De nieuwe voetbalschool van Club Brugge, de Club Academy

Zaterdag, 31 oktober 2009 om 12:00 door Thomah

De nieuwe voetbalschool van Club Brugge, De Club Academy, heeft voor het eerst één van haar grote doelstellingen bereikt. Met fierheid zien ze namelijk Thibaut van Acker debuteren in het eerste elftal.

Het gaat de laatste tijd allemaal heel snel voor deze achttienjarige belofte uit Merendree. Van Acker werd beloond voor zijn goede werk bij de U17 en mocht op proef in de A-kern opdraven. Thibaut speelde sterk met de beloften tegen KV Oostende en ook op de training zette hij zich volledig in.

Adri Koster beloonde Van Acker met een plek in de selectie voor de wedstrijd tegen KAA Gent, hier kwam hij nog niet in actie. Maar niet veel later kreeg hij te horen dat hij zou starten tegen derdeklasser VW Hamme in het Belgische bekertoernooi.

Een duidelijk verraste maar dolgelukkige Van Acker greep zijn kans met beide handen en speelde best aardig. Na zijn geslaagd debuut bleef de student aan de Topsportschool van het KTA in Brugge met zijn voeten op de grond, maar was hij toch enigszins trots.

Maar ook een ander talent uit de Club Academy greep zijn kans, de twee jaar oudere Roy Meeus viel in en scoorde meteen de 4-0. Niet veel later stond de 5-0 eindzege op het bord. Dit bewijst toch maar weer dat het goed gaat met de Brugse jeugd en dus ook met de Club Academy, die overigens over een uniek computersysteem voor de jeugd beschikt. Het debuut van Van Acker en Meeus is in ieder geval een opsteker voor de toekomst van Club Brugge en het bewijs dat zijn volop in de Academy gelooft.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door EdenHazard)

Eindelijk komt onze Club jeugd op niveau. Waarvoor Dank.

Goed stuk zonder spelfouten. Ik wil eigenlijk wel wat meer van deze aanstormende talenten weten. Op wat voor positie spelen ze bijvoorbeeld, hun sterke en zwakke punten, enzovoorts. Het verhaal had wat diepgaander en langer mogen zijn. Misschien is het een idee om in een volgend stukje een van deze talenten in de spotlight te zetten.
toch leuk om eens wat over Club te lezen, weer eens wat anders

1 november 2009 om 15:22

Bedankt voor je reactie, het is de eerste keer dat ik zoiets schrijf en ik wist inderdaad niet goed welke kant uit te gaan, dus werd het wat oppervlakkig. Maar ik blijf schrijven en ik zal eens over je idee nadenken .

3 februari 2010 om 13:54

Wel, dit is voorlopig de eerste en enigste blog over Club Brugge..

ik verlang naar de volgende..

maar ik zou zelf niet weten waarover ik het zou moeten hebben

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Club Brugge

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren