Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deschamps overweegt Griezmann op de bank te zetten tijdens Frankrijk - Spanje wegens dreiging Williams en Yamal

Laatste update:

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk staat voor een moeilijke keuze. Les Bleus nemen het dinsdag in de halve finale van het EK op tegen Spanje, dat indruk maakt en met Lamine Yamal en Nico Williams over twee vleugelspelers in bloedvorm beschikt. Volgens L'Équipe overweegt Deschamps daarom om Antoine Griezmann op de bank te zetten.

Griezmann begon tot nu toe in vier van de vijf wedstrijden op het EK in de basis. Zo ook in de kwartfinale tegen Portugal, toen hij op 10 stond achter spitsen Kylian Mbappé en Randal Kolo Muani.

Deschamps weet dat het gevaar van Spanje zich met name op de vleugels bevindt en denkt er daarom aan om terug te keren naar het 4-3-3-systeem, in plaats van de 4-1-2-1-2-formatie die tegen Portugal gehanteerd werd. Een plek op 10 voor Griezmann ligt in die 4-3-3-formatie volgens L'Équipe niet voor de hand.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met vleugelspelers zou het gevaar van de Spaanse zijkanten beter bezworen moeten kunnen worden, zo is de redenatie. De razendsnelle Ousmane Dembélé lijkt zodoende terug te keren in het elftal om Jules Koundé bij te staan in zijn strijd tegen Williams.

Kylian Mbappé is zeker van zijn plek aan de linkerkant, waar hij Theo Hernández moet helpen om Yamal in bedwang te houden. Met deze tactische wijzigingen denkt Deschamps beter bestand te zijn tegen Spanje, dat een puik EK achter de rug heeft en misschien wel de absolute favoriet is om het toernooi te winnen.

Een reserverol voor Griezmann zou extra pijnlijk voor hem zijn, daar hij al jaren één van de absolute sterren in LaLiga is en zich afgelopen seizoen kroonde tot topscorer aller tijden van Atlético Madrid.

De winnaar van Frankrijk - Spanje neemt het in de finale op tegen Nederland of Engeland. De twee laatstgenoemde landen nemen het woensdag tegen elkaar op in Dortmund.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik denk dat Deschamp gewoon 5 verdedigers en 4 defensieve middenvelders moet laten starten en laat Mbappe het dan vooraan maar lekker uitzoeken tegen de Spaanse verdedigers want spelen om te winnen is wel passe natuurlijk

8 juli 2024 om 03:52

Vind het ook doodzonde dat hij niet uitgaat van zijn eigen kracht en verschrikkelijk om hun spel te zien, als je beseft wat voor spelers ze allemaal hebben.

Maar goed als we verder kijken.. de 3 trainers van het EK die niet uitgaan van eigen kracht en altijd op safe spelen staan wel alle 3 in de halve finale…

8 juli 2024 om 14:50

Onzin om Nederland daar tussen te scharen.

8 juli 2024 om 16:10

Hahaha Nederland speelt juist redelijk aanvallend. Wat een gelul zeg.

8 juli 2024 om 18:50

Deschamp speelt altijd al zo en dat met spelers waarvoor je naar het stadion zou komen. Lullen wat je wilt, maar hij pakt wel prijzen en daarom niet voor niks de langstzittende coach.

9 juli 2024 om 00:39

Nederland speelt aanvallend tegen kleine landen. Tegen grote landen parkeert Koeman altijd de bus.

8 juli 2024 om 10:36

Denk dat hij liever een spits opstelt die zijn verdedigende werk doet

Ik ben benieuwd hoe Frankrijk Spanje wil gaan bestrijden. Duitsland speelde de eerste 60’ minuten over het hele veld 1-op-1 en daardoor kwam Spanje niet echt in het spel kwam, tenminste ze konden hun geliefde tiki taka spel bijna niet spelen. Gek genoeg lukte het Duitsland na de goal niet meer goed, al is dat ook lastig 90’ vol te houden. Maar een tactiek dat best goed werkte. En in principe zou Frankrijk dat nog beter kunnen uitvoeren met zoveel fysiek sterke spelers. Maar ik ben bang dat Frankrijk weer gaat inzakken, het achterin gesloten houdt en gokt op de counter. Dus niks Spanje 1-op-1 vastzetten/opjagen maar de pot dicht houden en speculeren zoals al het hele toernooi.

8 juli 2024 om 03:50

Het was juist exact andersom.

Voor de goal speelde Spanje goed en had Duitsland het moeilijk en na de 1-0, kreeg Spanje het zwaar en speelde Duitsland goed.

8 juli 2024 om 06:49

Ik dacht ook al, heb ik een andere wedstrijd gezien 😜

Juist tegen het gevaar van Yamal & Nico zie ik Deschamps met Griezmann op de vleugel spelen, aangezien hij altijd zijn verdedigende arbeid uitvoert en bereid is zichzelf weg te cijferen in belang van het team, een stuk meer dan Dembele in ieder geval. Nu Rabiot terug is van een schorsing zal die er ook wel in komen links voorin zoals tegen Nederland, waardoor Frankrijk op papier in een 4-3-3 staat maar het in realiteit eerder en 4-5-1 zal worden om de vleugels van Spanje zoveel als mogelijk te beperken.

Griezmann is juist zo'n speler die altijd op de juiste plek staat. Deed hij tegen Oranje aanvallend heel goed en tegen België verdedigend heel goed waar hij de snellere Doku veel in de weg zat. Zo'n alleskunner ga je echt niet banken voor blinde renner Dembélé.

Waarom aanpassen als je zo een wereld selectie hebt, Slaat nergens op

8 juli 2024 om 06:27

Omdat iedereen weet dat ze geen team zijn maar los zand.

8 juli 2024 om 08:33

Defensief zijn ze verre van los zand, beste organisatie die er is.

8 juli 2024 om 09:30

Ik zou Griezmann ook op de bank zetten. Speelde redelijk zwak tegen de Portugezen. Hij leverde veel arbeid maar miste finesse en nauwkeurigheid. Speelde te plichtmatig. Toen hij eruit was, speelde Frankrijk beter.

8 juli 2024 om 13:23

Beetje waan van de dag, tegen Nederland was hij bijvoorbeeld veruit de gevaarlijkste man op het veld.

Je zou eerder moeten overwegen om Mbappe er naast te zetten, die zit er totaal niet in sinds die dat masker op zijn hoofd heeft.
Die Barcola brengt in ieder geval wat toen die kwam. Zou Kolo Muani ook uit de basis halen en met Giroud starten. Dembele is tweevoetig dus zal ook altijd een voorzet kunnen geven. Daarnaast is Le Normand geschorst en komen ze dan mogelijk uit bij Nacho. Zou dat dus geen verkeerde keuze vinden om zo iedereen steeds te laten aansluiten. Kan je perfect Griezmann er achter laten spelen.

8 juli 2024 om 16:09

Koundã© en Theo doen het echt heel goed dit toernooi en zelfs Upamecano valt niet tegen. En Saliba is met gemak de beste verdediger van het EK tot dusver, die verdediging staat inderdaad als een huis.

Deze trainer houd er zo’n negatieve speelwijze op na , Frankrijk heeft misschien wel de beste spelers maar deze trainer begint al angstig te kijken als ze richting de helft van de tegenstander lopen , ik hoop echt dat ze helemaal tureluurs worden gespeeld door Spanje die tenniste voetballen zoals de kijker graag naar voetbal kijkt spelen om te winnen , en niet zoals die Fransen die spelen om niet te verliezen de doelpunten productie van hun Is 2 eigen doelpunten en 1 penalty dat zegt eigenlijk alles

8 juli 2024 om 09:48

Ik denk dat Spanje het erg lastig krijgt met de verdediging van Frankrijk. Dat staat echt bizar goed. 480 minuten en geen velddoelpunt tegen. Daarnaast zou Mbappe en misschien Dembele de verdediging van Spanje wel erg lastig maken. Is toch de zwakste linie.

Als Frankrijk aanvallender wil gaan spelen dan is Dembele inderdaad beter dan Griezmann. Want die kerel speelt een matig toernooi zeg. Zeker als verkapte rechtsbuiten is die drama. Maar ja als je Williams wil verdedigen met twee man dan is Griezmann wel een betere keuze omdat hij wel altijd mee teruggaat en kan verdedigen. Daar is Dembele toch wat minder in. Dus zou een opvallende keuze zijn gezien Deschamps toch een meer verdedigende coach is.

Snelheid ja, maar hoeveel en hoe vaak verdedigen Mbappe en met name Dembele mee? Met Griezmann speelt het defensieve Frankrijk met de linies zeer dicht op elkaar, zonder hem en zulke spelers op de vleugel zouden we wat meer de Engelse tactiek zien waar er zes tegenhouden en vier voorin ronddartelen. Dat is verhoudingsgewijs iets aanvallender voor Frankrijk, hoewel vanuit het oogpunt van de Nederlandse of Spaanse voetballiefhebber het nog steeds vrij behouden zal overkomen,

Als Mbappe of Griezmann eruit gaat hou je niets meer over. Zag je tegen ons al en dat was nog Mbappe. Als hij Griezmann passeert gaat hij voor penalties.

8 juli 2024 om 14:56

Ze waren beide heel slecht tegen Portugal. En ze willen toch alleen maar verdedigen. Dus kunnen ze beter beide eruit halen.

Zo win je een EK tegenwoordig, met afbraak voetbal en een van je beste aanvallers eruit halen… ik vind dit, ondanks dat Oranje bij de laatste 4 zit ,een slaapverwekkend toernooi…

Tja Frankrijk....mbappe is niet zichzelf met dat masker en Griezmann is uit vorm lijkt het. Dan blijft er vrij weinig over kwa creativiteit, dat hebben we gezien de afgelopen wedstrijden. Neemt niet weg dat je moeilijk van dit Frankrijk wint. Ik verwacht een gelijkspel en hoop toch dat Spanje aan het langste eind gaat trekken. Die spelen gewoon het leukste voetbal.

Afgelopen week een mooi interview met Bielsa gezien waarin hij aangaf dat de amusementswaarde van het voetbal drastisch keldert. 'vroeger' had je hoogtepunt op hoogtepunt en moest je bijna filteren wat het doelpunt van de maand was. Tegenwoordig moet je zoeken naar 5 goede opties..

Trainers als Southgate, Deschamps, Mourinho etc zijn echt het gezwel van de voetbalwereld. Het devies luidt tegenwoordig: niet verliezen. Voetbal is geen sport meer om te winnen, maar een sport waarin de ploeg die het beste 'niet kan verliezen' ook automatisch de winnaar is. Zonde.

8 juli 2024 om 10:44

Volgens mij heeft Messi zich hier ook over uitgesproken. Dat je als jeugdspeler al wordt gebombardeerd met tactische instructies en kunnen ze niet vrijuit voetballen, iets wat je als kind moet doen lijkt me.

8 juli 2024 om 10:54

Precies. En mensen zeggen altijd dat het spel niet wordt onthouden, maar enkel de prijzenkast. Volgens mij is dat echt onzin. Frankrijk kan 4 Ek's en 5 Wk's winnen, het zal voor mij nooit de boeken in gaan als 1 van de grootste ploegen ooit. Spelvreugde, spelbeleving en spelplezier zijn wel degelijk van belang voor dergelijke afwegingen.

8 juli 2024 om 14:02

Dat is ook maar hoe je het bekijkt. België heeft met momenten zeer leuk voetbal gespeeld zoals bv in 2018 maar toch hoor je iedereen altijd met ‘maar ze hebben niets gewonnen’. Goed voetbal wordt ook niet herinnerd. Je hebt beide nodig om herinnerd te worden, als dat niet lukt dan is prijzen nog steeds beter dan leuk voetbal.

8 juli 2024 om 14:10

Is dat zo Real8madrid? Oranje zal voor altijd onthouden worden als de best voetballende ploeg in 74/ 78.

8 juli 2024 om 14:31

@woenselaar, ook dat zal uitsterven zodra de generatie die dat bewust heeft meegemaakt, niet meer aanwezig is. En de beelden zijn nou ook niet zodanig, dat de huidige jeugd dat gaat terugkijken en die mening zal delen.

8 juli 2024 om 14:44

Door Nederlanders. Vraag aan de gemiddelde Fransman of Ier van rond en je zal toch ook nog andere antwoorden krijgen lijkt me.

8 juli 2024 om 17:38

@zeitgeist

Dat ben jij. Entertainment heeft niet te maken met beter zijn of niet. Ik onthoud gewoon de selectie van Frankrijk toen ze het WK wonnen gemakkelijk.

Frankrijk in 1998 en 2000 speelde ook gewoon verdedigend voetbal, maar ik betwijfel of iemand de selectie vergeten is.

8 juli 2024 om 13:49

Hear hear! Waarheid als een koe! Bielsa heeft 100% gelijk...voetbal is chronisch ziek en als er geen goede behandeling komt sterft het een langzame dood...

8 juli 2024 om 13:59

In het clubvoetbal is dat op zich makkelijk op te lossen. Maak het verschil tussen winnen en gelijk kleiner: bijvoorbeeld 4 punten bij winst en 1 bij gelijkspel en haal onderling resultaat weg als eerste doorslaggevende factor bij gelijke stand in de tabel maar maak het gescoorde doelpunten (niet zoals nu goals gemaakt - goals tegen).

Ik zeg niet dat ik perse voorstander zou zijn van zo’n systeem, ik heb er nog niet goed genoeg over nagedacht, maar het zou wel de nadruk meer op aanvallen leggen.

8 juli 2024 om 15:57

Dat soort systemen zijn prachtig te testen in het jeugdvoetbal (op enig niveau dan wellicht). Net zoals er - eindelijk - wordt geëxperimenteerd met spelversnellende elementen als indribbelen in plaats van ingooien. Is ook hard nodig, want hoe leuk ook, voetbal is echt de meest conservatieve sport met de grootste weerstand tegen nieuwe ideeën die er is. Althans, uit alle sporten die ik ken. Jammer, want het spel leent zich er zeker voor met een groot veld en allerlei verschillende posities en handelingen. Niet dat het spel an sich erg veranderd moet worden, maar genoeg opties om aanvallen te belonen. Bij basketbal is de schotklok een mooie regel, bij voetbal kan je in theorie net zo lang de bal in bezit houden als je wil. Motiveert niet per se om datgene te doen waar het uiteindelijk om gaat: scoren.

Of Deschamps Griezmann daadwerkelijk op de bank gaat zetten geeft dat aan dat hij net zo'n angsthaas is als bij voorbeeld Mourinho. Dat soort gasten wordt gezien als toptrainers. Ze zjjn tactisch prima onderlegd maar hebben het voetbal alleen maar kwaad gebracht. Een Griezmann in vorm kan in elke team in aanvallende zin enorm helpen. Maar als je bang bent dat je meer dan vier verdedigers nodig hebt om drie Spanjaarden tegen te houden dan ga je dus negatieve concessies doen.

Speelde al met 3 centrumverdedigers en 3 behouden middenvelders en slechts 2 echte aanvallers plus Griezmann in een schaduwspits rol tegen Portugal. Benieuwd of het nog defensiever kan tegen Spanje.

Nou,nou Deschamp dit heb je heel goed uitgekiemd, heel goed....
Het schijnt dat het ook gaat lukken ....

Dus het defensief sterke Frankrijk gaat zich defensief versterken tegen het offensief sterke, maar defensief zwakke Spanje. De ploeg met het minste balbezit gaat de tegenstander met het meeste balbezit en laagste scoringspercentage de bal laten. Tot nog toe weinig verrassends, ik gok op 0-0 na 120 minuten en Frankrijk gaat door op penalties, al zal dat weinig opleveren bij de wedkantoren denk ik.

8 juli 2024 om 17:25

Hoezo is Spanje defensief zwak? Alleen Duitsland heeft 1 keer tegen ze gescoord...

Deschamps is een ramp voor het voetbal, heeft beste selectie van het EK en dan je aanpassen alsof je Cyprus bent.

Of je stelt gewoon Ferland Mendy op i.p.v. Theo op linksback en dan heb je Yamal hopeloijk in de tang? Die is defensief echt ijzersterk!

Verder ook raar om Griezmann, enige creatieve speler, op te offeren voor twee wingers?

9 juli 2024 om 01:57

Ik zat ook aan Mendy te denken, maar ja dan krijg je weer het verwijt dat je een witte bril op hebt. Overigens is Nacho een betere verdediger dan Le Normand die vooral de tweede helft van het seizoen heel onzeker en zonder daadkracht voetbalde. En ook Albiol had je op basis van zijn prestaties afgelopen seizoen eerder moeten meenemen voordat je bij de Sociedad-man uitkomt. Soms heel vreemd selectiebeleid, maar dat had Spanje met de vorige manager ook, deze zet gewoon een traditie voort.

9 juli 2024 om 10:38

Tsja. Toch vond ik Le Normand bij Spanje tot nu toe toch een vrij stevige en goede indruk maken hoor.

Die Deschamps is ook zo'n schijtbak hè. Maar ja, hij wint er prijzen mee of komt toch bijna elke keer bij de laatste 4 in een groot toernooi. Ik zou wel eens willen weten wat de echte kwaliteiten van dit Frankrijk is. Ik zou een type trainer als Guardiola dit Frankrijk wel eens zien leiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren