Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit enorme bedrag verdiende de KNVB al dankzij de prestaties van het Nederlands elftal op het EK 2024

Laatste update:

De KNVB heeft tot dusver al 18,75 miljoen euro verdiend dankzij de prestaties van het Nederlands elftal op het EK. Daar kan de komende week bovendien nog flink wat geld bijkomen, mocht Nederland de finale halen en die zelfs winnen.

Bijna de helft van die 18,75 miljoen euro bestaat uit de startpremie. Die bedroeg namelijk 9,25 miljoen euro.

Voor elke overwinning die een land boekt op het EK ligt er 1 miljoen euro klaar. Een gelijkspel wordt beloond met een bedrag van 500.000 euro.

Nederland won in de groepsfase van Polen (1-2) en speelde gelijk tegen Frankrijk (0-0). Dat betekende dus bij elkaar een bedrag van 1,5 miljoen euro. Dat was genoeg voor Oranje om zich te plaatsen voor de achtste finales, wat beloond werd met nogmaals 1,5 miljoen euro.

Zo had de KNVB na de groepsfase dus al een bedrag van 12,25 miljoen euro te pakken. Door het bereiken van de kwartfinale (2,5 miljoen euro) en halve finale (4 miljoen euro) is dat bedrag afgelopen week opgelopen naar 18,75 miljoen euro.

Mocht de finale worden bereikt, dan komt er nog 5 miljoen euro bij. Als de eindstrijd wordt gewonnen, loopt dat bedrag op naar 8 miljoen euro. Uiteindelijk kan het eindbedrag voor de Nederlandse voetbalbond dus liefst 26,75 miljoen euro bedragen.

Zover is het echter nog niet. Eerst moet Nederland proberen om de finale überhaupt te halen Woensdagavond om 21:00 uur staat de halve finale op het programma, in Dortmund tegen Engeland.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Benieuwd hoe ze het in het Nederlands voetbal gaan investeren. Paar miljoen in het echt-gras-fonds, en de rest naar stichting aanvallers opleiden. Verdedigers hebben we nu wel genoeg. Sommigen toptalenten kiezen zelfs al voor een ander land omdat ze er toch niet doorkomen.

8 juli 2024 om 23:36

Wat mij betreft maken ze de sport ook toegankelijk voor gezinnen die het niet kunnen betalen. Daar kan je de contributie en voetbalschoenen voor heel wat kindjes mee dekken.

9 juli 2024 om 00:55

Dat is oprecht een goed idee. Hopelijk leest Zeist mee.

9 juli 2024 om 11:42

hier willen de nederlandse voetbalvrouwen natuurlijk beslag opleggen! ik zou voornamelijk in de jeugd investeren wellicht contributieloos voetballen tot een bepaalde leeftijd.

Woohoo, de contributie kan volgend jaar omlaag!

9 juli 2024 om 08:25

Dat zou een geweldig idee zijn als we kampioen worden. Iedereen tot een bepaalde leeftijd geen contributie betalen. Geen idee hoeveel dat zou kosten, maar het moet mogelijk zijn lijkt me.

9 juli 2024 om 13:07

@exprofussball, bedoel je dan gewoon de bondscontributie die wordt betaald aan de KNVB of echt club? Want dat laatste gaat hem financieel sws niet worden en dan zou er ook een hoop geld heengaan waar het niet nodig is. Er zijn enorme verschillen in contributies bij de club. Zo'n AFC heeft zoveel jeugdteams in de onderbouw dat ze een eigen competitie kunnen vormen. Als je zegt dat bv spelers t/m 12 jaar contributievrij kunnen voetballen komt dat voor AFC al neer op meer dan 600 kinderen ofzo. Contributie is 380. Dat zit je al tegen de 2,5 ton aan.

9 juli 2024 om 10:42

Zijn eenmalige inkomsten, waar tegen ook nog wat uitgaves staan (premies voor.spelers en staf, reis en verblijfkosten, extra personeelskosten etc)

En wat zijn de kosten? Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Salaris van de staf, vergoeding voor de clubs, premie voor de spelers. Iemand enig idee?

9 juli 2024 om 00:43

Ik lees dus net op de Libelle website (geen grap) het volgende:
Landen die aan het EK willen én kunnen meedoen, moeten een vergoeding van 9,25 miljoen euro betalen. Die kosten heb je er niet zomaar uit, want in de poulefase - waar elk land slechts 3 wedstrijden speelt - levert iedere overwinning 1 miljoen euro op. Een gelijkspel is goed voor 500.000 euro en voor een verlies krijgen ze geen cent.
--
Daarnaast las ik dat spelers voor Oranje net als de vrouwen 4000,- per wedstrijd verdienen. Staf en Koeman heb ik nog niet gevonden.

9 juli 2024 om 04:28

Die 9,25 miljoen krijgen ze uitbetaald, staat hier in de tekst. Lijkt me logischer dan 9,25 inschrijf geld betalen.

9 juli 2024 om 08:28

4000 per wedstrijd lijkt weinig, maar vergeet niet dat spelers zich echt “in the picture” kunnen spelen op zo’n toernooi. Er zijn tal van voorbeelden van spelers die een geweldige transfer maken na een landentoernooi (en daardoor miljoenen extra kunnen verdienen). Vaak wordt beweerd dat een toernooi niet gunstig is voor clubs met als argument dat zij het salaris betalen, maar clubs profiteren er ook van als hun spelers goed presteren. De markt- en marketingwaarde van een speler kan namelijk drastisch verhoogd worden door een goed toernooi. Kijk naar de reacties op de socials op spelers als Gakpo.

Waarom zou je Ake eruit halen, speelt elke keer gewoon prima wedstrijden.
Als je hem wisselt in de halve finale wil je gewoon interessant doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren