Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Einde bij Ajax in zicht? ‘Denk niet dat we hem volgend jaar nog terugzien’

Laatste update:

Ajax heeft komende zomer een overschot aan middenvelders. Dat probleem wordt donderdagochtend aan de kaak gesteld in de AD Voetbal podcast. De Amsterdammers moeten in de zomerwindow knopen doorhakken en daarbij afscheid nemen van een aantal spelers. Journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad voorspelt het einde van de 21-jarige Benjamin Tahirovic bij Ajax.

Volgens Inan heeft trainer John van ’t Schip tijdens het winterse trainingskamp in Spanje al nagedacht over het drukke middenveld van Ajax. “Toen was Branco van den Boomen nog geblesseerd, net als Sivert Mannsverk en Silvano Vos. Tahirovic speelde op dat moment. Daarnaast kwam naar buiten dat Ajax Kian Fitz-Jim terug wilde halen van Excelsior en op zoek was naar een ervaren middenvelder.”

“Als je dat bij elkaar optelt, kom je al op zes à zeven man, terwijl je Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson ook nog op de ‘8’-positie kunt zetten”, aldus Inan. “Ik vroeg toen al aan Van ’t Schip hoe hij dacht dit te kunnen oplossen. Nu zie je eigenlijk dat dit een soort probleem gaat worden.”

Daardoor moet Ajax puzzelen. “Silvano Vos is eigenlijk alweer fit en heeft genoeg wedstrijdritme opgedaan bij de beloften, maar heeft nog geen één keer weer bij de selectie gezeten. Tahirovic is eigenlijk gezien en ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat we die na de zomer niet meer terug gaan zien bij Ajax...” Tegen FC Utrecht (2-0 winst) viel de controleur afgelopen zondag vlak voor tijd in.

Inan heeft wel vertrouwen in een andere zomeraankoop. “Voor Mannsverk breken wat dat betreft cruciale weken aan, want binnen de staf voelt men aan dat hij echt wel de potentie heeft om ook de komende seizoenen speler van Ajax te zijn. Dat gevoel was er onder Maurice Steijn ook al een beetje, want Hedwiges Maduro is al langere tijd heel enthousiast over Manssverk.”

“Nu moet je gaan kijken: wie houden we? Daar zit Jordan Henderson natuurlijk sowieso bij”, begint Inan aan een opsomming. “Ik ga er vanuit dat Van den Boomen en Mannsverk ook blijven, net als Kenneth Taylor. Silvano Vos, eigen jeugd, heeft zijn contract nog geen jaar geleden verlengd, dus dan zit je al op vijf.”

Volgens Inan is het slijten van middenvelders onvermijdelijk voor Ajax. “Of dat dan tijdelijk of permanent is, dat zal nog moeten blijken, maar duidelijk is wel dat Ajax nu een overvloed aan middenvelders heeft. Komende zomer moet daar toch echt een oplossing voor komen.”

Eerste miljoenentransfer


Ajax nam Tahirovic afgelopen zomer voor 7,5 miljoen euro over van AS Roma, waarmee hij de eerste grote aankoop van de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat werd. De Bosnische international ondertekende in de Johan Cruijff ArenA een langdurig contract tot medio 2028.

Tahirovic kon tijdens zijn start bij het rommelige Ajax regelmatig rekenen op een basisplaats, maar ziet zijn minuten de laatste weken steeds meer afnemen. De totale teller staat sinds zijn komst op 1.950 speelminuten, verdeeld over 28 officiële optredens. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en vier assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Om nu elke dag een bericht voor te zijn, Ajax zal gaan proberen afscheid te nemen van Rulli, Gaaie, Wijndal, Sosa, Martha, Tahirovic, Akpom, Forbs, Mikautadze, Conceicao. BIj een goed bod mogen Berghuis, Bergwijn, Sutalo en Rensch ook vertrekken.

7 maart 2024 om 09:13

Vergeet avila ook niet

7 maart 2024 om 09:15

Verwacht jij een goed bod op Berghuis ? Die is 32 en verdiend een behoorlijk salaris. Ik zou verwachten dat alleen een Turkse ploeg of de zandbank een mogelijkheid voor hem is.

7 maart 2024 om 09:52

Een goed bod voor Berghuis ligt ergens tussen de 5 en 10 miljoen. Dat zullen ze in de zandbank nog wel voor hem willen betalen. Verder is Ajax dan van zijn salaris af wat zwaar drukt op de begroting als je geen CL haalt.

7 maart 2024 om 10:39

Tussen 5 en 10 miljoen vind ik eerder een mega bod dan een goed bod. Hij is 32, dit jaar steeds vaker geblesseerd (kan toeval zijn) en is geflopt in het buitenland.

7 maart 2024 om 09:15

@spettersson,

Om jou voor te zijn, Ajax zal Sosa niet laten gaan, is momenteel je beste optie, en hij zal bij een nieuwe aankoop sowieso blijven als back-up.
Forbs gaan ze ook sowieso nog niet wegdoen, een van je weinige buitenspelers. Eentje waar snelheid in zit, en ik denk ook nog wel toekomst.
Conceicao zal volledig van hem zelf afhangen, zou wel nuttig zijn bij Ajax, maar ik weet niet of hij zich intussen kan aarden.

Sutalo en Rensch zullen niet weg gaan, Sutalo zit niveau in, denk dat ze bij Ajax vooral vertrouwen erin houden, Rensch is je beste optie op rechtsachter en zal ook gehouden worden voor back-up.

Akpom is home-grown, dus zal alleen bij een heel goed bod vertrekken.

7 maart 2024 om 10:01

Sosa laat in geen enkel opzicht zien waarom hij bij Ajax speelt. Haalt zijn niveau als international niet. Daar moet Ajax een andere linksback voor gaan halen. Avila mag namelijk ook weg, maar is langdurig geblesseerd. Forbs verkopen, gaat hem niet worden. Met dat geld moet je proberen Driouech te halen bij Excelsior. Die is gewoon drie keer beter dan Forbs. Voor Sutalo en Rensch moet je een nieuwe rechter centrale verdediger gaan halen. Zowel Rensch als Sutalo maken te veel foutjes waaruit gescoord wordt. Akpom kan weg. Heeft ook het niveau niet wat je bij Ajax wilt zien. Wat Ajax nodig heeft is heel veel dreiging op de vleugels zodat er ruimte komt op de rest van het veld. Nu is Ajax dit gehele seizoen al vleugellam, waardoor je de bal niet kwijt kunt en het wachten is op een foutieve inspeelpass. Zo een Driouech is een genot om te zien. Nog niet altijd constant maar wel het lef om akties te maken. Niet voor niets dat Psv hier achteraan zit. Perfecte vervanger van Lozano of de steeds geblesseerde Lang.

7 maart 2024 om 10:15

Tenzij er een goed bod komt voor Sosa verwacht ik eerder dat er een nieuwe linksback komt waar hij mee mag concurreren. De andere spelers die je noemt zijn nu al slechter dan de basisspelers die we op dit moment hebben.

7 maart 2024 om 10:48

@jeroentje, waarom zou Rensch niet kunnen weggaan? Nog maar contract tot 2025, zit al boven de 100 wedstrijden (dan vinden de meesten het wel tijd), hij zal echt niet als back up willen fungeren na zoveel wedstrijden basis

7 maart 2024 om 12:19

@Pettersson.
Sosa weg doen zou dom zijn. Speelt heel aardig en is inmiddels ingewerkt in de club en team. Als je hem weg doet moet je 2 lb’s kopen die allebei weer helemaal op 0 moeten beginnen.
Met sosa heb je een aardige speler in huis. Je kan eventueel kijken hoe wijndal het in België doet of je die ernaast wil houden. Anders een nieuwe speler naast Sosa, mogen ze de concurrentie strijd aangaan.

7 maart 2024 om 12:41

@spettersson,

Maar een type Driouch heeft Ajax al lopen in de vorm van Mika Godts,

Daarbij, je kan nu de spelers opnoemen die het niveau niet hebben, maar je zal ook reserves moeten hebben. Dat Ajax een nieuwe linksback nodig heeft lijkt me duidelijk. Maar als die dan geblesseerd raakt, kun je niet terugvallen op Avilla, dus daarom zal Sosa blijven.

7 maart 2024 om 12:43

@primetime,

Maar het enige wat hij kan is een stap terug uit. Geen betere club dan Ajax zal interesse in hem hebben. Ik zie Rensch niet snel geld inleveren en voor een mindere club spelen.

7 maart 2024 om 17:42



@j3ro3ntj33__, niet mee eens. Hij verdient nu net 1 miljoen per jaar. In de PL zitten wisselspelers van degradatie kandidaten zoals Nottingham Forest en Brentford al hoger. Hij kan echt wel minimaal 2 miljoen per jaar krijgen in Engeland

7 maart 2024 om 10:35

"bij een goed bod mogen Berghuis, Bergwijn, Sutalo en Rensch ook vertrekken."

Bij een goed bod mag elke speler bij ajax weg....

Het lijkt me dat ajax eerst een TD en trainer moet gaan aanstellen en die kunnen dan de selectie en financien doorlichten en beslissen welke spelers ze komend seizoen nog wel vertrouwen hebben.

7 maart 2024 om 12:17

Nee hoor Rubje. Ajax wil door met in ieder geval Ramai, Hato, Kaplan, Henderson, Mannsverk en Brobbey. Bij een goed bod mag Brobbey niet weg, bij een super bod zal het wellicht niet tegen te houden zijn. En persoonlijk nog te vroeg om te juichen, maar ik zie Gooijer tot nu toe graag voetballen. Maakt net als Hato nog foutjes, maar zijn nog jong.

7 maart 2024 om 12:20

Gooijer en rensch zijn goed als backup voor rb. Maar voor de basis heb je daar een betere speler nodig. Dus daar moet een aankoop bij.
Dan rensch verkopen of gooijer verhuren. De andere mag zich laten zien tegenover de aankoop.

7 maart 2024 om 15:41

Ik vind juist dat gooijer aanvallend heel weinig brengt en zichzelf vaak in de problemen draait. Ik wordt er nog niet echt warm van

Tahirovic heeft opzich best potentie als een sobere 6, toch? Vond hem zo slecht nog niet. Mannsverk laat zich nu ineens zien en dat is problematisch voor hem. Misschien een jaartje op huurbasis naar een andere Eredivisieclub? Kenneth Taylor moet ook eens afgelopen zijn na dit jaar. Vos heeft ook nog niet laten zien een meerwaarde voor het eerste te zijn.

7 maart 2024 om 09:19

@bongiorno,

Tahirovic is goed in ballen afpakken, iets wat een 6 ook behoort te doen, maar het spel maken ligt niet in zijn aard. Dat is hetgeen dat je bij Ajax wel moet hebben, je moet tussen de linies durven passen.

Taylor begint juist weer op te leven, dus niet juiste moment om dat te roepen.

Vos is 18 jaar, laat hem nog maar even 2 jaar zitten.

7 maart 2024 om 09:21

Tahirovic is 19 dus wat is je punt.

7 maart 2024 om 09:23

Van Edson Alvarez vroegen we ook niet om tussen de linies te passen. Meestal heb je twee andere middenvelders die dat doen voor je bij Ajax.

Taylor begint weer op te leven, hou op hoor. Die jongen tikt de honderd wedstrijden aan en heeft vrijwel nooit het verschil gemaakt.

Vos heeft ervaring op een hoger niveau nodig. 18 is juist de leeftijd waarop de beste talenten doorbreken in de basis bij Ajax. Stel dat ie komend jaar kan meedraaien bij een ploeg als Go Ahead?

7 maart 2024 om 09:24

Ik hoor dat al 3 jaar van Taylor, die speelt 1 goede wedstrijd uit de 10. Hij is nog jong maar hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax, dat is geen schande. Hij zit al 4 jaar bij de selectie maar er zit echt 0 progressie in.

7 maart 2024 om 09:34

@bongiorno,

Alvarez vergelijken met Tahirovic gaat ook wel heel ver. Alvarez was de beste bal afpakker van de Eredivisie, was zeer belangrijk en zat overal tussen.

Taylor is met de juiste instructies echt wel een goede toevoeging. Maar dan moet hij niet mee terug te hoeven, kan echt wel goed ballen.

Sommige spelers zijn gemaakt om vroeg te pieken, sommigen hebben daarvoor iets meer tijd nodig. Vos is 18.

7 maart 2024 om 09:39

Dat Tahirovic al heel wat heeft gespeeld, ik heb kunnen zien wat zijn kwaliteit is.
Bij Vos heb ik dat na 280 minuten nog niet volledig gezien, denk alleen dat er in Vos veel meer potentie zit.

7 maart 2024 om 09:40

Dat zei men ook pas het laatste jaar over Alvarez, daarvoor noemde men hem ook geen Ajax voetballer

7 maart 2024 om 11:27

Alvarez is ook geen Ajax 6 in mijn ogen. Een bal afpakken is geweldig, hij is best lang en sterk, dat is handig vandaag de dag, Alvarez is niet alleen sympathiek maar was voor Ajax ook heel nuttig in een verder zwak team. Maar in betere omstandigheden, wil je juist op die positie bij Ajax een ras voetballer. Vurnon Anita had het allebei. Dat was een bijter die ook heel handig was in de opbouw. Alvarez kwam in 2019, durf wel te stellen dat hij in het Ajax van een jaar eerder helemaal verzopen was. Misschien zit er nog meer in als centrale verdediger.

7 maart 2024 om 12:30

Jeroentje, Tahirovic is 19-20 ofzo. Het is geen wereld van verschil. Van Taylor hebben we genoeg gezien, het is klaar. Je kunt daar beter een Mannsverk hebben juist, en dan een echte creatieve middenvelder er naast. Niet een halfslachtige middenvelder als Taylor.

7 maart 2024 om 16:38

Tahirovic is 21 dus wat is jouw punt @acjairmikano?

7 maart 2024 om 09:58

Ik vind Tahirovic ook niet zo slecht als menigeen vindt. Ik zou juist in hem investeren, want ik zie de potentie echt wel.

7 maart 2024 om 10:41

Maar ten koste van wie ? Vos ? En hoe zou je in hem investeren ? Hem in jong Ajax laten spelen maakt hem ook niet beter. Hij zal veel minuten moeten maken dus dan zou een verhuur (in mijn ogen) de enige optie zijn).

Ik ga ervan uit dat ze in Taylor en Hlynsson een 10 zien. Dan zou je uit het rijtje Ftiz Jim, Henderson, Manssverk, Tahirovic, Vos en van den Boomen maximaal 4 spelers nodig hebben. Dat betekend dat er minimaal 2 spelers verkocht kunnen / moeten worden. Als je Berghuis ook echt als 10 wilt gebruiken dan zou je ook nog Taylor of Hlynsson kunnen / moeten verkopen.

Volgens mij heeft Ajax dit aantal middenvelders gewoon nodig. Zo'n Vos zal er zo nu en dan bij zitten maar heeft nog tijd nodig om een vaste basisspeler te worden. Henderson heeft niet het eeuwige leven. Vd Boomen vraag ik me van af wat zijn toegevoegde waarde gaat zijn. Wellicht eentje verkopen en een creatieve man erbij halen. Fitz-jim gaat het sowieso niet redden verwacht ik.

Mannsverk tegen Utrecht was al beter dan alle wedstrijden die Tahirovic heeft gespeeld. Denk dat het beste is om hem inderdaad te verkopen. Past gewoon niet bij Ajax net zoals Marin in 19/20. Hij staat al achter de pikorde achter Henderson, Mannsverk, Taylor en Van den Boomen. Dan heeft het niet zoveel zin om te blijven.ook omdat Vos en Fitz-Jim er ook nog zijn.

Ik zie nog veel potentie in Tahirovic, men vergeet dat hij pas 19 jaar is. Heeft ook echt goede wedstrijden gespeeld, maar in dit dwalend elftal is het voor een jongen van 19 lastig om je gelijk te profileren. Alvarez had ook even tijd nodig.

Verkopen zou ik nooit doen, dan nog eerder verhuren zodat hij zich door kan ontwikkelen. Potentie heeft hij zeker maar gaat soms gewoon mee in de malaise van het hele elftal.

In de jeugd van Roma was Tahorivic wel erg sterk en bij Roma wilde we hem eigenlijk ook niet verkopen echter door de financial fairplay moesten we verkopen.

Zelf ben ik dus minder fan van Fitz-Jim.

7 maart 2024 om 16:40

Tahirovic is 21..

Ik vind hem totaal geen potentie hebben voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren