Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Barça aast op opmerkelijke constructie met Inter Miami om Messi in te lijven’

Laatste update:

Barcelona hoopt nog altijd op de komst van Lionel Messi. De Catalanen bereiden volgens L’Équipe een deal voor met Inter Miami om de rentree van de Argentijnse sterspeler in het Spotify Camp Nou te realiseren. Alles wijst erop dat Messi komende zomer voor een transfervrij vertrek bij Paris Saint-Germain kiest.

Transfermarkexpert Fabrizo Romano wist dinsdag te melden dat Messi in de komende dagen een beslissing neemt over zijn sportieve toekomst. Messi zou al een aanbod hebben ontvangen van de Saudische topclub Al-Hilal, waar hij naar verluidt inmiddels een exorbitant jaarsalaris van zeshonderd miljoen euro kan gaan verdienen. Hij staat daarnaast ook in de nadrukkelijke belangstelling van zijn oude liefde Barcelona. Los Azulgrana beschikken momenteel echter nog niet over de financiële mogelijkheden om het clubicoon transfervrij in te lijven.

Volgens L’Équipe probeert Barça middels een creatieve constructie de komst van Messi alsnog mogelijk te maken. De 35-jarige aanvaller kan namelijk ook al geruime tijd rekenen op interesse van Inter Miami. Barcelona wil de Major League Soccer-club betrekken in een deal om Messi in het Camp Nou terug te laten keren.

Het idee is dat Inter Miami de wereldkampioen deze zomer transfervrij overneemt van Paris Saint-Germain en vervolgens direct uitleent aan Barcelona. Dat zou dan voor een periode van tussen de zes en achttien maanden zijn, waardoor Messi alsnog goed afscheid kan nemen bij Barcelona en tevens fit is voor de Copa América met la Albiceleste in 2024. Daarna kan hij alsnog zijn eerste minuten in de Verenigde Staten maken bij Inter Miami, waar David Beckham mede-eigenaar van is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat schiet Inter Miami hier precies mee op? Die kunnen hem dan beter gelijk oppikken toch. Zou goed op de 10 positie kunnen spelen zodat Cremashi kan leren van Messi

31 mei 2023 om 12:06

Waarschijnlijk wilt Messi graag naar Barca, waardoor Inter Miami hem niet direct kan oppikken.
Ik vraag me af wat een inter Miami over 18 maanden met een 37(?) jarige Messi moet.

31 mei 2023 om 12:37

Messi die kan op 1 been tot zn 45e mee in de MLS.

31 mei 2023 om 12:42

Een 37 jarige Messi zal alsnog de beste speler van de MLS zijn. Je kan je wel afvragen hoe fit hij dan nog is, en vooral hoe gemotiveerd Messi zal zijn om daar te ballen. Ik weet niet wat het verschil is in salaris, maar dan kan ik me goed voorstellen dat hij op dat bedrag van Saudi ingaat. Iedereen kan roepen wat die wilt, geld genoeg, geldwolf etc. Maar ieder weldenkend mens die een aanbod krijgt om in zijn laatste twee jaar van een ongelooflijke carrière een bedrag te verdienen wat gelijk is aan de som van een bedrag van zijn hele carrière bij elkaar en ook nog te leven als een koning zou daar op in moeten gaan. Messi en ook Ronaldo hebben niks meer te bewijzen, niemand die aan het einde van hun carriere hen op die twee jaartjes in Saudi gaat beoordelen. Cruijff, Beckenbauer, Pelé, Maradonna deden niet anders, alleen was het toen de USA. Daar hoor je ook niemand meer over.

31 mei 2023 om 13:43

Fitheid zou niet uit moeten maken. Loopt misschien 5 kilometer in een wedstrijd..

31 mei 2023 om 12:07

Dan hebben zij zekerheid dat Messi überhaubt bij hen komt voetballen, en ik denk niet dat ze Messi perse op sportief gebied willen hebben, maar net zoals ze in Arabië willen. Voor de naamsbekendheid van de club en competitie

31 mei 2023 om 15:44

"zekerheid". Wie zegt dat die na die 18 maanden niet gewoon alsnog stopt met voetballen, maar op deze manier wel nog bij Barcelona kan meedoen? Ik weet het niet, maar op die leeftijd zijn er al genoeg spelers gestopt, zeker die alles hebben gewonnen.

31 mei 2023 om 12:16

De MLS heeft een break wanneer er bij ons gespeeld wordt. Messi kan dus en bij Barça spelen gezien IM toch geen wedstrijden heeft en als de MLS weer begint gaat ie terug. Staat ook zo in de tekst en volkomen begrijpelijk.

31 mei 2023 om 12:20

Op je bijna 36 geen zomerstop meer hebben. Lijkt me een uitmuntend plan. Verder begint de competitie daar ook gewoon als het einde van het seizoen hier nadert. Dus dan mist hij de twee laatste maanden van het seizoen in Europa. Heel realistisch.

31 mei 2023 om 12:37

Ach, Messi wandelt al jaren over het veld alsof het zomeravondvoetal is. Die gaat echt geen zomerstop missen met dat tempo waarop hij balt

Benieuwd of dat binnen de FFP past. Want dan kan PSG nu ook gewoon al zijn spelers laten kopen door een of andere Qatarese club en die dan voor een spotprijsje aan hen uitlenen.

31 mei 2023 om 12:14


Nu alles in werking doen om een oude speler terug te halen, die te duur is en eigenlijk niet nodig is. Ook niet in de toekomstplannen.

En dan gaat Barca later weer janken dat de olieclubs op deze manier valsspelen als een PSG ook via zo een constructie gaat werken

31 mei 2023 om 12:46

Normaalgesproken moeten bedragen binnen enige redelikheid marktconform zijn. Zou dus in principe niet moeten kunnen. al is er met neymar destijds wel een beetje het randje opgezocht (of overgegaan).

31 mei 2023 om 14:07

Messi kan niet voor 0 euro bij Barcelona de boeken in, nee, maar er zijn genoeg constructies mogelijk waardoor Messi wél bij Barcelona kan spelen. Je bent bijvoorbeeld niet verplicht om salaris over te nemen bij een huurtransfer. Barcelona zou Inter Miami 100% van het salaris van Messi kunnen laten betalen en dat dan kunnen compenseren door een hoge huursom te betalen. Het is en blijft Lionel Messi, dus niemand zal vraagtekens kunnen zetten bij een huursom van bijvoorbeeld 25 miljoen voor een half jaar.

31 mei 2023 om 14:57

Als je jezelf vrij kunt kopen met olie geld wat in je hand gedrukt is vind ik dat dit ook wel door de beugel kan.

31 mei 2023 om 15:13

1 Grote fout in het systeem moet de deur toch niet openzetten voor meerdere andere grote fouten?

Waarom zou Inter Miami hier aan mee werken? Er is geen enkel voordeel voor hen in deze zaak.

31 mei 2023 om 12:26

Wellicht dat Messi dan wel voor hen wilt spelen en hij anders liever voor Al Hilal kiest?

31 mei 2023 om 12:31

Ik verwacht dat er ook een vergoeding tegenover zal staan voor Inter Miami.

31 mei 2023 om 12:53

Ja, dan krijgen ze een deel van het salaris terug terwijl hij voor Barcelona speelt.... Dat lijkt me geen hele goede deal.

1 juni 2023 om 11:15

Is dit een serieuze reactie of satire, haha?

31 mei 2023 om 12:59

Tuurlijk wel, hiermee verzeker je toch zijn komst? Doet Miami het niet dan is het nog maar de vraag of Messi voor hun kiest en tegen die tijd geen betere opties/mogelijkheden ziet.

31 mei 2023 om 13:09

Dat vraag ik me toch af. Messi heeft zoveel mogelijkheden dat hij gemakkelijk alsnog voor een andere optie zou kunnen kiezen, zelfs als hij akkoord gaat met deze deal. Zou er als Miami zijnde mijn vingers niet aan branden.

31 mei 2023 om 13:30

Ja lachen, krijgen ze hem nog een (half) jaartje als hij 37 is voor hij besluit er geen zin meer in te hebben. Heb je zo’n vage constructie op poten gezet voor praktisch niets.

Oke liever dit dan hem een 3 jarig contract geven maar waarom zou Inter Miami dit in godsnaam doen? Ik neem aan dat als deze deal doorgaat, dat Barça een deel of het gehele salaris van Miami overneemt voor de gehele huurperiode. Anders is het een ongelooflijk slechte deal voor Miami.

31 mei 2023 om 12:51

Miami heeft de zekerheid dat Messi komt. Miss zegt Messi nu wel of Barca of naar de zandbak. Op deze manier kan Miami zich van hem verzekeren.
En waarschijnlijk zal Barca best een deel van het salaris betalen.

31 mei 2023 om 14:24

Nou, ik denk dat Barcelona juist geen salaris gaat betalen. Barcelona kan prima (tientallen) miljoenen uitgeven aan een transfersom, maar het is de salarishuishouding die ze telkens nekt bij de Laliga FFP. Als Inter Miami bij wijze van spreke 20 miljoen huur verlangt en 30 miljoen salarisbijdrage verlangt, verwacht ik dat dat om onder de FFP uit te komen gewoon als een huursom van 50 miljoen zonder salarisbijdrage wordt weggeschreven.

31 mei 2023 om 22:35

Salaris en transferuitkomsten zitten op dezelfde hoop in de regels van La Liga als ik het niet verkeerd heb.
Juist doordat de salarissen zo hoog waren, was er weinig ruimte meer voor transfersommen (en ook voor de daarbij behorende salarissen inderdaad).

haha Barça maakt geen schijn van kans. Messi gaat die 600 mil per jaar echt niet laten liggen hoor. Messi is nog meer op die doekkoe dan CR7. 100 euro voor iedereen hier op voetbalzone als Messi niet naar Saudi Arabië gaat. Zo zeker ben ik...

31 mei 2023 om 12:41

Daar hou ik je aan vriend.

Persoonlijk denk ik dat hij graag afscheid wil nemen op een goede manier bij Barcelona, mits hij er financieel niet teveel op achteruit gaat.

31 mei 2023 om 12:48

Hij kan letterlijk alles wat hij tot nu toe heeft verdiend als prof op 20 jaar tijd terug verdienen maar dan op 2 jaar tijd. Let that sink in

31 mei 2023 om 20:58

Hicham doet alsof hij geld heeft, grootspraak maar zodra bekend is dat Messi niet naar SA gaat zie of hoor je niks meer van hem

31 mei 2023 om 13:16

Dit zet ik even in mijn agenda, Hicham

31 mei 2023 om 14:26

Ik kan mij ook niet voorstellen dat Messi die 600 miljoen per jaar laat schieten. Aan de andere kant, als er één persoon is die nee kan zeggen tegen 600 miljoen per jaar omdat hij al achterlijk veel geld heeft, dan is het wel Lionel Messi. Met een beetje goed vermogensbeheer kunnen hij, zijn kinderen, zijn kleinkinderen, zijn achterkleinkinderen en diens achterkleinkinderen als God in Frankrijk leven van het geld dat Messi tot nu toe heeft vergaard.

31 mei 2023 om 17:55

Heb het even opgezocht. Messi zijn waarde ligt nu rond de 600 miljoen dollar. Dus hij kan dan in 2 jaar het dubbele verdienen van wat hij de afgelopen 20 jaar bij elkaar heeft gevoetbald. Lijkt me dat zelfs Messi daar geen nee tegen kan zeggen..

31 mei 2023 om 14:28

Kan ik bij Iban in een privé bericht aan je sturen?

31 mei 2023 om 17:42

Hij gaat echt wel voor Al Hillal kiezen. Messi is een goeie voetballer maar ook een geldwolf.

31 mei 2023 om 17:43

Telefoon nummers uitwisselen Hicham? Dan kan ik een tikkie sturen zodra hij in Barcelona zit

En ik denken dat het al rond was met Messi naar Barcelona? Kunnen ze hem niet gewoon rechtstreeks halen? Hoe eerder hoe beter. Hoezo moeten ze nu weer een constructie met Miami erbij halen? Verkoop nog wat mediarechten, er zijn nog genoeg Laporta, het gaat wel om Messi, dus gewoon doen.

Waarom de constructie, hij is transfervrij. Als hij van Barca houd en er goed wil afsluiten, dan tekent die een jaar contract van 1 jaar voor 5 miljoen euro? Als hij 14 miljoen eist oid, dan is clubliefde ver te zoeken....

31 mei 2023 om 15:56

Messi weet ook wel dat Barcelona geld genoeg heeft (en heel veel geld aan hem gaat verdienen), dus die gaat dan niet voor een laag salaris spelen. Barcelona moet alleen een constructie met derde partijen vinden waardoor het binnen de FFP regels te passen valt.

31 mei 2023 om 16:19

Dan is Messi geen clubman, maar gewoon een geldwolf.

1 juni 2023 om 00:36

meerdere conclusies. Barcelona word wel heel zielig en messi is dan een geldwolf?

Ik snap niet waarom barca hem zo graag terug wilt. 1 van de grootste reden dat barca in financiele crisis bevind is hij en hij wilt nog steeds een torenhoge salaris om terug tekeren naar zn "oude liefde". Hij zou eens een voorbeeld aan totti moeten nemen.

Als Madrid fan hoop ik zo dat Messi naar Barca terug gaat. Een Barca dat, sportief gezien, het weer een beetje op de rit lijkt te hebben dat nog even het hele team om een 36 jarige Messi op zijn retour gaat bouwen. Heerlijk.

31 mei 2023 om 20:04

En ook de financiële problemen die het meebrengt.

Lol, Barcelona word wel een heel trieste club zo. Miami schiet hier niks mee op? Of je haalt hem zelf binnen, of niet als dat financieel niet kan. Stijgt het naar het hoofd daar, hoop dat FIFA is ingrijp, schijt club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren