Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax gaat definitief niet verder met John Heitinga als hoofdtrainer

Laatste update:

Ajax gaat niet verder met John Heitinga als hoofdtrainer, zo meldden De Telegraaf en Voetbal International en werd later bevestigd door de club. Het afscheid van de interim-coach was inmiddels geen verrassing meer, nadat Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, zich dinsdag versprak in een bijeenkomst met journalisten. Het is nog niet duidelijk of Ajax een andere rol voor Heitinga in gedachten heeft. Wellicht komt daar tijdens een persconferentie op donderdagmiddag meer duidelijkheid over.

Sven Mislintat, directeur voetbalzaken in de Johan Cruijff ArenA, heeft Heitinga donderdag laten weten dat de club voor een meer ervaren coach kiest. De Amsterdamse club spreekt wel haar dankbaarheid en waardering uit richting de voormalig verdediger, die er in een 'lastige periode voor koos om de club te helpen'. Ajax is dan ook van plan om Heitinga, mocht hij dat zelf ook willen, betrokken te houden bij de club.

Dinsdagochtend werd al officieel bekend dat Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. De oud-keeper liet weten aan het eind van een dramatisch verlopen voetbalseizoen geen toekomst meer voor zichzelf te zien bij de Amsterdamse club. Het besluit van Van der Sar werd gerespecteerd door Eringa. “Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen."

Heitinga zelf gaf zondag na het verloren Eredivisie-duel met FC Twente (3-1) aan in de loop van deze week duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij Ajax. “Er gaat snel duidelijkheid komen, voor mij, voor de club, voor iedereen. We moeten verder”, vertelde Hetinga tegenover ESPN. “Ik ga het niet vastpinnen op een dag, want dan krijg je weer een explosie van de media. Als er duidelijkheid is, dan hoor je het wel. Ik heb nu al twee, drie keer gezegd dat er aankomende week duidelijkheid komt.”


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We kunnen weer bouwen. Pak van m’n hart dit. Enige juiste keuze.

1 juni 2023 om 15:16

Was te verwachten toch? Heeft getekend tot einde van het seizoen, en zou daarvoor tekenen voor 2,5 jaar als assistent. Er zijn hem ook geen toezeggingen gedaan dus snap alle heisa niet zo, dat je zo niet met hem om kan gaan. Heel dapper dat hij het gedaan heeft, maar hij wist waar hij aan begon. Benieuwd of hij zelf assistent wil blijven, überhaupt bij Ajax wil blijven én of de nieuwe trainer met hem wil werken. Toch iemand die eigenlijk uit is/was op je baan..

1 juni 2023 om 15:24

Mislintat zei dat hij de beste papieren had om coach te gaan worden. Dat is toch allesbehalve handig?

1 juni 2023 om 15:28

Hoezo onhandig? Ik denk dat hij op dat moment ook de beste papieren had + het spreekt vertrouwen uit naar een onervaren coach. Iets wat hij goed kon gebruiken.

1 juni 2023 om 15:30

Hij lag op pole-position. Is toch ook zo? Als je nog ‘alles’ hebt om voor te spelen, lijkt het me logisch dat de huidige trainer, de 1e is waar je naar kijkt, en de 1e is waar je mee om de tafel gaat. Ik snap dat gezeik niet zo over die uitspraken. Het was toch veel gekker geweest als hij in zijn 1e interview had gezegd; Heitinga vliegt er wat mij betreft uit. Terwijl Ajax nog volop in de race was voor de titel (gelijk in aantal punten met Feyenoord bij een overwinning) en alle kans had op plek 2? Nee lekker nog meer onrust veroorzaken 👍🏼

1 juni 2023 om 15:31

Of je geeft hem valse hoop? Terwijl je al vanaf dag 1 wist dat je een buitenlandse coach zou kiezen

Je kiest nu het andere uiterste. Je weet zelf ook dondersgoed dat er een prima middenweg was geweest. Ik gok dat Heitinga nooit een kans had en dat er vanaf dag 1 al duidelijk was dat ze voor een buitenlandse coach zouden gaan.

1 juni 2023 om 15:42

In welk opzich is ''pole position'' valse hoop? Dat je op pole zit wilt nog niet zeggen dat je uiteindelijk nummer 1 gaat worden.

1 juni 2023 om 15:48

@Arsenal890, ‘Ik gok’. Precies. Je gokt. Je weet het toch helemaal niet? En je kan toch niet anders dan concluderen dat Heitinga het gewoon niet goed gedaan heeft? Als hij valse hoop heeft gekregen, dan is dan zijn probleem. Er is nergens een toezegging gedaan. En nogmaals, hij heeft het gewoon niet goed genoeg gedaan

1 juni 2023 om 15:49

En ik gok dat jij bij elke Ajaxpost wat over Ajax te zeiken hebt. Heitinga was onhoudbaar. Logisch dat de TD op dat moment niet gaat zeggen dat ze een nieuwe trainer zoeken. Seizoen afgelopen. Evalueren en beslissen.

1 juni 2023 om 15:50

En sindsdien heeft hij ongeveer elke wedstrijd verloren, dan kan je niet doorgaan met Heitinga, hoe cru ook.
Ik gun Heitinga echt het beste, had goede hoop maar hoe langer het seizoen duurder hoe minder je zijn contract kon verlengen. Er is gewoon geen goed resultaat geboekt, de achterstand op Feyenoord bleef oplopen, uit de EL en de beker finale werd verloren. We konden domweg niet meer anders.

1 juni 2023 om 15:59

Mwah, ik gok dat Heitinga wel degelijk de trainer was gebleven als de resultaten beter waren geweest. Maar geen beker, kansloos eruit tegen Union Berlin en met zo'n achterstand nipt nog 3e worden ipv 4e, is toch voldoende reden om niet verder te gaan met een trainer. Enige positieve puntje is dat je de halve finale beker wint, maar daar koop je niks voor. Maar goed, zoals we beide zeggen, het is gokken. Ze gaan natuurlijk nooit toegeven dat ze in eerste instantie al een andere trainer wouden, achteraf.

1 juni 2023 om 17:48

Messi

". Benieuwd of hij zelf assistent wil blijven, überhaupt bij Ajax wil blijven én of de nieuwe trainer met hem wil werken. Toch iemand die eigenlijk uit is/was op je baan.."

Vooral je laatste stuk, beste reden om nu niet door te gaan met Heitinga. Wat als resultaten gaan tegenvallen, dan heb je iemand die misschien aan de poten gaat zagen.

Voor Heitinga ook beste om een kleine club te zoeken. Minder aandacht en rustig gaan leren. Een top amateur club of een kleine KKD (dordrecht ofzo) club. Weinig druk, weinig middelen zo word je ook creatiever en tijd nemen om te leren.

Zou als assistent bij Ajax wel Maduro willen zien als opvolger van Reiziger. Heeft al ervaring bij verschillende jong Oranje elftallen en ook bij Almere city.
Denk dat hij veel geleerd heeft bij zo een club.

Nu paar jaar assistent bij Ajax 1 zou hem goed doen.

1 juni 2023 om 15:33

Nog slechter dan Schreuder! Slechte aanstelling! Duikt waarschijnlijk in de Emiraten weer op.

1 juni 2023 om 16:02

Schreuder gem. 1.89 punten p/w eredivisie.
Heitinga gem. 2.19 punten p/w eredivisie.
Dom lullen is ook een kwaliteit 😶

1 juni 2023 om 16:07

Kijk dan ook naar de tegenstanders. Vind dit altijd zo makkelijk.Het leven bestaat niet alleen uit cijfertjes .Denk wel dat het duidelijk is/was dat hij hier nog niet klaar voor was.Maar hij heeft het wel gedaan en daar mogen alle ajaxcieden hem zeker dankbaar voor zijn

1 juni 2023 om 16:35

Schreuder 18 wedstrijden: Kowet, Vitesse, Emmen, N.E.C, Twente, Volendam en Feyenoord allen gelijkspel.
Verloren van psv.
Heitinga 16 wedstrijden: Kowet en AZ gelijkspel.
Verloren van Feyenoord en psv en Twente.

2 juni 2023 om 01:06

@qinrom2 in aanvulling op Douwe Dabbert, het was inderdaad 16 om 18 wedstrijden, de enige club die Heitinga niet gehad heeft en Schreuder 2x was FC Volendam....
Lijkt me niet direct de club om naar te wijzen als het gaat om het slechtere puntentotaal van schreuder. Sterker, gemiddeld haalde schreuder 2 punten tegen volendam, wat er al een te weinig is, maar laat je die buiten beschouwing gaat zijn gemiddelde dus alleen maar verder omlaag.

1 juni 2023 om 16:30

Ligt eraan wie er komt en welke spelers worden aangetrokken…

Yessssssss! Ondanks beginnersfouten, toch bedankt Johnny!

1 juni 2023 om 15:38

Zo voel ik het ook. Bedankt dat je je kop hebt uitgestoken. Ik denk dat ie nog niet dusdanig is beschadigd in zijn reputatie. Hij kan zijn carrière nog rustig opbouwen als trainer. Begin opnieuw bij een kleinere club.

Slecht nieuws! Althans, voor alle EL-deelnemers, PSV en Feyenoord dan

Heel benieuwd wie er gaat komen daar...

1 juni 2023 om 15:34

Laten we eerst wat meer goed nieuws presenteren en Ajax weer op de rit krijgen, voordat we PSV en Feyenoord er weer bij betrekken.

1 juni 2023 om 15:36

Ach, zowel Ajax als die clubs moeten gewoon van eigen kracht uit kunnen gaan toch? Hopelijk krijgt Johnny een mooie functie binnen Ajax. Hij is een held dat hij op het moeilijkst denkbare moment in stapte.

1 juni 2023 om 15:51

Moeilijkst denkbare moment of het moment dat het niet slechter kon? Naar mijn mening heeft/had Heitinga weinig te verliezen. Dus om hem nu een held te noemen? Had een extreem makkelijk programma en daardoor haalde hij ook gemakkelijk goede resultaten. Werd meteen door sommige op handen gedragen. Vind ik persoonlijk niet bepaald een heldenrol

1 juni 2023 om 16:17

Dit kan wel eens een ouderwetse spannende titelrace worden tussen Rotterdam en Amsterdam. Beiden clubs zullen komend jaar favoriet zijn, Feyenoord met Slot. Hopelijk Ajax met een nieuwe interessante trainer en een fris nieuw team. PSV kan zich ook nog goed ontwikkelen. Alleen maar mooi om te zien. Hopelijk wordt de Eredivisie daar (europees) nog sterker van.

1 juni 2023 om 15:56

Tja ik zeg afwachten en thee drinken 😜 doen wij ook😄

1 juni 2023 om 15:59

Laat Bosz dan maar komen met John als assistent. Dat lijkt.mij een prima tandem. Ik denk dat ze die ook al op de achtergrond hebben en dit op een tactisch moment bekend maken aangezien ze een beursgenoteerd bedrijf zijn. Alle clubwatchers.woeden vanmiddag ingelicht, kunnen ze het morgen plaatsten in de krant en krijgt de koers op de beurs weer boost.

1 juni 2023 om 19:14

Waarom precies? Weet jij al hoe het eruit gaat zien volgend seizoen bij deze clubs? Nee hè?

Geen verrassing, beter voor hem ook.

VZ nog steeds niet op de hoogte dat dat geen verspreking was maar als Heitinga door zou mogen dat ook een nieuwe trainersaanstelling zou zijn

1 juni 2023 om 15:11

Idd het was geen verspreking

1 juni 2023 om 15:25

Ik denk dat vz dat wel gehoord heeft maar niet helemaal serieus neemt. Als hij namelijk zou blijven, zou geen enkel mens ter wereld de tekst schrijven "de nieuwe trainersaanstelling is heitinga geworden", al zal het taaltechnisch best kunnen kloppen. Lijkt dan ook erg veel op een verspreking.

Fantastisch nieuws voor volgend seizoen. Moedig dat hij heeft ingestapt in zo'n situatie maar zijn kwaliteiten als hoofdcoach waren helaas niet goed genoeg. Spel was belabberd en er zat totaal geen lijn in het spel. En Interim-trainer is voor een tijdje. Hij zou alleen maar zijn trainerscarriere meer beschadigen als die doorging. Hij moet gewoon ergens anders zijn ervaring op gaan doen.



1 juni 2023 om 17:51

Moedig of overschatting?
Hij had zelf ook kunnen weten dat hij er nog niet klaar voor was. Draaide zelf ook belabberd bij de jeugd.

Zijn overschatting en slecht beoordeling van Edwin heeft Ajax nu miljoenen gekost. Weg CL, weg CL miljoenen en weg topspelers die bereid zijn te komen om CL te spelen.

Jammer zeg ik als feyenoordfan.

Voor ajax een zegen.

1 juni 2023 om 17:51

"jammer zeg ik als feyenoordfan."

Willen wel ruilen hoor.
Wij geven jullie Heitinga + 10 mil voor Slot.

Wij blij, Feyenoord blij en jij blij met Heitinga

Jammer, een icoon van de club! Maarja, topsport he. Prestaties gelden.

1 juni 2023 om 15:20

Icoon valt ook wel mee Prem

1 juni 2023 om 15:37

Alleen al door in te stappen vind ik het nog meer een Ajaxicoon ja.

1 juni 2023 om 17:52

Als hij had geweigerd en zijn eigen kwlaiteiten goed had ingeschat, dan was het pas een Ajax icoon.
Nu iemand net als Kuyt die zichzelf te veel overschatten.

1 juni 2023 om 19:26

Juist. Hij had reiziger moeten doorschuiven en de eer aan zichzelf moeten houden.


Waar stond jong Ajax toen Johnny naar Ajax 1 kwam? Volgens mij midden in het rechter rijtje en dan meer naar onder als naar boven.


Reiziger kon de spelers heeft tijden als assistent bij Ajax 1 gewerkt.


Maar nee vd sar en de rest van bestuur wou Johnny.


Domme maar begrijpelijke stap van hem.
Of slim was totaal niet

1 juni 2023 om 15:20

Heitinga is een echte clubman, maar om hem nu de titel icoon te geven gaat toch wel te ver. Desondanks knap dat hij het aangedurfd heeft, jammer voor hem maar Ajax moet toch door. Hopelijk gaat hij wel als assistent aanblijven.

1 juni 2023 om 15:46

Heitinga een icoon? Lol. Een kind van de club, zeker, maar een icoon? Heitinga staat wat dat betreft niet in de top-100

1 juni 2023 om 16:07

Iconen zijn Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Frank de boer, Kluivert, Van der Sar, Litmanen, Neeskens, Danny Blind, etc.

Heitinga is een jongen van club.

Juiste keus, maar we mochten John wel beter behandelen...

hahahaha, en the soap goes on ....Ik vind als Feyenoorder dat Heitinga wel wat meer krediet had verdiend.

1 juni 2023 om 15:13

Dit lijkt me gewoon een logische gang van zaken als je als interim geen buitengewoon goede prestaties neer weet te zetten. Ajax zet met Mislintat zoals verwacht in op een trainer met meer ervaring. En terecht, niks soap aan als je het mij vraagt.

1 juni 2023 om 15:17

Soap is tegenwoordig nogal een snel gebruikt woord. Zijn er meer dan 2 artikelen over een situatie dan zie ik het hier al weer voorbij komen..

1 juni 2023 om 15:50

@sanderr

Op zich ben ik het wel met je eens. Maar Heitinga stapte pas ergens in het seizoen in. De verwachtingen waren naar mijn idee voor een beginnend coach bij Ajax ietwat onrealistisch. Net zoals we vaak bij spelers zeggen, geef ze vertrouwen en tijd, had ik dat op zich bij Heitinga ook. Ik zeg niet per definitie dat hij had geslaagd, maar er wordt door sommige wel heel denigrerend over hem gedaan. Ik ben van mening dat je ook ergns in moet kunnen groeien, maar vanaf dag 1 lag de druk wel meteen bij een beginnend coach, die je als club zijnde wel zelf hebt aangesteld.

Lijkt me logisch ook. Heitinga is er (nog) niet klaar voor en heeft het eigenlijk gewoon niet goed gedaan. Het is lullig voor hem, maar het is niet anders.. De fout ligt uiteindelijk bij degene die Schreuder aangenomen hebben!

Dat was te verwachten. Er zat weinig progressie in het team en het was voor Johnny gewoon te vroeg. Hopelijk ziet hij dit zelf ook in en blijft hij aan als assistent bij het eerste. Zou het jammer vinden voor zo'n jonge van de club als dit zijn einde bij Ajax is.

Juiste keuze! hopelijk wordt er wel op een goede manier met John omgegaan en krijgt hij een mooie nieuwe rol binnen de club waarin hij kan groeien en ontwikkelen

Proberen die vent te behouden als verdedigingscoach of weer naar Jong toe. Maar niet naar buiten gooien zou ik zeggen.

Johnny dank je voor je inzet hoop wel dat je bij de club blijft hier hoor je thuis word de rechte hand van de nieuwe trainer dat verdien je wel

Logisch en geen verrassing. Wel balen voor de Telegraaf. Aan hen heeft niet gelegen. ;-)

De enige juiste beslissing. Blijft jammer voor Heitinga die in een moeilijk moment in stapte maar wist het niet genoeg naar zijn hand te trekken. Ik neem aan dat dit betekend dat Bosz ieder moment wordt aangesteld?

Volgens Noorse media zijn scouts van Ajax zondag aanwezig bij de wedstrijd tussen Valerenca en Bodo Glimt en gaat Ajax nog deze week gesprekken voeren met Kjetil Knutsen.
Die Mislintat maakt tot nog toe alleen nog maar hele verstandige keuzes, als dit rond komt wordt het aanpoten voor de meisjes Rensch, Taylor en Brobbey, het is gedaan met de speeltuin.

1 juni 2023 om 15:27

Laten we het hopen. Ik heb wat beelden gezien en wat dingen gelezen over Knutsen, en dat lijkt me echt een fantastische trainer voor Ajax. Aanvallend voetbal, sterk onderlegd, tactisch meer dan prima, constante druk. Heeft een seizoen van 30 wedstrijden afgesloten met 28 overwinningen, heeft het Roma van Mourinho er met 6-1 afgepoetst. Knutsen aanstellen en ik heb zowaar weer heel veel zin in het nieuwe seizoen.

1 juni 2023 om 15:55

Die Mislintat maakt op mij een veel te goede indruk moet ik zeggen. Maargoed, ik had me ook enorm verbaasd als Heitinga had mogen blijven zitten. Zeker nu Slot aanblijft en Feyenoord een volgende stap lijkt te zetten, kan de concurrentie niet zomaar meer gokken op onervaren trainers. Ik ben heel benieuwd waar Ajax en PSV uiteindelijk mee aankomen zetten. Persoonlijk was ik niet zo onder de indruk van Bodo tegen een heel gehavend PSV…

Ik neem Heitinga niet heel veel kwalijk. Hij was niet geschikt voor de job maar heeft ondanks dat zijn best gedaan om er iets van te maken. Nu gewoon door met een nieuwe trainer en Heitinga ofwel een andere rol binnen de club geven, of door de voordeur naar buiten laten gaan.

1 juni 2023 om 17:57

Airbags

"ik neem Heitinga niet heel veel kwalijk."

Ik wel, zijn overschatting heeft de club ook miljoenen gekost. Hij had toch kunnen weten dat hij niet echt goed is. Zijn jeugdelftallen waren ook slecht.

"maar heeft ondanks dat zijn best gedaan om er iets van te maken."

Is dat zo? Kom weer op overschatting. Niet willen trainen op penalties bijv. Meer van die ongein uitspraken waardoor je kon zien dat die man te weinig inzet toont.
Bleef stug vasthouden aan zaken die niet werken. Waarom niet eens systeem wijzigen. Je hebt geen goede buitenspelers, en verdediging slecht.
Probeer eens 442 of 352

Was geen tactisch onbenul. Standaard zelfde wissel erin en altijd dan weer gelijk 3 posities wijzigen om 1 wissel toe te passen.

Het te lang vasthouden van Taylor en Klaassen op 1 middenveld. Zelfs die 2 en Grillisch erbij Was gewoon te armoedig.

"heitinga ofwel een andere rol binnen de club geven"

Voor beiden beter om elders te kijken.

2 juni 2023 om 00:24

@mrkrillin een deel van deze kritiek is toch niet helemaal terecht.

Hoezo had hij kunnen weten dat hij niet goed is. Dat is een draai die jij er aan geeft. Alle geluiden van mensen in en rond de club zijn positief over heitinga, inclusief de spelers. Die hoeven off the record niet positief te zijn naar journalisten, ze kunnen ook gewoon neutraal iets zeggen, maar dat waren ze wel. Ik denk dat iemand als Tadic beter over Heitinga kan oordelen dan wij. Zijn jeugd elftallen waren ook lang niet allemaal slecht, dit jaar presteerde Jong Ajax lang niet altijd even goed, vorig jaar wel gewoon wat je van Jong Ajax mag verwachten, en met de onder 19 werd hij kampioen tegen Feyenoord op een moment dat alle spelers van de onder 19 die echt iets konden al in het eerste liepen en zijn elftal dus veel jonger was dan dat van de rest (wat op die leeftijd echt wel een verschil maakt).

Niet willen trainen op penalties. alsof dat iets is wat alleen Heitinga niet heeft gedaan. Een groot deel van de trainers doet dat niet. Soms ook deels bewust omdat ze niet willen dat spelers dat scenario in hun hoofd hebben. Als hij de enige was geweest die dit had gedaan had je een punt gehad. Genoeg gerenomeerde top trainers doen dit ook niet. (van gaal oefende er bijvoorbeeld maanden op, en argentinie bewust niet voor de westrijd tegen Nederland bijvoorbeeld en 10 minuten de dag voor de finale).

Weinig inzet klopt ook zeker niet. Als je alle club watchers over Heitinga hebt gehoord, en niet alleen die van de telegraaf, de afgelopen maanden had je geweten dat hij net zo hard en maniakaal bezig is geweest als Ten Hag in het verleden.

442.... serieus.... ook nog eens op een moment dat het niet lekker loopt. Elke nieuwe trainer die daar aan begint binnen Ajax heeft direct de Arena en eigenlijk alle fans tegen zich, zelfs als er wordt gewonnen...de sfeer was al negatief dan is dat het domste wat je kan doen bij Ajax, daar zat een team wat niet draait helemaal niet op te wachten. Daarbij, voor 442 had Ajax niet genoeg middenvelders en met deze backs 352 spelen, geen idee hoe je dat voor je ziet maar Sanchez op het middenveld....en met 3 centrale verdedigers had je eigenlijk altijd Bassey op moeten stellen.

Taylor, Klaassen en Grillisch speelden niet uit luxe samen op het middenveld. Meer smaken waren er gewoon niet. Overigens ging het 2 van de 3 wedstrijden heel aardig en de derde, tegen PSV was inderdaad dramatisch, maar in een wedstrijd zonder alvarez en zonder kudus moet je toch iets (en voor het geval je met Fitz-Jim aan komt zetten, die had een blessure tegen Psv)

Ajax zou eens out of the box moeten denken.
Het rommelt in de bestuurskamer van AA Gent.
Maak Hein Van Haezebrouck eens coach.
De geknipte man voor Ajax en bekwamer dan elke Johnny...

Wat een puinhoop bij Ajax en PSV. Er moeten nog hele nieuwe elftallen gebouwd worden. Voorrondes EL en CL staan over 9 weken al voor de deur en nog steeds geen duidelijkheid omtrent een nieuwe trainer die uiteraard ook een 'plasje' over alles moet doen. Al helemaal over het aantrekken van nieuwe en eigen spelers. Wat een oase van rust nu bij Feyenoord.

1 juni 2023 om 15:26

Wat verwacht je dan dat Ajax na zo'n rampseizoen kan doen, gewoon alles maar laten zoals het is omdat we over 9 weken voorrondes EL moeten gaan spelen? Dat hele Europese voetbal kan me voor dit moment aan mijn reet roesten. Het is heel verstandig om nu de juiste trainer met de juiste filosofie aan te stellen, in overleg met hem de gewenste spelers aan te trekken en zo te bouwen aan een team wat om te beginnen komend seizoen eerst in Nederland weer eens serieus voor de titel kan spelen.

Grootste fout van Ajax om hem aan te stellen destijds, op deze manier kan je hem breken en hij kon er ook niets aan doen.
Weinig ervaring en wordt je trainer van Ajax is een super slecht draaiend team.

1 juni 2023 om 15:22

Volgens mij is nog steeds de grootste fout het niet op tijd aanstellen van een nieuwe TD. Dat heeft Ajax een hoop geld gekost.

1 juni 2023 om 17:58

"hij kon er ook niets aan doen."

Als ras Ajacied had hij ook kunnen zeggen, waarom schuiven jullie Reiziger niet door, die meer klaar voor is. En ik word zijn assistent ne help/ondersteun hem waar nodig.

Prima besluit. Heitinga werd geen makkelijke opgave geven, maar uiteindelijk was het toch weer bar slecht en kwamen wij te kort in elke wedstrijd die er echt om ging. Had ook niet echt vertrouwen in hem, had liever Reiziger gezien. Nu hopen op een van die Scandinaviers, Bosz, of misschien toch nog die Gallardo.

Bedankt John!
Ingestapt in een puinhoop, de beste man kan niks kwalijk worden genomen.
Hopelijk blijft hij behouden in een andere rol voor de club!

Volgens Verweij heeft Ajax 'de morele verplichting om Heitinga verder te helpen in zijn prille trainersloopbaan'. Ik heb gelezen dat ze regelmatig samen op vakantie gaan, maar een tikkeltje objectiviteit mag best als 'journalist', Mike.

Dit duo verdient een eigen bijnaam. Verweijtinga?

1 juni 2023 om 15:26

Verweijtinga, zit hardop te lachen hier. Geniaal gevonden.

Bedankt John. Jammer dat je geen nee durfde zeggen een paar maanden geleden.

1 juni 2023 om 15:24

Je kunt ook zeggen: stoer dat je het aandurfde de club te helpen en jammer voor jou dat het erop lijkt dat dit van 1 kant lijkt te komen.

Alsof hij met een 'last minute' 2e plaats of de beker wel had mogen blijven.. Dat gelooft toch niemand. Over de gehele periode als hoofdtrainer vinden ze hem te licht en was er toch wel een ander gekomen. Mede mogelijk gemaakt door de technische leiding aangezien de selectie compleet uit balans is.

1 juni 2023 om 16:36

Over het hele seizoen genomen??? Hij is toch pas na de winterstop ingestapt als hoofdcoach?

1 juni 2023 om 19:51

Dat bedoel ik ook (tekst aangepast) de tijd dat hij trainer was bij Ajax. Je kunt hem uiteraard weinig verwijten mbt de Schreuder periode.

Naja een nieuw begin dan maar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Mijn voorkeur gaat uit naar Bosz of Henk ten Cate als we het over de bekende namen hebben. Allebei een prettige stem om aan te horen. Laten we daar maar bij beginnen.

1 juni 2023 om 15:28

Henk ten Cate? Ben jij een undercover Mol voor Feyenoord en PSV misschien? En ook geen Bosz, laat die maar mooi tekenen bij PSV en daarmee vol pressie voetbal gaan spelen met Luuk de Jong als spits, dan weten we 1 ding zeker dat het de eerste maanden puntenverlies gaat regenen.
De verhalen rond Ajax en Knutsen worden steeds sterker, dit zou echt de gedroomde trainer zijn om met een duidelijke spelopvatting Ajax weer terug op te bouwen.

1 juni 2023 om 15:29

Charles Dance heeft ook best een prettige stem en heeft een bekende naam. Is dat ook een optie dan?

Wat een bijzondere eisen houd je er op na...

Heitinga werd in eerste instantie als assistent naar het eerste elftal doorgeschoven. Kennelijk waren aardig wat spelers tevreden met hem, als hij in de rol als assistent Ajax kan blijven helpen lijkt me dat prima voor iedereen.

Belachelijk ligt het aan heitinga no way aan paar bout voetballers 🤔🤔🙈

Ik vond het sowieso al een domme beslissing om zo'n onervaren jongen naar voren te schuiven middenin zo'n rampseizoen. Al ben ik dan wel zo eerlijk om te zeggen dat ik er ook niet bepaald rouwig om was. Ik vind het wel een beetje schandalig hoe Ajax Heitinga maar een beetje heeft laten bungelen, ze hadden van te voren moeten aangeven dat hij het lopende seizoen zou afmaken als interim en dat ze daarna zouden evalueren en een besluit nemen over een definitieve hoofdtrainer. Maar goed, er zijn dit seizoen wel vaker mankementen in de communicatie aan het licht gekomen.

1 juni 2023 om 15:43

Maar dat kan dus niet. Je weet niet hoe hij het ging doen. Stel Heitinga was ingestapt na het ontslag van Schreuder en had het 180 graden kunnen draaien: Eredivisie winnen, beker winnen en doorbekeren in de EL. Dan houd je zo'n iemand aan. Vanaf minuut 1 is gezegd dat hij het seizoen zal afmaken en dat daarna de balans zou worden opgemaakt. Dat is nu gebeurd, ten nadele van Heitinga.

Ten cate of bosz zeg ik... maar ja Danny B. Kan ook weer

Jammer, Ik had wel vertrouwen in hem als coach.

Johny bedankt! Heeft het wel beter gedaan dan Schreuder al was het nog steeds niet goed genoeg. Op dit moment is hij nog te licht. Ik geef hem wel te doen want als beginnend trainen moet je een ploeg wat al in een sportieve crisis zat toch weer naar de top brengen en dat met een team wat niet door jou is samengesteld, totaal uit vorm is en totaal onsamenhangend is. Als beginner komt er dan erg veel op je af en krijg je eigenlijk geen ruimte om beginnersfouten te maken die je natuurlijk wel zal maken. Ik hoop wel dat hij blijft als assistent. Spelers zijn over het algemeen wel lovend over hem.

1 juni 2023 om 15:40

Beter gedaan. Er is helemaal niets beter gegaan en het spel werd met de week slechter. Deed precies hetzelfde als schreuder

1 juni 2023 om 23:22

We vergeten dan toch echt de drama wat Schreuder achterliet. 7 wedstrijden op rij niet winnen waar ook thuiswedstrijden bij zaten tegen de kleintjes. Dat is Heitinga niet gebeurd. Dat het niet voldoende was ben ik met je eens, dus terecht dat je verder gaat kijken naar een nieuwe trainer, maar het is toch echt Schreuder geweest die de sportieve crisis heeft ingeleid en Heitinga moest puin ruimen met een onsamenhangend elftal. Hij heeft het niet kunnen oplossen, maar zorgde wel voor meer duidelijkheid binnen het elftal dan dat Schreuder had.

Als Heitinga het moment dat hij instapte alles zou winnen en aantrekkelijker voetbal zou spelen als zijn voorganger dan zou hij de next revelation zijn helaas is dat mislukt maar wel wil ik bij deze alle credits geven aan Heitinga want hij heeft wel degelijk om zijn Ajax hart de boel bij de kraag gevat helaas is dit geen goede match geweest, ik hoop dat hij bij Ajax blijft en als assistent meer ervaring op doet zodat hij later met ervaring wel een respectievelijke hoofdcoach word van Ajax of een andere club respect ga je goed

Hij was nu nog te licht. Weet nu voor zichzelf dat hij nog meer ervaring moet opdoen en ook moet werken aan zijn publieke optredens.

Sneu voor Heitinga. Zijn prille trainersloopbaan heeft een flinke deuk opgelopen. Ajax had hem destijds natuurlijk nooit moeten vragen maar een ervaren trainer aan moeten stellen. Zo ga je niet met mensen om en al helemaal niet met een jongen van de club.

Ben wel benieuwd naar Knutsen mocht Mislintat daarvoor gaan. Zal wel afgebrand worden door het Telegraaf en Derksen kliekje. Maar ik vind het een mooie optie om een wat onbekendere trainer uit het buitenland te pakken met goede resultaten. We gaan knutselen met Knutsen.

Wat een opluchting. Niets tegen Heitinga als persoon want hij kan top met spelers omgaan maar hoofdcoach is nu echt een brug te ver. Dat zagen we bij jong Ajax al. Tactisch kan hij helemaal niets en hij husselt gewoon net zoals schreuder alles om met 1 wissel. Ik was doodsbang dat we door gingen met traag tikkie terug voetbal. Nu weer vooruit kijken en knallen!

Het zat er aan te komen en je kan wel alleen respect hebben voor Heitinga. Het was letterlijk Sisyfusarbeid waar hij aan begon, onbegonnen werk. Benieuwd of de nieuwe trainer ook Heitinga in z'n staf zal willen toevoegen aangezien hij in de winterstop tekende voor 2,5 jaar als assistent. Bosz heeft er bij zijn vertrek geen doekjes om gewonden dat hij het niet fijn vond om een staf in zijn schoot geworpen te krijgen. Nu zal dat een beetje hetzelfde zijn.

Ja, dit kon niet aanblijven, nu hopen dat ze ook een trainer kunnen aanstellen met enig verstand en visie.

Het aanstellen van Heitinga was voor het bewijs dat niemand, maar dan ook echt niemand binnen Ajax serieus naar de jeugd kijkt. Want als je 5 wedstrijden achterelkaar had gezien van Jong Ajax dan had je in nog geen 100 Heitinga aangesteld als hoofdtrainer. De beste jongen is super sympathiek, maar ook een van de slechtste trainers in de KKD. Dat wist iedereen die Jong Ajax een beetje volgde.

Tja triest voor Heitinga. Die mocht de rotzooi opknappen die Van der Sar voor hem had gecreëerd. Het enige dat je zag in het begin was dat er meer spelvreugde was. Maar voetballend ging het niet vooruit.
Ik vond hem in de communicatie niet sterk en maakte ook echt fouten (alvarez tegen Emmen, niet trainen op penalty's...). Dat het niet door kan zal hem zelf ook niet verassen denk ik. Hopelijk vindt hij toch weer iets binnen Ajax waar hij happy van wordt

Helaas, kunnen we geen handtekeningenactie starten om hem aan het roer te houden ?

Het is eigenlijk wel bijzonder. Huntelaar wordt niet verantwoordelijk gehouden voor de slechte transfer zomer, maar Heitinga wordt wel verantwoordelijk gehouden dat hij met deze beperkte selectie topwedstrijden verliest. Of dit helemaal eerlijk is kun je je afvragen !!!

Dat Heitinga de kans kreeg ipv Reiziger was al een schande. Dat Heitinga ook nog ja gezegd heeft om het van Schreuder over te nemen is misplaatst van zijn kant. Hij was binnen de trainersstaf degene met de minste ervaring. Ik heb niets tegen Heitinga maar heb ook geen medelijden met hem. Maarja hij valt blijkbaar in het Amsterdamse pulletje en hij bekt lekker. Als beginnend coach heeft hij bij geen enkel elftal aansprekende resultaten geboekt. Hij heeft het risico genomen maar het is verkeerd uitgepakt.Nu moet hij weer een stap terug doen. Lekker voor je zelfvertrouwen en enigzins gezichtsverlies.

Ik denk dat hoofdtrainer van Ajax 1 te vroeg voor Heitinga kwam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren