Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit is waarom Frankrijk zaterdag geen troostfinale om derde plaats op EK speelt

Laatste update:

Frankrijk strandde dinsdagavond door een 2-1 nederlaag tegen Spanje in de halve finales van het EK. Les Bleus zijn nu uitgevoetbald op het eindtoernooi. Zij hoeven, net als de verliezer van de andere halve finale tussen Engeland en Nederland, zaterdag niet in actie te komen tijdens een troostfinale om plek drie en plek vier.

Sinds 1980 houdt de UEFA al geen strijd meer om het brons op het EK. De Europese voetbalbond vindt het seizoen al lang genoeg voor de spelers.

Het zou voor de verliezers in de halve finale nog een zevende wedstrijd betekenen. De verklaring is redelijk hypocriet te noemen, aangezien de speelkalender mede door de Nations League-wedstrijden inmiddels al overvol is. Met de uitbreiding van de Europese clubtoernooien neemt het aantal wedstrijden per seizoen straks alleen maar meer toe.

Oranje strandde drie keer in de halve finale van een EK: in 1992, 2000 en 2004. In al deze gevallen werd de derde plek gedeeld.

Op WK’s vindt er wel altijd een troostfinale plaats. Zo ging het Nederlands elftal op het WK 2014 onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal met het eremetaal naar huis nadat Brazilië in de strijd om het brons met 3-0 werd verslagen.

De FIFA moedigt de troostfinale altijd erg aan, waarschijnlijk om nog meer geld te kunnen verdienen. Opvallend genoeg wordt er door de UEFA bij de Nations League wel een troostfinale afgewerkt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat een nieuws!!! Al 44 jaar geen troostfinale op een EK en dit jaar ook niet!

10 juli 2024 om 16:29

Precies.
De reden om niet te spelen is lachwekkend echter. Het seizoen is lang genoeg voor spelers….. Wie zorgt daar ook alweer voor…..?

10 juli 2024 om 16:45

Wat is er lachwekkend aan? Ze geven zelf toe de seizoen te lang te vinden en willen het niet nog langer maken

10 juli 2024 om 19:10

Ja in 1980 gaven ze dat als reden. 44 jaar later heeft dezelfde organisatie ervoor gezorgd dat diezelfde kalander door hun toedoen vele maler voller is geraakt. Je hebt het over 1 wedstrijd extra per 4 jaar voor 2 landen bij zo’n troostfinale, tegenover de doorgevoerde uitbreidingen als CL opzet, toevoeging nation league etc. Dat is lachwekkend, toch?

10 juli 2024 om 19:27

Ik vind echt dat je bla bla bla doet. In 1980 waren de selecties ook niet zo breed. Alle toplanden kunnen tegenwoordig zelfs met hun bank en reserves een topelftal neerzetten. Zelfs Oranje staat in de halve finale met een B team. De selecties zijn tegenwoordig zo breed, een wisselspeler van Real zou een degradant europees voetbal brengen. Oververmoeid om een druk schema dacht het niet.

Maar goed ook... slaat echt nergens op een troostfinale. Zitten de spelers zelf ook niet op te wachten, maar ook de supporters niet. Je doet aan zo'n toernooi maar mee om éã©n ding... de beker mee naar huis te nemen. Als dat sowieso al niet meer kan, of als je ook geen andere wedstrijden meer kan beã¯nvloeden (zoals in een groepsfase), waarom dan nog spelen?

Voor de FIFA gaat het puur en enkel om het geld... dus ben blij dat de UEFA hier niet in meegaat bij een EK. En laat hen het voor de Nations League ook afschaffen a.u.b.

10 juli 2024 om 08:46

Denk dat de groep uit 2014 achteraf best wel blij was met de wedstrijd. Toch aardig wat middelmaat dat mooi een bronze plak in de kast heeft hangen

10 juli 2024 om 09:06

Ik denk dat als je vooraf zou weten dat Nederland vierde tijdens het EK zou worden, de meeste supporters hier best voor zouden tekenen. Voor spelers betekent de 4e plek echter dat je je laatste 2 potjes hebt verloren, dan hou je toch een heel ander gevoel aan het toernooi over.

Volkomen terecht dat ze zo'n troostfinale niet laten spelen.

10 juli 2024 om 15:26

@Ducktaildo, wat jij zegt. Ik denk ook dat momentum belangrijk is voor zo’n prijs. Het moment zelf heeft niemand er zin in maar achteraf toch een mooie plak. Ik denk dat een Edson Braafheid achteraf toch stiekem trots is op z’n zilveren plak van 2010. En in 2005 toen die nog een huis tuin en keuken eredivisie speler was zou die daar gelijk voor tekenen..

11 juli 2024 om 00:09

In 2002 was de troostfinale (zuid Korea-Turkije) misschien wel de leukste pot van dat toernooi.

10 juli 2024 om 11:36

Totaal niet mee eens.tuurlijk zullen in dit geval bijvoorbeeld de Fransen teleurgesteld zijn, maar er zijn genoeg voorbeelden dat (mindere) teams enorm blij waren met de derde plaats.

Vind het juist wel iets hebben dat er voor het podium gespeeld wordt.

Ik vind het zo raar dat voetbalzone hier de UEFA hypocriet noemt, en dan als voorbeeld de Nations League. Ik zal wel een van de weinige zijn, maar ik vind die competitie echt een verademing. Je kijkt nu vaak naar wedstrijden die tenminste ergens om draaien tussen topploegen, in plaats van naar veredelde oefenpotjes in de tussentijd. Het heeft ons daarnaast vele leuke potjes op geleverd die wij anders niet hadden gespeeld. Denk aan de wedstrijden tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland

10 juli 2024 om 09:04

Helemaal mee eens! Liever die Nations League wedstrijden, dan kansloze oefenwedstrijden tegen een Ijsland o.i.d.

10 juli 2024 om 09:22

Ja mee eens hoor. Die oefenwedstrijden waren echt altijd vreselijk om aan te gluren. Dan is die Nations League gewoon prima gebleken als alternatief en gaat het tenminste nog ergens om.

10 juli 2024 om 09:23

Het is vooral hypocriet omdat de UEFA mede als de FIFA eigenlijk iedere kans aangrijpt om meer geld binnen te harken met uitbreiding van toernooien en het al lange seizoen. Maar goed, zo'n troostfinale is hoe dan ook onnodig. Daar staat niemand op te wachten.

10 juli 2024 om 10:40

Nations League troostfinale heeft een doel. De nr 3 zou zich kunnen plaatsen voor een playoff voor EK of WK plek

Met zoveel deelnemers zou zo’n wedstrijd best kunnen.

De titel doet vermoeden dat Frankrijk ervoor kiest om die troostfinale niet te spelen. De titel had ook kunnen zijn 'Waarom er geen troostfinale is' maar dat is niet clickbaity genoeg waarschijnlijk.

10 juli 2024 om 09:50

Je weet dat het artikel er morgen ook weer opstaat, maar dan is Frankrijk vervangen met Engeland

Vind het wel best, geen troostfinale bij het EK. Focus op de finale.

Voor het WK mag deze wel blijven. Zeker in 2014 was het absoluut geen troostprijs. Je zag een zeer gemotiveerd Oranje dat eigenlijk z'n meest aanvallende wedstrijd speelde.

10 juli 2024 om 09:14

Maar in 98 was het een wedstrijd die ze eigenlijk niet wilde spelen. Dus ja, het gaat er dan wel om hoe je er mee omgaat. Al hebben de spelers van 98 wel spijt dat ze die wedstrijd min of meer hebben laten lopen.

10 juli 2024 om 09:22

Met name ook wat de verwachtingen waren.
Want laten we eerlijk zijn, in 2014 was de verwachting dat we er al in de groepsfase uit gingen vliegen. Dat we vervolgens nog bijna de finale halen, was echt een totale verrassing.

In '98 daarentegen, hadden we gewoon wereldkampioen kunnen worden. En zeker gezien het spel was dat totaal niet onverdiend geweest.

Ik denk dat dit voornamelijk een troost is voor de voetbal liefhebber want een spectaculaire wedstrijd zou het sowieso niet geweest zijn 😅

10 juli 2024 om 14:44

Frankrijk vs. Engeland/Nederland kijkt mij wat spanning interessanter dan de finale tussen Spanje vs. Engeland/Nederland... Spanje zie ik dit niet verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren