Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Edwin van der Sar heeft de woordenschat van een kind van twaalf’

Laatste update:

Columnist Nico Dijkshoorn legde in aflevering vier van het tweede seizoen van Kopstukken vanuit Bar & Restaurant NOLA in Utrecht zijn eigen werk eens onder de loep. Na de strenge selectieprocedure haalden niet al zijn verhalen de uiteindelijke aflevering, maar daarmee mogen zij niet verloren gaan. In de bonusaflevering Fragmenten & Feitjes vertelt Dijkshoorn onder andere over zijn verbijsterde blik op de voetbalwereld, zijn afkeer van Edwin van der Sar en hoe zijn boek De tranen van Kuif den Dolder tot grote opwinding leidde in het Drentse Uffelte.

Door: Justus Dingemanse & Kevin van Buuren

“Ik heb een heel verhaal gemaakt over Kuif den Dolder. De beste voetballer op aarde, alleen hij wilde gewoon lekker in Uffelte blijven”, vertelt Dijkshoorn over zijn voetbalroman. Hij had opzettelijk een dorpje uit de provincie Drenthe gekozen. “Die mensen vonden dat geweldig. Als ik het in Friesland had laten spelen, dan dachten mensen aan Faas Wilkes (vermoedelijk Abe Lenstra, red.). Ik zei ook, refereert hij lachend: ‘Jullie zijn het alleen geworden, omdat jullie nog nooit een beroemde voetballer hebben gehad!’”

Wat volgde was een vreemde beroemdheid in Uffelte. “Ik werd erelid van de lokale club en we gingen een stadswandeling doen met mijn boek. Maar ik was daar voor het eerst!”. Wanneer ze in een typische woonwijk terecht komen die de schrijver misschien wel in zijn boek beschreef, neemt hij het woord. “Ik wees naar een huis waarvoor een vrouw de krant aan het lezen was en riep: ‘Dit is dus het huis van die hoer uit het boek! Ik zal even een stukje voorlezen.’”

Nico Dijkshoorn vertelde bijna vier uur non-stop over zijn schrijfwerk tijdens de opnames van Kopstukken

De groep liep vervolgens door naar een centraal plein. Dijkshoorn had bedacht dat buurdorp Havelte een soort rivaal moest zijn. Dat bleek te kloppen. “Er stond een lelijk beeld. Toen riep ik als een soort vakbondsleider: ‘Die schoften van Havelte hebben dit van de sokkel proberen te trekken!’ Toen begonnen die dertig mensen te juichen.” Dijkshoorn bleek indruk gemaakt te hebben. En Uffelte eveneens op hem. “Toen ik wegreed, stonden al die mensen op de landweg te zwaaien. Ik ga nog wel een vervolg schrijven, volgend jaar ergens.”

In het boek De tranen van Kuif den Dolder kon Dijkshoorn op speelse wijze zijn visie op de voetbalwereld kwijt. Een beeld dat hij als kind al voor zichzelf schetste. “Een belangrijk moment was de bestuurskamer. Dat was een magische wereld, daar mocht niemand in.” Maar toen het portaal naar die wereld eindelijk openging, zag de jonge Nico niks magisch: “Ik zag mensen die verdacht veel op mijn vader leken. Ik zag een kamer vol proleten.”

Die ontluistering maakt de columnist nu nog steeds mee in de professionele tak van de sport. “Dat kun je vergelijken met toen ik Van der Sar voor het eerst zag. Die ging op een lullig kistje staan om alle grote geldschieters toe te spreken. Ik had tranen over mijn wangen van het lachen. Van der Sar heeft een woordenschat van een twaalfjarige. Mijn interesse zit altijd in het totale demasqué van die figuren om voetballers heen.”

De voormalig keeper was meermaals het slachtoffer van de columns van Dijkshoorn in Voetbal International. De kritische schrijver bewandelde een lange weg, voordat hij mensen op de hak mocht nemen in het toonaangevende blad. “Ik schreef ook voor Johan een voetbaltijdschrift. Dan ging ik bijvoorbeeld op zoek naar een Panini-plaatje dat niet bestond. Totale paniek bij al die verzamelaars, daar gaat het halve artikel om. Het was een soort van ontregelen, wat ik toen heel eng vond.”

Zijn stukken vielen op en Dijkshoorn erkent dat hij een vreemde eend in de wereld van voetbalcolumns was. “Iedereen was serieus aan het schrijven en toen was er ineens een of andere gek uit Amstelveen die op talloze kilometers afstand wat vond van de schoenen van die en die.” Toen Dijkshoorn enkele jaren later werd weggestuurd bij De Volkskrant, mailde de Johan Derksen hem in zijn onmiskenbare stijl voor een baan bij VI. “Die zei: ‘Ik weet niet wat je verdient bij De Volkskrant. Je krijgt het dubbele, volgende week beginnen.’”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Vind jij Edwin van der Sar geschikt als algemeen directeur van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het beeld dat hier wordt opgeroepen herken ik wel. Van al die Ajax bestuurders die ik heb mogen meemaken is dit echt wel de meest inspiratie- en charismaloze figuur ooit. Totaal geen uitstraling, maakt in publieke optredens altijd een hele machteloze indruk. Echt hopeloos als boegbeeld en leider.
Zijn enige echt nuttige bijdrage aan Ajax was dat hij bij een cursus in de VS had geleerd dat je soms risico's moet nemen als club om verder te komen. En daarom heeft hij de Ajax directie en de RVC ervan overtuigd dat Ajax voortaan in de begroting moet uitgaan van het jaarlijks spelen van de groepsfase in de CL én de verkoop van 50 miljoen aan spelers om daarmee de ruimte te creëren om voor veel geld spelers te kopen én ze exorbitante salarissen te betalen voor sportief succes. Dat heeft goed uitgepakt tot nu toe. Maar dat deze manier van bedrijfsvoering in een veel te kleine markt in Nederland als een boemerang op de club terug kan slaan (daar is maar één of twee seizoenen niet in de CL spelen voor nodig) dat zullen we in de komende periode wel gaan zien. En dan zal blijken dat dit idee van Sar achteraf helemaal geen goed idee was en zal de ster van Sar helemaal gezonken zijn.

Hoe dan ook, ik vind dat idee van Cruijff om zoveel mogelijk oud spelers in het bestuur en de directie te zetten op zichzelf best een goede. Maar waarom dan net deze kerel deze jackpot in zijn schoenen geschoven heeft gekregen is mij altijd onduidelijk geweest. Sar is geen warme hartelijke man, het is een empathieloze technocraat. Kijk maar even hoe hij allee lastige dossiers die hij te verwerken kreeg heeft aangepakt. Moet zeggen dat de kritiek over zijn woordenschat op zichzelf spot on is, maar dat dit niet het belangrijste kritiekpunt op deze man is.

Ajax verdiende en verdient uiteraard een vele betere en charismatischer leider dan deze bonustaak uit Voorhout.

16 juni 2022 om 13:56

Vind dat er wel wat denigrerend word gedaan over zijn werk altijd, zoals jij nu ook doet. Voor de camera is het 3x niks, en heeft hij ook gefaald in de Overmars zaak door zo laat pas voor de camera te verschijnen. Echter zijn de mensen op de werkvloer erg tevreden over hem. Zo waren ook de vrouwen, die slachtoffer waren van Overmars zijn gedrag, erg blij met hoe Van der Sar het achter de schermen aanpakte. Dat lijkt me iets belangrijker dan dat hij het voor de camera doet. Ook is hij er natuurlijk gewoon (mede)verantwoordelijk voor dat Ajax er financieel zo goed op staat. Overigens is de discussie met jou hier al 100x gevoerd, maar het is gewoon een streven van Ajax om voor 50 miljoen te verkopen. Geen verplichting. In Corona tijd lag dat anders. En al was dat wel zo, Ajax heeft nu met het behalen van de KO-Fase CL en met de verkoop van Gravenberch al weer rond de 40 miljoen extra verdiend dan waar ze op begroten. Jij wil hier altijd benadrukken dat Ajax rigoureus casino beleid voert, maar dat is meer de hoop uit jou PSV-hart dan dat het waarheid is.

16 juni 2022 om 14:37

@messi

Hij heeft zeker goede kwaliteiten en ik deel ook niet het standpunt van Constant Kante over de financiën. Dat kan Ajax best een paar keer opvangen. De KNVB hanteert ook gewoon begrotingsregels.

Wel vind ik dat Sar op belangrijke dossiers telkens faalt. Zowel bij Appie, als bij Overmars (publiekelijk dan), als bij zo'n corona-vlucht. Hij doet het telkens fout. Bij Appie te laat aansprakelijkheid erkend, bij Overmars te laat in het publiek verschenen, en toen was het ook niks. En die coronavlucht heb ik hem ook niet over gehoord.

16 juni 2022 om 14:58

@messibazoer
Helemaal mee eens. Maar dat maakt het verhaal een stuk minder jeuïg. Mensen als Constant kante, Nico Dijkshoorn, Johan Derksen, René van der Gijp enz. enz. zien nou eenmaal veel liever een gladde praatjesmaker met een rijke woordenschat. Dat de presentatie dan meestal alleen voor de bühne is, is niet relevant, net zoals het feit dat "de werkvloer" en de RvC wel tevreden is.
Ik ben in ieder geval blij dat deze mensen het gelukkig niet voor het zeggen hebben bij Ajax. Dan maar een minder flitsend optreden in de media!

16 juni 2022 om 16:20

"overigens is de discussie met jou hier al 100x gevoerd, maar het is gewoon een streven van Ajax om voor 50 miljoen te verkopen. Geen verplichting. "

Als Ajax break even wil draaien is dat wél een noodzaak. Want inderdaad, deze discussie is al vaak gevoerd en mensen blijven ondanks het feit dat zowel Sar én Overmars allebei in de pers exact hebben gezegd wat ik zeg maar gewoon hun eigen perceptie verkondigen. Daar kan ik niks aan doen verder. Want het is nu eenmala gewoon oals het is. En als je echt denkt dat ik onzin verkoop, dan houdt jij jezelf voor de gek. En dat ligt niet aan mij verder. Sowieso, waaorm zou een club 'streven' naar verkoop van 50 miljoen per seizoen? Streven naar wat dan? En waarom is dat een streven, wat is het doel dan van dat streven? En waarom 50 miljoen? Zomaar een bedrag? Uit je eigen duim dan?

"jij wil hier altijd benadrukken dat Ajax rigoureus casino beleid voert, maar dat is meer de hoop uit jou PSV-hart dan dat het waarheid is."

En jij (en de jouwen die dit soort dingen zeggen) sluit je ogen voor de realiteit omdat je clubliefde jouw oordeelsvermogen beinvloed. Sorry hoor, maar discussies die erop neerkomen dat inhoudelijke argumenten afgedaan worden met 'ja maar jij hebt een bril op' die hebben geen enkel nut. Want jij hebt uiteraard ook een bril. Dus waarom zou jouw visie die gekleurd is door jouw bril dan wél kloppen precies? Wat ik zeg, zinloos pad dat je bewandelt. Sowieso, 'de waarheid'??? Wat is dat eigenlijk precies?

16 juni 2022 om 16:27

"mensen als Constant kante, Nico Dijkshoorn, Johan Derksen, René van der Gijp enz. enz. zien nou eenmaal veel liever een gladde praatjesmaker met een rijke woordenschat."

Nope. Jouw perceptie van wat ik liever zie is onjuist én onvolledig. Ik zie inderdaad wel liever iemand die zich begrijpelijk en helder uitdrukt. Dat kan ook uitstekend in Jip en Janneke taal trouwens. Daar is niets mis mee. Al heeft Jip en Janneke taal een groot nadeel. Als je hele complexe dingen probeert uit te leggen in taalgebruik dat ook door iemand uit Edam of Loosduinen kan worden begrepen, klopt er vaak geen ene zak meer van datgene wat je zegt. Dan schiet je je doel voorbij. Maar ikhoud zeker van helder en duidelijk taalgebruik ja. Dat klopt. Jij niet dan?

Maar Sar spreekt geen duidelijk en helder Nederlands. Die praat alsof hij het tegen een kind van zes heeft. Dat is iets totaal anders dan wat jij voorspiegelt. Daarin zit niets prijzenswaardig. Dat is lamentabel. Voor een boegbeeld van de grootste en beste club van ons land, aller tijden. Maar kennelijk leg ik gewoon een wat hogere lat en standaard aan dat de (naar ik uit de reacties begrijp) gemiddelde Ajaxsupporter en dan jij doet. Kennelijk is het voor jou al voldoende als iemand drie woorden achter elkaar kan vormen. Okay, dat kan en mag. Maar waarom ik geen hogere standaard zou mogen voorstaan dat maak je nergens duidelijk eigenlijk. En dat is ook niet te verantwoorden, zo'n mening. Een voorzitter en boegbeeld moet een pilaar zijn. En geen zoutzak. Dat vind ik.

16 juni 2022 om 16:35

@constant Kante

"overigens is de discussie met jou hier al 100x gevoerd, maar het is gewoon een streven van Ajax om voor 50 miljoen te verkopen. Geen verplichting.

Als Ajax break even wil draaien is dat wél een noodzaak. Want inderdaad, deze discussie is al vaak gevoerd en mensen blijven ondanks het feit dat zowel Sar én Overmars allebei in de pers exact hebben gezegd wat ik zeg maar gewoon hun eigen perceptie verkondigen"

Volgens mij hebben ze dat toch gezegd in het Corona jaar ? , dus 2020 ?

16 juni 2022 om 17:05

Nope, ze hebben dat al eerder gezegd en daarna nog eens expliciet herhaald. Zie ook hieronder mijn reactie op London Calling. De afschrijvingslast (omdat Ajax zoveel dure spelers heeft gekocht) is torenhoog en die zorgt ervoor dat je dus jaarlijks (en niet alleen in Corona tijd) 50 miljoen spelers moet verkopen.

16 juni 2022 om 21:03

Ik hoef niet uit te leggen waarom jij geen hogere zou mogen voorstaan. Net zoals het tekenend is voor jouw ellenlange betoog dat je aangeeft dat het voor mij al voldoende is als iemand drie woorden achter elkaar kan vormen. Less is more is op jou in ieder geval niet van toepassing. Wij noemen dat hier veel geblaat en weinig wol.

17 juni 2022 om 08:26

@summerof69
Is dacht echt zo ? Als Ajax niet gaat verkopen maken ze verlies en gaat het opgebouwde eigen vermogen hard achteruit. Hoe wil je je versterken als je met al het geld dat je binnen krijgt alleen maar de kosten kan betalen ? Dan is er geen geld om spelers te halen.

En nee, dat Ajax moet verkopen om geen verlies te maken geldt niet alleen voor een corona jaar.

17 juni 2022 om 11:35

Sinds dit beleid is ingezet is er gemiddeld meer dan 50 mio verkocht. Dus redelijk risicoloos. Als je ziet dat het beleid wat gevoerd wordt Ajax redelijk moeiteloos door Corona heen helpt en we eigenlijk het minste last daarvan hebben, dan heb ik vertrouwen in de kundige mensen die in Amsterdam over beleid gaan. En ja daar maakt v.d. Sar gewoon onderdeel van uit.

17 juni 2022 om 12:25

Hee, mijn moeder woont in Loosduinen, beetje respect graag ;-)

18 juni 2022 om 11:13

@Vernon ben het met je eens, behalve op 1 vlak en dat is het verhaal Nouri, dat beslist vd Sar niet zelf. De RVC bepaald of Ajax de aansprakelijkheid gaat erkennen en vd Sar is de boeman, want hij mag het laat naar buiten brengen.

Wel vind ik ook dat vd Dat Ajax veel heeft gebracht samen met Overmars Ajax teruggebracht naar de Europese subtop. Hij mag daar ook best wat credits voor krijgen. Alles wat slecht gaat, gaat nu naar vd Sar dat is natuurlijk niet reëel.

16 juni 2022 om 14:07

@constant kante: Goed geschreven, kloppend verhaal en 100 mee eens.

16 juni 2022 om 14:15

Hoeveel Ajax-bestuurders heb jij dan überhaupt meegemaakt? John Jaakke was sowieso al veel erger. Die Ten Have was een drama. Die Rik van den Boog was ook weinig soeps. Vond je Martin van Geel betere uitstraling hebben dan Edwin? Het zijn toch allemaal mannen zonder charisma.

16 juni 2022 om 14:30

@a123: Martijn van Geel heeft een uitstraling of dat nou een goede of een slechte is, is om het even.

Van der Sar daarentegen straalt helemaal niks uit, die is zo vlak en kleurloos als pluk rook uit je schoorsteen.
En dan nog maar te zwijgen over zijn manier van praten en zijn geforceerde pogingen om serieus en slim over te komen.

16 juni 2022 om 14:49

Svenieman, ik rageer op jou maar had net zo goed op constante kunnen zijn en sommige anderen. Regelmatig hoor ik quotes over Charisma en uitstraling, wat we veel horen als het over keepes gaat. Kan zijn dat iemand met charisma lekkerder bekt voor de kamera en het plaatje er mooier uitziet. Maar. Ik heb liever iemand die inhoudelijk goed werk levert en wat minder smoelt dan andersom. En wat afhandeling van dossiers betreft. Zodra er juristen aan te pas komen wordt alles zorgvuldiger en stroperiger. Voor de kamera, minder, maar blijkbaar in het werkveld een prima persoon. Om het maar eens zo te zeggen, met uitstraling hou je geen ballen tegen.

16 juni 2022 om 15:03

@eduard1962: Ja helemaal eens wat dat betreft hoor, beter iemand die goed in z'n werk is met minder charisma dan andersom. Uiteindelijk gaat het bij een bedrijf om de resultaten.

Er zijn zat keepers die een stuk meer charisma en uitstraling hebben dan van der Sar, maar wellicht veel minder goed zijn in het werk wat van der Sar doet. Geen idee...

Dit artikel ging specifiek over uitstraling en taalgebruik, vandaar dat ik dat aanhaalde.

16 juni 2022 om 15:22

Michael van Praag heeft wel uitstraling.

16 juni 2022 om 16:01

A123

"hoeveel Ajax-bestuurders heb jij dan überhaupt meegemaakt?"

De eerste die ik echt bewust meemaakte was Ton Harmsen. En jij? Hoeveel voorzitters kende jij??
Maar Jaakke, Ten Have, Vdboog waren allemaal gewoon échte voorzitters/directeuren. Van der Sar acteert nog altijd dat hij directeur is. Hij ís er gewoon geen. Nooit geweest ook. Exact hét voorbeeld van hoe een op zichzelf uitstekend idee van Cruijff om oud voetballers belangrijk te maken bij een club niet in alle gevallen een succes is.

En Martin van Geel is inderdaad een enorme zakkenwasser, intrigant en proleet. Heb zelfs persoonlijk een akkefietje met hem gehad in de tijd dat hij nog assistent - TD was bij Willem II. Maar jazeker, Martin van Geel heeft meer charisma in zijn pink dan Sar in zijn hele lichaam van bijna twee meter lang.

16 juni 2022 om 16:12

Eduard

"kan zijn dat iemand met charisma lekkerder bekt voor de kamera en het plaatje er mooier uitziet. Maar. Ik heb liever iemand die inhoudelijk goed werk levert en wat minder smoelt dan andersom. "

Dank voor je reactie Eduard! Want dat is nou juist het mooie in dit verhaal. Leverde Sar nou maar puik inhoudelijk werk! Ik vind juist dat hij inhoudelijk (op dat financiële risicovolle casinobeleid na) helemaal géén puik werk levert. Juist hij faalt als voorzitter en boegbeeld enorm. Leg al die dossiers maar eens op een rij.

En nee, dit heeft niets met juristen en 'stroperigheid' te maken. Echt niks. Niets had Sar tegengehouden om gewoon al direct die aansprakelijkheid te erkennen die iedereen allang wist dat Ajax had. Als poltieke partijen dralen met erkennen van fouten is de wereld te klein maar als een Ajax voorzitter dat doet is men opeens opvallend mild moet ik zeggen. Rare hoe kán dat??

16 juni 2022 om 17:36

Ik denk dat je hier de spijker op de kop slaat: hij acteert (slecht) dat hij een directeur is. Meer niet. De meeste mensen prikken daar zo doorheen, zeker bij zo'n functie waarbij je je vaak publiekelijk moet laten zien.

17 juni 2022 om 11:26

Het is maar waar je een bestuurder op beoordeelt. Onder van der Sar worden dossier opgepakt en afgewikkeld en leidt hij Ajax door allerlei stormen heen. Dat doe hij feilloos. Dat de kritiek vooral van buiten komt en niet vanuit intern en ook niet vanuit de supporters is daarbij veelzeggend. De sportieve successen zijn er en de financiële basis wordt alleen mar beter. Dus wat jij roeptoetert Constantkante is whisfull thinking van een Ajax hater. Onder de streep tellen resultaten en daarin levert van der Sar. Het zal mij, en vele met mij die Ajax een warm hart toedragen, een rotzorg zijn hoe welbespraakt van der Sar is. Ondanks allerlei vervelende dossiers is het nog nooit zo rustig geweest bestuurlijk gezien, bij Ajax. De dossiers zijn allemaal tot tevredenheid van de betrokken partijen afgerond. Dat dat niet op de manier is zoals Contant Kante wil zal iedereen een rotzorg zijn. Dat is dezelfde discussie die ik kan voeren of een moderator zijn aversie tegen een club zo expliciet tentoon mag spreiden op een forum. Wat er door de machtsverhouding die er simpelweg is al per definitie zorgt voor een ongelijk speelveld in een discussie.

16 juni 2022 om 14:38

@constant Kante Onder van der Sar zijn de opbrengsten in merchandising en sponsorinkomsten verdubbeld , zijn er inkomsten uit partnerships in China voor vele miljoenen per jaar bij gekomen. Jij blijft altijd maar hameren op die CL begroting en hoe risico vol die maar is.
Sinds de Cruijff revolutie heeft Ajax in 12 jaar maar liefst 9 keer groepsfase CL gehaald (incl. dit jaar), dus zo groot is het risico niet. Al helemaal niet als je als nummer 2 ook via voorrondes kunt plaatsen als geplaatste club. Ajax is al een jaar of 12-13 niet buiten de top 2 geeindigd.

Ook heeft Van der Sar als vice voorzitter van de European Club Association (eca) en grote gangmaker achter de Conference League het Nederlandse voetbal een enorme gunst bewezen en is hij er persoonlijk verantwoordelijk voor dat PSV als verliezer van de CL playoffs toch 5 Miljoen Euro aan over hield. Dus iets meer respect voor Van der Sar zou wel op zijn plaats zijn

16 juni 2022 om 16:32

"sinds de Cruijff revolutie heeft Ajax in 12 jaar maar liefst 9 keer groepsfase CL gehaald (incl. dit jaar), dus zo groot is het risico niet. "

Bedoel jij nu werkelijk te zeggen: Ajax eindigde 12 jaar 1e of 2e, dus ik mag ervan uitgaan dat Ajax ook de komende jaren gegarandeerd 1e of 2e eindigt én ook in alle gevallen de groepsfase van de CL bereikt?? Wauw! Ik zou zeggen, ga vanavond naar het casino en probeer die strategie anders even uit met je eigen geld, als je werkelijk meent wat je hier stelt. En laat ons morgen even weten hoe het gegaan is. Want dat je op basis van twaalf voorgaande jaren een uitslag kunt voorspellen over een periode van tien jaar is niet alleen absurd, het is ook exact de strategie die Ajax al twee keer eerder probeerde. Onder Jaakke en onder Vdboog. Kennelijk is je geheugen wat kort, ik help je herinneren: Ajax kwam twee keer in een situatie terecht dat ze technisch gezien failliet waren.

Maar hey, sluit gewoon je ogen en houdt jezelf rustig verder voor de gek hoor. Boog en Jaakke waren er ook zeker van dat Ajax niets kon gebeuren.

En dat 'psv' dankbaar moet zijn voor vijf miljoen die Sar 'hoogstpersoonlijk' heeft geregeld voor 'psv' en dat ik daardoor 'wat meer respect/ zou moeten hebben voor een hakkelaar zonder charisma dat vind ik onbegrijpelijke prietpraat. Doe normaal joh!


16 juni 2022 om 16:39

"bedoel jij nu werkelijk te zeggen: Ajax eindigde 12 jaar 1e of 2e, dus ik mag ervan uitgaan dat Ajax ook de komende jaren gegarandeerd 1e of 2e eindigt én ook in alle gevallen de groepsfase van de CL bereikt??"

Ik zou zeggen, doe eens een kansberekeing , met je "doe normaal joh"

16 juni 2022 om 17:09

"ik zou zeggen, doe eens een kansberekeing , met je "doe normaal joh""

Doe normaal slaat op je opmerking dat 'psv' wat meer respect moet tonen voor vdsar. Want die opmerking slaat nergens op!

Wat je bedoelt met doe eens een kansberekening dat snap ik niet. Want als jouw berekening is dat je na een reeks van 12 uitslagen, in voetbal met ontelbare variabelen, iets zinnigs kunt zeggen over de komende tien jaar, dan heb je niet alleen alle statistische regels aan je laars gelapt, je laat ook zien dat je het hele concept 'kansberekening' niet hebt begrepen.

Nogmaals: pas jouw kansberekening vanavond maar toe met je eigen centen in het casino. En laat ons morgen weten hoe het ging.

'doe eens een kansberekening....', manmanman,....

16 juni 2022 om 19:53

Wel grappig dat je dat ene stukje over de groepsfase er uit pikt (wat een terecht punt is) maar alle andere dingen die van der sar goed heeft gedaan die hij noemt negeert.

17 juni 2022 om 11:58

Jij, constantkante, snapt niet zoveel van kansbereking, variabele settings en casino. Een reeks van 12 jaar kan weldegelijk een basis zijn voor kansberekening. Sterker nog een enkele uitslag zou al een basis kunnen zijn. Als je op zoek bent naar 100% zekerheid door alle variabele uit te sluiten en je te baseren op een oneindige reeks dan heeft dat nou net helemaal niets meer met kansberekening te maken. Altijd jammer als mensen voor dom worden weggezet door mensen die er zelf bar weinig van snappen.

16 juni 2022 om 14:49

Nee, als je maar iets schreeuwt wat lekker bekt heb je wel een warm hart. Je roeptoetert, maar je weet eigenlijk niet of Ajax en v/d Sar zich aan bepaalde afspraken, regels en of richtlijnen dienen te houden. Jij kan van buiten niet oordelen hoe iemand van binnen is.

16 juni 2022 om 16:36

"je roeptoetert, maar je weet eigenlijk niet of Ajax en v/d Sar zich aan bepaalde afspraken, regels en of richtlijnen dienen te houden. "

Er is een afspraak binnen AJax dat Sar zichzelf moet verkopen als een soort vreemdeling in zijn eigen huis en vooral als een stoethaspel over moet komen? Ah okay, nee in dat geval heb jij helemaal gelijk! Daar weet ik niks van inderdaad.

Maar in dat geval vind ik wel dat ik nog wel wat mag zeggen over het feit dat binnen Ajax, als ik jou mag geloven, debiele en rare richtlijnen en regels gelden. En zelfs al weet ik dan nu dat Sar zichzelf zo voor schut zet omdat hij dat moet van de regels en interne richtlijnen, dan noch vind ik dat Sar dan kennelijk een rubberen ruggengraat heeft en persoonlijkheid mist, want als hij zich conformeert aan dergelijke regels, dan is hij al helemala géén knip voor zijn neus waard.

"interne regels en richtlijnen ken jij niet", mán hoe verzin je het, werkelijk,....

16 juni 2022 om 17:30

Jij bent niet eens voor Ajax. Jij weet alleen wat jij wilt weten en ziet vooral wat je wilt zien. Nuanceren is blijkbaar lastig voor je en dus ga je maar schreeuwen als een simpleton met het gedachtenniveau van een 12 jarige om blijkbaar iemand die jij niet kent, waarvan jij niks weet te proberen te beschadigen om denk ik zo maar belangrijk over te willen komen. Wie ben jij dan?

16 juni 2022 om 18:38

"jij bent niet eens voor Ajax."

Dat is 100% correct! Maar, het klinkt als een argument. Maar waarvoor dan precies? Leg uit, aagezien jij wél voor Ajax bent.

"schreeuwen als een simpleton met het gedachtenniveau van een 12 jarige om blijkbaar iemand die jij niet kent, waarvan jij niks weet te proberen te beschadigen"

Ik heb een mening én onderbouw die. Jij bent het er niet mee eens. Dat kan en mag. Maar om iets waar jij het niet mee eens bent af te doen met 'simpleton', dat heeft een naam he. Dat noem je een drogreden. 'oh jij vindt iets anders dan ik, oh nee maar dan ben jij simpel'. Retorisch heb je met dit soort nonsens het debat echt direct verloren. Sorry, verder niets aan toe te voegen.

"om denk ik zo maar belangrijk over te willen komen."

Oh ja? Werkt dat bij jou zo ja? Dat als jij een mening hebt dat ij daarmee beoogt om belangrijk over te komen ja? Dank voor deze insite in jouw ziel. Ik geef je de top om voortaan bij het beoordelen van andere mensen vooral niet uit te gaan van je eigen karakter. Dan hoef je voortaan dit soort rare opmerkingen niet meer te maken. 'belangrijk over wil komen....' please zeg en jij verwijt mij 12 jarigen gedrag?? Jeetje.

"wie ben jij dan?"

Iemand die kritiek uit en een mening heeft over iemand. En voor jouw begrip, op deze site is kritiek op Ajax, spelers en bestuurders van die club gewoon toegestaan. Als dat je niet bevalt is dat echt jouw uitdaging. Hier mag ook op Ajax kritiek worden geleverd. Zeker als je dat doet, zoals ik, met onderbouwing en op grond van een steekhoudende conclusie.

Wat ik tot nu toe van jou alleen maar heb gezien is persoonlijke aanvallen, sneren over wat jij vindt van mijn onderbouwing en de suggestie dat het van jou verboden is om kritiek op Ajax te leveren. Maar één inhoudelijk argument of onderbouwing van jouw kant waarin je aantoont dat ik ongelijk heb, die ben ik in jouw conplete tekst nog niet tegengekomen. Dat maakt jouw hele reactie een zwaktebod, gebaseerd op louter persoonlijke aanvallen.

Ik zou zeggen, probeer het nog één keer op argumenten en produceer eens inhoud. Daar zal ik op reageren nog. Op nonsens als 'ja maar jij bent niet voor Ajax en 'wie ben jij" daar ga ik geen tijd meer aan voldoen. Want mijn god zeg, wie ben jij dan??

16 juni 2022 om 18:59

Omg,... want dit zijn argumenten?
"het beeld dat hier wordt opgeroepen herken ik wel. Van al die Ajax bestuurders die ik heb mogen meemaken is dit echt wel de meest inspiratie- en charismaloze figuur ooit. Totaal geen uitstraling, maakt in publieke optredens altijd een hele machteloze indruk. Echt hopeloos als boegbeeld en leider."dit is een mening geen argument.

"zijn enige echt nuttige bijdrage aan Ajax was dat hij bij een cursus in de VS had geleerd dat je soms risico's moet nemen als club om verder te komen. En daarom heeft hij de Ajax directie en de RVC ervan overtuigd dat Ajax voortaan in de begroting moet uitgaan van het jaarlijks spelen van de groepsfase in de CL én de verkoop van 50 miljoen aan spelers om daarmee de ruimte te creëren om voor veel geld spelers te kopen én ze exorbitante salarissen te betalen voor sportief succes. Dat heeft goed uitgepakt tot nu toe. Maar dat deze manier van bedrijfsvoering in een veel te kleine markt in Nederland als een boemerang op de club terug kan slaan (daar is maar één of twee seizoenen niet in de CL spelen voor nodig) dat zullen we in de komende periode wel gaan zien. En dan zal blijken dat dit idee van Sar achteraf helemaal geen goed idee was en zal de ster van Sar helemaal gezonken zijn." Dit is een aanname en blijkbaar een hoopvolle verwachting. Wederom geen argument.

"hoe dan ook, ik vind dat idee van Cruijff om zoveel mogelijk oud spelers in het bestuur en de directie te zetten op zichzelf best een goede."oh ja, waarom dan? Ik zie hier geen argument.

"maar waarom dan net deze kerel deze jackpot in zijn schoenen geschoven heeft gekregen is mij altijd onduidelijk geweest. Sar is geen warme hartelijke man, het is een empathieloze technocraat." Dit is een eigen interpretering van iemand die jij niet kent. Geen argument.

"kijk maar even hoe hij allee lastige dossiers die hij te verwerken kreeg heeft aangepakt."nou vertel hoe heeft hij het aangepakt. Heb jij daar zicht op? Niet? Oh geen argument.

"moet zeggen dat de kritiek over zijn woordenschat op zichzelf spot on is, maar dat dit niet het belangrijste kritiekpunt op deze man is. "waarom is het spot-on?
Jij weet wat de woordenschat van een 12-jarige is? Er zijn 12-jarigen die een breder vocabulaire hebben dan dat ik jou ooit heb zien schrijven. Hier roep je dus maar wat. Alles behalve een argument.

"ajax verdiende en verdient uiteraard een vele betere en charismatischer leider dan deze bonustaak uit Voorhout" Geen idee wat je hiermee wilt. Dit is een mening en geen argumentatie. Wel fijn dat je Ajax een nog betere directeur wenst. Daarnaast cancel je hiermee iemand, Was jij niet tegen de cancelcultuur?

16 juni 2022 om 15:02

@constant dat beeld wat jij schetst is niet het beeld wat Nico schetst. Hij heeft het voornamelijk over communicatie en jij maakt er een heel denigrerend verhaal van. Als ik jouw stuk lees dan lijkt het alsof jij erbij bent geweest en durf best te zeggen dat dit niet waar is. Dit is jouw interpretatie van wat jij hoort. Prima maar herkenbaar voor mij totaal niet.

Ja, ook ik ben niet onder de indruk van zijn communicatie maar ook erg blij met zijn bestuurlijke aandeel en zijn ontwikkeling als bestuurder. Restulaten zijn uitstekend maar ook die bagatelliseer jij even want komt niet overeen met beeld wat jij hebt van hem. Geen probleem, heb inspirerende leiders meegemaakt met fantatsische theoretische visie en strategieën maar in pratktijk geen enke resultaat.

Ik zou ook zeker de communicatie richting grote groepen aan een ander overlaten maar zeker doorgaan met besturen en beleid maken want dat heeft ons zeker succesen gebracht. Ja tot nu toe maar zo werkt dat toch ook?

16 juni 2022 om 16:09

Wauw wat een onzin zeg. Jij weet helemaal niet hou vd sar intern functioneert. Heeft namelijk heel veel goeie dingen gedaan binnen de club hoor. En geen charisma? Heeft je juist wel. Echt triest om iemand zo finaal af te zeiken omdat hij wat presentatie skills mist. Vraag me af wat jij voor de kost doer, aangezien je vd sar helemaal ar probeert te maken.

16 juni 2022 om 16:44

"wauw wat een onzin zeg. Jij weet helemaal niet hou vd sar intern functioneert. Heeft namelijk heel veel goeie dingen gedaan binnen de club hoor. En geen charisma?"

Ik weet wel hoe Sar functioneert op de punten die ik benoemde. Die kon ik met eigen ogen zien namelijk. Op TV. Heb jij het niet gezien soms? Of vond jij dat hij wél charisma had zeg jij? Dan hebben jij en ik duidelijk een visie op het woord charisma dat diametraal tegenover elkaar staat. Welke definitie hanteer jij dan eigenlijk?

En veel goede dingen gedaan voor de club ja? Zoals? Benoem ze anders even, dan werken we dat rijtje samen even af. Noem wel ook Nouri, Overmars, Corona trip, optredens op TV, tijdens bekerfinale, etc etc. !

"vraag me af wat jij voor de kost doer, aangezien je vd sar helemaal ar probeert te maken."

Want dat is van belang waarom precies? Want als ik bv zelf voorzitter ben geweest van een club dan mag ik wel kritiek hebben maar als ik vakken vul bij de AH nee dan mag ik niks zeggen? Wat is dan in jouw ogen het niveau dat ik minimaal moet hebben om iets kritisch over Ajax of een bestuurder van Ajax mag zeggen? En ga je dit dan voortaan ook tegen iederee hier op VZ zeggen? Dat ze pas iets mogen zeggen als ze iets wezenlijks voor de kost doen???

16 juni 2022 om 17:27

hahaah sorry constant kante, maar heb echt ff geen tijd om uitgebreid in te gaan op je lap tekst. Ben erg druk met mijn thesis. Zal het ff kort houden. vd sar is mede verantwoordelijk voor het succes van de club de aflelopen 10 jaar. Het gaat geweldig met de club sinds hij er zit.

Over je laatste punt: tuurlijk mag je kritiek hebben, maar jij komt met dingen als 'charisma' aanzetten. Tsja, dat is sowieso een subjectief begrip, maar is beetje makkelijk om iemand daarop te pakken. Alleen bij Nouri zat hij echt fout. Overmars kon ook beter, maar is echt niet zo dat hij alles fout doet ofzo. Zijn presentatie is alleen iet wat onhandig, die zal ik je geven. Dat corona tripje slaat natuurlijk nergens op. Dat was weer een mooi moment voor iedereen die ajax haat om lekker kritiek te leveren. Wat erg zeg drie spelers op een leeg vliegtuig zetten. Op TV is hij juist vaak vrij sterk dus weet niet wat je bedoeld? Bekerfinale maakte hij juist grote indruk op velen, maar omdat jij het slecht vond is het opeens helemaal niets? Je hebt prima reacties, maar je loopt wel een klein beetje te onderwijzen hoor af en toe. We zijn geen kinderen van 12 hoor.

16 juni 2022 om 16:31

Zoals gebruikelijk klopt je verhaal over de financiã«le positie van Ajax niet.

Je zou je hier kunnen baseren op het jaarverslag en de bijgevoegde accountants verklaring. Mocht het risico wat jij hier schetst bestaan dan zijn zij wettelijk verplicht om dit in hun verklaring te melden. Kennelijk weet jij meer dan Deloitte want zij geven aan dat er geen risico bestaat m.b.t de continuã¯teit van de onderneming.

De uitspraak dat Ajax voor 50 miljoen aan spelers moet verkopen is ook behoorlijk uit zijn verband getrokken. Ajax moet geen spelers verkopen om de salarissen te betalen dat heeft ook niemand binnen Ajax geroepen. In een normaal jaar (zonder corona) heeft Ajax een operationeel resultaat rond de nul, kan een kleine plus of min zijn. Bij goede Europese prestaties loopt dat bedrag op. Hier zit de aan en verkoop van spelers echter niet in.

De 50 miljoen waar overmars aan refereerde heeft betrekking op de afschrijvingslast op spelers Die is jaarlijks, door de vele aankopen, 40-50 miljoen (en doordat het operationele resultaat ongeveer 0 is moet Ajax voor dat bedrag verkopen om een positief netto resultaat te halen).
Alleen, dit bedrag is niet lineair. De totale balans aan vergoedingssommen die over een periode van 5 jaar moeten worden afgeschreven is een kliene 140 miljoen. De zwaarte daarvan ligt altijd in het eerst komende jaar en blijft ongeveer constant of loopt zelfs iets op doordat Ajax steeds duurdere spelers blijft kopen. Koopt Ajax geen spelers meer dan neemt dit bedrag jaarlijks af en is de enige impact dat het eigen vermogen jaarlijks af neemt, zelfs als die post in 5 jaar naar 0 gaat, gaat Ajax nog een fors eigen vermogen over.
Wat Ajax niet kan is spelers blijven kopen zonder zelf iets te verkopen, dan zouden ze op een gegeven moment in de problemen komen.

16 juni 2022 om 16:59


"mocht het risico wat jij hier schetst bestaan dan zijn zij wettelijk verplicht om dit in hun verklaring te melden. Kennelijk weet jij meer dan Deloitte want zij geven aan dat er geen risico bestaat m.b.t de continuã¯teit van de onderneming."

Mooi dat je dit aanhaalt. Alleen heb ik nergens gezegd dat de continuïteit van de onderneming in gevaar is. Waar haal je dat vandaan dan dat ik dat zei?
Ik zei: Als Ajax operationeel break even wil draaien dan zullen ze daar, op jaarbasis, 50 miljoen aan spelers moeten verkopen. Dus leuk over wat Deloitte dan moet aangeven of niet, maar mijn uitspraak klopt dus gewoon als een bus. Zeker omdat jij mijn verhaal nota bene ook nog eens zelf bevestigt! Kijk maar:

"de uitspraak dat Ajax voor 50 miljoen aan spelers moet verkopen is ook behoorlijk uit zijn verband getrokken. Ajax moet geen spelers verkopen om de salarissen te betalen dat heeft ook niemand binnen Ajax geroepen. De 50 miljoen waar overmars aan refereerde heeft betrekking op de afschrijvingslast op spelers Die is jaarlijks, door de vele aankopen, 40-50 miljoen (en doordat het operationele resultaat ongeveer 0 is moet Ajax voor dat bedrag verkopen om een positief netto resultaat te halen). "

Want hier is de bevestiging van mijn woorden! Ajax heeft momenteel een huishouding waarbij ze dus jaarlijks voor 50 miljoen zullen moeten verkopen, anders draaien ze operationeel verlies. Overigens, operationeel is het resultaat van Ajax al heel erg lang niet 'nul', al jaren is de exploitatie niet dekkend en moet er enkele miljoenen rood geschreven worden. Dat wordt gecompenseerd door de positieve resultaten van trasferinkomsten. Staat allemaal in de jaarstukken trouwens. En daarmee, wederom, bevestigt dit exact mijn woorden: Ajax moet verkopen om break even te draaien.

En nogmaals, ook jij gaat hier weer beginnen over '... anders salarissen niet betalen'. Ik heb dát nooit beweert. Nergens. Het kan zijn dat Ajax supporters zelf een invulling geven op mijn woorden en dan mij aanvallen op hun eigen woorden, maar van jou verwacht ik iets meer en iets beters. Want jij kunt om te beginnen, anders dan 90% van de Ajaxsupporters hier, tenminste een jaarrekening lezen en begrijpen. En jouw kritiek op mij vind ik normaal gesproken keurig, correct en best to the point, al lees ik in deze reactie dus wel een aantal onvolkomenheden omdat je mij verkeerd citeert en dingen aandraagt die ik nooit beweert of gesteld heb.

Maar, bottomline als we de ruis een beetje van je reactie af halen stel ik vast dat je mijn lezing over het jaarlijks moeten verkopen van 50 miljoen aan spelers dus bevestigd en onderschrijft. Dat is mooi, want wat ik zeg klopt dus gewoon. Ook al vinden een heleboel Ajax supporters met hele lenge teentjes én het onvermogen om kritiek op hun club te moete lezen dat ik dit soort dingen niet zou mogen zeggen. Maar ja, wat ik zegt klopt gewoon. Dus blijf ik dat zeggen.

In dit verband: je geeft zelf al aan dat wat ik zeg (50 miljoen per seizoen) kan veranderen áls Ajax geen dure spelers meer gaat kopen. Want dan daalt het jaarlijkjs af te schrijven bedrag vanzelf. Dat klopt. Maar daarmee open je de doos van Pandorra. Want Ajax dat 'niet meer gaat kopen' is geen realistische optie. Ik ga niet hier weer die discussie over de jeugdopleiding voeren (dan krijg ik weer een lading boze mensen over me heen) maar probeer jij mij met droge ogen een scenario als deze te verkopen? Gaat niet gebeuren. Al is het alleen maar dat niet meer kopen door Ajax, vanzelfsprekend, sportief repercussies zal hebben. En gezien het beleid is het halen van de groepsfase CL pure noodzaak. Dus de kans dat Ajax niet koopt is nihhil. Nee sterker, Bergwijn (25 miljoen) gaan ze halen plus nog een setje meer spelers. Dus de afschriijvingslast gaat niet afnemen. Eerder toenemen, lijkjt mij logischer. En ik denk dat jij dat ook wel ziet, als je een beetje realistisch bent.

Maar dank voor je tenminste inhoudelkijke reactie. Velen kunnen wat dat betreft aan jou een voorbeeld nemen.

16 juni 2022 om 18:33

Het operationele resultaat is niet al jaren negatief, het was alleen vorig jaar zwaar negatief door Corona en zou zonder Corona positief zijn geweest in het jaar er voor. Dit jaar zal het er vooral afhangen hoe de settlment rond Nouri in de boeken komt of ze een positief of negatief operationeel resultaat kunnen laten zien. De afgelopen 10 jaar is het 3 keer negatief geweest waarvan 2 keer door Corona en 1 keer toen ze helemaal geen Europees voetbal speelden. Om een positief operationeel resultaat te schrijven moeten ze of CL spelen of overwinteren in de EL (dat is een risico maar in diezelfde afgelopen 10 jaar maar 2 keer niet gelukt en iets wat ze ook vaker naar buiten hebben gebracht)

De spelers verkopen zitten niet in het operationele resultaat dus zelfs al zouden ze ze verkopen dan heeft het geen impact op het operationele resultaat. Misschien dat hier de ruis vandaan komt, maar het operationele resultaat is grofweg de omzet minus de salarissen, huur van de Arena en de kosten van de jeugdopleiding. Het aan en verkopen van spelers zit hier niet in. Daarom ga ik er van uit dat wanneer jij zegt dat Ajax spelers moet verkopen om een positief operationeel resultaat te schrijven je impliciet ook zegt dat ze spelers moeten verkopen om de huur of de salarissen te betalen.

Waar ik het mee eens ben is dat Ajax, om dezelfde transfersommen te blijven uitgeven, of sportief, met name in de CL, hele goede resultaten moet boeken. Of voor vergelijkbare bedragen spelers moet verkopen als waar ze spelers voor kopen (of een combinatie van die twee).

Ik begin nergens over de opleiding. Natuurlijk is het een utopie om te denken dat Ajax geen spelers gaat kopen. Alleen is het net zo goed een utopie om te denken dat Ajax geen spelers gaat verkopen.

Waar ik het dus niet mee eens ben is dat Ajax een risico zou lopen. Dat lopen ze pas op het moment dat ze op dezelfde voet geld blijven uitgeven aan transfers zonder dat er, misschien anders gefaseerd, voor vergelijkbare bedragen spelers verkocht of geld wordt verdiend in de CL. Dat kunnen ze een jaar of twee volhouden, maar niet oneindig. Dan zou het theoretische risico zijn dat ze het sportief niet goed doen en geen spelers verkopen, maar wel voor vergelijkbare bedragen spelers blijven kopen, over 3 jaar geen spelers meer kunnen kopen. Dat lijkt me wat ver gezocht.

16 juni 2022 om 21:53

@constant: het is “bonenstaak”. Of je moet bedoelen dat de functie van voorzitter voor vd Sar een bonus-taak is. Waar ik het dan niet mee eens ben. Dat geldt ook voor de rest van je betoog.

Wat Nico Dijkshoorn zegt over Perez dat hij goudeerlijk is, slaat gewoon helemaal nergens op. Als hij praat over Ajax kan je heel duidelijk horen dat hij milder spreekt dan als hij praat over bv PSV.

Wat betreft andere Nederlandse voetballers heeft ie echt een punt, jonge spelers praten echt alsof ze allemaal van de straat zijn met weinig woordenschat. Echt lachwekkend om te horen. Affelay daarentegen is echt genot om naar te luisteren.

Persoonlijk vind ik het altijd knapper wanneer iemand met gewoon normale woorden zijn punt weet te maken. Dan wanneer men met een exorbitant aantal dure woorden middels het vocabulair poogt interessant over te komen om te verbloemen dat hij niks te melden heeft. Maarja, dat ben ik hè.

16 juni 2022 om 14:44

helemaal met jou eens. Veel gepraat en moeilijk doen. Ik hoor het al zoveel. gewoon eenvoudig.

16 juni 2022 om 17:01

Iets duidelijk maken in gewone normale woorden dat willen we allemaal. Maar daar hebben we het hier niet over. Sar praat alsof hij tegen kinderen van zes praat. Dat is echt wat anders dan Jip en Janneke taal.

16 juni 2022 om 20:25

Haha, strikt genomen is dat juist précies Jip en Janneke taal, in de letterlijk zin des woords. Figuurlijk heb je wel gelijk .

16 juni 2022 om 21:21

Wat mij bij van de sar opvalt is dat hij faalt door afwezigheid op belangrijke momenten maar dat hij zelfs met zijn eigen woorden de plank nog misslaat. Zijn gedrag is niet een grote onderneming waardig !

verdomme wat is dat titel veranderen toch pleuris irritant. JA Voetbalzone JE HEBT EEN Extra VIEW Erbij

16 juni 2022 om 14:34

Ha Cacciat0re,

In dit geval gaat het om een nieuw artikel behorend bij de 'feitjes & Fragmenten'-aflevering, de bonusuitzending van Kopstukken met Nico Dijkshoorn. Het is een compleet ander stuk.

Bij het veranderen van koppen na de eerste dag, zorgen we doorgaans voor goede herkenbaarheid door het toevoegen van de naam. Zo heet het artikel waar jij op doelt: Dijkshoorn: ‘iedereen in de voetbalwereld praat nu als een 15-jarige Marokkaan'.

Mijn 12 jarige ik neemt hier aanstoot aan. Ik was in de brugklas een personage van Shakespeare vergeleken met deze pino.

Geweldig die Nico Dijkshoorn. Zal nooit vergeten wat hij vertelde over het interview-programma dat Johan Derksen een aantal jaren terug had. Van der Sar kwam al veel te laat aan, waardoor het gesprek veel later begon en na 5 minuten moest het interview gestopt worden, omdat Van der Sar moest "bouten".
Nico vertelde toen, dat hij al 13 jaar bij zijn vriendin was, maar dat hij 's ochtends pas naar de wc durfde te gaan, wanneer zij naar haar werk was. Kijk Flappie, dat noemen wij beschaving !

Ben het volledig met Constant kante eens. Een empathieloze man met geen enkele uitstraling. Probeert zonder enige moeite een ‘fantasieloze voorzitter te zijn met 0 uitstraling. Alles verstandelijk benaderen. Arrogantie ten top zoals hij vaak zit te mijmeren.

Ja we kunnen nou niet zeggen dan Edwin de uitstraling heeft van een doorgewinterde bestuurder. Interviews zijn vaak tenenkrommend zelfs. Maargoed hij is onderdeel van alles waar Ajax aan gewerkt heeft de laatste zoveel jaren dus op de achtergrond doet die ongetwijfeld onwijs veel goed werk. Laten we hem daar op oordelen.

17 juni 2022 om 08:29

Welk goed werk doet hij ? 1 van zijn taken was het zorgen voor een veilige werksituatie voor het personeel. Volgens mij is uit onderzoek gebleken dat hij dit ook niet goed deed.

17 juni 2022 om 09:16

Zo makkelijk weer... Alsof een directeur ook maar iets te maken met het zorgen voor een "veilige werksituatie"...

17 juni 2022 om 16:14

Wie is daar wel verantwoordelijk voor ? Hoe hoeft het niet zelf te doen, maar hij moet er wel voor zorgen dat de organisatie staat. Daarin heeft hij toch wel gefaald.

Maar wat zijn dan zijn taken ? Voor de camera komen als er iets te melden is ? Of heeft hij daar ook niets mee te maken ?

Koppelt hij nou serieus Faas Wilkes aan Friesland?

Tja, het is nu eenmaal makkelijk om van der Sar af te schieten omdat hij voor de camera over het algemeen iets te zenuwachtig en warrig overkomt. Dat is gewoon echt niet zijn ding..

Maar ondertussen is hij directeur van de grootste club in NL, zit in het bestuur van de ECA waar hij gewoon prima werk verricht (toch, Feyenoord?) en is hij onlangs ook toegetreden tot het bestuur van de Johan Cruijff Foundation...

Niet slecht voor iemand met een woordenschat van een 12-jarige.

Okay, misschien is van de Sar geen prater en heeft hij niet de woordenschat van een academicus, maar hij is intern toch wel behoorlijk geliefd en heeft ook een hoop goeie dingen gedaan. Maar als je hoort hoe denigrerend die Nico Dijkshoorn over het dorp in Drenthe praat en heel duidelijk laat blijken dat hij dat maar domme boeren vindt, dan zie je ook wel waar het vandaan komt.
Nico Dijkshoorn is gewoon een over het paard getilde columnist die bijna verdrinkt in z'n eigen arrogantie. Hij komt duidelijk uit een minder bedeelde familie en vindt kennelijk dat hij dat moet compenseren door af te geven op alles en iedereen die minder slim is dan hij.
Makkelijk scoren hoor Nico.

Lekker belangrijk of hij een goede uitsraling of een fantastische woordenschat heeft! Het gaat erom of hij capabel genoeg is om te besturen, en dat diet hij naar mijn mening heel erg goed.

Waar Nico op doelt is gewoon simpelweg zijn intellectueel niveau

Dat is niet zo hoog

Als je Frenkie de Jong of (vooral) Matthijs de Ligt hoort praten, die zijn al 10 jaar verder dan Sar ooit geweest is

Dat is het verschil tussen vmbo en vwo

Een topvoetballer is nog geen toptrainer en een topkeeper is nog geen topbestuurder

Des te knapper is het dat hij het zo ver geschopt heeft, met zijn beperkte capaciteiten

Maar hij doet het niet slecht... Al denk ik wel dat hij van het duo Overmars van der Sar het minst echt in te brengen had

Ik zou Keje Molenaar er graag naast zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren