Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ plukt hoofdscout weg uit Groningen: ‘Dat gaf voor mij de doorslag’

Laatste update:

Carlos Aalbers is de nieuwe hoofdscout van AZ, zo meldt de club uit Alkmaar. De 54-jarige Winssenaar vertrekt na twee seizoenen bij FC Groningen en volgt in het AFAS Stadion Michel Doesburg op, die aan de slag is gegaan bij Ajax.

“Ik kreeg een goed gevoel van de gesprekken die ik met AZ heb gehad”, aldus Aalbers. “AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft de organisatie, mensen en faciliteiten. Dat gaf voor mij de doorslag om de stap van FC Groningen naar AZ te maken.”

“Het is jammer dat Doesburg ons na vijftien jaar verlaat”, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Met Aalbers hebben we iemand met enorm veel ervaring binnengehaald. Hij heeft dankzij zijn jaren als speler, technisch directeur en hoofdscout een groot netwerk opgebouwd. Zo heeft hij bij NEC onder meer Alireza Jahanbakhsh naar Nederland gehaald.”

Aalbers speelde als middenvelder jarenlang bij NEC en werd daar later lid van de raad van commissarissen en technisch directeur. Hierna werkte hij een seizoen als technisch manager bij Willem II en een goed jaar later vertrok hij naar FC Groningen.

Een goede zet van AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft weinig bijzondere namen binnengehaald bij ons, dus op basis daarvan zeg ik: Geen gemis. Geen idee wat zijn precieze bijdrage is geweest, maar een scout wordt over het algemeen toch beoordeeld op de spelers die hij, jawel, scout,

31 mei 2018 om 12:59

AZ heeft een beter potje. Dus meer opties. Doan?

31 mei 2018 om 13:02

Fantasttische versterking Albers deed het zo goed bij Groningen. ...pffhh Heeeft geen enkele speler naar Groningen gehaald die geslaagd is.

31 mei 2018 om 13:49

Je beoordeeld een scout zoals je een technisch directeur zou moeten beoordelen, maar in je laatste zin zeg je dat je een scout moet beoordelen op basis van de spelers die hij scout? Maar tussen een speler scouten en een speler zit een gigantisch groot verschil. Een speler scouten is het pakkie-an van een scout en een speler halen is het pakkie-an van een technisch directeur.

31 mei 2018 om 16:26

Doan lijkt mij gehaald onder Aalbers. Veldwijk denk ik ook en met de financiële middelen door Groningen heeft leek me dat een hele goede zet, al is dat natuurlijk slecht afgelopen door Veldwijk zelf

Ajax haalde Doesburg op bij AZ, dus de voedselketen zet zich voort op deze manier.

31 mei 2018 om 13:08

Staat ook gewoon in de tekst hoor

31 mei 2018 om 14:50

Ja dat is de voedselketen. Dankjewel voor de bevestiging en nuttige bijdrage.

31 mei 2018 om 18:34

Ik vind het wel een beetje gek van AZ. Doesburg niet willen laten gaan vanwege het feit dat hij al veel connecties heeft, en dan precies hetzelfde doen bij Groningen. Tuurlijk snap ik het, maar het is wel een beetje de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet, nietwaar?

Behoorlijk verlies voor Groningen, hij heeft oa Doan en Idrissi gescout voor de FC en hij was bij NEC ontdekker van Alireza Jahanbakhsh. Heeft dus zijn centjes ruim terugverdiend voor zijn eerdere werkgevers,

31 mei 2018 om 14:01

In 2 jaar tijd 1 redelijke en 1 goede(doan). De rest was allemaal zo zo. Zo'n groot verlies is het dus niet. Veldmate was een betere hoofdscout. Nu maar afwachten wie er voor terug komt, zal iig geen onbekende worden

31 mei 2018 om 15:23

Idrissi is ook een geweldige speler, al is hij bij ons beter dan hij bij Groningen was. Wat dat betreft hebben we hem goed gescout ;-)

31 mei 2018 om 23:04

Idrissi is niet zo geweldig, goed maar verder niet. Maar jullie hebben hem idd goed gescout 😁

31 mei 2018 om 15:28

Eeuhh,.. Idrissi zat al bij ons voordat Aalbers kwam dus dat klopt niet. Of Doan daadwerkelijk uit zijn koker komt is ook niet helemaal zeker. Bijna elke Europese scout wist van hem af voordat we hem haalden.

We zullen het zien, ik ben nog niet overtuigd. Jahanbaksh was natuurlijk een geweldige vonds, maar één zwaluw maakt nog geen zomer.

“AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft de organisatie, mensen en faciliteiten."

Lezen jullie mee Nijland en Jans? Lijkt me toch wel een stille hint. Benieuwd welk vriendje ze nu zullen doorschuiven dan wel neerzetten op die plek. Als hij maar niet teveel tegengas geeft waarschijnlijk.

Aalbers heeft verder niet echt zijn stempel kunnen drukken bij ons in die twee jaar dat hij er zit. Heeft ongetwijfeld een erg groot netwerk met zijn ervaring, maar bij ons heeft hij niet voor verassingen gezorgd.

31 mei 2018 om 16:34

Dat is toch al jaren bekend? Idem met clubs als Utrecht en Vitesse. Alleen steekt men in Groningen liever de kop in het zand als je hier iets over zegt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren