Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax laat overbodige Owen Wijndal op huurbasis vertrekken

Laatste update:

Owen Wijndal vervolgt zijn carrière op huurbasis bij Royal Antwerp, zo meldt journalist Mike Verweij van De Telegraaf dinsdagochtend. Omdat de transfermarkt in België nog open is, kiest de 23-jarige vleugelverdediger nu alsnog voor een (tijdelijke) uittocht bij Ajax. Wijndal heeft in Amsterdam hevige concurrentie gekregen van Borna Sosa, Gastón Ávila en Anass Salah-Edinne, waardoor hij liever voor zijn kansen gaat bij de Champions League-deelnemer uit België.

Of Antwerp ook een optie tot koop heeft bedongen, is momenteel nog onbekend. Ajax kocht Wijndal vorige zomer voor 10 miljoen euro van AZ, maar in de Johan Cruijff ArenA wist hij nooit hetzelfde niveau te halen als in Alkmaar. In Amsterdam beschikt Wijndal nog over een contract tot medio 2027, waardoor hij volgende zomer weer zal terugkeren bij Ajax indien er geen koopoptie is opgenomen in het huurcontract. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Wijndal in op zo’n 8 miljoen euro.

Wijndal, die voor Ajax tot dusver 32 keer in actie kwam, staat er nog altijd goed op bij Antwerp-trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. Volgens Verweij heeft het duo er vertrouwen in dat Wijndal een meerwaarde kan zijn voor de club uit de Belgische havenstad. In Antwerpen voegt de linkspoot zich bij een Nederlandse enclave met onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen. Wijndal moet de concurrentiestrijd gaan winnen van negenvoudig Amerikaans international Sam Vines.

Wijndal kwam onder Maurice Steijn in de competitie pas 45 minuten in actie voor Ajax. Tijdens het gewonnen thuisduel met Heracles Almelo (4-1) kwam hij vlak voor tijd in het veld als vervanger van Salah-Eddine, terwijl hij een week later een helft meespeelde op bezoek bij Excelsior (2-2). Ajax versterkte zich afgelopen vrijdag op Deadline Day met Borna Sosa, die voor zo’n 8 miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. Door zijn komst werd de kans op speeltijd voor Wijndal nog kleiner. Bij Antwerp moet de linksback zijn carrière nieuw leven inblazen.

Is dit een logische transfer voor Owen Wijndal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties
5 september 2023 om 08:04

Zodat ajax hem een jaar later voor pakweg 20 miljoen kan overnemen?

5 september 2023 om 08:07

Hahaha, laten we het niet hopen. Wijndal heeft in ieder geval niet het niveau waar we naar moeten streven. Het liefst zag ik hem echt bij Ajax de sterren van de hemel spelen, maar ben bang dat het er bij ons in ieder geval niet in zat

5 september 2023 om 08:27

@ZodzEh,

Ik hoop ook dat iedere criticaster van Mislintat die de afgelopen drie dagen heeft geklaagd over vier linksbacks nu ook allemaal naar voren komen om een compliment te geven.

Wijndal verhuren en Sosa als vervanger halen, misschien wel de beste transfer swap in de afgelopen transferperiode..

5 september 2023 om 08:35

Nou nou nou, volgens mij hebben we Salah-Edinne daar ook nog lopen en die is echt nog een tandje minder.

5 september 2023 om 08:39

Nee helemaal niet mee eens.
Dus je betaald miljoenen voor Avila van Antwerp.
Wijndal had je in de deal kunnen betrekken.
Had je minder betaald voor Avila en was je Wijndal kwijt.

Nu verhuur je hem en zit je volgend jaar weer met hem opgescheept.

En dan kom jij om complimenten vragen.
Zeer slecht onderhandelt als je het mij vraagt.

5 september 2023 om 08:41

Voor de criticasters: Salah-Eddine mocht verhuurd worden maar wilde zelf bij Ajax blijven. Je kan zoń jongen niet dwingen,

5 september 2023 om 08:423 linksbacks is natuurlijk nog altijd teveel.. Mislintat kan bij jou niet veel verkeerd doen geloof ik..dat iedereen kritiek op hem heeft is niet voor niks of wil jij nou zeggen dat hij het geweldig doet enof heeft gedaan ..

5 september 2023 om 08:43

Tenzij Wijndal enorm goed speelt in de CL. In dat geval kan je hem alsnog voor veel meer geld slijten. Het glas op dit forum is, als het op Ajax aankomt, wel heel erg half leeg.

5 september 2023 om 09:22

@nikos

LB Sosa en Salah Eddine
LCV Hato en Avila
RCV Sutalo en Medic
RB Gaaei en Rensch

Prima toch ?

5 september 2023 om 09:32

Prima? Weet niet onder welke steen jij vandaan komt maar je verliest Wijndal én Bergwijn is geblesseerd, zo blijft er niets over van de beste linkerflank van Europa 😭 Heel benieuwd naar Sosa, hoge verwachtingen van.

5 september 2023 om 09:37

Overmars is natuurlijk niet gek . Wijndal is zeker beter als Avila en dat gaat hij hopelijk laten zien bij Antwerp. Als Wijndal daar zijn AZ vorm weer eindelijk terug gaat krijgen heeft Overmars Ajax nog een keer lekker bij de neus en is Minsilat er in getuimeld. Overmars laat hier wederom zien waarom het bij Ajax zo goed ging onder zijn technisch directeurschap. Hopelijk is er geen optie tot koop afgesloten en kan Wijndal daar weer op zijn niveau komen en dan terug naar Ajax. Als dat zo is helpt Overmars Ajax nog een beetje.

5 september 2023 om 09:39

@eenopinie, I know, maar ik reageerde op Bergkamp die wil dat we Mislintat een compliment geven omdat Wijndal verhuurd is. Als ie SA had verhuurd had ie een kleine 👍 verdiend. Maar vind dit echt geen compliment waard imo.

5 september 2023 om 09:40

@nikos_

Dat iedereen elkaar blindelings na papegaait betekent niet dat deze groep gelijk heeft? Sterker nog, degene die echt verder gaan kijken kunnen wel begrip tonen voor wat er gedaan is.

5 september 2023 om 09:42

Royal Antwerp toch wel de winnaar in deze deal. Die nemen gewoon 50% van de beste linkerkant van Europa over op huurbasis. Marc Overmars verleert het nooit, de klasbak!

5 september 2023 om 09:43

@formus

Als je Wijndal verhuurt en Sosa er voor terug haalt dan pak je de zwakste positie in het elftal aan met een speler met 115 wedstrijden bundesliga ervaring, 35 assists en vaste basis bij Kroatie is.

Tja een verhuur van SAE (of verkoop) had mooi geweest. Maar je kan niet alles hebben in het leven toch?

Met Wijndal, Bassey, Fitz-Jim, Sanchez, Pierie, Baas, Grillitsch, Regeer, Daramy is er een hoop puin geruimd. En met Tadic, Timber, Alvarez en Klaassen alleen al is er 15 miljoen aan salaris bespaart.

5 september 2023 om 09:44

@bergkamp:

Het zal je ongetwijfeld ontgaan zijn (wat begrijpelijk is) maar Antwerp heeft te kampen met een blessuregolf in de defensie en zijn ook (onverwacht) Avila kwijtgeraakt aan Ajax. Ik denk dat ze momenteel nog 2 fitte verdedigers hebben of zoiets.

Dus om deze transfer nu ineens volledig toe te schrijven aan Mislintat vind ik wat makkelijk. Ik zou eerder in de richting van Overmars en zijn Ajax connectie kijken in dit specifiek geval.

5 september 2023 om 09:45

D-Bergkamp, nou als dit de beste transfer swap is, geeft dat al aan waarom wij criticasters van Mislintat moeten zijn. De beste aanvaller en middenvelder zijn vertrokken, en de beste transferswap is die van een verdediger, lekker bezig Mislintat!

Snap überhaupt niet waarom mensen die terecht kritiek hebben op Mislintat, nu opeens criticasters zijn. Ik wil heel graag dat Mislintat top aankopen doet, ik wil dat Ajax weer terugkeert naar waar het 3 jaar geleden stond. Maar acceptatie van middelmaat gaat ons daar niet brengen, ik houd Ajax tot een dusdanige hoge standaard, dat ik alles minder niet accepteer. Vorig jaar riep ik na de 6-2 tegen Napoli al dit is onacceptabel voor Ajax, en was ik toen dus ook een criticaster van Schreuder, want 90% riep geef hem tijd, slechte selectie en weet ik veel wat allemaal. Neen bij Ajax is er geen tijd, als het ook maar een beetje er op lijkt dat het niet aan onze standaard voldoet, moeten we kritisch zijn en het aanpakken, alleen zo is groei mogelijk, alleen zo wordt onze standaard gewaarborgd. Jullie kunnen alles maar blind accepteren en hopen dat het goedkomt, dat terwijl de eerste tekenen heel negatief zijn, maar we hebben vorig jaar gezien waar hoop je naartoe leid.

5 september 2023 om 09:57

Heb het vermoeden dat er en paar weken verschil zit tussen deze deals en dat men bij Antwerp eerder nog geen linksback nodig had.
Dus duidelijk dat je er niet over hebt nagedacht, en dan veroordeel je een ander?

5 september 2023 om 10:09

@D-Bergkamp,

Ik weet dat je aan alles een positieve draai probeert te geven, maar de verhuur van Wijndal komt niet op het conto van Mislintat. Dat Mislintat na geklaag van Steijn over de 2 Nederlandse backs in zijn selectie een 4e linksback haalt nadat dit buitenkansje vrijkwam, is wel prijzig waardig. Met Sosa haal je gewoon een gearriveerde kracht die Ajax sterker maakt. Hierdoor neemt Wijndal alsnog het hazenpad. Apart voor iemand die zichzelf de beste linksback van Europa noemt maar dat terzijde. Mislintat heeft hier zelfs niks voor hoeven te doen, behalve het bepalen van de verhuurprijs en bijkomend salaris. Uiteindelijk win win voor Ajax.

Het geklaag over 4 linksback heeft te maken dat er geen creatieve 10 en een rechtsbuiten is gecontracteerd. Daar veranderd het vertrek van Wijndal weinig aan.

5 september 2023 om 10:38

Salahedine kan mooi minuten maken bij Jong en beker wedstrijden spelen. Hij heeft de kans gekregen en het is onvoldoende. Dat is geen schande en mooi dat hij voor zijn kans wil gaan, maar Ajax selecteert door. Volgend jaar komt Baas terug die nu een jaar ervaring opdoet bij NEC. Ook hij heeft (nog) niet het gewenste niveau, maar zal mogelijk dan verder zijn dan Salahedine.

5 september 2023 om 10:45

@4fredondoDat er geen creatieve 10 en rechtsbuiten is valt nog te bezien.Het lijkt erop dat Ajax start in een 433, maar in de aanval schuift maar een 343.Waarbij een back terugzakt als centrale verdediger en een back als wingback fungeert en het breed houd. Ik verwacht daardoor ook koppels op de RB-LB:Sosa & Rensch of Avila & Gaaie.3-4-3 opstelling bij aanval zou dan volgens mij als volgt zijn:Gorter Rensch-Sutalo-HatoBerghuis - Mansverk -Tahirovic - SosaMikautadze - Brobbey - Bergwijn

5 september 2023 om 11:44

Plus je kan betwtisten of ASE nou echt een linksback is. Volgens mij rendeerde hij beter als middenvelder bij FC Twente, maar kan het ook even mis hebben. In dat geval zou Ajax nu 2x linksbacks hebben en in nood ASE.

5 september 2023 om 12:06

@nikos_ scheelt dat Avila niet alleen voor de back positie is gehaald voor de 10000000000e keer.

5 september 2023 om 12:30

Volgens mij gaat het erom om posities dubbel bezet te hebben. Zie ook de opsomming van summerof69. Waarbij een aantal spelers multi inzetbaar zijn. Op papier dus een prima balans voor de verdediging, in de praktijk zullen we het zien echter heel veel minder dan Wijndal kan niet.

Goede keuze van Wijndal. Hoop dat hij daar zijn niveau van AZ weer kan terugvinden.

5 september 2023 om 08:13

Dat hoop ik ook , alleen is er nu van de beste linkerkant van Europa niks meer over. Hopelijk komt Ajax dit te boven

5 september 2023 om 17:07

Mark my words: die bloeit daar weer op! Zal niet de nieuwe Roberto Carlos worden, maar zo slecht als bij Ajax is hij echt niet.

Er zijn de laatste tijd zo veel jongens door de mand gezakt bij Ajax dat ik amper meer geloof dat het enkel aan hen ligt. Er zit gewoon totaal geen idee meer achter de aankopen icm het gewenste spel. Er zit letterlijk 0 Ajax filosofie in deze groep of in dit bestuur... Jongens als Rensch en Brobbey zijn dan wel eigen jeugd, maar hoppen ook meer mee dan dat ze het kunnen overbrengen op de rest. Ook in de staf heb je enkel Maduro, maar ook die heeft niet echt de uitstraling van een echte aanjager.

Wat dat aangaat had ik heel graag Tadic, Klaassen, Tagliafico en Blind erbij gehad. Jongens die tablets en smartphones uit de handen slaan, een stock kaarten op tafel leggen en zeggen "we gaan klaverjassen en dat doe je zo, geen gezeik". Dat laatste bedoel ik als beeldspraak hoe je je in de groep profileert.

Sosa en Sutalo vind ik de enige aankopen die passen bij Ajax. (Internationale) ervaring, hun speelstijl en leeftijd/leiderschapskwaliteiten. Mannsverk, Gaaiei en Tahirovic vind ik nog begrijpelijke aankopen qua transfersom om als buitenlandse jeugd in te passen, zoals Ajax vaker deed. Medic als goedkoop gokje die ook een goal kan maken als verdediger kan ik ook nog bij. Evenals een transfervrije vd Boomen.

De rest is gewoon weggegooid geld voor die prijzen, waar je makkelijk meer bekende spelers voor had kunnen halen die iig weten wat Ajax inhoud (vd Beek, Stengs, Dest, Lang, Tagliafico, Olij bijv.). Niet allemaal de hoogvliegers, maar wel jongens die weten wat ze bij Ajax moeten doen, jongens mee kunnen krijgen of de ED kennen en goedkoper waren dan hun alternatieven.

Nu zit je met Avila, Forbs, Mikautadze, Ramaj en Akpom als duurste spelers die werkelijk geen idee hebben hoe ze bij Ajax moeten voetballen en veelal in andere systemen hebben gespeeld of op een beduidend lager niveau. Als je dat al wilt, had dan iig Peter Bosz als trainer genomen. Niks naar Steijn, maar Bosz heeft bij Ajax eerder "Ajax voetbal" gespeeld en kan dat dus makkelijker overbrengen. Ik denk alleen dat Bosz is geknapt, omdat hij graag invloed heeft op het aankoopbeleid.

Kudus en Timber gingen voor rond de 40 miljoen weg. Stel deze jongens halen dit niveau, dan leveren ze je dus max 25 miljoen op. Dat had je ook makkelijk verdiend met jeugdspelers verkopen en/of CL voetbal halen met meer gevestigde namen.

Al met al een droevig zooitje momenteel bij Ajax. En ik ben bang dat jeugd als Vos, Axel Dongen, Godts, Misehouy etc daar de dupe van gaan worden.

5 september 2023 om 08:42

Maar bij AZ had ie helemaal niet zo’n hoog niveau. Ik was echt verbaasd dat Ajax hem kocht. Hij is veelbelovend begonnen bij AZ, maar het werd daar ook al minder. Ajax heeft hem gekocht omdat ie jaren geleden voor het laatst een goed niveau haalde (nooit het niveau van Kerkez) en dacht dat ie dat bij Ajax ook wel weer zou laten zien. Antwerp is een prima club voor hem!

5 september 2023 om 09:12

Wat een onzin Madoka. Wijndal was bij AZ gewoon de beste linksback in Nederland. Ook in zijn laatste jaar. Die “jaren geleden” is maar 2 jaar terug.

5 september 2023 om 09:58

Wijndal is nooit de beste linksback geweest van Nederland. Het zag er af en toe leuk uit omdat hij soms als een kip zonder kop fanatiek naar voren rent en dan weleens een pasje gaf. Ik begreep nooit dat Ajax hem gehaald heeft, net als een Bergwijn trouwens.

5 september 2023 om 11:01

Ik vind dat je Wijndal daarmee echt tekort doet in zijn AZ tijd, hij was echt heel goed. In zijn laatste seizoen zelfs 10 assists. Zoek die assist op op Boadu tegen Feyenoord, echt grote klasse.

5 september 2023 om 11:10

@mcmulenga,

Ik ben ook met @madoka eens. Ik was ook verbaasd dat Ajax hem kocht destijds.
In eerste instantie dacht ik, dit spelertje is echt iets voor Ajax. De chemie met Idrissi was om te smullen. Idrissi aanspelen en kon Wijndal zijn overlappingen binnen of buitenlangs maken. Zoveel gevaar en vreugde stralen ze beide uit.

Toen vertrok Idriissi en werdt het niveau zelfs matig. Zijn mankementen kwamen naar boven en dat is niet kunnen verdedigen. Laatste jaar bij AZ herpakte hij zich (toegeven) maar dat is niet het niveau waar Ajax naar streefde. Ajax had een linksback net zo uit het rechterrijtje kunnen halen.

Dat hij leuk voetbalde bij AZ komt echt door Idrissi!

5 september 2023 om 10:25

Hoop ik ook kan je gelijk zien dat het niet aan hem lag maar aan heel het Ajax team.

Eindelijk is deze gozer weg! Wat een miskoop. Beste transfer deze zomer. Hopelijk met verplichte optie tot koop

5 september 2023 om 08:28

Is ook niet zo moeilijk om dit als beste transfer te bestempelen tot nu toe.

5 september 2023 om 08:39

Nee? Waarom niet?

5 september 2023 om 08:41

Omdat de rest van de transfers over het algemeen niet heel bijzonder lijken, maar ze kunnen natuurlijk nog verrassen.

5 september 2023 om 09:41

@Redusthecolour, ik denk dat met name voor die positie Ajax wel een goede transfer heeft gedaan met het halen van Sosa. De verdedigende transfers vind ik algeheel niet slecht, voor wat ik er nu over kan zeggen, denk dat Ajax in die linie direct sterker is geworden tov vorig jaar. Tahirovic vind ik over all een betere speler dan Taylor en een betere voetballer dan Alvarez. Mentaal en fysiek niet natuurlijk, aan de bal duidelijk wel. Het middenveld is zwaar uit balans en wordt overlopen, misschien dat dat beter wordt met Mannsverk en zonder Taylor / vd boomen. De aanval is uitermate zwak, alleen Brobbey heb ik vertrouwen in vooralsnog.

5 september 2023 om 09:48

Sosa als vervanging voor hem en een Sutalo zijn betere transfers dan een speler verhuren zonder koopoptie.

5 september 2023 om 10:03

Ajax heeft nog nooit gearriveerde spelers gekocht, behalve ex Ajacieden die bij Ajax kwamen afsluiten. tegelijkertijd zijn de spelers en de staf aan het begin van een seizoen nog nooit zo afgemaakt. Feyenoord en PSV halen net zo goed aparte spelers, maar daar zeggen we niets over.
Nee de sport media of de mensen die zich sportjournalist noemen hebben zich nog nooit zo massaal verkneukelen over het niet soepel lopen bij Ajax.
Terwijl iedereen toch zou moeten begrijpen dat als je elf of twaalf spelers moet inpassen terwijl het seizoen al begonnen is dit vrij lastig is. Een groot deel van de basis afgelopen weekend had nog nooit met elkaar gespeeld. Ja dan wordt het ook voor een prof team lastig.

5 september 2023 om 17:23

Toch vrij logisch dat je er bij PSV en Feyenoord minder over hoort? Die jongens daar laten allemaal wat zien en krijgen een duidelijke opdracht mee qua spel.

De nieuwe back van PSV dendert er bijvoorbeeld direct 5x goed overheen, iets wat hij nota bene uitstekend heeft gedaan bij Ajax. De nieuwe back van Ajax kan een bal langs de zijkant niet aannemen..

Je hebt gelijk dat Ajax nooit echt van de gevestigde namen is geweest op ex Ajacieden na. Ze hebben 1x veel vreemdelingen gehad als nu met Chivu, Maxwell, Trabelsi, Galasek, Lobont, Pienaar, Ibrahimovic en Mido. Dat ging aardig, maar het talent van hen zie ik nog niet terug in de aankopen van nu.

Het bericht waarvan je hoopte dat die zou komen!
Goede zaak, voor beide partijen

Goede oplossing! Wist helemaal niet dat de Belgische markt nog open was haha.

5 september 2023 om 08:03

Ja tot morgen of overmorgen geloof ik. Ik wist het ook niet totdat ik laatst een Belgische club koos in Football Manager haha.

Top! Dat zorgt er in ieder geval voor dat de linksback positie niet overbezet is. Nu hebben we Sosa, Salah-Edine, Avila en Hato die er kunnen spelen.

Jammer dat hij het nog niet heeft waargemaakt bij Ajax. Ik dacht destijds dat we een topper hadden binnengehaald, maar begon helaas met een blessure en heeft daarna nooit echt meer indruk gemaakt.

Hopelijk wilt Antwerp hem volgend jaar overnemen.

5 september 2023 om 08:29

Zou me niks verbazen wanneer Ajax 3-4-3 gaat spelen en dan zo;

Gorter

Sutalo hato avilla


Gaei Mansverk. Sosa
Mikautatze


Berghuis. BergwijnBrobbey


De vleugels trekken beide naar binnen gaei en sosa knallen erover heen heb je veel beweging en dynamiek

5 september 2023 om 08:34

En geen verdediging. Speel aub zo tegen ons.

5 september 2023 om 08:40

Klinkt meer als een 334? Of 3331?

5 september 2023 om 11:49

@feye_88: Een verdediging wel, juist geen middenveld. In deze opstelling heb je twee echte centrale verdedigers en eentje die volgens mij gewend is als LCV in een driemansverdediging te spelen (avila), een echte defensieve middenvelder (mannsverk) en een spits op 10 en een 10 op rechtsbuiten. Sosa en die andere back aan de zijkanten waardoor je met een gigantisch gat in de as van het veld komt te voetballen.

Als Cruijff niet al een paar rotaties gemaakt heeft deze zomer zal hij zich nu zeker nog wel een keer omdraaien in zijn graf als hij deze Ajax-opstelling zou zien. Wie de strijd op het middenveld verliest, verliest immers de wedstrijd in zijn gedachtegang en als er niet eens een middenveld is is die strijd wel heel makkelijk gewonnen

5 september 2023 om 08:43

Salah-Edine kan er niet spelen, die staat alleen op de loonlijst.

5 september 2023 om 08:48

Hato kan er helemaal niet spelen. Ja in geval van nood maar waarom die jongen steeds als linksback neergezet word gaat ook nergens over. Berghuis kan ook vast wel voor een wedstrijdje linksback maar die zetten we er ook niet neer

Beste linker flank van Europa.. hahah die had het hoog in zn bol..

Succes in Antwerpen!

Prima oplossing dit. Wijndal is een bijzonder matige speler gebleken. Dat het voetballend en verdedigend allemaal niet in orde is dat kan dan nog, maar zijn laconieke houding in het veld verklapte eigenlijk dat hij het ook allemaal wel best vond. Kan niet als je voor Ajax voetbalt. Kijken of van Bommel hem weer een beetje aan de praat krijgt.

Ergens prima, aan de andere kant had ik liever gezien dat ie nog even vertrouwen kreeg dan dan we 25 miljoen extra in die positie hadden gepompt.

5 september 2023 om 08:20

Wijndal heeft genoeg vertrouwen en kansen gehad.

5 september 2023 om 08:25

Nog even vertrouwen?? Op basis van? Komop zeg, die jongen heeft 22 wedstrijden de kans gehad en in al die 22 wedstrijden kan ik me niet 1 goed moment van deze jongen herinneren, een grote schande wat deze jongen na al z’n praatjes heeft laten zien in het Ajax shirt, liever gisteren kwijt geraakt dan vandaag.

5 september 2023 om 08:55

Eens! Maar dan ook Bergwijn, Rensch en Taylor lozen of eeuwig laten banken. En ik denk ook Brobbey. Ajax heeft helemaal niet zo’n beroerd elftal. De hoofdoorzaak van alle ellende is begonnen bij Overmars, maar het is extra erg gemaakt door trainers die maar bleven vasthouden aan niet presterende spelers. Een toptrainers had Bergwijn gewoon laten banken met al die wanprestaties, Tadic al veel eerder gewisseld na opnieuw een wanprestatie, Rensch telkens gewisseld na een half uur tot ie eindelijk eens zou begrijpen wat er wordt verwacht qua mentaliteit, Brobbey verplicht alleen laten trainen op afwerken, Taylor gewisseld na opnieuw opzichtig balverlies lijden en het tempo niet bij kunnen houden in de omschakeling, enz. Wijndal laten banken is dan wel een goede zet geweest, maar er hadden er veel meer op de bank gemoeten. Dan de jonkies er maar in, dat kan nooit slechter zijn dan de spelers die ik net noemde. Ajax heeft gewoon geen topsport klimaat meer gehad sinds het vertrek van Overmars. Ook Ten Hag had er een handje van overigens, die hield Blind altijd de hand boven het hoofd. Bij Ajax mag je al jaren opzichtig falen. Precies dat is de ondergang van de club geworden.

5 september 2023 om 09:50

Steijn begon zo voortvarend, met het aanpakken van het conditiepeil. Snap dat hij teleurgesteld is, maar het zou hem sieren als hij zich nu zou herpakken in plaats van indekken. Hij mag ook beseffen dat Ajax en Mislintat hem veel vertrouwen en een unieke kans geven om een topclub te trainen, nu mag hij laten zijn dat hij een topclub waardige trainer is. Denk dat iedereen begrijpt dat het lastig voor hem is met zoveel nieuwe spelers, en hij wat tijd zal krijgen. Maar hij moet zijn spelers niet publiekelijk afvallen, en zorgen dat hij het maximale eruit gaat halen nu. En ik ben het met je eens, dat betekent spelers banken als ze niet presteren, ook als ze aanvoerder zijn. Als tegen Twente weer Taylor of Rensch wordt opgesteld dan bevestigt dat dat hij er niet veel van snapt.

5 september 2023 om 10:34

Aan Stein zal het niet liggen hoor, maar als je niet de spelers krijgt waar je om gevraagd hebt dan wordt het een moeilijk jaar voor hem en Ajax.
Die mislintat heeft niet voor niets Stein gekozen bij een andere trainer was hij er niet mee klaar gekomen hoor.
Die hadden inspraak gehad in de aankopen. En nu mag Stein het opknappen.

5 september 2023 om 08:40

Denk dat voor Wijndal het vertrouwen wel klaar is. Speelt constant echt heel slecht, komt met overgewicht aan op de club, en als je dat filmpje zag van Wijndal tegen Ludogorets waar hij letterlijk staat te huppelen dan schrik je je een ongeluk. Ik weet niet wat er bij die jongen speelt dus wil hem niet persoonlijk afbranden, maar sportief gezien zat het er bij Ajax echt niet meer in.

5 september 2023 om 08:57

Eh… gewoon een labbekakkerige instelling misschien? Getalenteerd maar van nature lui?

Na het nieuws over Sneijder is dit toch wederom geweldig nieuws voor dit moment! Komt voorlopig nog te kort voor het eerste, hopelijk herpakt hij zich!

Wat is deze man hard achteruit gegaan.
DE Wijndal die hij bij AZ was is die bij Ajax iig niet meer geworden.
Typisch gevalletje hoog in de bol gekregen.
Zonde maar ja...

Geen schim meer hoe hij was bij az. Eigenlijk ongelofelijk ik weet zeker dat zijn kwaliteiten terug komen. Of het aan hem lag of Ajax laat ik in het midden.

5 september 2023 om 12:57

Ja het lag aan ajax dat hij met overgewicht aan de voorbereiding begint. En dag hij de kantjes er maar wat vanaf loopt. Je heb gelijk, Ajax had z'n contract gelijk moeten verscheuren na vorig jaar.

Marc Overmars is het ook wel kwijt daar in Antwerpen, nietwaar? Heeft ie oude videobanden van Wijndal zitten bekijken?

5 september 2023 om 08:18

Die titel en CL-kwalificatie doen andere dingen vermoeden.

5 september 2023 om 08:53

Dat zou betekenen dat ze bij Ajax iets niet goed doen met Wijndall. Ja of Mark van Bommel is een over-performer

5 september 2023 om 09:00

Beter dan afgelopen seizoen moet toch echt lukken voor Wijndal niet?

Sowieso denk ik dat het gewoon een goedkope optie is voor Antwerp om de selectie op te vullen.

5 september 2023 om 10:09

Dat weet ik niet. Het was m tot nu toe in dit seizoen ook nog niet gelukt, dat is de reden dat Ajax een blik nieuwe backs heeft open getrokken toch? Maar Overmars, zoals ik al aangaf ziet het anders. Dus of hij ziet het verkeerd….of Ajax doet iets niet goed.

Deze man was tot een jaar geleden aanvoerder van AZ terwijl hij pas 22 was. Gaat het daar hartstikke goed doen bij een club waar het gewoon prima draait.

Gelukkig en hopelijk kopen zij hem ook, nu Anass nog.

Hij kiest de makkelijkste weg , is blijkbaar niet in staat om door harder te werken het ongelijk van de trainer te bewijzen. Valt echt door de mand dit seizoen.

5 september 2023 om 09:19

Haha hou op joh, hij is niet makkelijk maar verstandig. Als je club 2 extra linksbacks voor 10+ miljoen haalt, heb je überhaupt geen kans.

Wat zuur voor de Ajaxfans. Bestuurlijk loopt het niet lekker, de trainer moet nog wennen.
Laten we het samenvatten, het is wat onrustig bij Ajax.

En dan laten ze ook nog de helft van de beste linkerkant van Europa vertrekken. Wat een barre tijden voor ons aller Ajax

Mag je spelers altijd verhuren buiten ern window?

5 september 2023 om 08:31

In België is de markt nog open.

5 september 2023 om 08:41

Oke, dit wist ik niet thanks.

5 september 2023 om 08:32

De markt is in België nog gewoon open.

5 september 2023 om 08:42

Oke, dit wist ik niet dankje

Dus Ajax betaalt Antwerp 13 miljoen voor een linksback die er niks van kan. En dan krijgen ze op huurbasis een linksback terug die in potentie niet slechter is.

5 september 2023 om 08:34

Dus die er in potentie ook niks van kan? Hoe slecht moet ie dan wel nu niet zijn aangezien hij z’n potentie bij lange na niet heeft gehaald afgelopen seizoen. En fijn dat je Avila goed kent, kun je mij wat meer vertellen over deze jongen gezien je hem nauwlettend hebt gevolgd?

5 september 2023 om 08:35

Hoe weet jij nu dat Avila er niets van kan Je suggereert dat Wijndal niet slechter is. Dit is typisch vooringenomen negativiteit richting Ajax.

5 september 2023 om 08:46

Dat ziet toch iedereen dat hij er niks van kan of heb jij afgelopen weekend niet gekeken?..

5 september 2023 om 08:42

Avila kan er niks van? Op basis van wat minuutjes tegen Fortuna Sittard?

Geef de jongen eens een eerlijke kans.

5 september 2023 om 08:49

Eerlijke kans kreeg hij juist tegen laagvlieger Fortuna ipv tegen Psv of Feyenoord..als je al niks kan tegen Fortuna dan hoef je niet veel hoop te hebben dat het wat word..

5 september 2023 om 09:25

Ach wat. De man is er net 3 dagen ofzo en speelt wat minder.
Het gaat niet om de tegenstander/het niveau van de tegenstander.

Het gaat er meer om dat hij in een ander land voetbalt, hij in een compleet nieuw team voetbalt.

Maar goed, als jij dat al niet begrijpt, zegt mij dat genoeg.

5 september 2023 om 09:46

Hij werd binnen gehaald alsof het de nieuwe Tagliafico was..dan verwacht je wel wat van hem..wat maakt het uit of hij er 3 dagen of 3 jaar is..als hij goed kon voetballen dan zie je dat meteen of je nou in Belgie of Nederland speelt dat maakt geen verschil..hij komt niet van Saudi Arabie ofzo..de makkelijkste dingen kan hij al niet..

5 september 2023 om 09:55

Hij speelde ook nog niet lang in België. En Belgisch en Nederlands voetbal zit ook nog wel een verschilletje in....

Verder maakt het wel uit of je 3 jaar of 3 dagen bij een club zit, dat heet gewenning.

Maar goed. Als jij na 70 minuten spelen al ziet dat hij ''de makkelijkste dingen'' niet kan, dan zegt dat genoeg over jouw ball knowledge.

Nu eens zien of de Belgische media daar ook meteen gehakt van maakt en zijn hoofd en die van Overmars op het hakblok legt.

Ik ben benieuwd. Hopelijk wel een jaar voetballen voor Owen. Misschien ook beter, jaartje weg uit Nederland, al is het maar net de grens over.

Wel bij een TD die het hem zag zitten

In belgie zijn ze wel slimmer, dan in nederland, door de markt pas later te sluiten. Nu kun je spelers halen, die normaal niet haalbaar zijn. Omdat clubs vasthouden aan een bepaalde vraagprijs, maar eigenlijk wel vd speler af willen. Neem een sanchez bijvoorbeeld.

5 september 2023 om 09:22

Ja het is slim en handig, maar ik vind het wel vreemd. Dat hier geen regels vanuit de UEFA voor zijn snap ik niet. Belgische clubs hebben hierdoor echt een voordeel ten opzien van de rest van Europa.

Wat zal er met hem gebeurd zijn? Lijkt echt een enorme mentale dreun te hebben gekregen bij dat jaar onder schreuder.
Want zijn inzinking is echt enorm.

Toch echt heel sneu op menselijk vlak.

Ik vraag nu wel af wat er in zo/n selectie gebeurt. Wijndal lag erg goed in de groep, Klasssen ook en er zal er al zoveel vertrokken.... Wie is nu eigenlijk de sterkhouder in de selectie die de groep bij elkaar moet houden. Er zit geen ervaring meer. Dit wordt een nachtmerrie.

Ik denk dat Antwerp Wijndal weer aan het voetballen krijgt, dus blij met verhuur. In potentie is Wijndal denk ik ook beter dan Avila wat ik nu gezien heb, dus super deal voor Antwerp, 12 mln ontvangen en een speler trughuren.

Wijndal heeft bij AZ al laten zien het een niveautje lager wel te kunnen, dus wat dat betreft is het zeker geen gekke transfer. En nu mag hij als bonus ook nog met Antwerp de Champions League in. Ajax blij, Wijndal blij en Antwerp blij.

Het beste voor beide partijen. Wijndal heeft gewoon laten zien niet over het Ajax niveau te beschikken. Het begin was nog aardig maar daarna ging het alleen maar bergafwaarts. Ook ziet hij er niet helemaal fit uit naar mijn mening. Hij maakt weinig meters en ook de loopacties die hij bij AZ maakte deed hij amper bij Ajax. Hopelijk dat Wijndal weer het voetbalplezier kan vinden bij Antwerp.

Blij dat hij weg is ook nooit begrepen waarom hij werd gekocht, was bij AZ statistisch nog slechter dan Blind qua verdedigende acties.

Wat wel tegen valt is z'n mentaliteit die vanaf dag 1 al niet goed was, niet gedacht dat een speler met zoveel wedstrijden in de Eredivisie en een aanvoerderschap mentaal zo zwak zou zijn.

Nooit meer de tandem op links…
Volgens Wijndal de beste linkerkant van Europa ☕️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren