijd de beste zijn. Ik had dat niet.”

“Ik was een van de besten van die lichting. Dat vonden die gasten ook. Ze gingen ervan uit dat ik het ging halen en een grote voetballer zou worden. Maar ik dacht dat alles vanzelf kwam. In plaats van extra te trainen genoot ik van de aandacht”, vervolgt De Fretes. Hij heeft nog contact met de jongens met wie hij in het verleden samenspeelde. “Een aantal draagt ook mijn kleding. Noa Lang, Ché Nunnely, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Owen Wijndal, Deroy Duarte en zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Van De Ligt krijg ik af en toe een berichtje. Hij heeft respect voor wat ik doe. En ik ben er trots op dat hij het wel heeft gehaald.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op jonge leeftijd kan het ook gewoon lastig zijn te overzien hoeveel discipline er nodig is om profvoetballer te worden en te blijven. Je hebt het meeste aan coaches die je dat vroeg duidelijk maken. Ik trek maar even de analogie met school. Als tiener en begin 20-er ben je je ook niet altijd bewust van wat nodig is om bepaalde resultaten te halen, in aanmerking te komen voor bepaalde studies en die studies te halen.

Klinkt verder wel als een positieve gast met inmiddels genoeg zelfreflectie. Hij is alsnog iets gaan doen wat hij leuk vindt en goed kan. Niks mis mee.

Haha, dus als De Ligt respect heeft is het goed?
Wat een mooi verhaal wel van deze man dat hij toch nog iets van zijn leven maakt met een succesvol mode-label.
Zie je maar weer dat met talent alleen je het niet redt in de voetballerij. Focus en mentaal is net zo belangrijk.

Ook Jong Oranje en de andere elftallen moeten elf spelers spelers opstellen, deze jongen was een van de elf en heeft zichzelf wijsgemaakt dat hij een van de betere was in die lichting. Zo jammer dat heel veel jongens aan zulke zelf overschatting lijden en niet realistischer om kunnen gaan met hun situatie.

Ik vind hem juist bijzonder veel zelfrelfectie hebben voor iemand van zijn leeftijd. Niet blijven hangen in de fouten uit het verleden. Inzien dat je zelf je kansen tot profvoetballer vergooid hebt en je dus op een andere passie gaan richten. Ik zie veel spelers voorbij komen die tien jaar later nog steeds alle randzaken de schuld blijven geven in plaats van hun eigen gedrag.

5 februari 2021 om 23:26

Eens. Niet doorsukkelen en doen waar je blij van wordt. Netwerkje uit je carrière gebruiken om je fashion onder de aandacht te brengen en gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren