Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AD noemt 4 Oranje-internationals die Koeman tijdens stage moeten overtuigen

Laatste update:

Oranje begint maandag met een trainingsstage aan de voorbereiding op het EK in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman nam dertig spelers op in zijn voorlopige selectie, woensdag vallen er nog vier Oranje-internationals af. Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, verwacht dat het voor bepaalde namen spannende dagen worden.

Achttien van de dertig internationals checken maandag in Zeist in bij Hotel Woudschoten. Het gaat om spelers voor wie het seizoen bij hun al een week voorbij is. Memphis Depay sluit dinsdag als negentiende aan, aangezien hij zaterdag niet in actie kwam met Atlético Madrid op bezoek bij Real Sociedad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De oefenstage duurt drie dagen. Naast vier veldspelers zal er ook nog een doelman afvallen. Volgens Wijffels is de kans groot dat de meeste afvallers uit deze stagegroep komen. De journalist noemt Steven Bergwijn (Ajax), Ryan Gravenberch (Liverpool), Nick Olij (Sparta) en Quinten Timber (Feyenoord) als spelers die ‘op de wip zitten’.

Van Gravenberch was al duidelijk dat hij afhankelijk is van de beschikbaarheid van Marten de Roon en Frenkie de Jong, die momenteel beiden nog geblesseerd zijn. Als zij uiteindelijk niet fit genoeg blijken om deel te nemen aan het EK, dan maakt Gravenberch volgens Koeman kans.

Ook de naam van Nick Olij lijkt niet geheel onlogisch. Bart Verbruggen en Mark Flekken kregen de afgelopen interlandperiodes kansen van de bondscoach en maakten een goede indruk. Met de terugkeer van een fitte Justin Bijlow moet Koeman dus nog een knoop doorhakken.

Bergwijn kan terugkijken op een moeizaam seizoen met Ajax, individueel en als ploeg. In het Nederlands elftal heeft de 26-jarige aanvaller zijn waarde echter met enige regelmaat bewezen. Quinten Timber maakte in maart zijn debuut voor Oranje en hoopt ondanks de serieuze concurrentiestrijd op het middenveld een plek in de definitieve selectie van Koeman te bemachtigen.

Op zaterdag 1 juni komt de voltallige EK-selectie bij elkaar. Bij die sessie stromen spelers in zoals Georginio Wijnaldum, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Daley Blind. Alleen Ian Maatsen en Donyell Malen (Champions League-finale met Borussia Dortmund) en Tijjani Reijnders (trip naar Australië met AC Milan ontbreken dan nog. Teun Koopmeiners moet mogelijk ook een uitgesteld competitieduel met Atalanta spelen, maar krijgt mogelijk vrijaf.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als vier spelers op de wip zitten en er vallen er vier af dan is dat toch duidelijk?Of als een van deze spelers overtuigd valt er iemand af die zichzelf niet hoeft te bewijzen?Als ik naar de samenstelling van de voorselectie kijk zou ik gaan voor 3 middenvelders die afvallen. Dan heb je er nog 7 over waarmee het middenveld nog steeds meer dan dubbel bezet is. Geertruida zou je ook nog in nood op 6 kunnen gebruiken. Gakpo bijvoorbeeld ook nog op 10 net als op het WK. Dus hou je zelfs bij blessures meer dan genoeg opties over.

Dit is voor de bühne: 'Kijk mij eens grondig selecteren, dit zullen wel Bergwijn en Gravenberch worden, al hoop ik juist op Timber en Olij (Nick is bij NAC gewoon een held dus daar ben ik niet objectief in)

27 mei 2024 om 07:49

Deze trainer is totaal niet gecharmeerd van Gravenberch die gaat zeker weg wat ik doodzonde vind. Memphis mag van mij thuis blijven. Die man heeeft te veel credits.

27 mei 2024 om 07:57

Sjonge jonge. Hoe kan je Memphis nou thuis willen laten? Zowat de enige met ervaring voorin die ook nog eens hard op weg is je all-time topscorer te worden.

27 mei 2024 om 08:08

/memphis mag van mij thuis blijven. Die man heeeft te veel credits./

En dan nu vanuit rationeel oogpunt geredeneerd: Wie zou Memphis nu direct kunnen vervangen?

27 mei 2024 om 08:11

Knap hoor all time topscorer worden in een tijd waarin je 15 interlands per jaar tegen voetbaldwergen speelt, hoevaak is Depay belangrijk geweest op eindtoernooien?

27 mei 2024 om 08:32

Als je al die jaren in de spits had gespeeld met Wout Weghorst was ook diegene hard op weg naar all time topscorer met het aantal interlands dat er gespeeld worden en de vele huis tuin en keuken landen. Weghorst scoorde dan in ieder geval nog belangrijke doelpunten op een eindronde.

27 mei 2024 om 08:34

2014 tegen australia en Chili. 2020(21?) Tegen Amerika.

Wat is het alternatief, Dallinga?

27 mei 2024 om 08:39

WK 2014: goal + assist tegen Australie, goal tegen Chili.
Euro 2020: goals tegen Oostenrijk en Macedonie, + assist tegen Macedonie.
WK 2022: goal tegen Usa

Daarnaast in de Nations League finale poules goals tegen Polen, Bosnie, Frankrijk, Duitsland en assists tegen Engeland en Italië.

Of je dit indrukwekkend vindt of niet. Er is niet echt een makkelijk alternatief die meer bewezen heeft of in de competitie nou zo'n indruk heeft gemaakt, dat je Depay thuis kunt laten.

27 mei 2024 om 08:44

@JK-Ajax

Weghorst stond om een hele goede reden al die jaren niet in de spits. Hij speelde namelijk voor Heracles of AZ, terwijl Depay de enige NL spits was die de Europese subtop benaderde.

Nu lijken Zirkzee en Brobbey die kant ook op te gaan. En als je Gakpo als spits ziet heb je die ook nog.

Maar het punt verdedigen om Memphis niet mee te nemen is echt bizar.

27 mei 2024 om 08:52

@Fey_88: En dat je hier met een onderbouwing op reageert vind ik ook echt bizar. Je moeite en manier van uitleggen waardeer ik (zoals wel vaker), maar is compleet kansloos. Het is een non-discussie dat Depay mee moet, maar elke keer worden dezelfde non-argumenten aangehaald om deze jongen niet mee te nemen, maar eigenlijk is dit in het kort: “ik mag hem niet”. Dat hij zogenaamd nooit op grote toernooien of tegen grote landen heeft gescoord is onzin. Verder op Huntelaar na heeft hij zowat zelfde doelpunten gemiddelde als de andere top 6 all time topscorers, maar ook dat gaat er niet in. Is elk keer hetzelfde liedje, waardoor zometeen veel mensen liever Oranje zien sneuvelen met Depay, dan andersom. Dat vind ik nou echt bizar.

27 mei 2024 om 08:57

@feye
Ik zou Depay zeker meenemen hoor, ik vind alleen het argument topscorer aller tijden echt een non argument als je ziet hoeveel interlands we spelen en hoe vaak we tegen waardeloze lannden voetballen. Wel vind ik dat het gevaarlijk is om je elftal continu in te stellen op een speler die op het moment van de waarheid zelden tot nooit fit is en je geen enkele andere spits hebt klaargestoomd in de vorm van Zirkzee bijvoorbeeld.

27 mei 2024 om 09:04

@JK-Ajax: wat maakt het aantal interlands nou weer uit? Van Persie heeft ook veel meer wedstrijden gespeeld dan bijna iedereen op die lijst, daar hoorde je niemand over. Nu met Depay is dat opeens een dingetje geworden😅. Je kan beter kijken naar het doelpunt gemiddelde waar Depay bijna 1 op 2 loopt. V. Persie, Bergkamp, Kluivert, Robben staan ook in de top 5 met ongeveer dezelfde doelpunten gemiddelde, dus dat vind ik eerder een non-argument.

27 mei 2024 om 09:21

Het aantal interlands is toch best relevant? Of wil jij zeggen dat het niet uitmaakt of je 100 doelpunten maakt in 10000 wedstrijden tov 100 wedstrijden? Als je naar de gemiddelden kijkt, dus waarin het aantal interlands en de speelminuten ook relevant zijn komt Depay helemaal niet in de buurt van de eerste plaatst bijvoorbeeld. Daarom moet je niet zo blind starten op 'bijna topscorer aller tijden'. Hij heeft in een jaar tijd precies 100 minuten kunnen bijdragen aan Oranje en het is bizar dat Koeman geen andere spits klaargestoomd heeft.

27 mei 2024 om 09:28

Tuurlijk maakt dat wat uit, alleen in jouw hele argument hier maakt het niks uit. Zoals ik hierboven ook al aangeef, het aantal caps van Depay is 90 met 44 doelpunten. V. Persie heeft er 102 met 50 doelpunten, en zo kan je die hele lijst nog doorgaan voor je gemiddelden. Of is V. Persie nu ook niet een waardige topscorer omdat hij zoveel interlands heeft gespeeld?

27 mei 2024 om 09:53

Jij toont exact aan wat het probleem is, puur maar kijken naar het aantal doelpunten. RvP is een hele waardige topscorer daar waar hij veel meer interlands heeft moeten spelen op daadwerkelijk eindtoernooien. Krijgt ook minder strafschoppen mee, mist er tevens ook minder van die hij wel mee kreeg. Oftewel; basic statistieken zeggen geen biet maar diepgang wel. Depay is een prima spits voor Oranje maar zelden tot nooit een verlosser gebleken op een eindtoernooi, ja 10 jaar terug, en moet daarom geen uitzonderingspositie krijgen in Oranje.

27 mei 2024 om 10:12

Haha ja nu wordt het mooi, je begint zelf met een argument als “als je ziet hoeveel interlands we spelen”, die weerleg ik en dan toon in aan wat het probleem is😅? Het probleem is je argument, het aantal interlands wat je zegt klopt gewoon feitelijk niet. Dat je V. Persie meer een waardige topscorer vindt op basis van wat je nu benoemt kan prima, ik deel die mening namelijk grotendeels, maar dat is een ander verhaal. Als je op gevoel kijkt naar de topscorerslijst vind ik veel spitsen beter en completer dan Depay, maar zegt dan gewoon ipv allemaal ‘feiten’ die niet kloppen.

27 mei 2024 om 15:43

@JK-Ajax

Anderen spelen dezelfde nutteloze interlands en scoren niet het aantal doelpunten en geven niet het aantal assists die Memphis geeft en niemand die dit zegt over Van Persie en ook jij niet.

Waar zijn al die spelers dat 'zelfs Weghorst' de productie van Memphis makkelijk vervangt, want hij is toch heel vaak afwezig geweest? Blijkbaar zijn die er niet, maar het weerhoudt je er niet van desondanks dit als argument te gebruiken?

Is het niet gewoon makkelijker om te geven dat je op persoonlijk(tot in hoeverre dit überhaupt mogelijk is) je gewoon iets tegen hem hebt en dus zonder schaamte openlijk met twee maten meet?

Het ligt er altijd zo dik bovenop als mensen gewoonweg het niet op iemand hebben. Het is simpeler voor iedereen en vooral jezelf als je het gewoon op 'ik mag hem niet, dus laat maar thuis' houdt.

27 mei 2024 om 21:23

Ik ben niet van hem gecharmeerd als speler. Het is geen spits geen aanvaller en geen rapper het is het allemaal niet.

Ondanks de vorm van Bwrgwijn zou ik hem wel mee nemen. Voor Oranje is/kan hij wel belangrijk zijn.

27 mei 2024 om 08:39

Iedereen kan belangrijk zijn. Maar voor Oranje moet je goed spelen. Dat heeft Bergwijn nog niet gedaan.

27 mei 2024 om 09:04

Nou er zijn nog meer spelers bij Oranje die dit seizoen minder gespeeld hebben

27 mei 2024 om 09:06

Voor Ajax niet nee, maar in Oranje levert Bergwijn 9 van de 10 keer. Die zou ik ook altijd meenemen en Koeman kennende, gaat hij gewoon mee obv opgebouwd krediet.

27 mei 2024 om 14:25

Koeman neemt vooral mensen mee die leveren in Oranje of waar je niet omheen kan. Bergwijn speelt misschien niet goed voor Ajax, maar heeft eigenlijk altijd wel goed gespeelt in Oranje en gescoord. Ik ben ook niet zijn grootste fan, maar soms zijn dit soort spelers nog wel handig

Lekker handig van Milan om de selectie vlak voor het EK nog even naar Australië te laten vliegen…

Überhaupt al bijzonder dat Bergwijn in de selectie zit. Voor die anderen valt nog wel iets te zeggen, maar Bergwijn heeft al 2 jaar niks laten zien, als het niet al langer is, waarom je die gozer mee zou nemen is echt een raadsel. Al geldt dat in principe ook voor Wijnaldum.

Ik zou altijd Gravenberch of Timber meenemen tov Veerman. Veerman heeft tegen Duitsland en Frankrijk laten zien dat het op het hoogste niveau allemaal te snel gaat, kon het verschil niet maken. Heeft ook geen duelkracht als het over een andere boeg moet.

27 mei 2024 om 14:15

Veerman scoorde notabenen een goal?

Olij en Timber moeten gewoon mee..
Spelen erg constant en goed dit jaar.

27 mei 2024 om 11:32

Olij of Bijlow maakt geen zak uit. Gaan beiden 0 minuten spelen.
Timber kan mee, maar de overige middenvelders zijn wel verder en/of meer ervaren...

Ik gok dat Olij Timber Gravenberch sowieso afvallen.

27 mei 2024 om 13:26

Dan alsnog moet je Olij meenemen....
Olij verdient het gewoon echt.
Ook al zijn het nul minuten.

Dan laat het hem maar ervaren hoe het is om een EK mee te maken.
Bijlow is gewoon totaal niet terecht.

Timber heeft in mijn optiek toch meer gif en vechtersmentaliteit in zich dan het mooie technische schoolvoetbal.
In sommige wedstrijden zou ik hem graag zien.
Van Roon heeft enkel wel voordeel van zijn status en voetbal in Italie.

Reijnders moet nog even met Milan naar Australië voor een paar demonstratiepotjes. Man man, daar zit ie echt op te wachten...

Vermoedelijk vallen Bergwijn, Olij, Gravenbergh en Timer af, zeker als je weet dat Wijnaldum sowieso meegaat. Ik zou persoonlijk graag Timber erbij zien. Die jongen vreet het gras op en dat frisse kun je goed gebruiken.

Onder Koeman kan je bij voorbaat de usual spelers invullen die meegaan, met een paar talenten en een paar in vorm als aanvulling. Het feit dat Wijnaldum mee gaat vind ik op zichzelf al bizar. Ik zou bijna gaan hopen dat Oranje er vroeg uit ligt, zodat we afscheid gaan nemen van Koeman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren