Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt vrijdagavond in actie voor slachtoffers van overstromingen

Laatste update:

Anderlecht en Ajax staan vrijdagavond stil bij de watersnoodramp die delen van Nederland, België en Duitsland al enkele dagen treft. De spelers zullen hun wedstrijdshirts na afloop van de vriendschappelijke ontmoeting in het Lotto Park in Brussel afstaan voor een veiling. Daarnaast komt er een inzamelingsactie voor kleding, meubilair en voedsel en is er voorafgaand aan het oefenduel tussen de grootmachten een minuut stilte.

"Als club leven we mee met de slachtoffers van het noodweer en zijn we ons terdege bewust van de enorme schade die het noodweer heeft aangericht in ons land", laat CEO Jos Donvil vrijdagmiddag weten in een verklaring op de website van Anderlecht. "Dankzij onze uitstekende samenwerking met de gemeente kunnen we snel een solidariteitsactie opzetten. En ook tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax vanavond zal de solidariteit voelbaar zijn in het stadion."

Vooral in Wallonië zorgt de wateroverlast voor de nodige problemen en het dodental als gevolg hiervan is opgelopen tot ruim twintig. Daarnaast worden verschillende mensen nog steeds vermist. In Duitsland ligt het dodental vanwege de hevige overstromingen al op bijna honderd, terwijl ook daar nog tientallen mensen niet zijn teruggevonden. In Limburg is de situatie ook zeer ernstig, met al tienduizenden mensen die zijn geëvacueerd. In Meerssen moesten veel mensen halsoverkop vertrekken vanwege een dijkdoorbraak.

De Limburgse clubs VVV-Venlo, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade hebben via de sociale media al hun steun uitgesproken richting de mensen die van dichtbij te makken hebben met de overstromingen. Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach hebben plannen om een benefietwedstrijd af te werken in het zwaar getroffen Hagen. De opbrengst van de oefenwedstrijd gaat naar de slachtoffers van de wateroverlast in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Tegelijkertijd maken 1. FC Köln, Bayern München en zakenpartner Telekom een bedrag van honderdduizend euro vrij voor de slachtoffers in Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw! Gave actie. Ik woon in Bunde. De situatie hier vanmiddag was zeer akelig. Het leek wel een oorlogsgebied... Hopelijk is de situatie snel stabiel en kunnen we weer terug naar huis!

16 juli 2021 om 18:34

Sterkte!

16 juli 2021 om 18:34

Ik heb 1998 ‘s nachts een kennis van een vriend helpen evacueren die in Culemborg woonde en toen in het donker ook die kolkende watermassa van de Lek gezien. Dat was zeer beangstigend. Kleine huisraad op zolder gezet, toen met 3 auto’s met een karretje erachter de grote meubels inclusief een pianovleugel naar droge oorden gebracht. Ik wens jullie heel veel geluk toe en dat je het droog houd en jij en je familie niets overkomt.

16 juli 2021 om 18:38

Ronnie, dat was in 95. De tijd gaat hard. Maar top dat je klaar staat voor vrienden. Wij moesten toen ook weg. JerOmmeke, veel sterkte. Hooo dat de schade meevalt en je weer snel relax een beetje voetbal kan kijken.

16 juli 2021 om 18:58

Ben ik al zo oud. 😃gek is dat, dat je zulke dingen altijd zult herinneren. Ik weet dat ik heel moe was (weken al druk op minnwerk) , maar het verdriet en leed van de mensen die we evacueerden gaf ons veel kracht. Dan maar zo’n vleugel door de tuin naar de kar tillen, op het gras. En de dankbaarheid die we kregen van die mensen is iets wat me altijd bij blijft.

16 juli 2021 om 19:12

Ach ja Ronnie, we worden allemaal oud hooo ik😁

16 juli 2021 om 18:36

Fantastische actie inderdaad, het ziet er allemaal echt verschrikkelijk uit op TV. Veel sterkte toegewenst!

17 juli 2021 om 01:18

Sterkte!

Dit is natuurlijk een fantastisch gebaar.
Er is ook echt wel financieel hulp nodig.
Je zou je maar kapot werken voor een huis en wordt deze verwoest door een natuurramp.

Overig zijn er in Limburg volgens mij al 50 000 mensen geëvacueerd.

16 juli 2021 om 18:37

Enerzijds wel, maar wat doen ze nou echt? Ik zou er meer respect voor hebben dat clubs een donatie doen, afkomstig uit hun eigen clubkas. Nu roepen ze indirect de supporters op om hun goodwill te financieren en dat bovenop het feit dat die clubkas sowieso gespekt is door diezelfde supporter. Dat lijkt me ook niet helemaal de bedoeling. Maar goed, om met een positieve noot af te sluiten: Goed dat clubs aandacht hebben voor de situatie en hun maatschappelijke bijdrage willen leveren.

16 juli 2021 om 21:33

@Sirius, dat is toch ook juist mooi om dit gezamenlijk te doen en dit als een sneeuwbal gaat werken? Ajax zal bedrag wel weer verdubbelen want is met hun laatste actie ook gebeurt. Maar Nederland is groot in helpen waar het nodig is mbt rampen en onze maatschappij laat zich dan van hun sterkste kant zien.

17 juli 2021 om 16:54

Onze maatschappij is ook niet zo slecht als mensen soms willen doen voorkomen. We zijn doorgaans toch een prima maatschappij. Niet perfect, maar die bestaan ook niet.

Prachtige actie! Als ze slim zijn laten ze Ajax in het nieuwe thuisshirt spelen die gaan veel meer opbrengen dan het uitshirt.

Mooi hoe sport mensen bij elkaar kan brengen zo hoort het ook. Mooi gebaar van Ajax en Anderlecht!

Het initiatief is mooi, zal alleen weinig zoden aan de dijk zetten. Vind het wel mooi dat ze de samenleving een signaal geven dat er een grote ramp voltrekt. Die wedstrijdshirts zullen nooit gigantische bedragen opbrengen bij een veiling. Gezien de enorme schade is het een druppeltje op een gloeiende. En op de inzameling van kleding en meubels hebben ze geen invloed.

16 juli 2021 om 19:03

Wellicht doen de clubs er nog een bedrag bij. Ze organiseren in ieder geval iets, netjes toch? Nee met deze actie kan niet iedereen de schade mee betalen maar het gaat in dit geval ook om het gebaar.

16 juli 2021 om 20:38

Daarom schrijf ik ook dat ik het goed vind dat ze een signaal geven. Even anderen on de samenleving de ogen openen.

16 juli 2021 om 21:34

Wij hebben als overheid hier al een hele grote pot voor gelukkig en dit zorgt meestal voor dat stukje extra wat vaak nodig is vanuit de maatschappij.

Fantastisch. Geven om je medemens. Als ik geen fan was van Ajax dan zou ik het per direct zijn geworden
Hopelijk wordt er hierna ook iets voor de clubs gedaan. Ik neem aan dat ook zij getroffen zijn

mooie actie, maar waarop is gebaseerd dat ajax ook shirts beschikbaar stelt? uit de info valt alleen op te maken dat het een actie van anderlecht is. ajax showtime meldt ook dat (vooralsnog) alleen bekend is dat ajax meedoet aan de minuut stilte.

Best leuk om keer op keer de relatie tussen Ajax en Anderlecht bevestigd te zien. Goed initiatief, zal geen wondermiddel zijn maar hopelijk een begin van veel meer acties.

mooie actie van beiden clubs! in deze zware tijden zie je gelukkig de saamhorigheid en behulpzaamheid van de medemensen. veel mooie initiatieven en filmpjes voorbij zien komen van helpende mensen. doet mij erg goed om te zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren