Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey krijgt wake-upcall van Perez: ‘Doe dit niet! Anders speel je nooit meer’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt dat Brian Brobbey zijn frustraties tegen AZ (2-0 verlies) te veel afreageerde op ploeggenoten. De ESPN-analist wil de spits van Ajax in Dit was het Weekend wakker schudden. "Brobbey was duidelijk gefrustreerd. Vandaag vond ik niet dat hij dat heel goed uitte", aldus Perez.

Brobbey beleefde een moeilijke middag tegen AZ. Perez begrijpt dat de aanvaller hier en daar gefrustreerd raakte. "Het is volkomen begrijpelijk, want hij is een van die gasten die er wat van kan. Maar zijn lichaamshouding vandaag was op sommige momenten niet goed."

In de 69ste minuut maakte Brobbey bijvoorbeeld veel misbaar toen hij de bal niet kreeg van Kristian Hlynsson. "Dit is een moment waarbij Hlynsson best voor eigen succes mocht gaan", vindt Perez. Brobbey dacht daar heel anders over en maakte eerst een wegwerpgebaar en ging daarna met zijn armen wijd staan. "Dat is niet het beste signaal naar je medespelers toe", zegt Perez.

Brobbey is boos op Hlynsson, die voor eigen succes ging in plaats van de spits aan te spelen.

Perez zag ook een heel sterk moment van Brobbey. "Bij de afgekeurde goal vlak voor tijd behield hij juist zijn rust, en dat vond ik dan weer knap. Vandaag was er alleen heel veel misbaar richting ploeggenoten."

Perez maakte als actieve speler ooit iets vergelijkbaars mee, zo vertelt de Deen. "Bij AZ heb ik hetzelfde ooit gedaan bij Stein Huysegems, die de bal niet breed gaf. Toen maakte ik ook van die gebaren zoals Brobbey."

Co Adriaanse, de toenmalige trainer van AZ, gaf Perez destijds een wake-upcall. "Hij zei: 'Kenneth, doe dit nog één keer, en dan speel je niet meer. Stein Huysegems keek naar beneden naar de bal, dus hij heeft je nooit gezien.' Maar op dat moment vond ik dat ik helemaal vrijstond en zo."

Perez hoopt dat Brobbey leert van het moment, zoals hij dat zelf ook heeft gedaan. "Wat Co toen zei, dat was een wake-upcall voor mij." Karim El Ahmadi, die ook aanwezig is bij het ESPN-programma, herkent het verhaal eveneens uit zijn eigen carrière. "Ik heb dat bij FC Twente een keer gedaan bij Kennedy Bakircioglu, die de bal niet aan me gaf. Fred Rutten heeft me toen in de twintigste minuut gewisseld. Daarna heb ik nooit meer zo'n gebaar gemaakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De frustraties vond ik wel terecht. Het is alleen onterecht dat die op teamgenoten gericht was. Brobbey had eigenlijk gewoon die Van 't Schip verrot moeten schelden, en het liefst nog wel in de middag toen hij deze opstelling bedacht.

We laten Brobbey lekker in zijn eentje op een eiland staan in een 5-4-1. Zonder toevoer, buitenspelers en twee 10en achter zich. Die hard werken hoor, maar dat gebrek aan mensen voorin natuurlijk ook niet kunnen compenseren.

Had er dan in ieder geval nog een Rijkhoff naast gezet, of een snelle jongen als Forbs voor op de counter. Dan kan die Brobbey nog ergens mee samen spelen ook. Zoals hij vandaag stond, heb ik voor het laatst gezien met Koeman destijds die in zo'n opstelling met Luuk op een eiland tegen Bayern speelde. Die werd geheel begrijpelijk niet veel later ontslagen voor die schandalige tactieken. Dat mag met Van 't Schip zo onderhand ook wel gebeuren.

Begon leuk, kon ook niet veel slechter. Maar is zo onderhand met die Martha, Hlynsson als buitenspeler en Akpom op het middenveld ook helemaal van het patje af. Met als dieptepunt de tactische wanvertoning van vandaag.

26 februari 2024 om 07:04

Ik had graag een een 532 gezien met hlynsson of taylor achter brobbey en akpom/rijkhoff, iets wat er na de wissels eind tweede helft ook gebeurde. Iets meer steun bij brobbey, maar ik erger me wel aan de mensen die nu gaan roepen dat dit systeem een schande is en daarnaast roepen dat hij bepaalde spelers niet als buitenspelers op moet stellen. Van t Schip kan geen nieuwe spelers toveren en zit met blessures dus hij probeert dingen. Maar ik hoor/lees nu veel dingen dat alles fout is wat hij doet terwijl niet benoemd wordt wat hij wel zou kunnen doen.

Heeft Perez natuurlijk wel gelijk in, maar je mag best eens zo reageren natuurlijk. Als het maar niet te vaak gebeurt en je het daarna even bijlegt met je medespeler.

Ik begin medelijden met brobbey te krijgen, te goede spits voor dit elftal, krijgt echt weinig bruikbare ballen.

26 februari 2024 om 08:27

En dan toch zo rustig en klinisch een goal maken tegen AZ (helaas afgekeurd). Die jongen is zo gegroeit. Begin dit seizoen had hij zo n bal nog finaal 3de ring geramd.

Begrijpelijk van Brobbey. Stond helemaal alleen voorin. Keek om zich heen en dacht met wat voor zooitje sta ik op het veld die de meest vage dingen doen. Brobbey is er helemaal klaar mee, maar hij moet er niet in blijven hangen

Brobbey heeft inmiddels waarschijnlijk het gevoel dat hij de beste Ajax-spits allertijden is, al is het alleen maar doordat hij door mensen als Perez voortdurend wordt bewierookt, terwijl hij in vergelijking met zijn lichtvoetige, technisch begaafde voorgangers niet meer is dan een lompe stormram.
Ik kan me niet herinneren dar Ajax ook eerder een speler van dit type heeft gehad, laat staan een spits. Het zou goed zijn voor hemzelf als hij ook zijn eigen beperkingen leert onderkennen.

26 februari 2024 om 08:53

@proboscis.

Waarom denk jij dat hij het gevoel heeft dat hij de beste Ajax spits allertijden is?

Is gewoon iets dat je zelf verzint, en daar ga je je complete reactie op inrichten.

"niet meer is dan een lompe stormram".

Misschien tijd voor een bakje koffie, begin je Maandagochtend even rustig Kom over een uurtje of 3 nog eens terug en probeer het nog een keer.

26 februari 2024 om 09:02

Hij heeft gewoon een punt hoor... als je dit soort gebaren maakt stel je jezelf boven de groep. Dan vind je jezelf belangrijker, terwijl je een teamsport beoefent. En hij is gewoon een lompe harde beuker. Zit weinig techniek in. En dat is prima.

Ik zou zeggen, neem zelf een glas water ipv koffie; je reageert wat gespannen.

26 februari 2024 om 09:21

@keyboardheld,

Hij is momenteel ook veruit de beste in onze selectie, dus dat is niet raar. Daarbij zit er een verschil tussen jezelf beter vinden dan bepaalde spelers, of jezelf de beste spits allertijden vinden.

Maar hoezo stel je jezelf boven de groep als je dit soort gebaren maakt? Je bent spits, je wilt doelpunten maken, en verwacht de bal als je helemaal vrij staat.

Als je die dan niet krijgt waardoor er een mogelijkheid om zeep gaat, is het logisch dat je gefrustreerd word, vooral als je de hele wedstrijd nog geen bruikbare bal hebt gehad.

Daarbij is Brobbey echt wel meer dan alleen een lompe harde beuker, sterk, snel, balvast, en er zit ook gewoon techniek in hem hoor. Zeer complete spits, die het ver kan schoppen.

Misschien samen met Proboscis bakje koffie doen?

26 februari 2024 om 10:10

Hij is alles behalve compleet. Hij kan totaal niet koppen, heeft geen verfijnde techniek, geen goed schot, geen precisie. Ik durf zelfs te zeggen dat hij een zeer beperkte spits is, die eruit springt omdat de rest zo belabberd is.

26 februari 2024 om 10:26

@wok66,

Sorry, ik ben gestopt met lezen bij "geen goed schot".

Dat je daarvoor zegt dat hij niet kan koppen is hij aan aan het werken, en heeft gewoon een prima techniek.
Hoe kan hij eruit springen omdat de rest zo belabberd is?
Hij scoort toch tegen de tegenstanders, toch niet tegen zijn eigen spelers?

26 februari 2024 om 10:37

Hij heeft gewoon gelijk. Brobbey gedraagt zich als een of andere vedette terwijl hij simpelweg een groentje is die nu pas komt kijken.

26 februari 2024 om 13:45

Hij heeft gewoon gelijk hoor.
Brobbey is heel erg overrated en een erg beperkte spits.

26 februari 2024 om 14:57

@ammobaba,

Slechtste Ajax allertijden, 14 goals, 6 assists.

Zo beperkt ben je dan niet.

Maar ik weet dat supporters van andere clubs dat graag zo laten lijken, maar deze jongen gaat gewoon met Zirkzee vechten om de spitspositie van Oranje.

Ik begrijp zijn frustratie, maar dit kan je beter in de kleedkamer zeggen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de spelers elkaar af en toe de waarheid durven te zeggen.

Nu zien we hoeveel we stiekem Bergwijn toch missen.

Ik denk dat Ajax met 5- 2-2-1 , moet gaan spelen voorlopig.

Sosa op links, bij gebrek aan beter. Kaplan, Sutalo en Hato centraal, Rensch op de rechtse kant.

Op het middenveld het blok Henderson - vd Boomen.
Dan als aanvallend middenveld/buitenspelers Bergwijn & Berghuis, met Brobbey in de punt.

Ramaj
Sutalo
Hato
Kaplan
Rensch
Henderson
vd Boomen
Sosa
Berghuis
Brobbey
Bergwijn

Het geeft toch ook wel een beetje weer hoe beperkt het inzicht van sommige spelers soms is. Als jij denkt dat je vrijstaat wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk vrijstaat.

Ik kan mij de frustratie van Brobbey wel begrijpen. Je bent samen met Ramaj de enige die groei en niveau laat zien. Als je wekelijks je best doet en je hebt zoveel mindere spelers om je heen dan ben je daar ook wel een keertje klaar mee. Zeker als merkt dat je weer een wedstrijd aan het verliezen bent.

Lijkt me ook frustrerend, als een van de paar spelers die daadwerkelijk het niveau heeft wat je als Ajax nastreeft en in veel jaren hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren