Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Alle fans moeten als een echte twaalfde man achter FC Utrecht staan'

Laatste update:

Voorzitter Jan Willem van Dop roept de supporters van FC Utrecht op om hun club aanstaande zondag tijdens de wedstrijd tegen NEC op een positieve manier te steunen. "We zijn enorm trots op onze supporters, die onze spelers als een echte twaalfde man steunen op momenten dat het even moeilijk gaat", zegt Van Dop.

"Maar het blijft verschrikkelijk jammer, dat een aantal van hen zich schuldig maakt aan kwetsende spreekkoren. Dat moet echt afgelopen zijn", benadrukt de hoogste sportbestuurder donderdag via de officiële kanalen. Meegereisde supporters van de Domstedelingen werden afgelopen weekeinde Amsterdam uitgezet wegens kwetsende spreekkoren. Tegen Feyenoord-thuis waren er tevens spreekkoren.

"Kwetsende spreekkoren kunnen de club veel schade berokkenen, zowel in materiële als immateriële zin", vervolgt Van Dop. "Henk Kesler van de KNVB gaf deze week al aan, na de recente stilleggingen van thuiswedstrijden van RKC, NAC en FC Utrecht, te overwegen maatregelen voor te leggen als het spelen van een wedstrijd zonder publiek en zelfs het in mindering brengen van het punten. Ik kan me niet voorstellen, dat er ook maar één FC Utrecht-supporter is, die dat wil”, aldus de voorzitter.

“Ik doe dan ook een dringend beroep op alle supporters om zondag als een echte twaalfde man achter het elftal te gaan staan. Dus op een positieve manier die niet kwetsend is voor de scheidsrechter of de tegenstander. Op weg naar Europees voetbal kunnen we de steun van onze supporters goed gebruiken." De ploeg van trainer Ton du Chatinier staat momenteel op een zevende stek in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

alle fans mogen toch zelf weten of ze als een 12 man achter fc utrecht gaan staan of dat ze lekker op hun stoeltje blijven zitten met hun bek dicht.. zolang ze maar niet massaal met kwetsende of discriminerende of rascistische spreekkoren komen
gegroet

Zit elke week in het stadion en je kunt je afvragen of de club hier hier nog iets kan tegen doen.
Naar mijn mening wordt er iedere keer alles al aan gedaan.

Je kan als Knvb wel continu de clubs boetes blijven geven maar daar spekken ze alleen maar de kas mee.

Zullen ze in Zeist ook wel fijn vinden maar het helpt niet.

Je kan je ook afvragen of je dit de clubs kan blijven aanrekenen.
Die boetes zijn gewoon onzin,zeker in de crisis waarin de clubs verkeren ,elke euro is er 1 .

Het is een maatschappelijk probleem en het wordt tijd dat de politie dan maar ingrijpt.

4 maart 2010 om 16:52

Ik denk dat als FC Utrecht hier echt van af wil dat ze bij spreekkoren zelf van het veld af moeten stappen. Een andere oplossing is er bijna niet. Dan moet iedereen er maar onder lijden, maar het is de enig over gebleven oplossing die er in mijn ogen is.

4 maart 2010 om 19:46

Er is maar een oplossing, elke keer als het weer is zo ver is gewoon de wedstrijd definitief staken en een wedstrijd zonder publiek geven.
Kan me er soms ook wel aan ergeren, die scheidsrechter heeft bijvoorbeeld maar 1 paar ogen en kan niet alles zien. Ajaxcieden kunnen er ook bijvoorbeeld niets aan doen dat ze voor de verkeerde club juichen, hoef je ze niet voor uit te schelden. Laten we als Utrecht supporters zoals van Dop zegt gewoon 90 minuten lang achter de fc staan en niet die spreekkoren er tussen door.

5 maart 2010 om 02:07

Haha, mooi gezegd dat van die Ajacieden die er niks aan kunnen doen dat ze voor Ajax juichen.

Ik hou wel van die humor!

4 maart 2010 om 16:53

Ja, het is een probleem voor heel veel clubs. Je kan er zeker wat aan doen en dat is heel hard optreden. Gewoon goede camera's ophangen en de foute gastjes eruit blijven pikken en bestraffen. Dat is de enige manier en helemaal neit moeilijk aangezien een club tegenwoordig precies weet wie er op welk stoeltje hoort te zitten. Ben in ieder geval blij dat van Dop iets realistischer is dan vorige week waar hij de waarheid van de misdragingen nogal openlijk in twijfel trok. Denk dat hij inmiddels wel wat beelden heeft gezien/gehoort.

4 maart 2010 om 17:18

Ja maar Henk K. uit Z. moet ook op een of ander manier zijn reisjes voor al zijn vriendjes naar het WK betalen, dus dan maar weer over de rug van de clubs.

Goed dat Dop als voorzitter nog een keer de aandacht van de supporters vraagt. Het gebeurd regelmatig dat er even wat liedjes gezongen worden dat op de grens of er overheen is. Maar zoals hij zegt, staan wij altijd achter onze club. In alle oude en slechte tijden steunen wij onze club. Kan menig club nog wat van leren.

Om de scheidsrechter toe te zingen is altijd een reden. Wordt tijd dat de Knvb dat een keer in gaat zien. Ze kunnen niet altijd de scheidsrechters het hand boven het hoofd houden en de supporters altijd de schuld geven. Maar dit seizoen heeft alweer genoeg bewijzen geleverd dat we misschien twee scheidsrechters hebben die een wedstrijd kunnen fluiten. De belangen voor clubs zijn te groot om van die specsavers een wedstrijd te laten leiden. Als de supporters zien dat ze ook hard worden aangepakt door een fouten beslissing waardoor een club benadeeld wordt (punten verlies), dan zal dit vanzelf iets afnemen. Supporters voelen zich bedrogen door scheidsrechters en hun arrogante gedrag (en van de Knvb). Henk, kijk eerst naar je eigen organisatie en doe er wat aan, want daar zit je voor.

4 maart 2010 om 19:59

@fcu1970 4 maart 2010 om 17:18 #7

Al sinds het ontstaan van het voetbal worden er fouten gemaakt door scheidsrechters.... Zo lang de taak van de scheidsrechters nog niet volledig is overgenomen door elektronica, zullen er ook fouten gemaakt worden. Spelers maken ook fouten, maar daar hoor je niemand over...

Fouten maken kan.. Gezien de belangen is het ook logisch dat scheidsrechters daar op aangesproken worden. Maar ook jij en ik maken fouten in ons werk.. En dan is er wel een verschil of je daarop aangesproken met woorden als ”klojo.. dat moet de volgende keer beter”, of met woorden als ”[willekeurige ziekete]homo! Je moeder is een h*enr”...

Dat laatste is niet acceptabel en gewoon niet goed te praten, op geen enkele manier...


Ach, als Utrecht gewoon een keer de punten in huis houdt ziet de wereld er heel anders uit...

IK hoop ook gewoon dat NEC wint.
Speelt beter onder Vloet en verdient ook gewoon de punten!

Ondanks dit incident is de FC Utrecht aanhang nog steeds een van de beste. Dus hopen dat de rust gewoon terug gekeert is en Utrecht gaat wraak nemen na de blamage in de Arena. Utrecht gaat met 3-0 of 3-1 winnen denk ik.

5 maart 2010 om 14:27

Niet mee eens. Utrecht is op supportersgebied niet meer wat het geweest is. Dit hoor ik van mensen uit Utrecht zelf, en ook vanuit eigen ervaringen. Vroeger vond ik altijd Twente en Utrecht fantastische fansides hebben. Nu is Utrecht echt diep gezonken. Twente is nog steeds top.

Utrecht stond vroeger bekend om de 100% steun achter de club. Tegenwoordig is het alleen maar anti tegenstander, kanker dit, kanker dat. Het niveau is bedroevend, en het geluid wat er van de tribunes afkomt ook minimaal. Statsie hieronder geeft een goede reden hiervoor.

Echt sonde, want Utrecht was altijd de top van Nederland. En als ik het nu nog steeds zo had gevonden had ik dat ook gezegd, maar het is de realiteit: Utrecht is niet meer wat het geweest is. Ik ben toch regelmatig in andere stadions te vinden en dan is het bij Twente, Feyenoord, Ado, Groningen, Heracles, Nac... toch wel een stuk beter in mijn ogen.

pfff, ik zat 23 jaar geleden al op de bunnikside, en ik noem maar wat, sparta uit op zondag, dat was op vrijdag avond al vertrekken, slaapzakkie mee, slapen op de vloer in cafe de doelpunt,heel het weekend drinken, en op zondag avond na de wedstrijd met ze allen terug om de bon te betalen.tegenwoordig op de bunnikside jochies van 15 jaar met een voorgedraaide blow in hun bek en denken dat ze de hele wereld aankunen. bunnikside is al lang de bunnikside niet meer!!

Ik ben bang dat er weinig te juichen valt voor Utrecht want NEC gaat gewoon 3 punten mee naar huis nemen.

6 maart 2010 om 00:17

hoezo moet jij bang zijn dat wij niets te juichen hebben?
ik denk eerder een gelijk spel.
2-2

Het is te erg voor worden dat sommigen roepen om een wedstrijd te stakken als enkelen dingen gaan roepen dat niet door de beugel kan.

Als ik op zondag naar mijn club (FC Utrecht) ga, dan hoor ik maar een side dat soort kreten roepen. De zogenoemde Bunnik Side. Wat FC moet doen, is de wedstrijd door te laten gaan maar dan zonder Bunnikside en niet de normale mensen hiervoor straffen.

P.s. NEC wordt a.s. zondag opgerold.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren