Engeland na rust langs Andorra

Engeland heeft zich vanavond gerevancheerd voor het doelpuntloze gelijkspel tegen Israël van afgelopen zaterdag. Het uitduel tegen voetbaldwerg Andorra werd met 0-3 gewonnen, waardoor de positie van bondscoach Steve McClaren voorlopig weer wat zekerder lijkt.

Na een zeer teleurstellende eerste helft brak Engeland de wedstrijd pas na de pauze open. Steven Gerrard redde het vege lijf van zijn bondscoach door in een tijdsbestek van twintig minuten twee keer te scoren.

In de 53e minuut tekende Gerrard voor de 0-1 door de bal op aangeven van Wayne Rooney achter doelman Koldo Alvarez te schieten. Nadat Rooney vervolgens werd gewisseld, omdat hij tegen een rode kaart aanzat, sloeg Gerrard in de 76e minuut voor de tweede maal toe.

Het slotakkoord was voor David Nugent. De talentvolle spits van Preston North End bekroonde zijn debuut in het Engelse nationale elftal met een doelpunt. Nadat Alvarez een schot van Jermaine Defoe nog had gekeerd, schoot Nugent van dichtbij wel raak en bepaalde de eindstand daarmee op 0-3.

In dezelfde poule van Engeland wist ook Israël vanavond een zege te boeken. Beide ploegen hebben daardoor elf punten en moeten de tweede plek delen met Rusland. Kroatië heeft twee punten meer en staat bovenaan in Groep E. Wel hebben de Kroaten en de Russen een wedstrijd minder gespeeld.