Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen wint mede dankzij knal van 110 kilometer per uur

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft een volgende stap richting de Duitse landstitel gezet. De ploeg van trainer Xabi Alonso won zaterdagmiddag met 0-2 op bezoek bij SV Darmstadt. Nathan Tella was de grote man aan de zijde van die Werkself met twee treffers. Dankzij de zege staat Leverkusen nu eerste met 52 punten uit 20 duels, terwijl Darmstadt de hekkensluiter is met slechts 11 punten. Bayern München, dat zaterdag ook won, volgt op twee punten van Leverkusen.

Aan de kant van Leverkusen moest Alonso het nog altijd stellen zonder de aan zijn lies geblesseerde Victor Boniface. Zijn plek in de punt van de aanval werd ingenomen door Borja Iglesias, die daarmee zijn eerste minuten maakte voor de club. Jeremie Frimpong moest het stellen met een reserverol; Tella mocht het vanaf de aftrap laten zien.

Na een kwartier spelen kreeg Leverkusen de kans om de score te openen. Een diepe bal van achteruit kwam terecht bij Alejandro Grimaldo, die in één keer teruggaf op de vogelvrije Adam Hlozek. De Tsjech schoot met links enkele centimeters naast het doel van Darmstadt-goalie Marcel Schuhen. Ook Darmstadt liet zich gelden. Zo leverde een scherpe counteraanval net niets op en schoot Luca Pfeiffer na een vlotte aanval op Lukas Hrádecký.

Leverkusen beschikt over meer individuele kwaliteit en dat kwam ook tot uiting in een vlotte aanval. Grimaldo zette uitstekend voor bij de tweede paal, waar Tella opdook en overtuigend raak kopte: 0-1. Hoewel Darmstadt met name via Pfeiffer nog enkele keren gevaarlijk werd, bleef Leverkusen de bovenliggende partij. De bezoekers probeerden het met name via de vleugels, al slaagden zij er voor rust niet meer in om voor de tweede keer van de middag te scoren.

Na de onderbreking toonde Darmstadt de nodige aanvallende intenties, maar al snel wist Leverkusen de score te verdubbelen. Florian Wirtz genoot iets te veel ruimte en legde af aan de rechterkant van de zestien, waar Tella de bovenhoek vond met een verwoestende uithaal: 0-2. Vlak na de treffer bleek dat de bal met 110 kilometer per uur het doel in was gevlogen.

Leverkusen had het duel daarna volledig onder controle, al leek Darmstadt recht te hebben op een vrije trap op de rand van de zestien, die het niet kreeg. Aan de andere kant was Wirtz dicht bij een wereldgoal, ware het niet dat het prachtige schot van de nummer 10 op de lat uiteenspatte.

Beide ploegen werden in de slotfase hier en daar gevaarlijk. De scherpte ontbrak echter bij de uitploeg, terwijl het bij Darmstadt aan kwaliteit ontbeerde. Zo won Leverkusen uiteindelijk eenvoudig en doet het goede zaken in de strijd om de titel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Minder goed nieuws voor Frimpong als je concurrent op deze manier voor de dag komt. Was hij deze wedstrijd al gepasseerd door Tella of kreeg hij een wedstrijdje rust?

3 februari 2024 om 17:38

Hij was geblesseerd geraakt. Frimpong zal wanneer fit gewoon weer xijn plaats pakken. Daar heeft hij veel te veel voor gepresteerd.

Darmstadt uit is altijd een schijtwedstrijd.

On: lekker doelpunt! Zou toch wat zijn als Leverkusen dit jaar de titel pakt.

Wanneer gaat Bayern nou weer eens punten morsen man. Is er dan niet een keer een seizoen waarin Bayern 2/3 maanden voor het eind gewoon mooi 10 punten achter staat? Sjonge jonge, je kan bijna weer je huis erop zetten dat Bayern kampioen gaat worden na 2/3 slappe wedstrijden van Leverkusen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren