voetbalzone

De Boer: 'Wij hadden in de Europa League-finale kunnen of moeten staan'

Bart Kruyt15 mei 2015, 14:32
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2015, 14:32
Advertentie

Na de uitschakeling in de Champions League wilde Frank de Boer ver komen in de Europa League, maar Dnipro Dnipropetrovsk bleek over twee wedstrijden te sterk te zijn voor Ajax. De club uit Oekraïne schakelde vervolgens ook Club Brugge en Napoli uit en staat nu in de finale, tegen Sevilla. De Boer baalt: "Wij hadden in die finale kunnen of moeten staan", vindt de coach.

voetbalzone

De Boer vond zijn ploeg in maart niet minder dan Dnipro, maar de Oekraïners wonnen in eigen huis (1-0) en schakelden Ajax een week later in de Amsterdam ArenA na verlenging uit. "Dnipro verdient het, al kun je er qua spel wel wat op afdingen", zei De Boer volgens Voetbal International op de persconferentie van vrijdag.

Ajax speelt zondag tegen FC Dordrecht de laatste wedstrijd van dit seizoen en Diederik Boer zal op bezoek bij de hekkensluiter van de Eredivisie keepen; Jasper Cillessen krijgt rust. Davy Klaassen ontbreekt vanwege een blessure, maar verder heeft De Boer een volledige selectie tot zijn beschikking. Arek Milik is na een hamstringblessure klaar voor zijn rentree.

Kenny Tete krijgt opnieuw een basisplaats als rechtsback: "Hij is dit seizoen een constante factor geweest bij Jong Ajax en hij verdient het om te spelen", zei De Boer. "We waren niet tevreden over Ricardo van Rhijn, dus we wilden daar een keer iemand anders zien. Ik vind dat Kenny het in de laatste twee wedstrijden heel goed heeft gedaan."

Bezig met laden …