Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-aankoop geeft toe: ‘Ik had wat mentale problemen toen ik hier begon’

Laatste update:

Ahmetcan Kaplan heeft na zijn komst naar Ajax te maken gehad met mentale problemen. De centrumverdediger, die afgelopen zomer over werd genomen van Trabzonspor, liep in december een nieuwe, zware knieblessure op. In september werd de twintigjarige Turk ook al uitgeschakeld door knieproblemen. Voor Kaplan staat het huidige seizoen daardoor vooral in het teken van revalideren.

Kaplan kwam afgelopen zomer voor circa 9,5 miljoen euro over van Trabzonspor en speelde nog niet voor zowel Ajax als Jong Ajax. De verdediger liep zijn eerste knieblessure op het bij het nationale elftal van Turkije. “Daarna heb ik twee maanden aan mijn herstel gewerkt”, zegt hij tegenover het clubkanaal van Ajax. "Maar op de training ging het weer mis. Om erger te voorkomen moest ik geopereerd worden.”

"Ik heb nog nooit zo'n grote blessure gehad", vervolgt Kaplan. "Mentaal is het heel zwaar, maar ik kom er uiteindelijk wel overheen. Ik woon nu alleen en had wat mentale problemen toen ik hier begon: in mijn eentje, in een vreemd land met een andere cultuur. Maar ik kan zeggen dat ik er nu gewend aan ben.”

Kaplan laat weten dat hij na zijn transfer naar Ajax direct goed werd opgevangen door zijn ploeggenoten. “Iedereen is erg vriendelijk, ik denk dat ik een goede band heb met het team. Sommige spelers kennen zelfs wat Turkse woorden. Berghuis kan een beetje Turks, want hij heeft Turkse vrienden. Davy Klaassen en Kenneth Taylor kunnen het ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk kan deze jongen een beetje verdedigen want het is momenteel echt armoede achterin. Rensch, sanchez, wijndal en in mindere mate bassey en timber word niemand blij van. Er moet op elke linie wel een nieuwe speler aangetrokken worden die ook direct een meerwaarde is voor ajax. Hopelijk zijn ze na dit verschrikkelijke seizoen wakker geschud daar.

21 april 2023 om 12:03

Timber wordt je zeker wel blij van, die moet alleen wel gewoon een goede verdediger naast zich hebben en niet de rotzooi die hij dit jaar naast zich heeft. En de 'in minder mate' bij Bassey snap ik dan weer totaal niet, die is juist het meest dramatisch dit jaar van het rijtje dat je noemt.

21 april 2023 om 12:25

Bassey in mindere mate omdat hij het gros van zijn wedstrijden op de verkeerde positie heeft gestaan.

21 april 2023 om 12:29

Maar in de wedstrijden dat hij wel op de goede positie stond (bijv. Feyenoord thuis) viel hij ook keihard door de mand. Ik heb Bassey erg lang verdedigd, omdat ik met zijn kracht en snelheid wel kwaliteiten zag die iemand tot een hele goede verdediger kan maken. Maar ik zie het inmiddels niet meer

21 april 2023 om 12:36

Maar vind jij Timber een echt goede verdediger ? Zijn mede collega verdedigers zijn zeker niet echt goed, maar je kunt niet zeggen dat alle fouten die Timber maakt komt door zijn elftal genoten. Hij ziet er zelf toch ook geregeld heel slecht uit (te nonchalant).

21 april 2023 om 12:44

Janssen. Ja ik vind Timber echt goed ja, was hij ook op het moment dat hij spelers van kwaliteit naast zich had. Hij speelt dit seizoen zeker ook minder, maakt ook meer fouten, maar kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij vooral deelt in de algehele malaise. Vorig jaar speelde hij in de CL nog even Haaland uit de wedstrijd, dat doe je niet als je niet echt goed bent. Hij heeft ook niet collega verdedigers naast zich die 'zeker niet echt goed' zijn, hij heeft collega verdedigers naast zich die ronduit dramatisch zijn. Van een verdedigend blok met naast je Mazraoui, Martinez en Blind (met als back-up ook nog Tagliafico), naar Rensch (of Sanchez) , Bassey en Wijndal, waarbij ik alleen van Bassey echt veel meer verwacht, is echt een dramatische overgang en vooral heel slecht gemanaged vanuit Ajax.

21 april 2023 om 12:58

Als je spelers van kwaliteit naast je nodig hebt om zelf een acceptabel niveau te halen. Wat zegt dat dan over Timber zelf vraag ik me af. Je ziet hem vaak ook zo laks verdedigen en dan wijzen naar een ander. Hij mag zelf ook in de spiegel kijken. Zeker als je ook nog de reserve aanvoerder bent.

21 april 2023 om 13:15

@inkemontana, het is dan ook niet eerlijk Bassey op een handjevol wedstrijden te beoordelen op de juiste plek, geef hem een half seizoen de kans op de juiste plek en oordeel dan. Het is voor een nieuweling die door incompetente lui op verkeerde plekken gezet wordt niet makkelijk om het dan opeens wel te laten zien.

21 april 2023 om 14:38

soccerfan_1. Dat zegt over Timber zelf dat het een heel normale speler en mens is die ook zijn teamgenoten nodig heeft om een goede prestatie te leveren, geloof ik. Hoewel die defensief een stuk minder is dit jaar dan voorgaand jaar, is 'ie namelijk natuurlijk wel nog steeds veruit de beste van de huidige defensie. Alleen met de kwaliteit die Ajax momenteel defensief heeft ga je bijv. ook een De Ligt er zwak laten uit komen. Kijk bijv. even het verschil tussen de De Ligt van Juve en de De Ligt van Bayern.

Was deze jongen alweer helemaal vergeten. Opzich goed dat we nog een verdediger achter de hand hebben waar toch ook flink voor is geïnvesteerd. Hopelijk haalt hij een behoorlijk niveau bij terugkomst, dan hebben we aankomende zomer haast gewoon nog een nieuwe aanwinst.

Ahmetcan Kaplan abhi deze man moet gewoon links naast Timber en een groot deel van je problemen zijn opgelost. Bassey voor 15-20 miljoen verkopen aan Nottingham Forrest of Sheffield United en nog 1 centrale verdediger halen bijv. Ito van Stuttgart die kent Mislintat en je hebt gewoon 3 prima centrale verdedigers met eventueel Hato of Rensch als back up. Een topper op rechtsback halen, op het middenveld Zerrouki als opvolger van Alvarez en een goede CM , Berghuis op 10. Voorin Kudus proberen te houden en Daramy laten concurreren met Bergwijn. Met 4 goede gerichte aankopen kan je volgend jaar zomaar weer meedoen

21 april 2023 om 12:37

Wat heeft deze speler laten zien zodat je weet dat de problemen dan over zijn ?

22 april 2023 om 11:32

Wie gaat er nou Bassey voor 15-20mil kopen na zo'n seizoen?

Ik hoop dat niet een gevalletje Bandé wordt. Leek in Turkije een veelbelovende verdediger te zijn, maar zolang hij nog geen minuut heeft gespeeld kunnen we nog niet oordelen. Mits fit gewoon de kans geven in plaats van nu al weer geld uit gaan geven aan een verdediger. Hoewel dat toch wel gaat gebeuren aangezien Timber (en Alvarez) vertrekken.

21 april 2023 om 16:03

Eerder hopen op een gevalletje Kudus, inderdaad. Vind het ook niet raar dat zo iemand mentaal worstelt. Je trekt een half continent over, in je eentje, op jonge leeftijd. Voor het voetbal. En raakt vervolgens geblesseerd. Waardoor je bovenop alle andere uitdagingen die daarbij komen kijken juist datgene dat een vastigheid zou moeten zijn ook nog moet missen. En dan in zijn geval nog zonder ook maar één minuut in het team. Hoop dat we volgend seizoen kunnen zien of het inderdaad zo'n groot talent is. Kunnen we wel gebruiken, en niet eens zozeer om naast Timber te zetten, want die zie ik eigenlijk niet blijven.

Zijn er hier kenners die Trabzonspor volgden toen Kaplan daar actief was en wat hun bevindingen over hem waren?

22 april 2023 om 12:52

Hij heeft natuurlijk te maken met flinke blessures, dus je weet nooit hoe hij daarvan terugkomt. Echter, vond ik hem vorig seizoen geweldig spelen in zijn debuutseizoen. Zowel verdedigend als meevoetballend zeer goed gepresteerd en uiteindelijk kampioen geworden en een transfer afgedwongen. Is vooral voor Turkse begrippen een zeer goed voetballende verdediger.

Eerlijk gezegd had ik wel een basisplaats of in ieder geval veel minuten verwacht voor hem. Ontzettend jammer van zijn blessures

Ik hoop dat hij door z’n blessures wel weer z’n oude niveau haalt. Dit is echt een groot talent en achterin kunnen we wel iemand gebruiken die op beide plekken centraal kan spelen.

Als je in zo’n korte tijd 2 keer knieblessures krijgt ben je dan wel geschikt voor topvoetbal?
De tijd zal het leren maar in mijn ogen ziet dat er niet best uit voor een jonge speler die al een jaar lang bezig is met revalideren.

Leuk dat er jongens een woordje Turks spreken, maar ga jij nou naar gewoon snel Engels en/of Nederlands leren, heb je nu de tijd voor.

21 april 2023 om 16:06

Joh. Gaat erom dat dat 'm helpt nu hij in een vreemd land zat, in z'n eentje. Als dan iemand jouw taal spreekt, is dat gewoon fijn. Ongeacht of je je in het Engels verstaanbaar kunt maken of niet. Stukje van thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren